marţi, 20 noiembrie 2018

Economic

REVOLUȚIA FISCALĂ a intrat în vigoare! Care sunt principalele modificări de la început de an
De Neptun TV 1 ianuarie 2018

Prima zi din 2018 aduce "revoluția fiscală", printre principalele modificări fiind plata taxei pe valoare adaugată în conturi separate („split TVA”) și trecerea contribuțiilor de asigurări sociale de la angajator la angajat.

Proiectul de buget pe anul 2018 a fost adoptat! Creștere economică de 5,5% - cât vor fi cursul și inflația în viziunea Finanțelor!
De Neptun TV 22 decembrie 2017

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului au votat proiectul de buget pentru anul 2018, acesta fiind construit pe o creștere economică de 5,5%, inflație medie anuală de 3,1%, curs mediu de 4,55 lei/euro și câștig salarial mediu net lunar de 2.614 lei.

Cornel Coca Constantinescu, ASF: 'Mai puțin de 10% din evenimentele sportive din România sunt asigurate'
De Neptun TV 12 decembrie 2017

Pentru a prețui valoarea sportivilor, Asigurarea de accidente a acestora este din ce în ce mai necesară, în caz de accidentare pe teren sau la antrenament.

Guvernul pregătește a doua rectificare bugetară pozitivă, bazată pe o creștere economică de 6,1%. Ce ministere primesc bani în plus
De Neptun TV 11 noiembrie 2017

Ministerul Finanțelor anunță că rectificarea bugetară finalizată în luna noiembrie a acestui an este una pozitivă, are la bază consultări premergătoare cu toate ministerele și s-a realizat cu încadrarea în deficitul de 2,96% din PIB.

Proteste față de modificările aduse Codului Fiscal! Oamenii au ieșit în stradă îngrijorați că vor scădea salariile!
De Robert Nenciu 8 noiembrie 2017

Protestele au continuat și astăzi chiar în timpul ședinței de Guvern în care a fost aprobată ordonanța privind modificarea Codului Fiscal. Atât în București, cât și în mai multe orașe din țară oamenii au ieșit în stradă nemulțumiți de faptul că, spune ei, odată cu trecerea contribuțiilor la angajat le vor scădea salariile. La Constanța, președintele BNS, Dumitru Costin a fost prezent la mitingul din fața Prefecturii, acolo unde aproximativ 300 de sindicaliști au cerut stoparea modificării Codului Fiscal.

Noul Cod Fiscal a fost adoptat de Guvern! Ce măsuri vor fi luate de la 1 ianuarie!
De Neptun TV 8 noiembrie 2017

Instituirea contribuției asiguratoare pentru muncă de 2,25% din fondul de salarii, dar și scăderea de la 16% la 10% a impozitului pe venituri și creșterea salariului minim pe economie de la 1.450 la 1.900 de lei .

CODUL FISCAL, modificat mâine prin ordonanță de urgență - sindicatele anunță proteste!
De Robert Nenciu 7 noiembrie 2017

Executivul va modifica mâine Codul Fiscal printr-o ordonanță de urgență în ședința de Guvern. Anunțul a fost făcut astăzi de premierul Mihai Tudose, care a declarat că în ordonanță va fi inclusă și trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat. Sindicatele și patronatele, dar și primarii își exprimă, în continuare, nemulțumirea față de unele dintre modificările Codului Fiscal. La Mioveni, peste 6.000 de salariați au protestat astăzi, împotriva viitoarelor modificări fiscale.

STATUL EXECUTĂ... STATUL. 11.000 de sticle de vin de colecție scoase la vânzare de ANAF
De Roxana Glăvan 11 octombrie 2017

Statul execută statul. Asta se întâmplă la Constanța, unde statul a pus sechestru pe vinurile de la Murfatlar, societate, la rândul ei, de stat. Dacă ieri, inspectorii ANAF au scos la licitație vinuri de colecție și nu s-a prezentat nimeni, astăzi au rupt sigiliul vinotecii și ne-au permis să descoperim comoara de aur care zace de câteva decenii acolo. Greu de crezut că cineva va cumpăra aceste sticle, căci ANAF nu intenționează să le vândă la bucată, ci pe toate 11 mii o dată.

