miercuri, 16 ianuarie 2019

Economic

Dan Radu Rușanu: „Salariile conducerii Autorității de Supraveghere Financiară vor fi reduse cu 50 de procente“
18 februarie 2014

Salariile conducerii Autorității de Supraveghere Financiară vor fi reduse cu 50 de procente. Este declarația din această după-amiază a președintelui intituției, liberalul Dan Radu Rușanu. Acesta a mai susținut că va fi înaintată o propunere în acest sens, comisiei de specialitate din Parlament.

România, cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană în 2013
14 februarie 2014

România a avut în 2013 cea mai mare creștere economică din rândul statelor membre ale Uniunii Europene, de 3,5 la sută. Premierul Victor Ponta spune că cifrele au depășit până și așteptările Guvernului. Inflația a ajuns la un minim istoric, exporturile la aproape 50 de miliarde de euro, iar rata șomajului se învârte sub media europeană. Ponta a precizat că România stă bine și la capitolul fonduri europene. Rata de absorbție a acestora este de șase ori mai mare decât era acum trei ani.

Salarii și pensii mai mari până în 2016
12 februarie 2014

Salariul minim va crește până în 2016 cu 12 procente și jumătate, iar pensiile vor fi indexate cu aproape 4 la sută. Măsurile sunt cuprinse în strategia bugetară a Guvernului în următorii doi ani. Cabinetul Ponta vrea să renunțe la cota unică și să introducă un impozit progresiv în trei trepte. De asemenea, din vara care urmează Executivul va scădea și contribuțiile la asigurările sociale. Între timp, Guvernul a decis să amâne proiectul prin care vor fi limitate plățile cash.

Leul câștigă teren în fața euro
5 februarie 2014

“Vânzările mari de valută ale Trezoreriei Statului au întărit leul”. Declarația îi aparține guvernatorului Băncii Naționale a României în contextul în care cursul de referință stabilit astăzi a fost de 4 lei și 45 de bani pentru un euro, cu 0,33 de bani mai mic decât în ședința anterioară.

FMI susține sprijinirea românilor cu credite
De Andreea Filip 4 februarie 2014

În opinia FMI, sprijinirea persoanelor cu credite va crește creditarea și consumul. Acest lucru a fost dezvăluit de premierul Victor Ponta după ce ieri a anunțat că Guvernul va adopta o măsură de sprijin pentru salariații sau pensionarii cu credite. Astfel, restanțierii la bănci care au salarii sub 1.600 de lei vor plăti doar jumătate din rate în urmatorii doi ani!

„Știrea zilei“: Victor Ponta anunță două măsuri esențiale pentru relansarea economică!
4 februarie 2014

Scutirea de impozit pe profitul reinvestit de la 1 iulie 2014 și plata de către stat a jumătate din valoarea totală a cheltuielilor salariale aferente pentru firmele care creează minimum 20 locuri de muncă sunt două dintre măsurile anunțate de premierul Victor Ponta pentru relansarea economiei românești.

Măsuri negociate cu Fondul Monetar Internațional
3 februarie 2014

Acciza de 7 eurocenți va fi introdusă din aprilie la benzină și motorină, iar președintele Traian Băsescu va semna documentele pentru ca acordul cu FMI să redevină operațional, deoarece memorandumul nu va include această măsură. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de premierul Victor Ponta.

Județul Constanța va avea registru agricol online
24 ianuarie 2014

Constănțenii vor scăpa de drumurile până la administrațiile locale pentru a afla informațiile din Registrul Agricol. Astăzi, la sediul Ministerului pentru Societatea Informațională, Consiliul Județean Constanța a semnat mai multe contracte de finanțare cu fonduri europene, care le vor permite constănțenilor să beneficieze de servicii publice administrative on-line.

Hotărârea privind Memorandumul convenit cu Rompetrol a fost aprobată de Guvern
22 ianuarie 2014

Hotărârea privind Memorandumul convenit cu Rompetrol a fost aprobată de Guvern. Anunțul a fost făcut de premierul Victor Ponta, în debutul ședinței săptămânale de la Palatul Victoria. Potrivit înțelegerii cu Kazahstan, statul român va încasa 200 milioane dolari prin răscumpărarea de către compania de stat KazMunaiGaz a unui pachet de aproximativ 27% din acțiunile Rompetrol Rafinare.

