joi, 22 august 2019

Internet / IT&C

WhatsApp ne criptează mesajele: nici hackerii, nici serviciile secrete nu mai pot accesa mesajele utilizatorilor!
De Neptun TV 6 aprilie 2016

Utilizatorii popularului serviciu de mesagerie instantă WhatsApp pot sta liniștiți: mesajele trimise și primite nu vor mai putea fi accesate de alte persoane în afară de transmițător și, bineînțeles, destinatar.

INEDIT! Un robot a scris un roman cu titlul 'Ziua în care un computer scrie un roman'!
De Neptun TV 26 martie 2016

Robotul programat de japonezi a fost coautor al unui scurt roman cu titlul insolit și autoreferențial 'The Day A Computer Writes a Novel', care a ajuns în cursa pentru premiile literare naționale Nikkei Hoshi Shinichi.

Retailerul online Alibaba a avut vânzări de 463 de miliarde de dolari anul trecut
De Neptun TV 21 martie 2016

Retailerul online Alibaba a depășit un nou prag, după ce în 2015 a avut tranzacții de 3 miliarde de yuani (463 mld. dolari), în creștere cu 23% față de anul precedent, scrie Wall Street Journal.

Primele imagini cu iPhone 7 Plus: cât ar putea costa noul smartphone de la Apple!
De Neptun TV 21 martie 2016

Deși data de lansare a iPhone 7 va fi anunțată în mod oficial în toamnă, în mediul online au apărut deja discuții despre designul pe care noua linie de smartphone-uri Apple îl va adopta.

Ray Tomlinson, inventatorul e-mailului, a murit la vârsta de 74 de ani
De Neptun TV 7 martie 2016

Ray Tomlinson, programator pionier în tehonologia rețelelor de internet, creditat pentru inventarea conceptului și software-ului de "e-mail", după ce a avut ideea de a transmite mesajele electronice de la o rețea către alta în 1971, a murit, sâmbătă, la vârsta de 74 de ani, după un atac de cord.

OFICIAL. Vânzarea ilegală a medicamentelor pe Internet, pedepsită cu amenzi de zeci de mii de lei
De Neptun TV 2 martie 2016

Camera Deputaților a decis, astăzi, că vânzarea medicamentelor în mediul online se poate face numai de către farmaciile autorizate, nerespectarea prevederilor legale predepsindu-se cu amenzi între 10.000 și 20.000 de lei.

REVOLUȚIE ONLINE. Google a creat un sistem ultrarapid de accesare a știrilor online
De Neptun TV 25 februarie 2016

Google a început promovarea unui sistem de articole în format web de tip AMP (sistem accelerat de accesare a paginilor mobile), prin care conținutul vizualizat de pe dispozitive mobile va fi încărcat mult mai rapid, inițiativa fiind susținută de agențiile de presă.

Modificare pe Facebook: celebrul buton Like A FOST ÎNLOCUIT!
De Neptun TV 24 februarie 2016

Rețeaua de socializare Facebook a decis să introducă la nivel global o nouă versiune a butonului Like, care include caracteristica Reactions. Aceasta pune la dispoziția utilizatorilor mai multe acțiuni, precum: dragoste, râs, încântare, tristețe sau mânie.

Tehnologie inovatoare: o companie auto testează tehnologia pentru parcare fără șofer
23 februarie 2016

Coșmarul oricărui șofer nepriceput este, desigur, parcarea laterală. Nici nu e de mirare că mulți visează la ziua când mașinile se vor parca singure. Un producător auto din Japonia speră să transforme, însă, acest proiect în realitate și pentru asta, inginerii săi muncesc din greu. Deocamdată, tehnologia experimentală a fost integrată doar pe… scaune.

Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge vin la pachet cu o cameră ce filmează la 360 de grade
22 februarie 2016

Samsung a prezentat noile telefoane Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge, dar și tehnologie pentru realitate virtuală. Noua cameră Gear 360, proiectată să funcționeze cu smartphone-urile de la Samsung, filmează și face poze la 360 de grade, care pot fi urcate direct pe Facebook și Youtube.

