duminică, 19 februarie 2017

Invatamant

Scandal ca la ușa cortului într-un liceu din Constanța - VIDEO
De Alexandra Șteoleacă 17 februarie 2017

Înjurături ca la ușa cortului într-un liceu din județul Constanța. Protagoniștii nu sunt însă elevii, așa cum v-ați aștepta, ci 4 profesoare. În timpul unei ședințe în cancelarie, acestea și-au adresat cuvinte grele, pe fondul unor neînțelegeri mai vechi.

CONSTANȚA. Focar de infecție la o grădiniță din Constanța după ce 18 copii s-au îmbolnăvit de varicelă!
De Mediafax 16 februarie 2017

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța au declarat focar de infecție la o grădiniță din municipiul Constanța după ce 18 copii din grupa mijlocie s-au îmbolnăvit de varicelă.

CONSTANȚA. Pentru evitarea actelor de violență, elevii unei școli din Constanța ascultă muzică în pauze - VIDEO
De Ioana Paidos 15 februarie 2017

Jigniri, amenințări sau distrugerea bunurilor din școală. Sunt actele de violență întâlnite în unitățile de învățământ din județul Constanța. Cea mai frecventă formă de agresiune, spun directorii, este bullyingul, adică hărțuirea. Ca să evite astfel de situații, în unele școli din Constanța, în pauze se ascultă muzică.

CONSTANȚA. Elevă agresată de o profesoară pentru că citea o carte cu conținut erotic - VIDEO
De Andreea Bajdechi 2 februarie 2017

O profesoară de la o școală din județul Constanța a fost reclamată la poliție pentru că ar fi lovit o elevă care citea în clasă cartea “Fifty Shades of Grey”. Scandalul ar fi pornit în momentul în care dascălul a încercat să-i ia volumul fetei din mână.

CONSTANȚA. Orele pierdute de elevi, recuperate sâmbătă. Clasele au fost mai mult goale - VIDEO
De Ioana Paidos 28 ianuarie 2017

Elevii au mers și astăzi la școală pentru a recupera orele pierdute luni, 23 ianuarie. Ce-i drept, sălile de clasă au fost mai mult goale. Nici profesorii nu s-au arătat mulțumiți de faptul că au fost obligați să recupereze o zi liberă pe care nu au cerut-o.

CONSTANȚA. Catalogul online, coșmarul elevilor: părinții află în timp real notele și absențele copiilor - VIDEO
De Ioana Paidos 26 ianuarie 2017

Bucuria părinților, coșmarul multor elevi. Toate notele și absențele de la școală vor fi aduse la cunoștința părinților în timp real. Acest lucru este posibil datorită catalogului electronic, implementat în premieră în două școli de stat din județul Constanța.

Elevii se întorc mâine la școală, iar în mai puțin de două săptămâni intră din nou în vacanță!
De Ioana Paidos 24 ianuarie 2017

Vacanță, cursuri suspendate și zile libere. Acesta a fost programul elevilor în luna ianuarie. Mâine, școlarii se vor întoarce în bănci după o minivacanță cu ocazia Sărbătoririi Unirii Principatelor Române. În mai puțin de două săptămâni, copiii vor intra din nou în vacanță, cea dintre semestre.

Cum vor recupera elevii orele pierdute din cauza viscolului: școală și sâmbăta, pauze mai scurte și ore mai lungi!
De Ioana Paidos 20 ianuarie 2017

Elevii care s-au bucurat de săptămâna în plus de vacanță, dată de autorități din cauza viscolului, vor veni la școală și sâmbăta, vor avea pauze mai scurte și vor sta mai mult la ore. Doar așa vor recupera cursurile pierdute săptămâna trecută. Mulți au strâmbat din nas când au auzit propunerile, dar sunt obligați să le respecte.

Grădinițele 'false' din Constanța au dispărut după ce și-au schimbat denumirea în... centre educaționale - VIDEO
De Ioana Paidos 18 ianuarie 2017

Grădinițele false din Constanța au dispărut. Cele zece centre care se promovau abuziv pe paginile de internet și pe Facebook ca fiind grădinițe ca să-i inducă în eroare pe părinți, au renunțat la această titulatură. Totul, după ce cazul a fost prezentat de mai multe ori de Neptun TV, iar autoritățile au aplicat sancțiuni.

