miercuri, 20 februarie 2019

Invatamant

EVALUARE NATIONALA 2016. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la examenul de Limba Română, calendarul de examen și regulament!
De Ioana Paidos 27 iunie 2016

Peste 150.000 de elevi de clasa a VIII-a au susținut astăzi prima probă la Evaluarea Națională. Subiectele au fost ușoare, spun elevii, mult mai accesibile decât la simularea susținută în luna februarie. Dacă elevii par să nu fi avut probleme la prima probă, mai multe cadre didactice au anunțat că vor să se retragă de la examenele din această vară.

Profesorii vor să boicoteze Evaluarea Națională: 'E momentul să acționăm!'
De Neptun TV 26 iunie 2016

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava (ASIS) susține că 83% dintre cadrele didactice sucevene s-au pronunțat pentru neparticiparea la Evaluarea Națională, în timp ce ISJ Suceava arată că nu a fost notificată de neprezentarea la examene a cadrelor didactice desemnate.

CONSTANȚA. La grădiniță și în vacanța mare. Vezi ce unități sunt deschise în perioada verii!
De Ioana Paidos 21 iunie 2016

Ce fac micuții de grădiniță în vacanță de vară. Iată o grijă în plus pentru părinții care merg la serviciu și nu au cu cine să-și lase copiii. O soluție o reprezintă grădinițele deschise tot timpul anului. Sunt câteva zeci în județul Constanța, unde micuții au parte de activități specifice vacanței, cum ar fi orelle de pictură, plimbările pe pajă și jocurile în aer liber.

Schimbări MAJORE în învățământ! Elevii au primit INTERZIS cu telefoanele mobile la ore!
De Neptun TV 19 iunie 2016

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a lansat în dezbatere publică proiectul Statutului elevului, care reglementează drepturile și obligațiile elevilor înmatriculați în instituțiile de învățământ de stat, particular sau confesional.

CONSTANȚA. Peste 1.600 de elevi au susținut astăzi proba la limba română - oral, nici un incident înregistrat
De Neptun TV 13 iunie 2016

Astăzi, 13 iunie 2016, a debutat examenul național de bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2016, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în 51 de centre din județul Constanța.

BACALAUREAT 2016. Astăzi, proba orală la limba română - 45.000 de elevi din clasele a XII-a și a XIII-a ratează examenele!
De Neptun TV 13 iunie 2016

BACALAUREAT 2016. Astăzi, 13 iunie, are loc prima sesiune a examenului de Bacalaureat la care s-au înscris 137.444 de absolvenți de liceu, prima probă fiind evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, anunță Ministerul Educației.

BACALAUREAT 2016. Peste 5.000 de elevi constănțeni, înscriși în prima sesiune a examenului
De Neptun TV 11 iunie 2016

Luni, 13 iunie 2016, debutează examenul național de bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2016, la care s-au înscris 5123 de absolvenți ai claselor a XII-a/XIII-a, 4101 dintre aceștia aparținând seriei curente.

Caz șocant la o școală din Constanța: 'Mami, sună la 112 să vină Poliția să o bage la pușcărie pe doamna învățătoare!'
De Neptun TV 11 iunie 2016

O învățătoare de la Școala Gimnazială nr. 23 din Constanța este acuzată de mama unei eleve că îi bate și îi înjură pe copii. Totul ar fi început într-o zi în care fetița ar fi venit acasă și ar fi spus: 'Mami, sună la 112 să vină Poliția să o bage la pușcărie pe doamna învățătoare!'.

6.324 de elevi, la primul test din cadrul Evaluării Naționale, la finalul clasei a II-a
De Neptun TV 6 iunie 2016

În cursul zilei de astăzi, 6.324 de elevi au participat la Evaluarea națională la finalul clasei a II-a, susținând prima probă -evaluarea competențelor de producere a mesajelor scrise (Scris - Limba română), iar 652 au absentat.

CONSTANȚA. Reuniune emoționantă la 50 de ani de la terminarea Colegiului Pedagogic!
De Ioana Paidos 5 iunie 2016

În ultimele decenii învățământul a avut parte de modificări majore. Unele au fost benefice pentru elevi, dar cele mai multe au dus la scăderea calității învățământului. O spun cadrele didactice prin ale căror mâini au trecut generații întregi de copii. Aceeași opinie o împărășesc și absolvenții Colegiului Național Pedagogic, promoția 1966, care s-au reunit la jumătate de secol de la absolvire.