O treime din Portul Constanța a putea trece la autoritățile locale
De Mediafax 21 ianuarie 2014

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marți, că există discuții privind trecerea a 33% din Portul Constanța la autoritățile locale, care au solicitat acest lucru, el arătând că, până în acest moment, Guvernul nu a relalizat un proiect în acest sens.

Care sunt planurile fiscale ale Guvernului
20 ianuarie 2014

Guvernul nu va discuta cu FMI vreo măsură care să compenseze lipsa banilor cauzată de amânarea scumpirii accizei la carburanți. O spune premierul Victor Ponta, care a anunțat că sunt șanse foarte mari ca Executivul să adopte o altă măsură fiscală: aceea de a scuti de la plata impozitului firmele care reinvestesc profitul. Declarațiile au fost făcute în ședința PSD, unde liderii social-democrați au anunțat că își propun un scor de 35 la sută la alegerile europarlamentare.

Verdețuri la prețuri de vară în piețele din Constanța
19 ianuarie 2014

Cea mai caldă lună ianuarie din ultimii 19 ani, așa cum au decretat-o meteorologii, aduce și vești bune, nu doar necazuri pentru agricultori. Facturile la cei cu gaze sunt mai mici, în medie cu 20 la sută, primăriile și drumarii fac economii pentru că nu au ce deszăpezi, iar în piețe se găsesc deja verdețuri la prețuri ca în toiul verii. Unde mai pui că și ghioceii au ieșit cu două luni mai devreme, spre bucuria cumpărătorilor.

Bitcoin, moneda viitorului
16 ianuarie 2014

Avem lei, avem euro și dolari însă mai nou avem si…bitcoin. Este o monedă virtuală folosită pentru tranzacții pe internet dar care a început să câștige valoare și în viața reală. Există deja o rată de schimb a acestei monede și în România. Ea valorează în prezent aproximativ 2.400 de lei pe unitate. Noi am găsit și un bucureștean care vrea să-și vândă vila din Pipera și care acceptă plata în Bitcoin.

Fondul Monetar Internațional reevaluează acordul cu România
15 ianuarie 2014

21 ianuarie se anunță zi de foc pentru România. O echipă de experți de la Fondul Monetar Internațional, Comisia Europeană și Banca Mondială va sosi la București, pentru a doua evaluare a acordului încheiat la mijlocul anului trecut și pentru completarea primei evaluări.

Reduceri de până la 50% pentru vacanțele programate prin programul Early Booking
10 ianuarie 2014

Tot mai mulți români își cumpără vacanțele prin programul Early Booking. Au înțeles că un sejur cumpărat din timp le poate aduce reduceri de până la 50 la sută pentru destinațiile din țară și până la 25 la sută pentru cele de peste hotare. La mare căutare sunt vacanțele în țări exotice, caz în care turiștii pot economisi sute de euro. Pe plan intern, litoralul rămâne cel mai căutat.

Știrea zilei: Grecia și Italia vor să iasă din zona euro. România încotro?
10 ianuarie 2014

Uniunea Europeană are motive de îngrijorare cu privire la dorința unor state ca Grecia și Italia de a părăsi zona euro, în condițiile în care cetățenii Letoniei, care a trecut la modena europeană la începutul anului, se plâng de creșterea prețurilor. În România BNR-ul a anunțat astăzi un curs de 4 lei și 54 de bani pentru un euro, un nou maxim al ultimelor 7 luni.

Euro câștigă teren în fața leului
10 ianuarie 2014

Început de an greu pentru toți românii cu rate la bănci, facturi sau chirii în euro. Banca Națională a anunțat astăzi un curs de 4 lei și 54 de bani pentru un euro, un nou maxim al ultimelor 7 luni, cu 0,15 bani mai mare decât cel din ședința anterioară, când a fost cotat la 4 lei și 52 de bani.

Un viitor pentru canalul Siret - Bărăgan
9 ianuarie 2014

Cel mai ambițios proiect ceaușist este scos dintre fiarele istoriei. Vorbim de Canalul Siret - Băragan, o investiție începută înainte de 1989 și lăsată în paragină în ultimii 23 de ani. Recent, Guvernul a aprobat proiectul de lege prin care s-a înființat Regia Autonomă “Administrația Canalului Siret - Bărăgan”, ceea ce înseamnă reluarea construcției.

