miercuri, 16 ianuarie 2019

Economic

ANAF va publica numele tuturor românilor cu restanțe la impozite de peste 100 de lei
De Neptun TV 4 februarie 2016

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a decis astăzi să publice numele persoanelor fizice care au obligații fiscale de plată restante de peste 100 de lei, măsura fiind considerată de natură să contribuie la un obținerea unui procent mai mare de colectare a taxelor.

Cei mai mulți români își doresc să lucreze în IT: Google și Microsoft, cele mai dorite companii
De Neptun TV 4 februarie 2016

Cei mai mulți dintre românii care își caută un loc de muncă și-ar dori să lucreze în domeniile IT, auto sau energie și industrie, potrivit unui studiu lansat astăzi de Inspire Group și Mercury Research.

Cel mai puternic laser din lume, construit în România, va fi gata de montare în această vară!
De Neptun TV 2 februarie 2016

Asamblarea celui mai puternic laser din lume va începe în iunie-iulie la Măgurele, a declarat, azi, profesorul Nicolae Zamfir, directorul proiectului Extreme-Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP).

BRD, acuzată că umblă în conturile clienților și efectuează operațiuni bancare fără acordul acestora!
De Neptun TV 30 ianuarie 2016

Un client al Băncii Române de Dezvoltare (BRD) a postat, pe Facebook, un text în care se plânge că angajații băncii i-au închis un cont și i-au transferat banii într-unul nou, oprindu-i comisioanele aferente operațiunilor - operațiuni despre care acesta nu știa și pentru care nu își dăduse acordul.

CNADNR a planificat pentru execuție aproape 470 km de autostradă, numai în 2016!
De Neptun TV 23 ianuarie 2016

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) vrea să inaugureze în acest an 95 de kilometri de autostradă și are un buget de 4,23 miliarde lei, apropiat de cel din 2015.

Noile reguli pregătite de Guvern pentru patronii de firme, la cererea ANAF!
De Neptun TV 19 ianuarie 2016

Normele legale care împiedică organele penale să blocheze contul de insolvență sau activele unei firme suspectate de infracțiuni cu prejudicii, după intrarea în insolvență, vor fi eliminate, potrivit unor reguli noi pregătite de Guvern, la cererea ANAF.

Constanța va accesa fonduri pentru piscicultură, după aderarea la Asociația Grup Local Dobrogea Nord
De Neptun TV 19 ianuarie 2016

Astăzi a avut loc, în sala Remus Opreanu a Consiliului, o ședința extraordinară CL Constanța. Consilierii locali au avut un singur proiect pe ordinea de zi, acesta vizând aderarea Constanței la Asociația Grup Local Dobrogea Nord.

Contractul pentru autostrada Orăștie-Sibiu a fost reziliat, anunță ministrul Transporturilor
De Neptun TV 13 ianuarie 2016

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu a anunțat astăzi rezilierea contractului pentru autostrada Orăștie-Sibiu, pe motiv că proiectul inițial nu a fost respectat.

Fiscul pregătește o nouă operațiune: firmele de asigurări, în vizorul inspectorilor ANAF
13 ianuarie 2016

Fiscul ar pregăti operațiunea RCA-UL. Inspectorii ANAF vor să verifice firmele de asigurări pentru a vedea dacă se justifică costul mare al polițelor obligatorii.

SPIT Constanța trece printr-un proces de reorganizare
De Neptun TV 12 ianuarie 2016

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța aduce la cunostința opiniei publice că instituția se reorganizează 'în scopul consolidării structurii organizatorice, a optimizării activității, îmbunătățirii serviciilor prestate și creșterii gradului de satisfacție al contribuabililor'.

Prețul petrolului a scăzut la 35,58 dolari pe baril, minimul ultimilor 11 ani!
De Neptun TV 6 ianuarie 2016

Prețul petrolului a coborât miercuri cu 3,6%, la 35,58 dolari pe baril, minimul ultimilor 11 ani, întrucât investitorii consideră că tensiunile dintre Arabia Saudită și Iran elimină orice posibilitate ca marii producători să colaboreze pentru o eventuală reducere a producției, potrivit Reuters.