CONSTANȚA. La sfârșitul liceului, absolvenții clasei a XII-a de la Colegiul Eminescu au defilat prin oraș, au cântat și au dansat GALERIE FOTO/VIDEO
1 iunie 2016

Bacalaureatul bate la ușă, dar tinerii noștri par mai preocupați de petrecerile de sfârșit de an, decât de învățat. La Constanța, elevii liceului Mihai Eminescu au defilat cu mașinile prin oraș și au făcut tot posibilul să iasă în evidență. Au claxonat, au ieșit pe geamuri și și-au strigat bucuria că viața de licean se termină.

Trei copii și un profesor internați în spital după ce li s-a făcut rău în clasă, din cauza căldurii
De Neptun TV 31 mai 2016

Trei copii de la Școala Gimnazială nr. 99 au fost internați la Spitalul „Marie Curie” după ce li s-a făcut rău în clasă din cauza căldurii, a lipsei de aer, sala nefiind aerisită, a declarat Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, pentru agenția Mediafax.

CONSTANȚA. Șase elevi au promovat bacalaureatul special: cea mai mare notă este de 9,38!
De Ioana Paidos 30 mai 2016

Nouă elevi din județul Constanța au susținut probele examenului național de bacalaureat, sesiunea specială, care a avut loc în perioada 16 - 27 mai, la Brașov.

Negocierile dintre Guvern și sindicatele din Educație au eșuat: profesorii amenință cu proteste!
De Neptun TV 30 mai 2016

Reprezentanții sindicatelor din Educație s-au întâlnit, în această dimineață, pentru o nouă rundă de negocieri cu cei de la Ministerul Muncii.

BACALAUREAT 2016. Luni, 30 mai, încep înscrierile - vezi programul și modul de desfășurare al examenelor de bac!
De Neptun TV 27 mai 2016

BACALAUREAT 2016. În perioada 30 mai - 3 iunie se fac înscrierile pentru examenul de bacalaureat, atât pentru absolvenții din anul școlar 2015-2016, cât și pentru cei din promoțiile anterioare, care nu au promovat examenul, anunță, Ministerul Educației.

AVERTISMENT ISIS. 'Nu aș merge în Londra în luna iunie, dacă aș fi în locul vostru'
De Neptun TV 26 mai 2016

O teroristă din cadrul rețelei Stat Islamic (SI) a anunțat că în această vară vor avea loc atentate la Londra, informează publicația Daily Mail.

Au început înscrierile la grădiniță!
De Ioana Paidos 23 mai 2016

Astăzi au început înscrierile la grădiniță. Părinții au înțeles că au la dispoziție o lună pentru a depune actele necesare, astfel că nu a mai fost aglomerația din anii trecuți. Conducerea ISJ Constanța îi sfătuiește pe părinți încă o dată să aleagă pentru cei mici grădinițe autorizate sau acreditate de Ministerul Educației.

Aproape 188.000 de elevi de clasa a VI-a, proba de Limbă și comunicare la Evaluarea Națională
De Neptun TV 23 mai 2016

Aproape 188.000 de elevi de clasa a VI-a au susținut, astăzi, proba de Limbă și comunicare la Evaluarea Națională, anunță Ministerul Educației printr-un comunicat de presă.

CONSTANȚA. Concurs pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate, sesiunea 2016
De Neptun TV 23 mai 2016

839 de candidați (109 învățătoare, 106 educatoare, 90 limba română, 70 matematică, 58 limba engleză, 55 educație fizică, 50 învățământ special) s-au înscris la concursul pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate din data de 15 iulie 2015.

În clasa a X-a, un elev constănțean a terminat de studiat toată materia de fizică din liceu!
De Ioana Paidos 17 mai 2016

Este doar în clasa a X-a însă a parcurs deja toată materia de fizică din liceu. Vorbim despre un elev al Colegiului Național Mircea cel Bătrân, care de curând a câștigat medalia de argint la Olimpiada Europeană de Științe pentru Juniori. Răzvan a fost primul elev din țară care, deși era în anii de gimnaziu, a fost acceptat să participe la concursul NASA.

