marţi, 25 septembrie 2018

Invatamant

CONSTANȚA. La sfârșitul liceului, absolvenții clasei a XII-a de la Colegiul Eminescu au defilat prin oraș, au cântat și au dansat GALERIE FOTO/VIDEO
1 iunie 2016

Bacalaureatul bate la ușă, dar tinerii noștri par mai preocupați de petrecerile de sfârșit de an, decât de învățat. La Constanța, elevii liceului Mihai Eminescu au defilat cu mașinile prin oraș și au făcut tot posibilul să iasă în evidență. Au claxonat, au ieșit pe geamuri și și-au strigat bucuria că viața de licean se termină.

Trei copii și un profesor internați în spital după ce li s-a făcut rău în clasă, din cauza căldurii
De Neptun TV 31 mai 2016

Trei copii de la Școala Gimnazială nr. 99 au fost internați la Spitalul „Marie Curie” după ce li s-a făcut rău în clasă din cauza căldurii, a lipsei de aer, sala nefiind aerisită, a declarat Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, pentru agenția Mediafax.

CONSTANȚA. Șase elevi au promovat bacalaureatul special: cea mai mare notă este de 9,38!
De Ioana Paidos 30 mai 2016

Nouă elevi din județul Constanța au susținut probele examenului național de bacalaureat, sesiunea specială, care a avut loc în perioada 16 - 27 mai, la Brașov.

Negocierile dintre Guvern și sindicatele din Educație au eșuat: profesorii amenință cu proteste!
De Neptun TV 30 mai 2016

Reprezentanții sindicatelor din Educație s-au întâlnit, în această dimineață, pentru o nouă rundă de negocieri cu cei de la Ministerul Muncii.

BACALAUREAT 2016. Luni, 30 mai, încep înscrierile - vezi programul și modul de desfășurare al examenelor de bac!
De Neptun TV 27 mai 2016

BACALAUREAT 2016. În perioada 30 mai - 3 iunie se fac înscrierile pentru examenul de bacalaureat, atât pentru absolvenții din anul școlar 2015-2016, cât și pentru cei din promoțiile anterioare, care nu au promovat examenul, anunță, Ministerul Educației.

AVERTISMENT ISIS. 'Nu aș merge în Londra în luna iunie, dacă aș fi în locul vostru'
De Neptun TV 26 mai 2016

O teroristă din cadrul rețelei Stat Islamic (SI) a anunțat că în această vară vor avea loc atentate la Londra, informează publicația Daily Mail.

Au început înscrierile la grădiniță!
De Ioana Paidos 23 mai 2016

Astăzi au început înscrierile la grădiniță. Părinții au înțeles că au la dispoziție o lună pentru a depune actele necesare, astfel că nu a mai fost aglomerația din anii trecuți. Conducerea ISJ Constanța îi sfătuiește pe părinți încă o dată să aleagă pentru cei mici grădinițe autorizate sau acreditate de Ministerul Educației.

Aproape 188.000 de elevi de clasa a VI-a, proba de Limbă și comunicare la Evaluarea Națională
De Neptun TV 23 mai 2016

Aproape 188.000 de elevi de clasa a VI-a au susținut, astăzi, proba de Limbă și comunicare la Evaluarea Națională, anunță Ministerul Educației printr-un comunicat de presă.

CONSTANȚA. Concurs pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate, sesiunea 2016
De Neptun TV 23 mai 2016

839 de candidați (109 învățătoare, 106 educatoare, 90 limba română, 70 matematică, 58 limba engleză, 55 educație fizică, 50 învățământ special) s-au înscris la concursul pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate din data de 15 iulie 2015.

În clasa a X-a, un elev constănțean a terminat de studiat toată materia de fizică din liceu!
De Ioana Paidos 17 mai 2016

Este doar în clasa a X-a însă a parcurs deja toată materia de fizică din liceu. Vorbim despre un elev al Colegiului Național Mircea cel Bătrân, care de curând a câștigat medalia de argint la Olimpiada Europeană de Științe pentru Juniori. Răzvan a fost primul elev din țară care, deși era în anii de gimnaziu, a fost acceptat să participe la concursul NASA.

