joi, 21 februarie 2019

Invatamant

Comuna Cumpăna are cel mai modern campus școlar din județ: peste 600 de elevi vor învăța la Grupul Școlar Cumpăna
27 ianuarie 2016

Singurul campus preuniversitar din județul Constanța va fi inaugurat, peste câteva luni, la Cumpăna. Proiectul, finalizat în proporție de 95% este cel mai îndrăzneț de până acum, iar valoarea lui depășește 8,5 milioane de euro, bani europeni.

Situație incredibilă la Medgidia. Elevii sunt nevoiți să facă naveta la Constanța din cauza numărului mic de clase în liceul din oraș
De Ioana Paidos 25 ianuarie 2016

Situație incredibilă la Medgidia. Mare parte dintre elevii care vor să se înscrie la un liceu teoretic trebuie să facă naveta la Constanța, întrucât unitatea de învățământ din oraș nu are suficiente clase. Conducerea unității școlare a solicitat suplimentarea numărului de clase, însă fără rezultat. Reprezentanții Inspectoratului Școlar susțin că planul de școlarizare s-a făcut conform legii.

SCANDAL ÎN ÎNVĂȚĂMÂNT. Profesor acuzat că le-a numit pe eleve 'jeguri, javre, mizere și frustrate'
22 ianuarie 2016

Scandal monstru la o școală din Prahova unde un profesor este acuzat de părinții unor eleve că le-ar fi adresat acestora cuvinte jignitoare pe Facebook. Dascălul incriminat se apară și spune că este nevinovat. Susține că persoane necunoscute i-au spart contul.

CONSTANȚA. Peste 200 de cazuri de violențe în școli. În top sunt agresiunile fizice, insultele și furturile!
De Ioana Paidos 21 ianuarie 2016

Agresiuni fizice, furturi sau amenințări. Acestea sunt câteva dintre cele mai întâlnite acte de violență care se petrec în școlile din județul Constanța. În primele 4 luni de școală, au fost înregistrate peste 200 de cazuri de violență printre elevi, cele mai multe în unitățile din mediul urban. Numărul este în scădere față de anii trecuți.

Un profesor șochează: Nu mai e mult până ce profesorii vor fi ASASINAȚI de elevi!
19 ianuarie 2016

Un profesor a redactat o scrisoare deschisă, adresată liderilor de sindicat, pe care îi îndeamnă 'să protesteze vehement împotriva aberațiilor elevilor minori care vor să schimbe legea în învățământ'.

Pregătiri pentru clasa pregătitoare - vezi calendarul înscrierilor!
De Ioana Paidos 19 ianuarie 2016

Ministerul Educație a anunțat calendarul pentru înscrierile la clasa pregătitoare. Astfel, din 29 februarie și până pe 18 martie, părinții care au copii de 6 ani vor trebui să îi înscrie în învățământul primar. Noua metodologie aduce însă și o modificare extrem de importantă.

Cazurile de plagiat ale demnitarilor vor fi analizate de universități
De Neptun TV 19 ianuarie 2016

Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență de modificare a legii astfel încât demnitarii acuzați de plagiat nu vor mai fi verificați de Consiliul Național de Etică din subordinea Ministerului Educației, cazurile lor urmând să fie analizate, la fel ca toate tezele de doctorat, de univeristăți.

Mâine se redeschid toate școlile din județul Constanța
19 ianuarie 2016

Mâine se vor relua cursurile în toate unitățile de învățământ preuniversitar din Constanța, după ce au fost suspendate două zile din cauza ninsorilor și a viscolului.

CONSTANȚA. Școli închise și studenți care au ratat primele examene din sesiunea de iarnă din cauza vremii!
De Ioana Paidos 18 ianuarie 2016

Zeci de școli din județul Constanța rămân închise și astăzi din cauza vremii. În prima zi a săptămânii, cursurile au fost suspendate în toate unitățile de învățământ, cu excepția celor din municipiile Constanța, Medgidia și Mangalia. Probleme au întâmpinat și studenții care au intrat în sesiunea de iarnă. Mulți dintre ei nu au reușit să ajungă la Universități, deși aveau examene programate.

Situația Școlii Nr. 6 'Nicolae Titulescu' a fost rezolvată! Se va uni cu Școala Nr. 5!
18 ianuarie 2016

Scandalul comasării unor școli din municipiul Constanța a luat sfârșit. De anul viitor, Școala numărul 6 își va pierde personalitatea juridică și va trece în subordinea Școlii nr. 5.