Elevii constănțeni, vizitați de pușcașii marini americani
17 mai 2016

Zi deosebită pentru elevii mai multor școli din Constanța. Aceștia au renunțat pentru o zi la orele obișnuite pentru a-i primi în vizită pe militarii americani de la Mihail Kogălniceanu. Împreună, au discutat despre ce înseamnă viața de soldat iar apoi au scos mingile pentru o partidă de fotbal pe terenul de sport.

Din acest an școlar, liceeni vor primi manuale gratuite
De Ioana Paidos 16 mai 2016

Din acest an școlar, liceeni vor primi manuale gratuite. Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a declanșat procesul de asigurare a manualelor școlare pentru clasele a XI-a și a XII-a, pentru anul școlar 2016-2017.

BACALAUREAT 2016. Nouă elevi din Constanța susțin, la Brașov, probele sesiunii speciale ale examenului de Bac
De Neptun TV 16 mai 2016

În perioada 16 - 27 mai 2016, la Brașov, are loc sesiunea specială a examenului de Bacalaureat pentru absolvenții de liceu participanți la loturile naționale lărgite ce se pregătesc pentru olimpiadele și concursurile internaționale precum și pentru absolvenții de liceu care susțin examenul de admitere în universitățile din străinătate.

REVOLTĂTOR! Elevii unui liceu au primit INTERZIS să sune la numărul de urgență 112!
13 mai 2016

Situație revoltătoare la un liceu din Capitală. Directoarea unității de învățământ le-a interzis elevilor ca în cazul unei situații de urgență să sune la numărul unic 112. În schimb, copiii au fost îndemnați să apeleze serviciile companiei PULS.

Elev din Constanța, medaliat cu aur la Concursul Internațional de Chimie Mendeleev, de la Moscova
De Neptun TV 10 mai 2016

Un elev de clasa a XI-a a Colegiului Național 'Mircea cel Bătrân' din Constanța a fost medaliat cu aur la Concursul Internațional de Chimie 'Mendeleev' de la Moscova, întrecere la care au participat 140 de concurenți din 22 de țări, echipa României fiind compusă din patru băieți și două fete.

Universitățile Harvard și Columbia s-au 'luptat' pentru un elev din Constanța: i-au oferit burse de 70.000 de dolari!
De Neptun TV 7 mai 2016

Un elev din Costanța a uimit mediul academic din Statele Unite, iar două dintre cele mai importante universități din lumea s-au 'luptat' în oferte pentru a-l avea drept student pe constănțean.

CONSTANȚA. Grădinițele neautorizate, amendate de autorități. Poliția a fost sesizată!
De Ioana Paidos 5 mai 2016

Șase grădinițe din Constanța care funcționează fără autorizație au fost amendate de Protecția Consumatorului. Centrele educaționale care se prezintă ilegal drept grădinițe au fost verificate și de Poliția Locală, dar și de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământ, în urma anchetei Neptun TV care a scos la iveală că mai multe astfel de instituții neautorizate funcționează în Constanța.

CONSTANȚA. Trei candidaturi pentru funcția de inspector școlar general adjunct
De Ioana Paidos 4 mai 2016

Trei cadre didactice și-au depus dosarele în vederea concursului care vizează funcția de inspector școlar general adjunct.

Elevii constănțeni, rezultate meritorii la etapa națională a Olimpiadei la Matematică
De Neptun TV 22 aprilie 2016

Ca în fiecare an, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice organizează olimpiadele școlare, concursuri de masă ce reunesc în întrecere pe cei mai înzestrați elevi din toate domeniile.

Constănțeanca Elif Memet, coordonată în cercetarea în inegalitate economică de laureatul premiului Nobel Joseph Stiglitz
De Neptun TV 20 aprilie 2016

Elif Memet, o tânără din Constanța de numai 20 de ani, în prezent studentă la Universitatea Columbia, a fost aleasă de laureatul Premiului Nobel pentru economie, Joseph Stiglitz, pentru a-i coordona cercetarea în inegalitate economică.