vineri, 19 iulie 2019

Invatamant

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2017. Absolvenții de liceu află astăzi rezultatele finale la examenul de BAC 2017, după soluționarea contestațiilor
De Mediafax 10 iulie 2017

Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat vor fi afișate astăzi. Liceenii care nu au participat sau nu au promovat examenul în prima sesiune mai au o șansă la sesiunea de bacalaureat din august.

Profesoara din Constanța care le preda copiilor cu cuțitul în geantă a fost EXCLUSĂ din învățământ - VIDEO
De Andreea Filip 27 iunie 2017

Premieră absolută în învățământul constănțean. Profesoara care umbla cu cuțitul în poșetă și le rostea elevilor blesteme în timpul orelor a fost declarată inaptă de către Direcția de Sănătate Publică. Femeia are, de astăzi, contractul de muncă suspendat pe termen nedeterminat și a fost trimisă la psihiatru.

Nouă elevi din Constanța au obținut MEDIA 10 la Evaluarea Națională!
26 iunie 2017

Nouă elevi din județul Constanța au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională, potrivit rezultatelor oferite de Ministerul Educației pe portalul edu.ro.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2017. Vezi aici rezultate pe fiecare județ în parte, conform datelor EDU.RO
De Neptun TV 26 iunie 2017

Rezultatele la Evaluarea Națională, înainte de depunerea contestațiilor, au fost publicate luni pe site-ul evaluare.edu.ro.

Cele mai căutate licee din țară se pregătesc pentru primirea viitorilor boboci. Care sunt școlile de top din România
De Mediafax 24 iunie 2017

Liceele de top din întreaga țară se pregătesc pentru admiterea candidaților, dascălii lăudându-se cu rezultatele foarte bune la examenul de bacalaureat, dar și cu proiecte interactive în care să fie implicați elevii. Fiecare liceu de top are propria "rețetă a succesului".

Copiii din Constanța merg la grădiniță și în vacanță! Cât plătesc părinții pentru a-și lăsa copiii la grădiniță - VIDEO
De Ioana Paidos 22 iunie 2017

Grădinițele de vară sunt soluția ideală pentru părinții care muncesc și care nu au cu cine să-i lase acasă pe cei mici. În județul Constanța există zeci de unități de învățământ preșcolar deschise și în vacanța mare. În lunile de vară, educatoarele au programe speciale pentru copii.

O profesoară din Constanța le predă copiilor cu cuțitul în poșetă: 'Dușmanii să moară mâncați de viermi!' - VIDEO
De Andreea Filip 13 iunie 2017

Copiii de la o școală din Constanța sunt traumatizați de blestemele unei profesoare despre care părinții și conducerea unității spun că are grave probleme de comportament. Femeia a fost înregistrată de elevi în timp ce le povestea că are un cuțit în poșetă pentru că se simte urmărită și că le dorește dușmanilor închipuiți să moară mâncați de viermi.

Elevii Colegiului Tehnic Pontica din Constanța au învățat zootehnie de la fermierii din Portugalia - FOTO
De Andreea Bajdechi 13 iunie 2017

Elevii de la Colegiul Tehnic Pontica din Constanța au învățat zootehnie de la fermierii din Portugalia. Adolescenții au fost plecați, într-un schimb de experiență atât anul acesta, cât și anul trecut. Timp de trei săptămâni, ei au învățat cum să aibă grijă de animale, dar au avut parte și de relaxare.

Mii de profesori intră în grevă în plin examen de Bacalaureat
De Neptun TV 12 iunie 2017

Peste 1.000 de profesori din Sectorul 6 își vor înceta activitatea astăzi, a declarat Radu Pisica, lider sindicat FSLI Sector 6. Sindicalistul a mai spus că examenul de bacalaureat cel mai probabil nu se va putea desfășura. Luni ar trebui să aibă loc evaluarea competențelor digitale.

BACALAUREAT 2017. Examenul maturității a început astăzi! O elevă din Constanța a fost dată afară din examen - VIDEO
De Andreea Bajdechi 6 iunie 2017

Examenul maturității a început astăzi pentru absolvenții clasei a douăsprezecea din toată țara. În Constanța, adolescenții au avut emoții mari, dar s-au pregătit, spun ei. Așadar, proba orală la Limba și Literatura română ar trebui să fie ușoară și să nu le dea prea mari bătăi de cap. Cu toate acestea, o elevă a fost dată afară din examen.

