marţi, 25 septembrie 2018

Invatamant

CONSTANȚA. Mai mulți elevi vor să transforme o locuință obișnuită într-o casă inteligentă - VIDEO
De Ioana Paidos 22 noiembrie 2016

Programa școlară este tot mai depășită cu fiecare an. În vreme ce zeci de specializări de licență nu mai corespund niciunei ocupații, noi meserii, apărute în ultimii ani, nu sunt studiate la școală. Mai mulți elevi din Constanța își doresc să învețe cum să transforme o locuință obișnuită într-o casă inteligentă. Primii pași i-au făcut deja

Schimbări majore în învățământ! Noi reguli pentru examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională!
22 noiembrie 2016

Ministerul Educației a lansat în dezbatere publică pe pagina de internet edu.ro un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul educației.

CONSTANȚA. Peste 150 de școli din Constanța nu au autorizare de securitate la incendiu - VIDEO
De Ioana Paidos 16 noiembrie 2016

ISU Dobrogea atenționează directorii de școli că trebuie să obțină autorizațiile de securitate la incendiu. În caz contrar, vor trece la amenzi! În județul Constanța sunt peste 150 de unități de învățământ care nu au acest aviz. În aceste școli, în caz de incendiu, copiii sunt supuși unor riscuri uriașe.

Elevii se plâng că au un program la fel de încărcat ca cel al părinților: 'Avem prea multe teme!' - VIDEO
De Ioana Paidos 10 noiembrie 2016

'Avem prea multe teme!'. Asta susțin cei mai mulți dintre elevi, care se plâng că au un program la fel de încărcat ca al unui adult. Disperați sunt și părinții, nevoiți să facă teme cu cei mici până la 11 noaptea, iar dimineața să o ia de la capăt. Fără lucru individual, elevii nu își pot însuși noțiunile, este replica profesorilor.

CONSTANȚA. Sediul Universității Ovidius de pe bulevardul Mamaia va fi evacuat!
9 noiembrie 2016

Sediul Universității Ovidius de pe bulevardul Mamaia va fi evacuat! Conducerea a luat această decizie din cauza pagubelor provocate de inundațiile de luna trecută. Astfel, facultățile vor fi relocate pentru începerea lucrărilor de consolidare a corpului vechi. Deși recunosc că sunt copleșiți de situație, reprezentanții universității lucrează la un plan de gestionare a crizei.

Copiii născuți după anul 2011 vor primi câte 500 de euro! Cum pot obține acești bani de la Guvern - VIDEO
De Ioana Paidos 8 noiembrie 2016

Copiii născuți după anul 2011 ar trebui să aibă câte 500 de euro în cont. În teorie! În practică, autoritățile sunt preocupate să amâne aplicarea acestei legi. Banii sunt prevăzuți în Legea educației și sunt destinați studiilor, însă articolul a tot fost amânat prin hotărâri de guvern.

Vești bune pentru angajații din sistemul de învățământ: mai multe categorii de angajați vor beneficia de sporuri!
De Neptun TV 2 noiembrie 2016

Veștile bune continuă pentru personalul din educație și învățământ: mai multe categorii de angajați vor beneficia de sporuri salariale.

Imagini incredibile la școală! Elev băgat în dulap, înjurat și bătut cu un scaun de mai mulți colegi - VIDEO
31 octombrie 2016

ISJ Olt a demarat o anchetă după apariția pe Facebook a unei înregistrări în care mai mulți elevi ai unui liceu din Slatina umilesc, jignesc și lovesc un coleg.

Vești excelente pentru elevi! O școală din Constanța a renunțat să le mai dea copiilor teme pentru acasă!
De Ana-Maria Stancu 25 octombrie 2016

O lună întreagă fără teme pentru acasă! Peste o mie de elevi din din Constanța au libertatea să aleagă cum își petrec timpul de după cursuri. Totul este posibil datorită unui proiect demarat în premieră de conducerea școlii Nicolae Tonitza. Profesorii nu vor ca elevii să mai perceapă învățătura ca pe o corvoadă și au decis să facă acest experiment.

CONSTANȚA. Elev din Năvodari, olimpic internațional la o materie pe care NU o studiază la școală
De Ioana Paidos 24 octombrie 2016

Performanță greu de egalat a unui elev din Năvodari. Acesta a devenit olimpic internațional la o materie pe care nu o studiază în școală: astronomia. Elevul a învățat singur, acasă.

