miercuri, 16 ianuarie 2019

Economic

Vești bune pentru români! Pensiile și salariile vor crește de la 1 ianuarie 2015
6 noiembrie 2014

În mai puțin de două luni, pensia minimă va fi de 400 de lei. Anunțul a fost făcut de premierul Victor Ponta în timpul unei vizite oficiale la Bacău

Comisia Europeană: România a ieșit din recesiune în trimestrul al treilea
4 noiembrie 2014

România a ieșit din recesiune. O spune chiar Comisia Europeană. Estimările de la Bruxelles arată că Produsul Intern Brut al țării noastre a crescut cu un procent în trimestrul al treilea față de trimestrul anterior. O creștere economică este anticipată și pentru ultimele trei luni ale anului, potrivit statisticilor.

Agricultorii și fermierii care nu își vor finaliza investițiile până anul viitor, vor fi nevoiți să returneze banii europeni primiți
31 octombrie 2014

Au trecut de partea cu birocrația și au reușit să acceseze fonduri europene. Însă o altă problemă pe care au întâmpinat-o este partea de cofinanțare. Reprezentanții Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-au întâlnit astăzi, cu agricultorii și fermierii din județul Constanța pentru a le afla problemele. Ei spun că cei care nu își vor finaliza investițiile până anul viitor, vor fi nevoiți să returneze banii europeni primiți.

Chinezii, interesați de oile și caprele din Dobrogea. Ministrul Agriculturii din China a gustat, astăzi, din telemeaua românească
30 octombrie 2014

Oile și caprele crescute de fermierii români vor lua în curând drumul Chinei. Despre potențialul imens pe care îl are țara noastră, dar și despre produsele pe care aceasta le-ar putea exporta cu succes în cel mai populat stat al lumii a vorbit chiar ministrul agriculturii din China, Han Changfu, sosit astăzi la Constanța.

Primarii primesc din fondul de rezervă al Guvernului 152 de milioane de euro
21 octombrie 2014

152 de milioane de lei vor ajunge la autoritățile locale. Banii provin din Fondul de rezervă al Guvernului.

Românii sunt cei mai optimiști din Europa! Ei cred că salariile vor crește, iar economia va lua avânt. Află cine spune asta!
20 octombrie 2014

Suntem un popor optimist, chiar cel mai optimist din Europa, dacă ar fi să ne luăm după datele unui sondaj efectuat de compania GfK, lider în cercetarea de piață din România. Cifrele arată că românii anticipează o ușoară creștere a salariilor. Mai mult, în plină campanie electorală, românii sunt de părere că economia va lua avânt. Or fi promisiunile politicienilor care îi fac atât de încrezători sau chiar ne așteaptă vremuri mai bune?

Tranzacție COLOSALĂ. Drepturile TV ale NBA au fost vândute cu 24 de miliarde de dolari!
20 octombrie 2014

Săptămâna trecută, Liga nord-americană de baschet (NBA) a anunțat că a semnat un contract pe opt ani cu Turner Broadcasting și Walt Disney Company pentru cedarea drepturilor TV în următoarele nouă sezoane.

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, la discuții cu sindicaliștii constănțeni
20 octombrie 2014

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a vizitat astăzi societatea Oil Terminal Constanța pentru a discuta cu reprezentanții companiei și cei ai sindicatelor perspectivele pentru anii următori.

Motiv de bucurie pentru șoferi. Prețul benzinei A SCĂZUT sub 6 lei litrul!
19 octombrie 2014

Ca urmare a scăderii cotațiilor internaționale ale petrolului, benzina de la pompele din România s-a ieftinit.

Constanța, prezentă în topul investițiilor străine din România
18 octombrie 2014

Constanța este remarcată și într-un alt top. Cel al investițiilor străine din România. Jurnaliștii de la Ziarul Financiar scriu că județul nostru este printre primele din țară considerate atractive de companiile de dincolo de granițe.

Americanii de la Bloomberg: Portul Constanța devine cel mai mare centru nodal pentru transporturile de cereale din Europa
18 octombrie 2014

Investițiile în silozuri și terminale pentru livrările în afara bâtrânului continent au transformat Portul Constanța în cel mai mare centru de transporturi de cereale din Europa. Evoluția este consemnată într-un articol publicat de agenția americană de presă Bloomberg.

Noul Drum al Mătăsii trece prin Constanța. A fost inaugurată prima linie de feribot care unește România de Ucraina și Georgia
16 octombrie 2014

România intră pe harta schimburilor economice dintre Europa și Asia Centrală. La Constanța a fost inaugurată astăzi o linie feribot care va lega țara noastră de Ucraina și Georgia. Prima navă de acest gen a ajuns în această după-amiază în Constanța, iar la sosire a fost întâmpinată atât de oficialități din țara noastră cât și din cele două țări partenere ale acestui proiect care vrea să refacă Drumul Mătăsii.

Trei milioane de mașini Dacia vândute la nivel global
15 octombrie 2014

Dacia a vândut în ultimii 10 ani 3 milioane de mașini la nivel global. Performanța a fost celebrată la ediția din acest an a Salonului Auto de la Paris.

Ministrul Muncii susține introducerea unor indemnizații pentru viitoarele mame care sunt în șomaj
9 octombrie 2014

Vești bune pentru viitoarele mămici. Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunțat extinderea concediului de maternitate prin introducerea unor facilități pentru femeile care sunt în șomaj sau nu au un loc de muncă.

