sîmbătă, 17 noiembrie 2018

Economic

Proiectul privind reducerea CAS va fi adoptat miercuri în ședința de Guvern
16 iunie 2014

Proiectul de lege privind reducerea cu 5% a contribuțiilor de asigurări sociale la angajator va fi adoptat miercuri în ședința de Guvern și apoi trimis Parlamentului.

Noua Directivă a UE, menită să protejeze consumatorii de pe internet, intră în vigoare de astăzi
De Mediafax 13 iunie 2014

Noua Directivă UE privind drepturile consumatorilor, care intră în vigoare începând de astăzi, consolidează drepturile consumatorilor în toate cele 28 de state membre, oferind, totodată, beneficii și firmelor, prin crearea unei mediu concurențial echitabil, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Bărci de agrement pentru toate buzunarele la târgul „Tomis Yacht“
De Andreea Filip 12 iunie 2014

Tradiția sporturilor de agrement cu ambarcațiuni autohtone trebuie să revină în actualitate. Spun asta reprezentanții Camerei de Comerț, Industrie și Navigație. Aceștia îi învită pe turiști și pe constănțenii la târgului de bărci Tomis Yacht, care este prezent zilele acestea în parcarea unui mall din Constanța. Reducerile sunt substanțiale, spun organizatorii.

UPDATE Reprezentanții Guvernului și FMI nu au ajuns la un acord pentru reducerea CAS
12 iunie 2014

Reprezentanții Guvernului discută astăzi cu cei ai Fondului Monetar Internațional, Băncii Mondiale și Comisiei Europene.

Acord între Statele Unite și băncile care activează în România
9 iunie 2014

Peste 100 de bănci, asigurători și firme de brokeraj din România vor pune la dispoziția SUA date despre americanii care au conturi în țara noastră.

Contractul cadru, soluție pentru atragerea investitorilor în Portul Constanța
5 iunie 2014

Investițiile în port depind de creearea unui contract cadru care să reglementeze în special ce taxe trebuie să plătească operatorii – au spus-o astăzi la Constanța membrii Comisiei de Transporturi din cadrul Camerei Deputaților. Aceștia s-au întâlnit cu reprezentanții portului pentru a vedea ce soluții sunt ca investitorii străini să fie mai atrași de principala poarta maritimă a țării.

Lituania, pregătită să adere la „Zona Euro“
De Ciprian Paraschivu 4 iunie 2014

Comisia Europeană și Banca Centrală Europeană au aprobat, astăzi, intrarea Lituaniei în Zona Euro de la 1 ianuarie 2015.

Delivery cu fructe și legume proaspete: un business al viitorului, la Constanța
4 iunie 2014

La doar 40 de kilometri distanță de Constanța, în localitatea Ciocârlia, o afacere pornită de doi constănțeni, iubitori ai unui stil de viață sănătos, promite să devină business-ul viitorului. Este vorba despre delivery cu fructe, legume, lactate și carne de la animalele din ferma proprie.

Știrea Zilei: România rămâne în afara zonei euro!
4 iunie 2014

Comisia Europeană a anunțat astăzi că România și alte șase țări central și est-europene nu îndeplinesc toate cele cinci criterii pentru aderarea la zona euro, iar situația lor va fi reevaluată peste 2 ani.

Reducerea CAS, fără introducerea de noi taxe
4 iunie 2014

Reducerea CAS nu presupune introducerea de noi taxe ca măsuri compensatorii. Declarația îi aparține premierului Victor Ponta.

Sprijin pentru românii care întâmpină dificultăți la plata ratelor
4 iunie 2014

Executivul vrea să reducă sumele pe care le achită cei cu venituri de până la 2.000 de lei pe lună. Timp de cel mult doi ani, beneficiarii acestei măsuri vor putea achita jumătate din valoarea ratelor.

Victor Ponta, pregătiri pentru „războiul rece“
2 iunie 2014

“Guvernul este gata să susțină proiectele marilor companii și să își asigure independența energetică, în perspectiva războiului rece care va veni cu iarna".

