miercuri, 16 ianuarie 2019

Economic

Mii de români vor beneficia de un loc de muncă înființat cu bani europeni
8 iulie 2014

Bruxelles-ul se ține de cuvânt și investește în crearea de locuri de muncă în statele membre. România va primi de la Uniunea Europeană încă 200 de milioane de euro pentru înființarea unor întreprinderi sociale destinate românilor din mediul rural și persoanelor ce fac parte din categorii vulnerabile - de pildă, minoritatea rromă. Premierul Victor Ponta a anunțat astăzi că Executivul a aprobat deja acest program ce face parte din pachetul de măsuri pentru stimularea creșterii economice.

Autoturismele Dacia se vând bine peste hotare
7 iulie 2014

Vânzările globale de autovehicule sub brandul Dacia ale grupului Renault au crescut cu 24 de procente în primele șase luni ale anului.

Ponta la CNN: „Politica este un sport sângeros în România, dar nu numai în țara noastră“
4 iulie 2014

Electrica a fost listată pe bursele din București și Londra. Acțiunile au crescut cu 1% după prima oră de tranzacționare. Prețul de pornire a fost de 11 lei pe acțiune. Totuși, analiștii financiari se așteptau la o creștere cu 10%. Premierul Victor Ponta a dat la Londra semnalul începerii tranzacționării, unde statul a vândut 51% din companie cu aproape 450 de milioane de euro.

Ponta a anunțat reducerea cu 5% a CAS din luna octombrie
18 iunie 2014

Contribuțiile de asigurări sociale vor fi reduse cu 5% începând cu 1 octombrie. Anunțul a fost făcut de astăzi, de premierul Victor Ponta, în debutul ședinței săptămânale de la Palatul Victoria. Potrivit șefului Executivului, proiectul care va fi trimis spre aprobare Parlamentului în cel mai scurt timp, ar putea fi menținut următorii 8 ani.

Ministrul Apelor: „Resursele de apă au devenit de importanță strategică“
16 iunie 2014

Racordarea a 80% din populația României la rețeaua de apă-canal în următorii 5 ani și atenta gestionare a resurselor - acestea sunt două dintre obiectivele prioritare ale autorităților din țara noastră. Începând de astăzi, strategiile în domeniu sunt dezbătute de profesioniștii în domeniu în cadrul evenimentului “Expo Apa 2014” desfășurat în Capitală.

Proiectul privind reducerea CAS va fi adoptat miercuri în ședința de Guvern
16 iunie 2014

Proiectul de lege privind reducerea cu 5% a contribuțiilor de asigurări sociale la angajator va fi adoptat miercuri în ședința de Guvern și apoi trimis Parlamentului.

Noua Directivă a UE, menită să protejeze consumatorii de pe internet, intră în vigoare de astăzi
De Mediafax 13 iunie 2014

Noua Directivă UE privind drepturile consumatorilor, care intră în vigoare începând de astăzi, consolidează drepturile consumatorilor în toate cele 28 de state membre, oferind, totodată, beneficii și firmelor, prin crearea unei mediu concurențial echitabil, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Bărci de agrement pentru toate buzunarele la târgul „Tomis Yacht“
De Andreea Filip 12 iunie 2014

Tradiția sporturilor de agrement cu ambarcațiuni autohtone trebuie să revină în actualitate. Spun asta reprezentanții Camerei de Comerț, Industrie și Navigație. Aceștia îi învită pe turiști și pe constănțenii la târgului de bărci Tomis Yacht, care este prezent zilele acestea în parcarea unui mall din Constanța. Reducerile sunt substanțiale, spun organizatorii.

UPDATE Reprezentanții Guvernului și FMI nu au ajuns la un acord pentru reducerea CAS
12 iunie 2014

Reprezentanții Guvernului discută astăzi cu cei ai Fondului Monetar Internațional, Băncii Mondiale și Comisiei Europene.