CONSTANȚA. Cursuri suspendate în județ, cu excepția municipiilor Mangalia, Medgidia și Constanța
De Neptun TV 17 ianuarie 2016

Cursurile vor fi suspendate luni și în toate unitățile de învățământ din județele Vrancea și Tulcea, precum și în mai multe școli din Olt și Dâmbovița. Decizii similare au fost luate, anterior, și pentru București și județele Ilfov, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Buzău și Brăila.

166 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu
15 ianuarie 2016

Astăzi se împlinesc 166 de ani de la nașterea poetului care a schimbat destinul culturii române.

Scandal în învățământul constănțean! Profesorii Școlii Nr. 30 'Gheorghe Țițeica' au intrat în GREVĂ JAPONEZĂ!
14 ianuarie 2016

Este scandal la Școala nr. 30, una dintre cele mai bune instituții de învățământ din Constanța! Profesorii au intrat în grevă japoneză, iar părinții au trimis un memoriu la Ministerul Educației, după ce autoritățile locale au venit cu propunerea să unească instituția cu Școala nr. 6. Chiar și după ce membrii Comisiei de învățământ au anunțat că cele două școli vor fi în continuare separate, scandalul nu s-a terminat.

Profesorii, părinții și elevii nu sunt de acord cu variantele de modificare a programei școlare!
De Ioana Paidos 13 ianuarie 2016

Profesorii, părinții și elevii nu sunt de acord cu variantele de modificare a programei școlare pentru gimnaziu propuse de Ministerul Educației. Aceștia sunt nemulțumiți de scoaterea unei ore de limba și literatura română, de eliminarea limbii latine, dar și de programul mult prea scurt de analizare a acestora. În prezent, elevii învață după o programă care nu a mai fost schimbată de aproape 15 ani.

Elevii ar putea primi GRATUIT periuțe și pastă de dinți!
10 ianuarie 2016

Elevii din învățământul de stat și privat ar putea primi gratuit pastă și periuțe de dinți, potrivit unui proiect de lege inițiat de un deputat și depus la Senat.

Elevii se întorc la școală! Vezi calendarul tezelor, examenelor și vacanțelor!
10 ianuarie 2016

Peste 3.000.000 de elevi din învățământul preuniversitar revin, luni, 11 ianuarie, în sălile de clasă. Elevii încep anul cu o săptămână în plus de vacanță. Nu este, însă, un motiv de fericire, pentru că anul școlar se va termina mai târziu.

Uniformele școlare ar putea deveni OBLIGATORII!
28 decembrie 2015

Uniformele ar putea deveni, din nou, obligatorii în școli și grădinițe. Mai mulți parlamentari au depus un proiect de lege prin care cer reintroducerea uniformelor atât în învățământul preșcolar și preuniversitar de stat, cât și în cel privat, pentru ca elevii să fie ușor de recunoscut și persoanele străine să nu poată avea acces în școli.

Fiecare elev din învățământul preuniversitar costă statul român 3.000 - 3.500 lei
De Neptun TV 23 decembrie 2015

Costul standard per elev, în învățământul gimnazial din mediul urban, pentru anul 2016, crește de la 2.520 lei la 3.043 lei, iar în mediul rural, de la 2898 lei la 3499 lei, potrivit deciziei Guvernului care a adoptat o hotărâre privind normele metodologice pentru determinarea costului standard.

Liceenii de la Colegiul 'Mircea cel Bătrân' au dus prestigiul țării peste hotare
De Ioana Paidos 17 decembrie 2015

La sfârșit de decembrie, când toți facem bilanțul anului care se încheie, elevii de la Colegiul 'Mircea cel Bătrân' au cu ce se lăuda. În 2015 au câștigat zeci de premii la concursuri naționale și internaționale. Asta îi motivează să fie și mai buni în 2016, pentru că fiecare medalie obținută este o răsplată a muncii lor.

Banca Mondială oferă României 200 milioane euro pentru sprijinirea elevilor și studenților cu rezultate slabe
De Neptun TV 3 decembrie 2015

Peste 1,6 milioane de elevi din 1.100 de licee cu rezultate slabe la bacalaureat și studenți din 300 de universități vor fi ajutați să își termine studiile, în cadrul unui proiect derulat până în 2022, finanțat printr-un împrumut de 200 milioane de euro acordat de Banca Mondială.