Unitatea 1 a Centralei Nucleare va fi retehnologizată; acționarii au aprobat și dividentele speciale
De Mediafax 28 septembrie 2017

Adunarea Generală a Acționarilor Societății Naționale Nuclearelectrica (SNN) a aprobat, azi, distribuirea de dividende speciale solicitate de Guvern, în valoare totală de 110 milioane de lei, dar și demararea fazei I a Strategiei pentru Proiectul de Retehnologizare a Unității 1 CNE Cernavodă.

Proiectul gazoductului Bulgaria - România - Ungaria - Austria, adoptat la București de toți partenerii!
De Mediafax 28 septembrie 2017

Reprezentanții la vârf ai statelor partenere care vor dezvolta proiectul BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria) au semnat azi, la București, un memorandum prin care se angajează că îl vor finaliza, execuția efectivă urmând să demareze în prima parte a anului viitor.

Realitatea TV 'împlinește' astăzi șase ani de insolvență - datoriile au crescut de trei ori de la începerea procedurii!
De Neptun TV 8 septembrie 2017

Realitatea Media împlinește, astăzi, șase ani de la deschiderea procedurii de insolvență, timp în care datoriile societății au ajuns la 109 milioane lei - de trei ori mai mari decât la deschiderea procedurii, scrie Supervizor.ro.

A fost aprobată Norma de aplicare a legii RCA
De Neptun TV 27 iulie 2017

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a dezbătut și a aprobat, în ședința din data de 26 iulie 2017, Norma de aplicare a prevederilor Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și de tramvaie.

200,000 lei nerambursabili pentru IMM-uri! Vezi ce trebuie să faci pentru a începe o mică afacere
28 ianuarie 2017

Guvernul a aprobat Ordonanța de urgentă care facilitează înființarea de noi întreprinderi mici și mijlocii, încurajând astfel micile afaceri. 10.000 de beneficiari vor putea accesa programul.

Odiseea eMAG – Viziune antreprenoriala sau faliment necontrolat?
1 octombrie 2016

Mii de angajați. Cifre de creștere spectaculoasă a afacerii. Țintă de un miliard de euro pentru turnover 2016-2017. Expansiune forțată cu creearea de branduri în regiune.

Datornicii la bănci, protejați prin OUG: creditorii au primit INTERZIS să hărțuiască rău-planicii, să umble la dobânzi și comisioane
De Neptun TV 14 septembrie 2016

Guvernul a adoptat astăzi o ordonanță de urgență referitoare la contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile, care prevede, printre altele, interdicția pentru creditor să hărțuiască sau să abuzeze orice persoană în legătură cu recuperarea creanțelor.

BNR a făcut anunțul după ce legea a fost promulgată de Iohannis: Toți banii vor fi schimbați!
13 iulie 2016

După ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care se modifică Stema României și se adaugă pe capul acvilei o coroană, Banca Națională va lua decizia de modificare a tuturor bancnotelor și monedelor într-una din ședințele viitoare ale Consiliului de Administrație, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu.

Schimbări majore în sistemul de achiziții publice! Oferta cea mai ieftină nu mai este obligatorie!
De Robert Nenciu 12 iulie 2016

Achizițiile publice făcute de primării sau alte instituții nu vor mai dura o veșnicie. Asta vor autoritățile de la București care au schimbat regulile pentru licitații. Se dorește, astfel, eliminarea contestațiilor nejustificate și a ofertelor subevaluate care duceau la situații anormale: instituțiile erau obligate să accepte oferta cea mai ieftină care, de multe ori, însemna o lucrare sau un serviciu de proastă calitate.

Băncile răspund la legea dării în plată prin mărirea avansului la credite
De Robert Nenciu 3 mai 2016

Băncile din România răspund agresiv față de intrarea în vigoare a legii dării în plată promulgată la sfârșitul săptămânii trecute de președintele Klaus Iohannis. Patru grupuri bancare au anunțat majorarea avansului pentru creditele imobiliare atât în lei cât și în euro.

Descoperire importantă în apele teritoriale ale României: aproximativ 30 de miliarde metri cubi de gaze naturale!
14 aprilie 2016

Compania rusească Lukoil a anunțat că a descoperit o importantă pungă de gaz în apele românești ale Mării Negre. Rezervele ar putea acoperi necesarul de consum al României pentru aproximativ 3 ani.