PROIECT DE LEGE. Acces GRATUIT la wireless în toate localitățile!
16 februarie 2016

Comisiile juridică și de administrație ale Senatului au avizat favorabil, astăzi, un proiect de lege potrivit căruia consiliile locale vor putea asigura accesul gratuit al cetățenilor la rețele wireless în spațiile publice administrate.

Imagini ÎN PREMIERĂ cu 'vedetele' Samsung S7 și S7 Edge
15 februarie 2016

Noi imagini cu Samsung Galaxy S7 și S7 Edge au apărut cu o săptămână înainte de lansarea oficială a dispozitivelor mobile.

Microsoft a încheiat testele! În curând vom avea baze de date subacvatice!
6 februarie 2016

Microsoft vrea să revoluționeze lumea IT și testează o serie de capsule ce pot adăposti sub apă centre de date. Această inovație ar putea elimina cea mai mare problemă din domeniu: factura la energie.

ANCOM. Topul celor mai reclamate societăți de telefonie mobilă
De Neptun TV 3 februarie 2016

Aproape jumătate dintre reclamațiile primite în 2015 de ANCOM au vizat aspecte referitoare la serviciile de telefonie mobilă, în creștere cu 5% față de 2014, principala nemulțumire fiind relația contractuală cu furnizorii de servicii de comunicații electronice.

Google va plăti taxe de 130 milioane de lire sterline, în Marea Britanie, pentru perioada 2005-2015
De Neptun TV 23 ianuarie 2016

Google a acceptat să plătească taxe în valoare de 130 de milioane de lire sterline (185 de milioane de dolari), în Marea Britanie, pentru perioada 2005-2015, ca urmare a unui "audit deschis" realizat asupra conturilor sale de către autoritățile fiscale britanice, potrivit BBC.

CES 2016. Cea mai sigură dronă din lume a fost făcută praf de un corespondent BBC!
7 ianuarie 2016

Gadgeturi care până acum doi-trei ani erau considerate de specialilști jucării sau obiecte de decor în filmele științifico-fantastice se numără printre inovațiile premiate la ediția actuală a Târgului de Tehnologie din Las Vegas. Becul cu boxă și inelul care monitorizează sănătatea se numără printre marii câștigători.

Twitter analizează posibilitatea de a renunța la limita de 140 de caractere per mesaj
De Neptun TV 6 ianuarie 2016

Twitter analizează posibilitatea de a renunța la limita de 140 de caractere per mesaj și testează în această perioadă "Beyond 140" ("Dincolo de 140"), un produs ce permite publicarea unor mesaje lungi, ce ar putea fi lansat cu scopul de a crește numărul de clienți, în special în rândul companiilor.

A Year of Running: Mark Zuckerberg vrea să alerge aproape 600 de kilometri în 2016!
De Neptun TV 5 ianuarie 2016

Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, a anunțat că în acest an și-a fixat și o provocare fizică, precizând că vrea să alerge aproape 600 de kilometri și invitându-i pe utilizatorii rețelei de socializare să i se alăture în această inițiativă.

Noutăți ca-n filmele SF la târgul de tehnologie din Las Vegas
4 ianuarie 2016

2016 începe în forță cu Târgul de tehnologie din Las Vegas. Dronele sunt cele mai populare exponate alături de dispozitivele de realitate virtuală. Și sectorului auto îi sunt dedicate noi tehnologii ce pun accent pe siguranță și lasă tot mai puține acțiuni în seama șoferului.

Dronă condusă doar prin gesturi ale mâinii, datorită unui program pentru Apple Watch
3 ianuarie 2016

Departe de a fi rodul imaginației unui autor de SF, o echipă de cercetători taiwanezi a realizat un program pentru Apple Watch care face posibilă controlarea zborului unei drone prin gesturi simple, intuitive, făcute cu mâna, similare manipulării Forței din populara serie "Star Wars" (Războiul Stelelor), conform Reuters.

