miercuri, 16 ianuarie 2019

Economic

Mugur Isărescu: conversia în lei a creditelor în franci va duce la pierderi uriașe pentru bănci
30 ianuarie 2015

Francul elevețian a scăzut pentru a cincea zi consecutiv, dar problemele românilor care au credite în această monedă rămân la fel de mari.

Francul elvețian a scăzut a patra zi consecutiv
29 ianuarie 2015

Francul elvețian a scăzut pentru a patra zi consecutiv. Cursul anunțat astăzi de Banca Națională a României este de 4 lei și 27 de bani, cu 8 bani mai puțin decât ieri.

Francul elvețian, principalul subiect de discuție între FMI și BNR. Oficialii străini privesc cu reținere legea insolvenței
27 ianuarie 2015

Francul elvețian a ajuns pe masa discuțiilor cu Fondul Monetar Internațional. Oficialii străini au discutat cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, despre criza monedei din Țara Cantoanelor și legea insolvenței persoanelor fizice.

FMI: „Suntem profund îngrijorați de legea falimentului personal“
26 ianuarie 2015

Francul elvețian a început săptămâna în scădere ușoară dar, chiar și așa, cei peste 75 de mii de români cu credite în moneda din țara Cantoanelor tot sunt în imposibilitatea de a-și achita ratele.

Este posibilă o reducere a TVA cu 3 procente. Victor Ponta spune că scăderea ar putea fi generală sau la câteva categorii de produse
23 ianuarie 2015

„Este posibilă o reducere generală a TVA cu 3 procente sau scăderea taxei la diverse categorii de produse”.

Francul elvețian, de neoprit. La cursul BNR moneda a depășit 4,58 lei
23 ianuarie 2015

Francul elvețian pare de neoprit. După ce ieri a depășit moneda euro, astăzi a ajuns la un curs de 4 lei și 58 de bani, iar la casele de schimb valutar a sărit de pragul 4 lei și 6 de bani. Este al șaselea record din șapte ședințe.

Francul își continuă ascensiunea și depășește Euro
22 ianuarie 2015

Francul doboară un nou record și depășește euro. Astăzi, moneda elvețiană a fost cotată de BNR la 4 lei și 51 de bani, iar cea europeană a scăzut la 4 lei și 50 bani.

Oferte tentante! La Constanța, prețurile apartamentelor cu 3 sau 4 camere au scăzut
21 ianuarie 2015

Cine nu are o casă și vrea să își cumpere, poate profita de această perioadă. Față de anul trecut, prețurile apartamentelor au scăzut, mai ales al celor cu 3 sau 4 camere.

Francul, un nou maxim istoric. Ce soluții au românii în lupta cu cursul valutar
21 ianuarie 2015

Francul elvețian și-a reluat astăzi creșterea și a atins un nou maxim istoric de 4 lei și 50 de bani. În tot acest timp, politicienii caută soluții pentru românii greu încercați de explozia cursului monedei elvețiene.

Darius Vâlcov: Ratele în franci elvețieni pot scădea până la 240 de lei, dacă se adoptă modificările la “Electorata”
21 ianuarie 2015

Ratele la creditele în franci elvețieni pot scădea cu până la 240 de lei, dacă Parlamentul adoptă modificările propuse de Guvern la ordonanța supranumită "Electorata".

Francul elvețian, un nou maxim istoric. BNR a cotat moneda la 4,47 lei
19 ianuarie 2015

Săptămâna a început cu vești triste pentru cei care au credite în franci elvețieni. Moneda a continuat să crească, iar pe piața interbancă a depășit pragul de 4 lei și 50 de bani. A ajuns aproape la aceeași valoare cu euro.

Sesiune de urgență a Parlamentului pentru creditele în franci elvețieni
18 ianuarie 2015

Parlamentul s-ar putea reuni în ședință extraordinară pentru a evalua și redresa criza provocată de explozia francului elvețian în raport cu leul. Deputatul PSD, Ana Birchall, cere comisiei de buget-finanțe să-i cheme pe aleși din vacanță pentru a discuta soluțiile propuse de Guvern în cazul celor 75 de mii de români care au credite în moneda elvețiană.

75.000 de români au credite în franci elvețieni. Soluție: extinderea legii privind restructurarea împrumuturilor
17 ianuarie 2015

Nu s-a găsit încă o soluție clară pentru ca românii cu credite în franci elvețieni să nu-și piardă casele. Ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, s-a întâlnit seara trecută cu reprezentanții Băncii Naționale pentru a discuta despre situația creată după creșterea record a cursului francului elvețian.

MAXIM ISTORIC. Cursul francului a urcat la 4,4228 lei/franc
De Mediafax 16 ianuarie 2015

Cursul francului elvețian anunțat de BNR a crescut cu 2,2%, la 4,4228 lei/franc, și a atins un nou maxim, în timp euro a urcat de la 4,5034 lei la 4,5095 lei, iar dolarul a atins și el...

Cursurile pieței valutare din 16 ianuarie, anunțate de BNR
16 ianuarie 2015

      Cursurile pieței valutare din 16 ianuarie, anunțate de BNR               Valute în cont RON ROL 1 Dolar...

Aprecierea record a francului a dus bursa elvețiană la cea mai drastică scăderere din ultimii 27 ani
15 ianuarie 2015

Indicele SMI al bursei elvețiene a scăzut cu 12% joi, marcând cel mai mare declin din ultimii 27 de ani, după ce francul elvețian s-a apreciat la un nivel record față de euro, în urma deciziei băncii centrale a Elveției de a renunța la plafonul minim de curs valutar.