Elevii constănțeni, vizitați de pușcașii marini americani
17 mai 2016

Zi deosebită pentru elevii mai multor școli din Constanța. Aceștia au renunțat pentru o zi la orele obișnuite pentru a-i primi în vizită pe militarii americani de la Mihail Kogălniceanu. Împreună, au discutat despre ce înseamnă viața de soldat iar apoi au scos mingile pentru o partidă de fotbal pe terenul de sport.

Din acest an școlar, liceeni vor primi manuale gratuite
De Ioana Paidos 16 mai 2016

Din acest an școlar, liceeni vor primi manuale gratuite. Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a declanșat procesul de asigurare a manualelor școlare pentru clasele a XI-a și a XII-a, pentru anul școlar 2016-2017.

BACALAUREAT 2016. Nouă elevi din Constanța susțin, la Brașov, probele sesiunii speciale ale examenului de Bac
De Neptun TV 16 mai 2016

În perioada 16 - 27 mai 2016, la Brașov, are loc sesiunea specială a examenului de Bacalaureat pentru absolvenții de liceu participanți la loturile naționale lărgite ce se pregătesc pentru olimpiadele și concursurile internaționale precum și pentru absolvenții de liceu care susțin examenul de admitere în universitățile din străinătate.

REVOLTĂTOR! Elevii unui liceu au primit INTERZIS să sune la numărul de urgență 112!
13 mai 2016

Situație revoltătoare la un liceu din Capitală. Directoarea unității de învățământ le-a interzis elevilor ca în cazul unei situații de urgență să sune la numărul unic 112. În schimb, copiii au fost îndemnați să apeleze serviciile companiei PULS.

Elev din Constanța, medaliat cu aur la Concursul Internațional de Chimie Mendeleev, de la Moscova
De Neptun TV 10 mai 2016

Un elev de clasa a XI-a a Colegiului Național 'Mircea cel Bătrân' din Constanța a fost medaliat cu aur la Concursul Internațional de Chimie 'Mendeleev' de la Moscova, întrecere la care au participat 140 de concurenți din 22 de țări, echipa României fiind compusă din patru băieți și două fete.

Universitățile Harvard și Columbia s-au 'luptat' pentru un elev din Constanța: i-au oferit burse de 70.000 de dolari!
De Neptun TV 7 mai 2016

Un elev din Costanța a uimit mediul academic din Statele Unite, iar două dintre cele mai importante universități din lumea s-au 'luptat' în oferte pentru a-l avea drept student pe constănțean.

CONSTANȚA. Grădinițele neautorizate, amendate de autorități. Poliția a fost sesizată!
De Ioana Paidos 5 mai 2016

Șase grădinițe din Constanța care funcționează fără autorizație au fost amendate de Protecția Consumatorului. Centrele educaționale care se prezintă ilegal drept grădinițe au fost verificate și de Poliția Locală, dar și de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământ, în urma anchetei Neptun TV care a scos la iveală că mai multe astfel de instituții neautorizate funcționează în Constanța.

CONSTANȚA. Trei candidaturi pentru funcția de inspector școlar general adjunct
De Ioana Paidos 4 mai 2016

Trei cadre didactice și-au depus dosarele în vederea concursului care vizează funcția de inspector școlar general adjunct.

Elevii constănțeni, rezultate meritorii la etapa națională a Olimpiadei la Matematică
De Neptun TV 22 aprilie 2016

Ca în fiecare an, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice organizează olimpiadele școlare, concursuri de masă ce reunesc în întrecere pe cei mai înzestrați elevi din toate domeniile.

Constănțeanca Elif Memet, coordonată în cercetarea în inegalitate economică de laureatul premiului Nobel Joseph Stiglitz
De Neptun TV 20 aprilie 2016

Elif Memet, o tânără din Constanța de numai 20 de ani, în prezent studentă la Universitatea Columbia, a fost aleasă de laureatul Premiului Nobel pentru economie, Joseph Stiglitz, pentru a-i coordona cercetarea în inegalitate economică.

Curtea de Apel Constanța a condamnat... o vulpe la 3 luni de închisoare cu executare
De Ioana Paidos 19 aprilie 2016

O vulpe a fost condamnată la 3 luni de închisoare cu executare, dar și la plata unor daune pentru înșelăciune și vătămare corporală. Elevii de clasa a IV-a de la Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica“ au simulat, astăzi, un proces chiar într-o sală de judecată.