Acord între Statele Unite și băncile care activează în România
9 iunie 2014

Peste 100 de bănci, asigurători și firme de brokeraj din România vor pune la dispoziția SUA date despre americanii care au conturi în țara noastră.

Contractul cadru, soluție pentru atragerea investitorilor în Portul Constanța
5 iunie 2014

Investițiile în port depind de creearea unui contract cadru care să reglementeze în special ce taxe trebuie să plătească operatorii – au spus-o astăzi la Constanța membrii Comisiei de Transporturi din cadrul Camerei Deputaților. Aceștia s-au întâlnit cu reprezentanții portului pentru a vedea ce soluții sunt ca investitorii străini să fie mai atrași de principala poarta maritimă a țării.

Lituania, pregătită să adere la „Zona Euro“
De Ciprian Paraschivu 4 iunie 2014

Comisia Europeană și Banca Centrală Europeană au aprobat, astăzi, intrarea Lituaniei în Zona Euro de la 1 ianuarie 2015.

Delivery cu fructe și legume proaspete: un business al viitorului, la Constanța
4 iunie 2014

La doar 40 de kilometri distanță de Constanța, în localitatea Ciocârlia, o afacere pornită de doi constănțeni, iubitori ai unui stil de viață sănătos, promite să devină business-ul viitorului. Este vorba despre delivery cu fructe, legume, lactate și carne de la animalele din ferma proprie.

Știrea Zilei: România rămâne în afara zonei euro!
4 iunie 2014

Comisia Europeană a anunțat astăzi că România și alte șase țări central și est-europene nu îndeplinesc toate cele cinci criterii pentru aderarea la zona euro, iar situația lor va fi reevaluată peste 2 ani.

Reducerea CAS, fără introducerea de noi taxe
4 iunie 2014

Reducerea CAS nu presupune introducerea de noi taxe ca măsuri compensatorii. Declarația îi aparține premierului Victor Ponta.

Sprijin pentru românii care întâmpină dificultăți la plata ratelor
4 iunie 2014

Executivul vrea să reducă sumele pe care le achită cei cu venituri de până la 2.000 de lei pe lună. Timp de cel mult doi ani, beneficiarii acestei măsuri vor putea achita jumătate din valoarea ratelor.

Victor Ponta, pregătiri pentru „războiul rece“
2 iunie 2014

“Guvernul este gata să susțină proiectele marilor companii și să își asigure independența energetică, în perspectiva războiului rece care va veni cu iarna".

Reducerea CAS cu 5%, analizată de experții Fondului Monetar Internațional
2 iunie 2014

Experții Fondului Monetar Internațional și cei ai Comisiei Europene și-au început astăzi vizita în România, pentru a treia evaluare a acordului stand-by. Cea mai importantă temă pe agendă este reducerea CAS cu 5 procente, începând cu jumătatea anului.

Dacia, brandul care domină piața auto din Franța
De Ciprian Paraschivu 2 iunie 2014

Dacia este brandul auto cu cea mai mare creștere a vânzărilor în ultimele cinci luni, în Franța. Deși înmulțirea înmatriculărilor de autoturisme Dacia noi în Hexagon a scăzut în mai față de aprilie, constructorul de la Pitești rămâne cea mai puternică marcă auto în perioada ianuarie-mai.

O nouă misiune a FMI vine astăzi la București
2 iunie 2014

Din nou în România. O misiune a Fondului Monetar Internațional vine astăzi la București pentru a treia evaluare a acordului stand-by.

Știrea zilei: Ambasadorul Rusiei la București vorbește despre Uniunea economică eurasiatică!
29 mai 2014

Vladimir Putin a semnat astăzi cu omologii săi din Belarus și Kazahstan crearea unei Uniuni economice eurasiatice, un proiect ce ar urma să permită reinstaurarea influenței Moscovei în rândul fostelor republici sovietice.

Euro, la valoarea de acum 10 luni
27 mai 2014

Vești bune de la Banca Națională a României. Euro a scăzut sub 4 lei și 40 de bani și este, anunță specialiștii, cel mai bun raport dintre leu și euro din ultimele 10 luni.