Copii bătuți și înjurați la Grădinița 'Groazei' - VIDEO
23 octombrie 2016

O educatoare din Vrancea a fost surprinsă în timp ce lovește mai mulți copii în sala de clasă. Pe unul dintre ei chiar îl trântește la pământ și îl lovește fără milă, chiar dacă acesta începe să plângă.

Reacții după ce decanul Facultății de Teologie din Constanța a fost DEMIS - VIDEO
19 octombrie 2016

Cutremur la Facultatea de Teologie a Universității Ovidius! Decanul Bogdan Moise a fost demis, ca urmare a scandalul uriaș legat de admiterea ratată din toamnă, care stă sub semnul unor suspiciuni de fraudă. Interimatul este asigurat de decanul Facultății de Arte, Daniela Hanțiu.

Gândurile unui copil: 'M-am săturat ca în fiecare zi să vin la școala și să aud despre moarte și sânge'
19 octombrie 2016

La o școală din Pitești are loc un protest spontan. Este vorba despre 29 de elevi de clasa a VII-a ai căror părinți nu îi mai lasă să intre la ore, dacă unul dintre colegii lor nu va fi transferat.

Elev din Năvodari, medaliat cu aur la Olimpiada Internațională de Astronomie
De Ioana Paidos 14 octombrie 2016

Elevii români au reușit o nouă performanță importantă la competițiile internaționale. Șase dintre ei s-au întors acasă cu medalii de la Olimpiada Internațională de Astronomie.

Scrisoarea unei învățătoare către toți părinții: 'Te rog, respectă-mă! Câștigătorul va fi copilul tău!'
7 octombrie 2016

O învățătoare care predă la Școala cu clasele I-VIII din localitatea sătmăreană Homorodu de Mijloc a ținut cu orice preț să le transmită tuturor părinților faptul că este important ca aceștia să înțeleagă faptul că împreună formează o echipă 'în interesul copilului'.

Alertă în școlile din Constanța! Sute de copii au fost găsiți cu PĂDUCHI, RÂIE sau HEPATITĂ!
De Ioana Paidos 6 octombrie 2016

La reînceperea cursurilor după vacanța de vară, medicii și asistenții medicali au efectuat examenul medical al elevilor. Au fost găsiți peste 200 de copii cu păduchi, alții cu râie, micoze sau boli infecțioase precum meningită sau hepatită.

CONSTANȚA. Rezultatele admiterii la Facultatea de Teologie au fost ANULATE!
De Ioana Paidos 4 octombrie 2016

Probleme mari în cea de-a doua sesiune de admitere la „Ovidius“. Cu patru zile înainte de începerea noului an universitar, Senatul a decis să anuleze rezultatele admiterii din 22 septembrie de la Facultatea de Teologie și să reorganizeze sesiunea de admitere.

CONSTANȚA. Un nou an universitar inaugurat astăzi: sute de studenți și profesori prezenți la evenimentul comun din Piața Ovidiu GALERIE FOTO
De Ioana Paidos 3 octombrie 2016

Anul universitar a început și în 2016 cu lipsuri și critici multe. La nivel național, avem doar patru Universități care se regăsesc în clasamentele internaționale iar tinerii care urmează cursurile sunt din ce în ce mai puțini. La Constanța, cele mai mari universități – Ovidius și UMC – au organizat impreună, pentru prima dată, deschiderea anului.

Atenție, părinți! Ghiozdanul greu, pericol pentru dezvoltarea normală a copiilor - VIDEO
28 septembrie 2016

Cartea e grea. La figurat, dar și la propriu. Știu asta cel mai bine elevii din ciclul primar, care sunt nevoiți să-și care ghiozdanele pline cu manuale, caiete și culegeri. Chiar dacă medicii spun că greutatea dusă în spate NU ar trebui să depășească 10% din cea corporală, micuții cară chiar și dublul.

World Education Fair: sute de elevi din Constanța s-au interesat despre posibilitatea de a învăța în străinătate
De Ioana Paidos 28 septembrie 2016

Sute de elevi constănțeni au stat la coadă dornici să afle care sunt șansele lor de a învăța în străinătate. Cu toții speră că astfel vor avea parte de o slujbă sigură și un viitor strălucit. Astăzi, la „World Education Fair“, zeci de universități și colegii din Marea Britanie, Olanda, Danemarca sau Elveția și-au prezentat ofertele educaționale și oportunitățile de studiu și carieră.