Reducerea CAS cu 5%, analizată de experții Fondului Monetar Internațional
2 iunie 2014

Experții Fondului Monetar Internațional și cei ai Comisiei Europene și-au început astăzi vizita în România, pentru a treia evaluare a acordului stand-by. Cea mai importantă temă pe agendă este reducerea CAS cu 5 procente, începând cu jumătatea anului.

Dacia, brandul care domină piața auto din Franța
De Ciprian Paraschivu 2 iunie 2014

Dacia este brandul auto cu cea mai mare creștere a vânzărilor în ultimele cinci luni, în Franța. Deși înmulțirea înmatriculărilor de autoturisme Dacia noi în Hexagon a scăzut în mai față de aprilie, constructorul de la Pitești rămâne cea mai puternică marcă auto în perioada ianuarie-mai.

O nouă misiune a FMI vine astăzi la București
2 iunie 2014

Din nou în România. O misiune a Fondului Monetar Internațional vine astăzi la București pentru a treia evaluare a acordului stand-by.

Știrea zilei: Ambasadorul Rusiei la București vorbește despre Uniunea economică eurasiatică!
29 mai 2014

Vladimir Putin a semnat astăzi cu omologii săi din Belarus și Kazahstan crearea unei Uniuni economice eurasiatice, un proiect ce ar urma să permită reinstaurarea influenței Moscovei în rândul fostelor republici sovietice.

Euro, la valoarea de acum 10 luni
27 mai 2014

Vești bune de la Banca Națională a României. Euro a scăzut sub 4 lei și 40 de bani și este, anunță specialiștii, cel mai bun raport dintre leu și euro din ultimele 10 luni.

Microsoft a lansat o nouă tabletă Surface, care va concura cu laptopurile
21 mai 2014

Compania americană Microsoft a lansat o versiune cu ecran mai mare a tabletelor Surface. Diagonala ecranului măsoară 30,5 centimetri, noul dispozitiv fiind considerat un potențial înlocuitor al laptopurilor.

Radu Mazăre: „Portul ar trebui să duduie la fel ca stațiunea Mamaia“
21 mai 2014

„Portul ar trebui să duduie la fel ca stațiunea Mamaia. În schimb e părăsit, iar atmosfera e ca într-un sanatoriu”. Constatarea a fost făcută de primarul Constanței care a discutat astăzi cu încă un mare operator portuar. Reprezentanții acestuia i-au transmis lui Radu Mazăre că vor respecta decizia autorităților în privința transferului de acțiuni APMC către Consiliul Local. După ce ieri liderul unei federații sindicale s-a declarat împotriva protestului din port, astăzi președintele sindicatului din Șantierul Naval Constanța a spus că este de acord ca municipalitatea să primească un nou pachet de acțiuni.

Vreți să folosiți brandul turistic al stațiunii Mamaia? E gratuit!
21 mai 2014

La vară vom vedea șepci și tricouri imprimate cu brandul turistic al stațiunii Mamaia. Consiliul Local Constanța și-a dat astăzi acordul pentru ca brandul să fie folosit de agenții economici din stațiune, așa că turiștii vor putea cumpăra materiale promoționale cu stațiunea.

Dialogul, cuvântul cheie în discuțiile dintre Primărie și operatorii din Portul Constanța
20 mai 2014

Primarul Constanței a discutat astăzi cu reprezentanții a doi operatori portuari cărora le-a explicat planurile administrației locale în privința Portului. Radu Mazăre le-a transmis că vrea ca traficul din port să crească și odată cu el și activitățile companiilor, dar și profitul Administrație Porturilor Maritime. Reprezentantul uneia din din cele mai mari societăți din port a declarat că e important ca investitorii și autoritățile statului să dialogheze mai mult.

