marţi, 25 septembrie 2018

Invatamant

Învățământul în anul 2016. Orarul este trimis pe Whatsapp, iar colegii noi se cunosc pe Facebook - VIDEO
12 septembrie 2016

Școala a ajuns să fie în multe privințe altfel și nu ne referim la acea săptămână din timpul anului care poartă această denumire. Elevii primesc orarul pe whatsapp de la profesori, iar cei din clasa a noua își cunosc pe Facebook viitorii colegi, înainte să-i vadă în prima zi de școală.

Anul școlar a început și la țară: emoții mari, flori culese din grădină și clase cu... sobă - VIDEO
De Ioana Paidos 12 septembrie 2016

Anul școlar a început pentru sutele de elevi din comuna constănțeană Cumpăna în casă nouă. Astăzi, a fost inaugurat singurul campus preuniversitar din județ, unul modern, construit cu bani europeni. Dacă la Cumpăna a fost posibilă o astfel de investiție, în alte localități din județ, elevii nu au nici măcar curtea școlii amenajată, iar la iarnă se vor încălzi la sobe cu lemne.

Salariile profesorilor s-au modificat! Ce bonusuri, sporuri și salarii au profesorii în acest an școlar!
De Neptun TV 12 septembrie 2016

Potrivit legislației secundare adoptate de Guvern pe 10 august, un profesor cu studii superioare de lungă durată, grad didactic I și 1-6 ani vechime, care predă în învățământul preuniversitar va avea salariul de bază cuprins între 1.842 lei și 2.298 lei.

Peste 3 milioane de elevi au început anul școlar 2016-2017! Zeci de unități școlare din județul Constanța nu au autorizații de funcționare
De Neptun TV 12 septembrie 2016

Trei milioane de elevi din toată țara se întorc la școală astăzi în condițiile în care Ministerul Educației a anunțat că peste 4.200 de școli din România nu au autorizație sanitară și nici aviz de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU).

Ultima zi de vacanță: 3 milioane de elevi se întorc, de mâine, pe băncile școlilor
De Ioana Paidos 11 septembrie 2016

Peste 3 milioane de elevi încep mâine școala! Rechizitele sunt pregătite, la fel și hainele pentru festivitatea de deschidere. Emoțiile sunt mari, în special, pentru părinții care-și vor duce pentru prima dată copiii la școală. Alții însă, se bucură de o vacanță prelungită, pe litoral.

CONSTANȚA. Sute de polițiști vor fi amplasați în zona unităților de învățământ, pentru a păzi deschiderea anului școlar
De Neptun TV 11 septembrie 2016

Aproximativ 400 de polițiști și jandarmi constănțeni vor acționa suplimentar, în zona grădinițelor, școlilor și liceelor din județul Constanța, pentru ca deschiderea noului an școlar să se desfășoare în siguranță.

ÎNVĂȚĂMÂNTUL ÎN ROMÂNIA. Un nou an școlar în unități neautorizate, cu clase improvizate și toalete exterioare
De Mediafax 9 septembrie 2016

Elevii din mai multe județe revin, luni, la cursuri în spații improprii sau improvizate, cu toaletele în fundul curții, în clase fără încălzire, cu pereții scorojiți și cu mobilierul vechi de zeci de ani. Reprezentanții autorităților locale ridică din umeri și spun că așteaptă bani de la Guvern.

CONSTANȚA. Probleme înainte de începerea școlii: mai mulți părinți au protestat la sediul ISJ
De Ioana Paidos 8 septembrie 2016

Nici nu au început cursurile că au apărut deja probleme între părinți, cadre didactice și Inspectoratul Școlar. Mai mulți părinți ai căror copii învață la Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul“ din Constanța sunt revoltați că sălile de clasă sunt nepregătite, dar și că învățătoarea care le-a predat elevilor în ultimii trei ani va fi înlocuită. De cealaltă parte, conducerea ISJ spune că învățătoarea nici măcar nu și-a depus dosarul pentru a ocupa un post în acest an școlar, iar toate sălile vor fi igienizate până săptămâna viitoare.

CONSTANȚA. Ultimele pregătiri pentru primirea studenților: mobilierul din cămine schimbat, instalațiile reparate
De Ioana Paidos 7 septembrie 2016

Tarifele pentru cazarea în căminele Universității Ovidius rămân la fel ca anul trecut. Cum până la sosirea studenților au mai rămas doar câteva săptămâni, în cămine se fac pregătiri: se înlocuiesc instalațiile sanitare vechi, se schimbă mobilierul stricat și se zugrăvește.

