luni, 19 august 2019

Invatamant

Subiectul extrem de simplu de la simularea la română pe care mii de elevi l-au greșit. Tu știi să-l rezolvi?
16 martie 2017

O întrebare extrem de simplă de la simularea examenului de Evaluare națională la limba română i-a pus în încurcătură pe elevi. Mii dintre aceștia au semnat o petiție după ce au greșit răspunsul, conform baremului, și au pierdut punctele alocate cerinței respective.

Școlile din Constanța, DECIMATE de un val de infecții! Copiii stau cu măști pe față în timpul orelor - FOTO
De Ioana Paidos 14 martie 2017

Val de infecții respiratorii și răceli în școlile din Constanța. Din cauza bolilor de sezon, multe clase funcționează cu jumătate din efectiv sau chiar mai puțin. Școlile au devenit un adevărat focar de infecție, unde elevii au ajuns să poarte măști de protecție în timpul orelor.

Elevii încep de astăzi simulările pentru examenele din vară!
De Neptun TV 13 martie 2017

De astăzi și până vineri, la nivelul întregii țări, are loc simularea evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a și a probelor scrise din cadrul examenului...

Un liceu din Constanța va fi DESFIINȚAT la sfârșitul anului viitor
De Robert Nenciu 3 martie 2017

Centrul Regional de pregătire a personalului din turism. Așa s-ar putea numi de anul viitor Liceul Agricol Palas. Vorbim despre o inițiativă a Primăriei Constanța și a Ministerul Turismului care vine în urma numeroaselor solicitări ale agenților economici din turism ce se plâng de lipsa forței de muncă specializate.

Târg de Științe la o școală din Constanța! Elevii au lăsat deoparte telefoanele și tabletele în favoarea experimentelor - VIDEO
2 martie 2017

Au lăsat deoparte tableta și telefonul în favoarea experimentelor științifice. Elevii unei școli gimnaziale din Constanța au făcut demonstrația lucrurilor învățate la orele de chimie, fizică și biologie. Spectatori au fost colegii lor mai mici, care la final au premiat cel mai interesant experiment.

Start înscrierilor pentru clasa pregătitoare. Sunt aproximativ 180.000 de locuri în toată țara!
De Neptun TV 27 februarie 2017

Astăzi începe prima etapă de înscrieri pentru clasa pregătitoare care va dura până pe 16 martie, iar a doua etapă se va desfășura între 24 și 30 martie. Este vorba de aproximativ 180.000 de locuri, la nivel național.

CÂND ÎNCEP ÎNSCRIERILE LA CLASA PREGĂTITOARE 2017-2018. CALENDARUL COMPLET!
21 februarie 2017

Părinții care au copii ce se pregătesc pentru clasa pregătitoare trebuie să înceapă demersurile pentru înscrierea acestora în anul școlar 2017-2018.

O elevă de clasa a VII-a critică sistemul de învățământ pe Facebook: 'Nu există materii urâte sau elev prost, ci doar profesori incompetenți'
De Neptun TV 20 februarie 2017

Anna Andronache (14 ani), elevă în clasa a VII-a la Școala Coresi din Târgoviște, una dintre cele mai bune unități școlare din județ, se ia la trântă cu sistemul și își critică atât cadrele didactice, cât și colegii de clasă.

Scandal ca la ușa cortului într-un liceu din Constanța - VIDEO
17 februarie 2017

Înjurături ca la ușa cortului într-un liceu din județul Constanța. Protagoniștii nu sunt însă elevii, așa cum v-ați aștepta, ci 4 profesoare. În timpul unei ședințe în cancelarie, acestea și-au adresat cuvinte grele, pe fondul unor neînțelegeri mai vechi.

CONSTANȚA. Focar de infecție la o grădiniță din Constanța după ce 18 copii s-au îmbolnăvit de varicelă!
De Mediafax 16 februarie 2017

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța au declarat focar de infecție la o grădiniță din municipiul Constanța după ce 18 copii din grupa mijlocie s-au îmbolnăvit de varicelă.

CONSTANȚA. Pentru evitarea actelor de violență, elevii unei școli din Constanța ascultă muzică în pauze - VIDEO
De Ioana Paidos 15 februarie 2017

Jigniri, amenințări sau distrugerea bunurilor din școală. Sunt actele de violență întâlnite în unitățile de învățământ din județul Constanța. Cea mai frecventă formă de agresiune, spun directorii, este bullyingul, adică hărțuirea. Ca să evite astfel de situații, în unele școli din Constanța, în pauze se ascultă muzică.