Senatorii social democrați vor o lege care să reglementeze activitatea Portului Constanța
De Robert Nenciu 13 aprilie 2016

Portul Constanța are nevoie de o lege care să reglementeze foarte bine activitatea. Este concluzia la care au ajuns cei 50 de senatori prezenți astăzi într-o vizită în Portul Constanța. Senatorii PSD sunt de părere că o eventuală listare la bursă, o dorință a Guvernului Cioloș, trebuie foarte serios analizată.

Dezvoltatorii imobiliari din Constanța și Tulcea s-au unit într-o asociație
De Robert Nenciu 7 aprilie 2016

Concurenți în piața de construcții, dezvoltatorii imobiliari din Constanța și Tulcea s-au unit într-o asociație. Motivul? Pentru a dialoga mai bine cu autoritățile locale în probleme legate de emiterea autorizațiilor de construire sau a certificatelor de urbanism. Asociația Constructorilor și Investitorilor Dobrogea are până acum 45 de membri.

Consiliul Concurenței a câștigat irevocabil procesul cu OMV Petrom Marketing
De Neptun TV 24 martie 2016

Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat irevocabil încălcarea legii concurenței de către compania OMV Petrom Marketing, prin participarea la o înțelegere de tip cartel, alături de alte companii active pe piața carburanților.

10.000 de euro de la stat pentru cei care își deschid firme. Cum poți obține banii!
21 martie 2016

Microîntreprinderile nou-înființate, conduse de întreprinzătorii debutanți în afaceri, care desfășoară pentru prima dată activitate economică, prin intermediul unei societăți cu răspundere limitată debutantă (SRL-D) vor primi și în acest an un ajutor de la stat în valoare de 10.000 de euro, potrivit procedurii de Implementare a programului SRL-D în anul 2016, publicat de Departamentul pentru Intreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism.

Consiliul Concurenței propune intrarea marilor lanțuri de hipermerketuri pe piața carburanților
23 februarie 2016

Consiliul Concurenței vrea ca hypermarketurile să deschidă benzinării. Motivul? În acest fel va crește concurența pe piața carburanților din țara noastră, dar și oferta. Autoritățile susțin că o astfel de practică există deja în Franța, Germania și Marea Britanie.

Senatorii au respins propunerile BNR cu plafonul creditului de 150.000 euro și gradul de îndatorare
De Neptun TV 16 februarie 2016

Senatorii din Comisia Buget-Finanțe au respins azi propunerile BNR de a se introduce în proiectul legii dării în plată un plafon de 150.000 euro la valoara creditului cu garanții imobiliare, precum și ca rata să reprezinte peste 65% din veniturile debitorilor.

ANAF va publica numele tuturor românilor cu restanțe la impozite de peste 100 de lei
De Neptun TV 4 februarie 2016

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a decis astăzi să publice numele persoanelor fizice care au obligații fiscale de plată restante de peste 100 de lei, măsura fiind considerată de natură să contribuie la un obținerea unui procent mai mare de colectare a taxelor.

Cei mai mulți români își doresc să lucreze în IT: Google și Microsoft, cele mai dorite companii
De Neptun TV 4 februarie 2016

Cei mai mulți dintre românii care își caută un loc de muncă și-ar dori să lucreze în domeniile IT, auto sau energie și industrie, potrivit unui studiu lansat astăzi de Inspire Group și Mercury Research.

Cel mai puternic laser din lume, construit în România, va fi gata de montare în această vară!
De Neptun TV 2 februarie 2016

Asamblarea celui mai puternic laser din lume va începe în iunie-iulie la Măgurele, a declarat, azi, profesorul Nicolae Zamfir, directorul proiectului Extreme-Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP).

BRD, acuzată că umblă în conturile clienților și efectuează operațiuni bancare fără acordul acestora!
De Neptun TV 30 ianuarie 2016

Un client al Băncii Române de Dezvoltare (BRD) a postat, pe Facebook, un text în care se plânge că angajații băncii i-au închis un cont și i-au transferat banii într-unul nou, oprindu-i comisioanele aferente operațiunilor - operațiuni despre care acesta nu știa și pentru care nu își dăduse acordul.

CNADNR a planificat pentru execuție aproape 470 km de autostradă, numai în 2016!
De Neptun TV 23 ianuarie 2016

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) vrea să inaugureze în acest an 95 de kilometri de autostradă și are un buget de 4,23 miliarde lei, apropiat de cel din 2015.