HAOS PE PIAȚA VALUTARĂ. Francul elvețian, la un nivel record. Euro trece pragul de 4,5 lei, dolarul crește semnificativ
15 ianuarie 2015

Lovitură grea primită astăzi de românii care au credite bancare în franci elvețieni. Moneda s-a apreciat puternic față de euro și implicit față de leu. De la 3 lei și 73 de bani cât era evaluat ieri francul elvețian de Banca Națională, astăzi a sărit până la 4 lei și 32 de bani. Dimineață, casele valutare și unele bănci vindeau moneda elvețiană cu peste 5 lei - mai mult decât euro. Totul este cauzat de o decizie a Băncii Naționale Elvețiene. În același timp, pe piață au crescut și euro și dolarul, însă nu atât de mult.

Premierul Victor Ponta cere un acord politic și pentru masterplanul autostrăzilor. Până în 2020, România ar urma să aibă 725 de noi kilometri de autostradă
13 ianuarie 2015

725 de noi kilometri de autostradă până în 2020. Este angajamentul pe care și-l asumă ministrul Transporturilor. Ioan Rus a explicat că proiectul Comarnic-Brașov va începe în primăvară, după aproape 8 luni de întârziere.

Avem cea mai mică inflație din 1990
13 ianuarie 2015

În 2014, România a avut cea mai mică inflație din ultimii 25 de ani. Potrivit Institutului Național de Statistică, aceasta a fost de 1,4 la sută.

Cursul anunțat de BNR a urcat peste 4,48 lei/euro, maximul ultimelor nouă luni
30 decembrie 2014

La sfârșit de an, leul s-a depreciat semnificativ în raport cu euro și dolarul american. Banca Națională a României a anunțat un curs de peste 4 lei și 48 de bani pentru un euro, iar pentru dolarul american de 3 lei și 68 de bani.

Guvernul autorizează cazinourile temporare în stațiunile turistice
29 decembrie 2014

Cazinourile vor putea funcționa pentru o perioadă de trei luni cu posibilitate de prelungire până la șase luni. Ordonanța de urgență care privește aceste măsuri a fost aprobată în ședința de astăzi.

Bugetul românilor de sărbători, același ca în 2013
9 decembrie 2014

Lista de cumpărături pentru sărbători este lungă, dar cum cardul de credit nu dispune de fonduri nelimitate, românii spun că vor fi cumpătați. Așa se face cel mai recent studiu realizat de Marketing Research Center arată că bugetul românilor pentru această perioadă a anului este același cu cel din 2013.

Delegația FMI a ajuns la Guvern. Experții străini discută cu parte română despre bugetul pe anul viitor
2 decembrie 2014

Experții Fondului Monetar și cei ai Comisiei Europene au ajuns astăzi la București. Oficialii străini au mers la Guvern pentru a discuta despre proiectul legii bugetului de stat pe anul viitor.

Darius Vâlcov: Guvernul va definitiva bugetul până vineri
24 noiembrie 2014

Proiectul de buget pentru anul 2015 va fi finalizat până vineri și va intra în dezbaterea Parlamentului după 10 decembrie.

Black Friday 2014, vânzări record
De Andreea Filip 23 noiembrie 2014

Anul acesta, Black Friday, a spart toate recordurile. O spun mai mulți retaileri din România care, la bilanțul de până acum, au realizat că numărul clienților s-a dublat față de anul trecut, iar vânzările au crescut cu o treime. Cifrele vor fi însă și mai mari pentru că ofertele continuă toată săptămâna.

STUDIU: Românii se împrumută mai degrabă la angajator decât la familie, atunci când au probleme cu banii
14 noiembrie 2014

Dumneavoastră la cine apelați atunci când aveți probleme financiare? Ei bine, 800 de persoane au răspuns deja la această întrebare, într-un sondaj realizat în mai multe țări europene.

INS/EUROSTAT. Economia României a crescut cu 3,3% față de anul trecut - cea mai mare creștere a PIB din UE!
14 noiembrie 2014

Economia a crescut cu 1,9% în cel de-al treilea trimestru comparativ cu trimestrul al doilea din acest an, serie ajustată sezonier, și cu 2,8% pe primele nouă luni, cu 0,4 puncte procentuale peste avansul anual înregistrat în luna iunie, potrivit datelor semnal publicate de INS.

Peste 200 de oameni de afaceri constănțeni s-au întâlnit cu Radu Mazăre, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu
De Andreea Filip 13 noiembrie 2014

„Considerăm turismul o prioritate, iar în 2015 Guvernul va găsi alături de hotelieri o strategie pentru a ajunge la potențialul maxim. Investim deja în infrastructură, următorul pas este cel al măsurilor legislative.” Sunt declarațiile vicepremierului Liviu Dragnea, care alături de Călin Popescu Tăriceanu și Radu Mazăre, s-a întâlnit cu peste 200 de oameni de afaceri din Constanța.

Stațiunea Mamaia, promovată la Târgul de Turism al României
12 noiembrie 2014

In perioada 13 - 16 noiembrie 2014, Asociația de Promovare Litoral – Delta Dunării va participa la ediția de toamnă a Târgului de Turism al României, unde va avea, ca și la ediția din primăvară, un stand în cadrul căruia vor avea loc activități de promovare litoralului românesc si a Deltei Dunarii, și în mod special a stațiunii Mamaia.

Comisarul european Corina Crețu se află în prima sa vizită oficială în România
7 noiembrie 2014

Comisarul European pentru politici Regionale, Corina Crețu se află în prima sa vizită oficială în România după preluarea acestui portofoliu în Comisia Juncker. Crețu s-a întâlnit astăzi cu ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, dar și cu ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.