Elevi din toată România au participat la Olimpiada Națională de Limba Rromani
De Ioana Paidos 18 aprilie 2016

Elevi din toată țara au participat astăzi la olimpiada națională de limba rromani. Aceștia au fost însoțiți de profesorii cu care s-au pregătit tot anul. Fiecare dintre ei speră ca la finalul competiției să câștige un loc pe podium.

Săptămâna 'Școala Altfel' la Constanța: orele de curs s-au mutat pe aerodrom, în gară și pe platourile Neptun TV
De Ana-Maria Stancu 18 aprilie 2016

Școlile au fost astăzi aproape goale. Nu pentru că elevii au chiulit în masă, ci pentru că orele s-au mutat la aerodrom, în gară sau și chiar în platourile Neptun TV. Activitățile practice în care s-au implicat elevii fac parte din proiectul Școala Altfel “Să știi mai multe, să fii mai bun”.

Constanța, gazdă pentru două olimpiade naționale
De Neptun TV 17 aprilie 2016

În perioada 18-20 aprilie 2016, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice organizează la Constanța Olimpiada Națională de Limbă și Literatură Turcă și Olimpiada Națională de Limbă Rromani, la care vor participa 227 de elevi și cadre didactice din toată țara.

SCANDALOS. Copii amenințați de învățătoare: 'Măi, tu ești cretină? Termină testul că dau cu tine de pământ!'
15 aprilie 2016

Copii de clasa a doua înjurați la ore de învățătoare. Se întâmplă la Școala nr.119 din București. Femeia folosește un limbaj de mahala în timp ce le predă matematica celor mici.

CONSTANȚA. Scandal la o școală generală: 'Mi-a strâns fetița de gât!'
13 aprilie 2016

'Mi-a strâns fetița de gât. Am găsit-o plângând în hohote'. Sunt acuzațiile pe care o mamă i le aduce bibliotecarei unei școli din Constanța. Femeia ar fi bruscat o elevă de clasa a doua în momentul în care a vrut să aplaneze un conflict pornit între copii.

Guvernul a aprobat cifrele de școlarizare pentru anul școlar și universitar 2016-2017
De Neptun TV 13 aprilie 2016

Executivul a aprobat astăzi, prin Hotărâre de Guvern, cifrele de școlarizare pentru învățământul preuniversitar și universitar de stat pentru anul școlar și universitar 2016-2017, în privința învățământului preuniversitar cifrele menținându-se similare anului în curs.

CONSTANȚA. Situație îngrijorătoare: sute de copii înscriși în grădinițe neacreditate
De Ioana Paidos 7 aprilie 2016

Mare atenție la ce grădinițe vă înscrieți copiii! Cazul celei din București, care funcționa fără autorizație de 15 ani, nu este singular. În Constanța sunt cel puțin 10 astfel de instituții. În acte sunt simple centre de îngrijire zilnică a copiilor, dar își fac publicitate ca grădinițe și îi induc în eroare pe părinți. Reprezentanții Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar susțin că în astfel de cazuri folosirea titulaturii de grădiniță este ilegală. Din păcate, nimeni nu verifică astfel de centre, iar neregulile ies la iveală doar când părinții descoperă că micuții sunt agresați.

Gramatica, o limbă străină pentru unii adolescenți români
De Neptun TV 4 aprilie 2016

Limba pe care o vorbesc adolescentii în prezent nu mai seamănă deloc cu aceea învățată la școală. În aceste condiții, ne întrebăm firesc, limba română, încotro? Ne răspund chiar adolescenții olimpici care au reușit să-i pătrundă “tainele” și profesorul lor de română, la ASTA-I VIAȚA! începând cu ora 17.00.

Doliu în învățământul constănțean! Profesoara Claudia Dobrin a pierdut lupta cu boala!
De Ioana Paidos 2 aprilie 2016

Învățământul constănțean este în doliu. După o luptă cu o boală necruțătoare, profesoara de fizică Claudia Dobrin s-a stins din viață, lăsând în urmă o durere de nedescris în sufletul tuturor celor care au cunoscut-o și apreciat-o.