CONSTANȚA. Elevă agresată de o profesoară pentru că citea o carte cu conținut erotic - VIDEO
2 februarie 2017

O profesoară de la o școală din județul Constanța a fost reclamată la poliție pentru că ar fi lovit o elevă care citea în clasă cartea “Fifty Shades of Grey”. Scandalul ar fi pornit în momentul în care dascălul a încercat să-i ia volumul fetei din mână.

CONSTANȚA. Orele pierdute de elevi, recuperate sâmbătă. Clasele au fost mai mult goale - VIDEO
De Ioana Paidos 28 ianuarie 2017

Elevii au mers și astăzi la școală pentru a recupera orele pierdute luni, 23 ianuarie. Ce-i drept, sălile de clasă au fost mai mult goale. Nici profesorii nu s-au arătat mulțumiți de faptul că au fost obligați să recupereze o zi liberă pe care nu au cerut-o.

CONSTANȚA. Catalogul online, coșmarul elevilor: părinții află în timp real notele și absențele copiilor - VIDEO
De Ioana Paidos 26 ianuarie 2017

Bucuria părinților, coșmarul multor elevi. Toate notele și absențele de la școală vor fi aduse la cunoștința părinților în timp real. Acest lucru este posibil datorită catalogului electronic, implementat în premieră în două școli de stat din județul Constanța.

Elevii se întorc mâine la școală, iar în mai puțin de două săptămâni intră din nou în vacanță!
De Ioana Paidos 24 ianuarie 2017

Vacanță, cursuri suspendate și zile libere. Acesta a fost programul elevilor în luna ianuarie. Mâine, școlarii se vor întoarce în bănci după o minivacanță cu ocazia Sărbătoririi Unirii Principatelor Române. În mai puțin de două săptămâni, copiii vor intra din nou în vacanță, cea dintre semestre.

Cum vor recupera elevii orele pierdute din cauza viscolului: școală și sâmbăta, pauze mai scurte și ore mai lungi!
De Ioana Paidos 20 ianuarie 2017

Elevii care s-au bucurat de săptămâna în plus de vacanță, dată de autorități din cauza viscolului, vor veni la școală și sâmbăta, vor avea pauze mai scurte și vor sta mai mult la ore. Doar așa vor recupera cursurile pierdute săptămâna trecută. Mulți au strâmbat din nas când au auzit propunerile, dar sunt obligați să le respecte.

Grădinițele 'false' din Constanța au dispărut după ce și-au schimbat denumirea în... centre educaționale - VIDEO
De Ioana Paidos 18 ianuarie 2017

Grădinițele false din Constanța au dispărut. Cele zece centre care se promovau abuziv pe paginile de internet și pe Facebook ca fiind grădinițe ca să-i inducă în eroare pe părinți, au renunțat la această titulatură. Totul, după ce cazul a fost prezentat de mai multe ori de Neptun TV, iar autoritățile au aplicat sancțiuni.

Mesajul incredibil al unei învățătoare la o școală de elită: 'Sunt învățătoare și am păduchi!'
De Neptun TV 17 ianuarie 2017

O învățătoare de la Școala Gimnazială Nr. 195 - Hamburg, din cartierul Titan, una din cele mai râvnite școli din Capitală, a anunțat pe Facebook că are păduchi, la fel ca și elevii săi. Cadrul didactic a cerut atât părinților, cât și celorlalți elevi, să nu mai considere asta o "rușine" și că este momentul să renunțăm la prejudecăți.

Anunțul oficial al Ministerului Educației: când vor recupera elevii orele pierdute din cauza viscolului!
13 ianuarie 2017

Recuperarea orelor din perioada 9-13 ianuarie, când sunt suspendate cursurile din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, se realizează până la sfârșitul anului școlar, fiind vorba de ore de evaluare, și nu de predare.

Profesorii și învățătorii, obligați să refuze cadourile primite de la părinții elevilor!
20 decembrie 2016

Ministerul Educației a lansat, luni, dezbaterea publică referitoare la Codul de etică pentru învățământul preuniversitar, care impune cadrelor didactice să respecte valori și principii precum ocrotirea sănătății fizice, psihice și morale a elevilor și să elimine orice activități care generează corupție.