C.A.S. mai mic cu 5% din luna iulie
9 ianuarie 2014

Vești bune pentru mediul de afaceri. De la 1 iulie, contribuțiile la asigurările sociale pentru angajatori scad cu 5 procente. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul de finanțe, Daniel Chițoiu.

Investiții pentru lapte la standarde europene
9 ianuarie 2014

Vom avea un lapte mai curat și mai sănătos pe piață, odată cu intrarea în vigoare a unor directive europene. Ne va costa, însă, și mai scump? Unii producători spun că vor mări prețul, pentru a-și acoperi costurile impuse de modernizarea lăptăriilor. Alții au fost precauți și s-au pregătit din timp pentru modificările cerute de Uniunea Europeană. Drept urmare, vor câștiga noi clienți prin menținerea acelorași tarife. Riscă să iasă de pe piață micii crescători de animale care nu-și permit însă investițiile.

Leul a pierdut teren în fața monedei europene
9 ianuarie 2014

Schimbare de situație. După ce ieri leu părea să își revină în fața monedei europene, astăzi lucrurile s-au schimbat radical, spre disperarea românilor care au credite în euro.

Leul câștigă teren în fața euro
8 ianuarie 2014

BNR acordă o gură de oxigen monedei naționale. Asta după ce ieri leul a pierdut în fața monedei euro, iar cursul a fost cotat la 4 lei și 50 de bani, cea mai mare creștere din ultimele șase luni.

„Prima Casă“ continuă și în 2014. Guvernul va aloca 1,2 miliarde de lei
8 ianuarie 2014

Programul Prima Casă continuă și în 2014. Pentru acest an, Guvernul a stabilit un palafon de garanții de 1,2 miliarde de lei. La această sumă se adaugă fondurile care au rămas nefolosite în 2013 și care se ridică la 677 de lei.

Moneda europeană a depășit valoarea de 4,5 lei
De Antonia Maer 7 ianuarie 2014

Vești proaste, pentru cei care au de plătit credite luate în euro: moneda a depășit astăzi pragul de 4 lei și 50 de bani. Practic, euro a atins un nou maxim al ultimelor șase luni.

Leul s-a depreciat față de euro și dolar
6 ianuarie 2014

Leul a pășit cu stângul în anul 2014. După ce a atins minimul ultimelor șase luni în prima cotație a anului, moneda națională continuă picajul și astăzi în raport cu moneda europeană.

Aglomerație în piețe și hipermarketuri, înainte de Crăciun
De Andreea Filip 23 decembrie 2013

Cu două zile înainte de Crăciun întreg orașul este cuprins de febra cumpărăturilor. Unde arunci privirea vezi oameni care freamătă cuprinși de spiritul sărbătorilor, ce-i drept cu influențe comerciale. Constănțenii care duc dorul gustului românesc mișună prin piețe, în timp ce oamenii care sunt presați de timp cumpără totul de-a gata din hipermarketuri.

Miliarde de euro din bani europeni pentru investitorii români
23 decembrie 2013

În 2013 România a câștigat două pariuri importante: atragerea unei sume record -peste 5 miliarde de euro- din fonduri europene și cea mai bună producție agricolă din ultimii 8 ani. Afirmația a fost făcută astăzi, de premierul Victor Ponta, la Ministerul Agriculturii, acolo unde a luat parte, alături de ministrul de resort la semnarea ultimelor contracte din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013, dar și la prezentarea bilanțului pentru anul ce urmează să se încheie.

Ultimii doi investitori privați de la reactoarele 3 și 4 de la centrala din Cernavodă au renunțat la investiție
23 decembrie 2013

Ultimii doi investitori privați de la reactoarele 3 și 4 de la centrala din Cernavodă au renunțat la investiție. Este vorba despre Companiile Enel și ArcelorMittal care au decis să părăsească proiectul de peste 6 miliarde de euro.

FMI vrea măsuri care să compenseze veniturile pierdute prin amânarea accizei la carburanți
23 decembrie 2013

Fondul Monetar Internațional solicită măsuri care să compenseze veniturile pierdute de stat prin amânarea creșterii accizei la carburanți până la 1 aprilie.

Milionar de Crăciun. Un român a ghicit toate numerele la Loto 6/49
23 decembrie 2013

În prag de Crăciun, un român a devenit mai bogat cu peste 3 milioane de lei. Și asta după ce a ghicit toate numerele la Loto 6/49.