Guvernul a adoptat rectificarea bugetară
30 septembrie 2014

Guvernul a aprobat a doua rectificare bugetară din acest an. Potrivit premierului, s-a acoperit suma necesară petru reducerea CAS pe acest an și sunt bani pentru plata la timp a salariilor. Ministerul Muncii este principalul beneficiar al rectificării bugetare după ce în conturile sale vor intra 1,2 miliarde de lei. Pe de altă parte, Secretariatul General al Guvernului pierde cel mai mult, respectiv 1,3 miliarde de lei.

O nouă bancnotă de 10 euro a fost pusă în circulație. Ce elemente de securitate are!
23 septembrie 2014

De astăzi, Banca Centrală Europeană a pus în circulație noua bancnotă de 10 euro. Cu un design diferit, ea este mai greu de falsificat, deoarece conține mai multe elemente de securitate.

DEZBATERI pe directiva contabilă la Constanța
21 septembrie 2014

2016 va veni cu modificări importante în ceea ce privește activitatea contabililor din România. Țara noastră trebuie să transpună directivele Parlamentului European în legislația românească.

Constantin Niță: „Avem foarte puțini consilieri economici pe piața externă“
18 septembrie 2014

Avem produse extrem de apreciate de străinii care ne vizitează țara, dar nu suntem în stare să ne promovăm pe piața externă.

Cu CÂT și CUM ești taxat când scoți 100 de lei de la bancomat
15 septembrie 2014

Comisioanele pot fi foarte mari, mai ales dacă alegi să scoți banii de la ATM-ul unei alte bănci decât cea care a emis cardul.

Unitățile 3 și 4 ale Centralei Nucleare de la Cernavodă ar putea fi construite de chinezi
9 septembrie 2014

Chinezii ar putea construi reactoarele 3 și 4 ale Centralei Nucleare de la Cernavodă. Societatea Națională Nuclearelectrica a anunțat că a finalizat prima etapă a procedurii de selecție a investitorilor pentru cele două unități.

România și China au proiecte în derulare de 6 miliarde de euro în agricultură, energie și transporturi
4 septembrie 2014

România și China au proiecte în derulare de 6 miliarde de euro în agricultură, energie și transporturi. Anunțul a fost făcut astăzi de premierul Victor Ponta, în debutul ședinței săptămânale de la Palatul Victoria. Șeful Executivului a mai subliniat că, în contextul geopolitic actual, când România susține sancțiunile economice impuse Rusiei, este necesar să fie identificate noi piețe de desfacere.

Socotelile pomicultorilor români, încurcate de embargoul rusesc
3 septembrie 2014

Embargoul impus de Rusia produselor agroalimentare din Uniunea Europeană încurcă și socotelile pomicultorilor români. O fermă pomicolă din județul Buzău care exporta de nouă ani toată producția de prune pe piața rusească ține acum 150 de tone de fructe la păstrare, într-un depozit.

1000 de angajați ai OIL TERMINAL riscă să rămână fără slujbe! ANAF impune executarea silită
26 august 2014

Peste o mie de angajați ai companiei Oil Terminal riscă să rămână fără slujbe întrucât firma a fost executată silit de Fisc pentru suma de 73 de milioane de lei.

Paradoxul din agricultură. Recolte mai bune decât anul trecut, prețuri mai mici la cereale
25 august 2014

Cu o producție record în agricultură în acest an, paradoxal, fermierii se plâng că vor ieși în minus când vor trage linie. Și asta pentru că cerealele, deși mai multe, sunt de calitate mai proastă față de anul trecut.

Cine dă CELE MAI MICI SALARII dintre marile hipermarketuri din țară
24 august 2014

Cât câștigă, în medie, salariații Kaufland, Carrefour, Cora sau Auchan.

România continuă creșterea economică
14 august 2014

Insititutul Național de Statistică a stabilit că există o creștere industrială de 9 procente și de 2,6 % față de același semestru din 2013.

Persoanele care nu își pot plăti RATELE LA CREDITELE IPOTECARE ar putea scăpa temporar de EXECUTAREA SILITĂ
5 august 2014

Vești bune pentru cei care au luat credite ipotecare și nu le pot achita. Patru parlamentari PSD printre care și liderul senatorilor social democrați, Ilie Sârbu, au inițiat o propunere legislativă aflată în consultare publică.

Sănătatea, Apărarea și Transporturile primesc bani în plus la rectificarea bugetară
29 iulie 2014

Prima rectificare bugetară din acest an este una pozitivă. O spune premierul Victor Ponta care în această dimineață a anunțat că mai multe ministere vor primi bani în plus.

Începe forajul la o nouă sondă în Marea Neagră
21 iulie 2014

Una dintre cele două mari companii care operează în țara noastră începe forajul la o nouă sondă în Marea Neagră. Aceasta a costat aproape jumătate de miliard de dolari și este amplasată în zona perimetrului Neptun, unde specialiștii au descoperit gaze în 2012.

ANAT cere extinderea TVA de 9% la mai multe tipuri de cazare
9 iulie 2014

Asociația Națională a Agențiilor de Turism vrea extinderea cotei reduse de TVA la cazarea în regim de demipensiune sau pensiune completă.