Serviciul Fiscal Orășenesc Năvodari a fost desființat
De Neptun TV 5 ianuarie 2016

2016 a început cu o reoganizare la ANAF Constanța. Asta după ce Serviciul Fiscal Orășenesc Năvodari a fost desființat, prin ordinul președintelui ANAF, începând cu 1 ianuarie.

Anul fiscal 2016: Românii vor avea TVA redusă la 20%, vor plăti mai puțin pentru alimente, dar mai mult pe case
31 decembrie 2015

În 2016, românii vor avea prețuri mai mici la alimente și servicii, dar vor plăti impozite mai mari pentru case. Sunt câteva din noile prevederi ale Codului Fiscal, pe care președintele Klaus Iohannis l-a promulgat chiar astăzi. Cea mai importantă modificare este reducerea generală a TVA de la 24 la 20 de procente.

Aplicarea Legii falimentului personal se amână până în decembrie 2016
De Neptun TV 23 decembrie 2015

Aplicarea Legii privind insolvența persoanelor fizice va fi amânată până în decembrie 2016, potrivit unei Ordonanțe de Urgență adoptată astăzi de Guvern, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

ANAF. Peste 4.000 de amenzi, 250 de firme închise și 25 de milioane de lei aduși la buget în ultimele 30 de zile
De Neptun TV 23 decembrie 2015

ANAF a verificat, în cadrul Operațiunii Cristal, aproximativ 4.000 de contribuabili și a dat peste 4.300 de amenzi, în valoare totală de 24,72 milioane lei. Totodată, a fost suspendată activitatea a circa 250 de comercianți care nu aveau - sau nu utilizau - casele de marcat.

Constanța, în topul orașelor cu cele mai scumpe apartamente din România
De Neptun TV 22 decembrie 2015

Municipiul Cluj-Napoca a depășit în premieră, în trimestrul al patrulea, Capitala în ceea ce privește prețurile medii ale apartamentelor.

ROMÂNIA. Carrefour a cumpărat 86 de magazine supermarket de la Billa - 83.000 mp își schimbă proprietarul
De Neptun TV 22 decembrie 2015

Retailerul francez Carrefour a semnat un acord cu grupul Rewe pentru achiziția Billa România, cu o rețea de 86 de supermarketuri la nivel național, iar în urma achiziției Carrefour devine primul operator de supermarketuri din România.

Klaus Iohannis: 'Legea dării în plată este binevenită, dar forma Parlamentului riscă să creeze dificultăți'
De Neptun TV 18 decembrie 2015

Președintele Klaus Iohannis a comentat astăzi, pe Facebook, decizia de a transmite Parlamentului legea privind darea în plată, afirmând că acest proiect este bine-venit, dar forma adoptată de Parlament riscă să creeze dificultăți.

O companie din China cumpără 51% din KMG International, fostul Rompetrol Group
15 decembrie 2015

Pachetul majoritar al fostului grup Rompetrol, deținut din 2007 de compania KazMunaiGaz din Kazahstan, va ajunge la o multinațională din China. 51 la sută din acțiunile Rompetrol vor fi cumpărate de China Energy Compan.

ȘOC printre MILIONARII din ROMÂNIA! Inspectorii ANAF au descoperit zeci de milioane NEDECLARATE!
23 noiembrie 2015

Inspectorii Agenției Naționale pentru Administrare Fiscală au demarat verificările la primele 10 persoane din lista milionarilor români ale căror averi de zeci sau sute de milioane de euro trebuie controlate amănunțit.

BNR: 2016 vine cu prețuri REDUSE pentru COMBUSTIBILI, dar cu prețuri mai MARI pentru ȚIGĂRI!
10 noiembrie 2015

Benzina și motorina vor continua să se ieftinească anul viitor, însă alimentele și țigările se vor scumpi. Sunt estimările Băncii Naționale a României, din ultimul Raport asupra inflației, care ia în calcul și efectele reducerii cotei standard a TVA de la 24% la 20% de la 1 ianuarie 2016.