BACALAUREAT 2017. Astăzi începe bacalaureatul pentru elevii din România - CALENDARUL EXAMENELOR
De Neptun TV 6 iunie 2017

Astăzi începe examenul de Bacalaureat, cel mai greu și mai important test din viața lor de elevi, cu proba orală la Limba română.

CONSTANȚA. Elevii au intrat în vacanță, însă continuă să meargă la școală! Cum se pregătesc adolescenții pentru Bacalaureat - VIDEO
De Ioana Paidos 1 iunie 2017

Au intrat în vacanță, însă continuă să meargă la școală. Vorbim despre absolvenții clasei a XII-a, care se pregătesc pentru bacalaureat. Ei spun că au nevoie de cursuri suplimentare și de meditații pentru a-și fixa cunoștințele. Primele probe ale examenului de bacalaureat încep săptămâna viitoare.

Prietenia pe Facebook între profesori și elevi, o relație cu două tăișuri - VIDEO
De Ana-Maria Stancu 30 mai 2017

Facebook, Instagram, Whatsapp, Twitter sunt aplicațiile care nu lipsesc din telefoanele elevilor și studenților de astăzi. Și nici din cele ale profesorilor lor. Prietenia în mediul on-line dintre cele două tabere este una cu două tăișuri, atrag atenția însă psihologii.

Mobilizare pentru Adelin! Jurnalistul Dragoș Pătraru s-a întâlnit la Constanța cu sute de elevi, sutdenți și profesori - VIDEO
De Antonia Maer 27 mai 2017

Mobilizare pentru Adelin! Sute de elevi, studenți și profesori au venit în aula Universității „Ovidius” la întâlnirea cu jurnalistul Dragoș Pătraru, pentru o discuție liberă despre România, români, politicieni și democrație.

De luni încep înscrierile la grădiniță! Câte grădinițe sunt în Constanța și câte locuri sunt disponibile - VIDEO
De Ioana Paidos 20 mai 2017

De luni încep înscrierile la grădiniță! Părinții pot merge la unitățile dorite pentru a depune actele necesare. În județul Constanța sunt peste 19.000 de locuri, suficiente pentru toți micuții care au vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani și care din toamnă, vor merge la grădiniță.

Toate liceele și universitățile din Constanța și-au prezentat ofertele educaționale - VIDEO
De Ioana Paidos 18 mai 2017

Elevii de clasa a 8-a și a 12-a sunt ajutați să își aleagă drumul în viață. Toate liceele și universitățile din Constanța s-au reunit pentru a-și prezenta ofertele educaționale.

Scandalul de la școala din Constanța unde elevii sunt terorizați de un coleg cu ADHD continuă: 'Pe zi ce trece devine tot mai violent!' - VIDEO
De Ioana Paidos 9 mai 2017

Cazul băiețelului din Constanța diagnosticat cu ADHD care își agresează colegii pare fără rezolvare. În timp ce autoritățile spun că fac tot ce este posibil pentru ca elevul să se integreze în colectivitate, astăzi, alți doi copii au fost bătuți la școală.

Preînscrierea online te scutește de plata taxei de admitere la Universitatea Spiru Haret
De Neptun TV 8 mai 2017

Facultatea de Științe Juririce și Științe Economice Constanța, Universitatea Spiru Haret vă oferă posibilitatea de a vă preînscrie online la unul dintre următoarele programe de studii universitare de licență.

Scandal la o școală din Constanța! Un elev de clasa a doua îi terorizează pe colegi și pe părinți - VIDEO
De Ioana Paidos 5 mai 2017

Este scandal la o școală din Constanța! Mai mulți părinți s-au revoltat după ce copiii lor de 8 ani au ajuns acasă bătuți de un coleg de clasă. Bunica băiețelului spune că micuțul suferă de deficit de atenție, iar cadrele didactice nu-și dau interesul pentru a-l integra în colectivitate.

Situație incredibilă la un liceu din Constanța! Mai mulți elevi care au câștigat un concurs NASA nu au bani pentru a-și revendica premiul - VIDEO
De Ioana Paidos 19 aprilie 2017

Situație incredibilă la un liceu din Constanța. Un grup de elevi câștigători la concursul NASA nu găsește bani pentru a-și revendica premiul. Deși au căutat cu disperare sponsori, liceenii și profesorii coordonatori nu au primit decât promisiuni.