CONSTANȚA. Studenții din căminele Universității Ovidius se plâng că... dorm cu gândacii - VIDEO
De Ioana Paidos 27 septembrie 2016

Un nou an universitar, probleme vechi în căminele de la 'Ovidius'! Studenții din căminele vechi se plâng că sunt nevoiți să stea în camere cu gândaci și mobilier uzat. De cealaltă parte, Administrația căminelor susține că studenții...exagerează. În timpul verii a fost făcută deratizarea, iar mobilierul a fost schimbat parțial.

CONSTANȚA. World Education Fair: instituțiile de învățământ din străinătate caută tineri români pentru studii!
De Neptun TV 26 septembrie 2016

World Education Fair. Mai multe instituții de învățământ din întreaga lume vor ajunge miercuri la Constanța pentru a-și prezenta oferta de studii către tinerii care doresc să studieze în afara tārii, la cel mai important târg educațional din România.

Scandal în învățământ! Posturile de director vor fi ocupate prin concurs - VIDEO
De Ioana Paidos 20 septembrie 2016

Concursul pentru posturile de directori în școli a încins spiritele în învățământ. Managerii spun că examenul este organizat pe repede înainte, iar termenul până la testare este prea scurt pentru pregătire. Cadrele didactice sunt nemulțumite și de bibliografie, care nu corespunde cu activitatea managerială.

PROIECT. Elevii vor primi lunar vouchere de la stat pentru notele obținute - chiulangiii vor aduce bani de acasă
De Neptun TV 20 septembrie 2016

Toți elevii din România vor putea primi, lunar, câte un voucher, în funcție de rezultatele evidențiate în catalog, iar cei care nu prea frecventează cursurile vor fi obligați să plătească pentru continuarea studiilor.

CONSTANȚA. Elevii unui liceu din județ nu au făcut cursuri - subsolurile unor unități de învățământ, inundate
De Ioana Paidos 19 septembrie 2016

Elevii care învață la Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu din Cumpăna nu au făcut, astăzi, cursuri, după ce mai multe cadre didactice navestiste nu au putut să ajungă la școală.

Clarificări suplimentare privind organizarea concursului de ocupare a funcțiilor de directori în școli
De Neptun TV 16 septembrie 2016

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCȘ) a transmis inspectoratelor școlare județene o notă cu informații suplimentare privind organizarea și desfășurarea concursului de ocupare a funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar.

120 de elevi s-au retras din școlile Lumina din România, în urma presiunilor Turciei!
De Ioana Paidos 16 septembrie 2016

Represaliile după tentativa de lovitură de stat din Turcia se simt și în România. Mai exact, în școlile Lumina, de unde peste 120 de elevi turci au fost retrași. Directorii unităților de învățământ spun că părinții au recurs la acestă măsură în urma presiunilor venite din Turcia. Același lucru s-a întâmplat și cu unii profesori de la școlile Lumina, care au ales să se întoarcă în țara natală.

Profesor universitar din București denunțat de studenți și trimis în judecată: aceștia nu treceau anul dacă nu dădeau șpagă!
De Neptun TV 14 septembrie 2016

Procurorii au decis trimiterea în judecată a profesorului universitar Ovidiu Savu, cadru didactic la Facultatea de Medicină Veterinară din București, pe care îl acuză de mai 2 infracțiuni de luare de mită și 4 infracțiuni de trafic de influență în formă continuată.

CONSTANȚA. Numărul studenților înscriși la Universitatea Ovidius a scăzut cu aproape un sfert în ultimii ani
De Ioana Paidos 13 septembrie 2016

Numărul tinerilor care urmează o facultate scade îngrijorător. Situația este valabilă la nivelul întregii țări, precum și la Constanța. Un raport al Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior arată că la Universitatea „Ovidius“, în ultimii cinci ani, numărul studenților a scăzut cu aproape un sfert.

CONSTANȚA. O învățătoare și mama unui copil au făcut circ de față cu elevii - VIDEO
12 septembrie 2016

Scandal în prima zi la o școală din Constanța. Un conflict mai vechi între o învățătoare și directoarea instituției de învățământ a răbufnit în fața copiilor de clasa întâi. Motivul disputei – dascălul este supărat că i-a fost repartizată o clasă pe care o consideră necorespunzătoare pentru învățat. În clinci, au intervenit și mai mulți părinți.