Vești bune pentru profesori! Examenul de definitivare în învățământ va putea fi susținut de mai multe ori, contra cost
De Ioana Paidos 9 decembrie 2016

Vești bune pentru profesori! Cei care nu au reușit să promoveze examenul de definitivare în învățământ din trei încercări, îl pot susține și a patra oară sau chiar mai mult, dar contra cost. Până acum, cadrele didactice care nu promovau în cele trei încercări puteau să profesesze, însă doar cu contract pe perioadă determinată, ca debutant.

Zeci de elevi din Constanța și Tulcea participă la un un concurs de construit roboți - VIDEO
De Ioana Paidos 28 noiembrie 2016

Elevii constănțeni se apucă de construit roboți. Pasionați de fizică și de informatică, mai mulți liceeni își pun mintea la contribuție pentru a construi mașinării capabile să îndeplinească diverse activități. Cei mai buni vor avea ocazia să participe la Campionatul Mondial de Robotică, organizat în America.

CONSTANȚA. Mai mulți elevi vor să transforme o locuință obișnuită într-o casă inteligentă - VIDEO
De Ioana Paidos 22 noiembrie 2016

Programa școlară este tot mai depășită cu fiecare an. În vreme ce zeci de specializări de licență nu mai corespund niciunei ocupații, noi meserii, apărute în ultimii ani, nu sunt studiate la școală. Mai mulți elevi din Constanța își doresc să învețe cum să transforme o locuință obișnuită într-o casă inteligentă. Primii pași i-au făcut deja

Schimbări majore în învățământ! Noi reguli pentru examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională!
22 noiembrie 2016

Ministerul Educației a lansat în dezbatere publică pe pagina de internet edu.ro un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul educației.

CONSTANȚA. Peste 150 de școli din Constanța nu au autorizare de securitate la incendiu - VIDEO
De Ioana Paidos 16 noiembrie 2016

ISU Dobrogea atenționează directorii de școli că trebuie să obțină autorizațiile de securitate la incendiu. În caz contrar, vor trece la amenzi! În județul Constanța sunt peste 150 de unități de învățământ care nu au acest aviz. În aceste școli, în caz de incendiu, copiii sunt supuși unor riscuri uriașe.

Elevii se plâng că au un program la fel de încărcat ca cel al părinților: 'Avem prea multe teme!' - VIDEO
De Ioana Paidos 10 noiembrie 2016

'Avem prea multe teme!'. Asta susțin cei mai mulți dintre elevi, care se plâng că au un program la fel de încărcat ca al unui adult. Disperați sunt și părinții, nevoiți să facă teme cu cei mici până la 11 noaptea, iar dimineața să o ia de la capăt. Fără lucru individual, elevii nu își pot însuși noțiunile, este replica profesorilor.

CONSTANȚA. Sediul Universității Ovidius de pe bulevardul Mamaia va fi evacuat!
9 noiembrie 2016

Sediul Universității Ovidius de pe bulevardul Mamaia va fi evacuat! Conducerea a luat această decizie din cauza pagubelor provocate de inundațiile de luna trecută. Astfel, facultățile vor fi relocate pentru începerea lucrărilor de consolidare a corpului vechi. Deși recunosc că sunt copleșiți de situație, reprezentanții universității lucrează la un plan de gestionare a crizei.

Copiii născuți după anul 2011 vor primi câte 500 de euro! Cum pot obține acești bani de la Guvern - VIDEO
De Ioana Paidos 8 noiembrie 2016

Copiii născuți după anul 2011 ar trebui să aibă câte 500 de euro în cont. În teorie! În practică, autoritățile sunt preocupate să amâne aplicarea acestei legi. Banii sunt prevăzuți în Legea educației și sunt destinați studiilor, însă articolul a tot fost amânat prin hotărâri de guvern.

Vești bune pentru angajații din sistemul de învățământ: mai multe categorii de angajați vor beneficia de sporuri!
De Neptun TV 2 noiembrie 2016

Veștile bune continuă pentru personalul din educație și învățământ: mai multe categorii de angajați vor beneficia de sporuri salariale.

Imagini incredibile la școală! Elev băgat în dulap, înjurat și bătut cu un scaun de mai mulți colegi - VIDEO
31 octombrie 2016

ISJ Olt a demarat o anchetă după apariția pe Facebook a unei înregistrări în care mai mulți elevi ai unui liceu din Slatina umilesc, jignesc și lovesc un coleg.