O săptămână până la începerea școlii: cât costă rechizitele?
5 septembrie 2016

Într-o săptămână sună clopoțelul pentru toți elevii. Părinții au pus cheltuielile pe hârtie și, cu lista în mână, au început cumpărăturile. Sunt prețuri pentru toate buzunarele. În hipermarketuri, găsești ghiozdane gata echipate la prețul a două pachete de țigări. Acolo unde bugetul părinților este generos, variantele sunt nelimitate.

CONSTANȚA. Zeci de unități școlare din județ nu au autorizații de funcționare; doar 9 școli din cele 488 au beneficiat de reparații capitale
De Ioana Paidos 1 septembrie 2016

Au mai rămas doar câteva zile până la primul clopoțel și multe probleme de rezolvat în școlile din județul Constanța. Mii de elevi vor fi nevoiți să meargă la cursuri în clădiri fără autorizație, fără apă curentă sau cu toalete în curte. Probleme nu sunt doar la sate, ci și în municipiul Constanța.

ADMITERE LA ACADEMIA NAVALĂ MIRCEA CEL BĂTRÂN. Sute de locuri scoase la concurs - vezi detalii
De Neptun TV 30 august 2016

Academia Navală Mircea cel Bătrân organizează, în perioada 2-19 septembrie, sesiunea a II-a a examenului de admitere, atât pentru secția militară cât și pentru cea civilă.

CONSTANȚA. Bacalaureat, sesiunea de toamnă: doar unu din patru elevi a reușit să promoveze
De Ioana Paidos 29 august 2016

Astăzi, 29 august 2016, s-a finalizat examenul național de bacalaureat, sesiunea august - septembrie 2016. Procentul de promovabilitate la nivelul județului Constanța este de 25,13%.

BACALAUREAT 2016, sesiunea de toamnă: astăzi are loc proba scrisă la limba și literatura română - 631 elevi la examenul din Constanța
De Neptun TV 22 august 2016

De astăzi, încep examenele scrise pentru cei peste 42.000 de absolvenți de liceu care s-au înscris la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului din acest an, cea de toamnă, prima examinare urmând să fie la Limba și literatura română.

Emoții pentru aproximativ 42.000 de absolvenți de liceu, care dau, din nou, examentul maturității. Astăzi au început probele orale
16 august 2016

A doua șansă pentru aproape 43 de mii de absolvenți de liceu care nu au reușit să promoveze examenul de maturitate. Astăzi, a început sesiunea de toamnă a bacalaureatului, cu proba orală la limba și literatura română. Cum această evaluare nu este eliminatorie, elevii s-au prezentat fără niciun fel de emoții.

CONSTANȚA. Șanse mai mari la loto decât la obținerea unui post de profesor titular la oraș - VIDEO
8 august 2016

Mai degrabă câștigi la loto decât să obții un loc de profesor titular la o școală de la oraș. Asta spun mulți din candidații examenului de titularizare, care au aflat astăzi unde au fost repartizați. La Constanța, mulți au dat înapoi când au văzut că singurele lor șanse sunt școlile de la sate. Așa se face că din cele 161 de posturi permanente, doar 61 au fost ocupate.

TITULARIZARE CONSTANȚA. Au fost afișate rezultatele de la contestații: 86,63% - rata de promovare, 15 candidați au trecut concursul!
De Neptun TV 3 august 2016

Astăzi au fost afișate rezultatele probei scrise din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, după soluționarea contestațiilor.

CONSTANȚA. 264 de candidați au dreptul să susțină examenul național de definitivare 2016
De Neptun TV 2 august 2016

CONSTANȚA. Joi, 4 august 2016, va avea loc examenul național de definitivare în învățământ, sesiunea 2016, la care au dreptul să participe 264 de candidați.

Fără studenți la Universitatea Ovidius! Nici un sfert din locurile disponibile nu sunt acoperite, la mai multe facultăți!
1 august 2016

Universitatea “Ovidius”, cea mai mare universitate europeană la țărmul Mării Negre, nu reușește să atragă studenți. La unele facultăți, numărul celor care s-au înscris nu acoperă nici măcar un sfert din locurile disponibile. Teologia, jurnalismul, construcțiile sau ingineria mecanică sunt fără căutare la Constanța. Dacă locurile nu se vor ocupa, catedrele ar putea dispărea. Situația este dramatică și la Universitatea Maritimă Constanța.