Mesajul incredibil al unei învățătoare la o școală de elită: 'Sunt învățătoare și am păduchi!'
De Neptun TV 17 ianuarie 2017

O învățătoare de la Școala Gimnazială Nr. 195 - Hamburg, din cartierul Titan, una din cele mai râvnite școli din Capitală, a anunțat pe Facebook că are păduchi, la fel ca și elevii săi. Cadrul didactic a cerut atât părinților, cât și celorlalți elevi, să nu mai considere asta o "rușine" și că este momentul să renunțăm la prejudecăți.

Anunțul oficial al Ministerului Educației: când vor recupera elevii orele pierdute din cauza viscolului!
De Alin Tarnovschi 13 ianuarie 2017

Recuperarea orelor din perioada 9-13 ianuarie, când sunt suspendate cursurile din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, se realizează până la sfârșitul anului școlar, fiind vorba de ore de evaluare, și nu de predare.

Profesorii și învățătorii, obligați să refuze cadourile primite de la părinții elevilor!
De Alin Tarnovschi 20 decembrie 2016

Ministerul Educației a lansat, luni, dezbaterea publică referitoare la Codul de etică pentru învățământul preuniversitar, care impune cadrelor didactice să respecte valori și principii precum ocrotirea sănătății fizice, psihice și morale a elevilor și să elimine orice activități care generează corupție.

Vești bune pentru profesori! Examenul de definitivare în învățământ va putea fi susținut de mai multe ori, contra cost
De Ioana Paidos 9 decembrie 2016

Vești bune pentru profesori! Cei care nu au reușit să promoveze examenul de definitivare în învățământ din trei încercări, îl pot susține și a patra oară sau chiar mai mult, dar contra cost. Până acum, cadrele didactice care nu promovau în cele trei încercări puteau să profesesze, însă doar cu contract pe perioadă determinată, ca debutant.

Zeci de elevi din Constanța și Tulcea participă la un un concurs de construit roboți - VIDEO
De Ioana Paidos 28 noiembrie 2016

Elevii constănțeni se apucă de construit roboți. Pasionați de fizică și de informatică, mai mulți liceeni își pun mintea la contribuție pentru a construi mașinării capabile să îndeplinească diverse activități. Cei mai buni vor avea ocazia să participe la Campionatul Mondial de Robotică, organizat în America.

CONSTANȚA. Mai mulți elevi vor să transforme o locuință obișnuită într-o casă inteligentă - VIDEO
De Ioana Paidos 22 noiembrie 2016

Programa școlară este tot mai depășită cu fiecare an. În vreme ce zeci de specializări de licență nu mai corespund niciunei ocupații, noi meserii, apărute în ultimii ani, nu sunt studiate la școală. Mai mulți elevi din Constanța își doresc să învețe cum să transforme o locuință obișnuită într-o casă inteligentă. Primii pași i-au făcut deja

Schimbări majore în învățământ! Noi reguli pentru examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională!
De Oana Zanfir 22 noiembrie 2016

Ministerul Educației a lansat în dezbatere publică pe pagina de internet edu.ro un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul educației.

CONSTANȚA. Peste 150 de școli din Constanța nu au autorizare de securitate la incendiu - VIDEO
De Ioana Paidos 16 noiembrie 2016

ISU Dobrogea atenționează directorii de școli că trebuie să obțină autorizațiile de securitate la incendiu. În caz contrar, vor trece la amenzi! În județul Constanța sunt peste 150 de unități de învățământ care nu au acest aviz. În aceste școli, în caz de incendiu, copiii sunt supuși unor riscuri uriașe.

Elevii se plâng că au un program la fel de încărcat ca cel al părinților: 'Avem prea multe teme!' - VIDEO
De Ioana Paidos 10 noiembrie 2016

'Avem prea multe teme!'. Asta susțin cei mai mulți dintre elevi, care se plâng că au un program la fel de încărcat ca al unui adult. Disperați sunt și părinții, nevoiți să facă teme cu cei mici până la 11 noaptea, iar dimineața să o ia de la capăt. Fără lucru individual, elevii nu își pot însuși noțiunile, este replica profesorilor.

CONSTANȚA. Sediul Universității Ovidius de pe bulevardul Mamaia va fi evacuat!
De Geanina Drăgoi 9 noiembrie 2016

Sediul Universității Ovidius de pe bulevardul Mamaia va fi evacuat! Conducerea a luat această decizie din cauza pagubelor provocate de inundațiile de luna trecută. Astfel, facultățile vor fi relocate pentru începerea lucrărilor de consolidare a corpului vechi. Deși recunosc că sunt copleșiți de situație, reprezentanții universității lucrează la un plan de gestionare a crizei.