Firmele din România, PENALIZATE dacă își stresează angajații
De Neptun TV 29 octombrie 2015

Firmele românești care își stresează angajații la locul de muncă ar putea fi pedepsite pe baza unei noi legi. Propunerea vine de la Inspecția Muncii, care spune că lucrează la un proiect de lege bazat pe strategiile europene în domeniu, relatează gandul.info.

STUDIU. Tehnologia și media, profituri cu peste 500 mld de dolari mai mari; 9 perspective de dezvoltare
De Mediafax 25 octombrie 2015

Tehnologia de consum și industria media vor avea profituri cu peste 500 de miliarde de dolari mai mari în următorii cinci ani, în contextul în care jucătorii de pe piața online vor asigura nevoile consumatorilor, vor propune aplicații și vor veni cu oferte noi.

Cum a făcut carieră internațională un 'bancher al anului' din România
De Neptun TV 23 octombrie 2015

Fostul director BRD Sorin Mihai Popa povestește într-un interviu despre obstacolele prin care a trecut de la începutul carierei sale și despre cum decurge o zi din viața sa acum, dar dă si sfaturi, din prisma omului cu experiență, tinerilor care vor să-și construiască o carieră în zona bancară.

Londra a redevenit principalul centru financiar mondial, devansând New York-ul!
De Neptun TV 23 septembrie 2015

Londra a redevenit principalul centru financiar mondial, devansând New York-ul, ca urmare a victoriei clare în alegerile din acest an a Partidului Conservator britanic, potrivit unui sondaj în rândul profesioniștilor din sectorul de profil, publicat azi, relatează Reuters.

Oamenii de afaceri din Constanța sunt interesați să investească în Republica Moldova
De Ioana Paidos 16 septembrie 2015

Oamenii de afaceri din Constanța sunt interesați să investească în Republica Moldova. Cele mai atractive domenii sunt agricultura, industria, infrastructura și tehnologia informațiilor, mai ales că taxele sunt scăzute. Printre avantajele dezvoltării unor afaceri la vecinii de peste Prut se numără poziția geografică, dar în primul rând faptul că vorbim aceeași limbă.

România renunță anul viitor la importul de gaze din Rusia
De Lorena Târşoagă 10 septembrie 2015

România va importa în acest an din Rusia doar 3% din consumul de gaze naturale, iar de anul viitor ar putea renunța de tot la gazele rusești. Este anunțul făcut de președintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei.

Consultări între partide pe tema Codului Fiscal: TVA DE 20 % DIN 2016!
De Andreea Filip 20 august 2015

Taxa pe valoare adăugată se va reduce la 20% din 2016 și la 19% de la 1 ianuarie 2017, an în care va fi eliminată supra-acciza pentru carburanți. Reprezentanții partidelor parlamentare au ajuns, astăzi, la un consens cu privire la scăderea TVA, care acum este de 24 la sută. Luni va avea loc o sesiune parlamentară extraordinară în care se vota cererea de reexaminare a noului Cod fiscal.

Inovația poate salva economia: vezi ce fac specialiștii români pentru a atrage fonduri europene
7 august 2015

Implicarea mediului de afaceri în cercetare și atragerea de fonduri europene în acest scop reprezintă o sursă sigură de dezvoltare. Spun asta specialiști în domeniu care s-au reunit, astăzi, la Constanța, în căutarea de soluții care să ducă la creșterea economiei locale.

Iulian Matache: 'Creșterea absorbției fondurilor europene este o prioritate'
De Neptun TV 17 iulie 2015

Noul ministru al Transporturilor, Iulian Matache, a declarat astăzi, la Palatul Cotroceni, după ceremonia de învestire în funcție, că una dintre prioritățile importante ale Ministerului este creșerea absorbției fondurilor europene, dar și implementarea Master Planului.