Vești bune pentru internauți! Facebook poate fi folosit FĂRĂ INTERNET! Află cum!
De Neptun TV 31 decembrie 2015

Probabil știți că aplicația Facebook pentru Android și iOS consumă mulți megabytes de internet pe telefonul mobil. Pentru a veni în sprijinul utilizatorilor din întreaga lume, Facebook a demarat o campanie prin care rețeaua socială poate fi folosită fără internet.

Traseul lui Moș Crăciun poate fi urmărit în noaptea de Ajun cu ajutorul unei aplicații
23 decembrie 2015

Mâine seară începe călătoria prin toată lumea a lui Moș Crăciun. Comandamentul Nord-American pentru Apărare Aeriană va urmări traseul Moșului, care are la dispoziție doar o noapte pentru a împărți cadouri. Personalul militar american și-a pregătit radarele de ultimă generație și sateliții pentru a vedea tot timpul unde se află Moș Crăciun. Anul acesta, toate informațiile vor fi transferate într-o aplicație pentru telefonul mobil.

INTERNET. Primul site din lume tocmai a împlinit 25 de ani!
23 decembrie 2015

Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară, cunoscută mai ales prin acronimul CERN, păstrat de la vechea denumire Consiliul European pentru Cercetare Europeană se bucură de performanța unică de a fi prima instituție din lume care s-a lansat în mediul online. Pe 20 decembrie 1990, Tim Berners-Lee, cercetător în cadrul CERN lansa primul website.

STUDIU BRAT. Interesul românilor pentru televiziune, radio și presă scrisă scade - Internetul, singurul câștigător!
De Neptun TV 16 decembrie 2015

BRAT a prezentat o nouă concluzie din seria 'BRAT - Tendințe media', potrivit căreia interesul românilor față de canalele media obișnuite a suferit modificări semnificative în ultimii 10 ani.

Rețeaua care înglobează Facebook și Google, pusă la cale de doi români!
15 decembrie 2015

Destiny se dorește o rețea globală care aduce Facebook, Google și forumurile la un loc. Doi tineri timișoreni au pus, așadar, bazele unui site care va fi nu doar o platformă de socializare, ci va avea și un motor de căutare defalcat pe diverse domenii, inclusiv un robot cu inteligență artificială, care va răspunde oricărei curiozități.

PROIECT. Adolescenții sub 16 ani NU vor mai avea acces la Facebook!
15 decembrie 2015

Un nou proiect de legislație europeană ar putea interzice accesul adolescenților sub 16 ani pe rețele sociale precum Facebook și Twitter.

STUDIU. Internetul a cucerit România: aproape 9 milioane de utilizatori la nivel național!
De Neptun TV 14 decembrie 2015

În ultimii ani, penetrarea Internetului a crescut exponențial. În prezent, la nivel național sunt 8,8 milioane de utilizatori din care 6,5 milioane utilizează internetul în fiecare zi.

Sediul din Hamburg al Facebook, vandalizat; pe pereții săi a fost scris mesajul 'Facebook dislike'
De Neptun TV 14 decembrie 2015

Sediul din Hamburg al Facebook a fost vandalizat de un grup de 15-20 de persoane, care au spart geamurile clădirii în care sunt găzduite birourile rețelei de socializare, au aruncat vopsea pe pereții imobilului și au scris pe aceștia mesajul 'Facebook dislike'

Primele imagini cu Samsung Galaxy S7 și S7 Edge - FOTO/VIDEO
12 decembrie 2015

Samsung pregătește trei telefoane pentru lansare la începutul lui 2016 - Galaxy S7 de 5.1 inch, Galaxy S7 Plus de 6 inch și Galaxy S7 Edge. Specialiștii de la OnLeaks și uSwitch au creat randări realiste cu viitoarele modele și au publicat un clip pe YouTube.

Mark Zuckerberg va dona 99% din acțiunile deținute la Facebook
2 decembrie 2015

După ce a devenit tată pentru prima dată, cofondatorul Facebook a anunțat că intenționează să doneze 99% din acțiunile pe care le deține și care valorează 45 de miliarde de dolari. El își dorește ca banii să fie folosiți pentru a asigura instruirea și bunăstarea generațiilor viitoare.