Microsoft a lansat o nouă tabletă Surface, care va concura cu laptopurile
21 mai 2014

Compania americană Microsoft a lansat o versiune cu ecran mai mare a tabletelor Surface. Diagonala ecranului măsoară 30,5 centimetri, noul dispozitiv fiind considerat un potențial înlocuitor al laptopurilor.

Radu Mazăre: „Portul ar trebui să duduie la fel ca stațiunea Mamaia“
21 mai 2014

„Portul ar trebui să duduie la fel ca stațiunea Mamaia. În schimb e părăsit, iar atmosfera e ca într-un sanatoriu”. Constatarea a fost făcută de primarul Constanței care a discutat astăzi cu încă un mare operator portuar. Reprezentanții acestuia i-au transmis lui Radu Mazăre că vor respecta decizia autorităților în privința transferului de acțiuni APMC către Consiliul Local. După ce ieri liderul unei federații sindicale s-a declarat împotriva protestului din port, astăzi președintele sindicatului din Șantierul Naval Constanța a spus că este de acord ca municipalitatea să primească un nou pachet de acțiuni.

Vreți să folosiți brandul turistic al stațiunii Mamaia? E gratuit!
21 mai 2014

La vară vom vedea șepci și tricouri imprimate cu brandul turistic al stațiunii Mamaia. Consiliul Local Constanța și-a dat astăzi acordul pentru ca brandul să fie folosit de agenții economici din stațiune, așa că turiștii vor putea cumpăra materiale promoționale cu stațiunea.

Dialogul, cuvântul cheie în discuțiile dintre Primărie și operatorii din Portul Constanța
20 mai 2014

Primarul Constanței a discutat astăzi cu reprezentanții a doi operatori portuari cărora le-a explicat planurile administrației locale în privința Portului. Radu Mazăre le-a transmis că vrea ca traficul din port să crească și odată cu el și activitățile companiilor, dar și profitul Administrație Porturilor Maritime. Reprezentantul uneia din din cele mai mari societăți din port a declarat că e important ca investitorii și autoritățile statului să dialogheze mai mult.

Lider de sindicat din Portul Constanța: „Nu trebuie să ținem partea Statului”
20 mai 2014

„Sindicatele nu trebuie să țină partea statului român”. O spune liderul Federației Sindicale Portuare Trans Conex, Silviu Stanciu, care atrage atenția că o parte dintre colegii din sindicatul FNSP care participă la proteste sunt manipulați. Stanciu se întreabă retoric de ce acești lideri ai lucrătorilor portuari nu au reacționat la fel și în anii în care au scăzut locurile de muncă în port sau când Guvernul a eliminat grupa întâi de muncă. Și în această dimineață, unii lucrători portuari au protestat în fața sediului APMC, dar au fost mai puțini decât ieri.

Victor Ponta: „Guvernul va elimina zeci de taxe“
20 mai 2014

Este oficial. De la 1 iulie vom avea mai puțin cu 92 de taxe. Astăzi, în ședință de Guvern, Executivul a aprobat proiectul de ordonanță de urgență și hotărârea de Guvern cu privire la comasarea sau eliminarea unor taxe.

Radu Mazăre vorbește despre Portul Constanța la Știrea Zilei!
19 mai 2014

În această seară, începând cu ora 20.45, primarul Constanței vine la Neptun TV pentru a discuta despre unul dintre cele mai dezbătute subiecte din ultimele luni, majorarea pachetului de acțiuni deținut de municipalitate la Administrația Porturilor Maritime Constanța.

Victor Ponta anunță creșterea salariilor și a pensiilor în 2015
19 mai 2014

Creșterile de salarii în 2015 vor viza primăriile mici, educația și sănătatea. Este declarația premierului Victor Ponta care a mai afirmat că încasările suplimentare la buget din acest an vor fi folosite pentru majorarea veniturilor mici din sectorul bugetar.