MIZERIE ÎN FOILETON. Condițiile improprii persistă la Universitatea “Ovidius”!
26 noiembrie 2015

Este sfidător ceea ce se întâmplă la Universitatea Ovidius din Constanța. La mai bine de două săptămâni de când Neptun TV vă prezenta condițiile mizere în care sunt nevoiți să învețe studenții, responsabilii nu au luat nicio măsură.

VEȘTI BUNE pentru elevi: zile libere la început de decembrie!
25 noiembrie 2015

Elevii din întreaga țară se vor bucura de o minivacanță: aceștia nu vor merge PATRU zile la școală! Și asta după ce zilele de 30 noiembrie și 1 Decembrie au fost declarate libere prin lege.

11 olimpici constănțeni, răsplătiți de Guvern pentru performanță
De Ioana Paidos 19 noiembrie 2015

Sunt adolescenți ca oricare alții, însă au o pasiune care îi diferențiază de ceilalți: învățatul. 11 elevi din Constanța au fost premiați de Guvern pentru medaliile obținute la olimpiadele internaționale. Au fost răsplătiți pentru efortul lor, dar și pentru că fac cinste României peste hotare. Toți spun că acest gest de apreciere îi motivează să fie și mai buni.

28 de elevi și profesori din Constanța au fost premiați astăzi de premierul interimar, Sorin Cîmpeanu
De Neptun TV 16 noiembrie 2015

În cursul zilei de astăzi, 28 de elevi și profesori din Constanța au fost premiați de prim-ministrul interimar al României și ministru al Educației și Cercetării Științifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, în cadrul unei festivități care a avut loc la Palatul Victoria.

Pretenții europene, condiții rușinoase la Universitatea Ovidius!
12 noiembrie 2015

Săli de curs cu pereți scorojiți sau murdari, bănci pe care nu se poate scrie, scaune rupte și băi care sunt adevărate focare de infecție. Nu vorbim despre vreo școală dintr-un sat uitat de lume, ci de “Ovidius”, cea mai mare universitate europeană la țărmul Mării Negre. Sătui de mizerie și de taxele mari, studenții au filmat condițiile și ne-au trimis înregistrările revoltătoare pe adresa redacției.

MECATRONICUS, clubul pentru lecții de electronică și informatică
7 noiembrie 2015

“Dacă eu am reușit, deși am un handicap, sigur veți putea și voi”. Este îndemnul informaticianului orb Radu Vasile, adresat copiilor din Constanța dispuși să învețe, în timpul liber, mecanică, electronică și programare. Radu a fost invitat de inițiatorii Clubului “Mecatronicus” să le insufle celor mici pasiunea pentru informatică.

Doar 7% din școlile din România au autorizații de la pompieri
De Neptun TV 7 noiembrie 2015

Aproape 2.000 de școli din România, reprezentând 7% din numărul total, au autorizație de la pompieri, potrivit situației prezentate sâmbătă de premierul interimar Sorin Cîmpeanu, care deține în continuare și portofoliul Educației.

Concluziile unui proiect care a schimbat mentalități
6 noiembrie 2015

Povești de viață inedite, peste 15 mii de ore de curs și satisfacția că le-au redat copiilor, dar și părinților încrederea în sine și dorința de autodepășire. Sunt pe scurt câteva dintre reușitele dascălilor implicați în programul european „Consiliere și Oportunități de Reintegrare și Acces liber la educație”, într-un cuvânt CORAL. Reprezentanții inspectoratelor școlare din Constanța și Tulcea au prezentat cauzele abandonului școlar, dar și efectele acestuia în societate.

VIOLENȚA ÎN ȘCOALĂ. Profesoara filmată în timp ce bătea un elev ȘI-A DAT DEMISIA
De Ioana Paidos 29 octombrie 2015

Profesoara filmată în timp ce pălmuia un elev în sala de clasă, în timpul unei ore, a renunțat la strângerea semnăturilor de susținere de la părinții elevilor și și-a dat demisia.

PROIECT. Salariile cadrelor didactice și SPORURILE cresc cu 15% de la 1 decembrie
De Neptun TV 28 octombrie 2015

Proiectul de Ordonanță de Urgență care prevede majorarea salariilor cadrelor didactice și auxiliare cu 15% a fost lansat în dezbatere publică de Ministerul Educației, iar acesta a decis, împreună cu reprezentanții Guvernului, să majoreze salariile din învățământ începând din luna decembrie.