Copiii născuți după anul 2011 vor primi câte 500 de euro! Cum pot obține acești bani de la Guvern - VIDEO
De Ioana Paidos 8 noiembrie 2016

Copiii născuți după anul 2011 ar trebui să aibă câte 500 de euro în cont. În teorie! În practică, autoritățile sunt preocupate să amâne aplicarea acestei legi. Banii sunt prevăzuți în Legea educației și sunt destinați studiilor, însă articolul a tot fost amânat prin hotărâri de guvern.

Vești bune pentru angajații din sistemul de învățământ: mai multe categorii de angajați vor beneficia de sporuri!
De Neptun TV 2 noiembrie 2016

Veștile bune continuă pentru personalul din educație și învățământ: mai multe categorii de angajați vor beneficia de sporuri salariale.

Imagini incredibile la școală! Elev băgat în dulap, înjurat și bătut cu un scaun de mai mulți colegi - VIDEO
De Alin Tarnovschi 31 octombrie 2016

ISJ Olt a demarat o anchetă după apariția pe Facebook a unei înregistrări în care mai mulți elevi ai unui liceu din Slatina umilesc, jignesc și lovesc un coleg.

Vești excelente pentru elevi! O școală din Constanța a renunțat să le mai dea copiilor teme pentru acasă!
De Ana-Maria Stancu 25 octombrie 2016

O lună întreagă fără teme pentru acasă! Peste o mie de elevi din din Constanța au libertatea să aleagă cum își petrec timpul de după cursuri. Totul este posibil datorită unui proiect demarat în premieră de conducerea școlii Nicolae Tonitza. Profesorii nu vor ca elevii să mai perceapă învățătura ca pe o corvoadă și au decis să facă acest experiment.

CONSTANȚA. Elev din Năvodari, olimpic internațional la o materie pe care NU o studiază la școală
De Ioana Paidos 24 octombrie 2016

Performanță greu de egalat a unui elev din Năvodari. Acesta a devenit olimpic internațional la o materie pe care nu o studiază în școală: astronomia. Elevul a învățat singur, acasă.

Copii bătuți și înjurați la Grădinița 'Groazei' - VIDEO
De Alin Tarnovschi 23 octombrie 2016

O educatoare din Vrancea a fost surprinsă în timp ce lovește mai mulți copii în sala de clasă. Pe unul dintre ei chiar îl trântește la pământ și îl lovește fără milă, chiar dacă acesta începe să plângă.

Reacții după ce decanul Facultății de Teologie din Constanța a fost DEMIS - VIDEO
De Alina Gâju 19 octombrie 2016

Cutremur la Facultatea de Teologie a Universității Ovidius! Decanul Bogdan Moise a fost demis, ca urmare a scandalul uriaș legat de admiterea ratată din toamnă, care stă sub semnul unor suspiciuni de fraudă. Interimatul este asigurat de decanul Facultății de Arte, Daniela Hanțiu.

Gândurile unui copil: 'M-am săturat ca în fiecare zi să vin la școala și să aud despre moarte și sânge'
De Alin Tarnovschi 19 octombrie 2016

La o școală din Pitești are loc un protest spontan. Este vorba despre 29 de elevi de clasa a VII-a ai căror părinți nu îi mai lasă să intre la ore, dacă unul dintre colegii lor nu va fi transferat.

Elev din Năvodari, medaliat cu aur la Olimpiada Internațională de Astronomie
De Ioana Paidos 14 octombrie 2016

Elevii români au reușit o nouă performanță importantă la competițiile internaționale. Șase dintre ei s-au întors acasă cu medalii de la Olimpiada Internațională de Astronomie.

Scrisoarea unei învățătoare către toți părinții: 'Te rog, respectă-mă! Câștigătorul va fi copilul tău!'
De Alin Tarnovschi 7 octombrie 2016

O învățătoare care predă la Școala cu clasele I-VIII din localitatea sătmăreană Homorodu de Mijloc a ținut cu orice preț să le transmită tuturor părinților faptul că este important ca aceștia să înțeleagă faptul că împreună formează o echipă 'în interesul copilului'.

Alertă în școlile din Constanța! Sute de copii au fost găsiți cu PĂDUCHI, RÂIE sau HEPATITĂ!
De Ioana Paidos 6 octombrie 2016

La reînceperea cursurilor după vacanța de vară, medicii și asistenții medicali au efectuat examenul medical al elevilor. Au fost găsiți peste 200 de copii cu păduchi, alții cu râie, micoze sau boli infecțioase precum meningită sau hepatită.