Lider de sindicat din Portul Constanța: „Nu trebuie să ținem partea Statului”
20 mai 2014

„Sindicatele nu trebuie să țină partea statului român”. O spune liderul Federației Sindicale Portuare Trans Conex, Silviu Stanciu, care atrage atenția că o parte dintre colegii din sindicatul FNSP care participă la proteste sunt manipulați. Stanciu se întreabă retoric de ce acești lideri ai lucrătorilor portuari nu au reacționat la fel și în anii în care au scăzut locurile de muncă în port sau când Guvernul a eliminat grupa întâi de muncă. Și în această dimineață, unii lucrători portuari au protestat în fața sediului APMC, dar au fost mai puțini decât ieri.

Victor Ponta: „Guvernul va elimina zeci de taxe“
20 mai 2014

Este oficial. De la 1 iulie vom avea mai puțin cu 92 de taxe. Astăzi, în ședință de Guvern, Executivul a aprobat proiectul de ordonanță de urgență și hotărârea de Guvern cu privire la comasarea sau eliminarea unor taxe.

Radu Mazăre vorbește despre Portul Constanța la Știrea Zilei!
19 mai 2014

În această seară, începând cu ora 20.45, primarul Constanței vine la Neptun TV pentru a discuta despre unul dintre cele mai dezbătute subiecte din ultimele luni, majorarea pachetului de acțiuni deținut de municipalitate la Administrația Porturilor Maritime Constanța.

Victor Ponta anunță creșterea salariilor și a pensiilor în 2015
19 mai 2014

Creșterile de salarii în 2015 vor viza primăriile mici, educația și sănătatea. Este declarația premierului Victor Ponta care a mai afirmat că încasările suplimentare la buget din acest an vor fi folosite pentru majorarea veniturilor mici din sectorul bugetar.

SC RAJA SA vrea să transforme nămolul în sursă de energie
17 mai 2014

Știm că nămolul de la Techirghiol este căutat în toată lumea pentru calitățile sale însă și cel rezultat din epurarea apelor uzate ar putea deveni o sursă de profit. Reprezentanții SC RAJA SA împreună cu oamenii de afaceri italieni au discutat despre implementarea unor tehnologii pentru valorificarea acestui tip de nămol. Astfel din sediment s-ar putea produce energie electrică și chiar termică.

România, atractivă pentru investitori, după ce Standard & Poor's a crescut ratingul de țară
16 mai 2014

România este țara cu cea mai mare creștere economică, pe primul trimestru din 2014, dintre toate cele 28 de țări ale Uniunii Europene. Veștile bune le-a dat premierul Victor Ponta. Tot astăzi, agenția de evaluare financiară Standard & Poor’s a îmbunătățit calificativul țării noastre cu o treaptă, în categoria recomandată pentru investiții, cu perspectivă stabilă. Acum ratingul României este similar cu cel al Rusiei, Spaniei sau Braziliei.

Mircea Geoană vine la Știrea Zilei!
14 mai 2014

Prezent astăzi la lansarea „Cluster-ului Maritim de la Marea Neagră“, eveniment desfășurat la Prefectura Constanța, senatorul PSD Mircea Geoană, Înalt Reprezentant al Guvernului pentru Proiecte Economice Strategice, va sta de vorbă la Știrea Zilei, începând cu ora 21.00, cu realizatorul emisiunii, Adriana Teodoru.

Modelele înflorate și culorile tari, vedetele târgului Tinimtex
14 mai 2014

Noile colecții de vară au venit la Constanța. Producătorii de la Târgul de Haine Tinimtex au adus haine în culori vii, voaluri sau dantele. Dacă doriți o ședință de shopping, comercianții vă așteaptă până duminică la Pavilionul Expozițional.

„Clusterul Mării Negre”, soluția de deblocare a Portului Constanța
14 mai 2014

Parteneriatul între privați și autoritățile publice a făcut din Rotterdam cel mai mare port al Europei. Soluția poate fi aplicată și în cazul portului Constanța. Tocmai de aceea astăzi a fost lansat „Clusterul Mării Negre”, un grup din care fac parte autoritățile statului, investitori din shipping și construcții navale și Marina Militară. Primarul Radu Mazăre a declarat în cadrul evenimentului că un echilibru între acțiunile Consiliului Local, Ministerul Transporturilor și privați poate debloca portul. Inițiatorul acestui cluster este senatorul Mircea Geoană.