Elevii de clasa a doua au trecut prin emoțiile primelor testări naționale - VIDEO
De Ioana Paidos 11 aprilie 2017

La doar 8 ani elevii trec prin emoțiile primelor testări naționale din viața lor. În această perioadă, școlarii de clasa a doua susțin evaluări scrise și orale la limba română și matematică. Nu doar micuții au avut emoții, ci și părinții care cred că testările sunt stresante la o vârstă atât de mică.

Elevii unui liceu din Constanța sunt consiliați de colegii mai mari cu privire la pericolele jocului 'Balena Albastră' - VIDEO
De Ioana Paidos 10 aprilie 2017

Între două ore de română și matematică, elevii învață și despre pericolele jocurilor online. Alarmați că 'Balena Albastră' face în continuare victime, directorii de școli au început campanii de informare în rândul adolescenților. La un liceu din Constanța, informațiile le-au fost transmise elevilor de colegii mai mari.

CONSTANȚA. Jumătate din elevi ar promova BAC-ul, iar patru din zece ar pica Evaluarea la matematică
De Mediafax 31 martie 2017

Aproximativ jumătate dintre elevii de clasa a XII-a din județul Constanța ar promova examenul de bacalaureat, iar în ceea ce privește simularea Evaluării Naționale, patru din zece elevi nu au reușit să ia notă de trecere la matematică, în cadrul simulării Evaluării Naționale.

Toate școlile din Constanța vor stabili întâlniri cu părinții și elevii pentru prevenirea jocului 'Balena Albastră'
De Neptun TV 31 martie 2017

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța a transmis tuturor școlilor din Constanța o recomandare pentru prevenirea jocului 'Balena Albastră'.

Zeci de elevi din Constanța au vizitat, astăzi, Centrul de Scafandri - VIDEO
De Ana-Maria Stancu 29 martie 2017

Orele de curs s-au mutat astăzi, pentru zeci de elevi din Constanța, la Centrul de Scafandri. Copiii au uitat de problemele matematice, de gramatică ori chimie și au pătruns în tainele meseriei de scafandru.

Robotul ATOMIS, invenția cu care elevii Colegiului Național 'Mircea cel Bătrân' au făcut performanță la competiția națională First Tech Challenge - VIDEO
De Ana-Maria Stancu 28 martie 2017

Elevii Colegiului Național Mircea cel Bătrân din Constanța îi fascinează pe specialiștii din domeniul roboticii. Adolescenții pasionați de inventică au creat de la zero propriul robot și au reușit să câștige două premii importante la competiția națională First Tech Challenge Romania.

Porți deschise la Universitatea Ovidius din Constanța! Liceenii constănțeni au făcut primul pas spre viața de student - VIDEO
De Ioana Paidos 21 martie 2017

Liceenii constănțeni își aleg drumul în viață. Dacă unii știu deja ce carieră vor avea, alții sunt în continuare nehotărâți. Mulți dintre adolescenții aflați în clasa a 12-a au mers astăzi la Universitatea Ovidius pentru a vedea oferta educațională, dar și pentru a sta de vorbă cu studenții.

Ciuperci în sala de clasă la liceul Telecom din Constanța! Directoarea a fost amendată cu 1.000 de lei - VIDEO
De Neptun TV 17 martie 2017

Directoarea liceului Telecom din Constanța, Andra Șandru, a fost amendată cu 1.000 de lei de inspectorii Direcției de Sănătate Publică pentru că 26 de elevi învățau într-o sală de clasă deteriorată și în care au crescut ciuperci în pardoseală.

Cinci elevi au leșinat la școală și au ajuns la spital în urma unui joc foarte periculos!
17 martie 2017

Cinci elevi ai Școlii gimnaziale 'Veronica Micle' din Iași au ajuns, astăzi la prânz, la spital, după ce în timpul pauzei au decis să se joace un joc periculos, ținându-și respirația.

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ. Matematica le-a dat bătăi de cap copiilor! Un elev de la Colegiul 'Mircea cel Bătrân' a fost eliminat din examen - VIDEO
De Ioana Paidos 16 martie 2017

Matematica le-a cam dat bătăi de cap elevilor astăzi la simularea testelor naționale. Mulți au ieșit dezamăgiți din sala de examen, însă speră să se descurce mai bine la vară, când notele vor conta cu adevărat.