Ministrul Educației a semnat ordinul de retragere a titlului de doctor al lui Victor Ponta
De Neptun TV 1 august 2016

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a semnat astăzi ordinul de ministru prin care se retrage titlul de doctor acordat în 2003 fostului premier Victor Ponta, au anunțat oficiali din ministerul Educației, decizia putând fi atacată în instanță de către Ponta.

Performanță de seamă a unui elev constănțean: a câștigat aurul la Olimpiada Internațională de chimie!
De Ioana Paidos 1 august 2016

Un elev de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân a dus numele României peste hotare. Paul Haidu Gerea a câștigat medalia de aur la Olimpiada Internațională de Chimie, care a avut loc în Georgia.

Elevii vor primi o masă caldă la școală, în anul școlar 2016 - 2017!
De Neptun TV 29 iulie 2016

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică o ordonanță de urgență prin care să fie aprobată o masă caldă la școală, pentru elevii din învățământul primar și din gimnaziu, în anul școlar 2016-2017.

CONSTANȚA. Viitori marinari ai României, admiși la facultate cu note de... 2 și 3 - VIDEO
De Ioana Paidos 27 iulie 2016

'Învățământul preuniversitar este un eșec'. O spun rectorii în urma afișării rezultatelor la examenele de admitere la facultate. Elevi care au promovat examenul de bacalaureat cu 8 sau 9 nu au reușit să ia note mai mari de 4 la un test de admitere la Universitate.

CONSTANȚA. Rezultatele examenului de TITULARIZARE: numai șase note de zece în tot județul!
De Neptun TV 27 iulie 2016

Astăzi au fost afișate, la cele trei centre de concurs (Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Liceul Teoretic „Traian”), rezultatele probei scrise din cadrul Concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar din data de 20 iulie.

Universitatea Ovidius Constanța: s-au afișat rezultatele examenului de admitere la Medicină
De Ioana Paidos 26 iulie 2016

Au fost afișate rezultatele la examenul de admitere la Medicină din cadrul Universității „Ovidius“. Examenul a fost susținut de 480 de candidați, care luptă să ocupe unul din cele 132 de locuri la fără taxă și 86 la cu taxă.

OFICIAL. Structura anului școlar 2016 - 2016: cursurile încep pe 12 septembrie!
De Neptun TV 21 iulie 2016

Cursurile anului școlar 2016-2017 încep luni, 12 septembrie, potrivit structurii anului școlar aprobate ieri de Ministerul Educației, care a lăsat la latitudinea școlilor să aleagă una din trei posibile săptămâni pentru desfășurarea programului „Școala Altfel”.

TITULARIZARE 2016. Profesori eliminați sau retrași din examene după ce n-au scris nimic pe foile de concurs
De Ioana Paidos 20 iulie 2016

Prinși cu fițuici sau retrași din examen pentru că n-au fost în stare să scrie nimic pe foaia de concurs. Nu mai vorbim despre elevi nepregătiți acum, ci despre unii dascăli care speră să prindă un post de titular. La polul opus sunt cei care obțin anual note mari, dar nu reușesc să prindă o catedră liberă. La Constanța, cele mai râvnite posturi sunt de profesor de limba română, urmate de matematică și limba engleză.

CONSTANȚA - REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ. 8 din primii 10 elevi, în ordinea mediilor, au optat pentru Colegiul Național Mircea cel Bătrân
De Ioana Paidos 19 iulie 2016

Emoțiile absolvenților de clasa a VIII-a s-au terminat astăzi, odată cu publicarea listei cu repartizarea în licee. Și în acest an la Constanța, pe primul loc în preferințele celor mai buni elevi s-a clasat Colegiul Național Mircea cel Bătrân, urmat de liceele teoretice Ovidius și Callatis Mangalia. Aici s-a intrat cu medii de peste 9. În schimb, la un liceu de Hârșova a fost admis și un elev de nota... 2.

CONSTANȚA. Medicina, cea mai căutată facultate: sute de tineri au stat la coadă pentru înscrieri. CONDIȚII, TAXE ȘI CALENDARUL EXAMENELOR
De Ioana Paidos 18 iulie 2016

Cu diploma de bacalaureat în mână sau doar cu adeverința de absolvent de liceu, tinerii care vor să își continue studiile au început să se înscrie la facultăți sau școli postliceale. În ambele cazuri, medicina și farmacia sunt specializările cele mai căutate.

Rezultate finale Bacalaureat 2016. Notele din fiecare județ, după soluționarea contestațiilor, potrivit EDU.ro
De Neptun TV 16 iulie 2016

Portalul edu.ro va publica astăzi, notele finale obținute de candidații la examenul de bacalaureat. Mii de elevi au depus contestații.