luni, 19 august 2019

Invatamant

Vești excelente pentru elevi! O școală din Constanța a renunțat să le mai dea copiilor teme pentru acasă!
De Ana-Maria Stancu 25 octombrie 2016

O lună întreagă fără teme pentru acasă! Peste o mie de elevi din din Constanța au libertatea să aleagă cum își petrec timpul de după cursuri. Totul este posibil datorită unui proiect demarat în premieră de conducerea școlii Nicolae Tonitza. Profesorii nu vor ca elevii să mai perceapă învățătura ca pe o corvoadă și au decis să facă acest experiment.

CONSTANȚA. Elev din Năvodari, olimpic internațional la o materie pe care NU o studiază la școală
De Ioana Paidos 24 octombrie 2016

Performanță greu de egalat a unui elev din Năvodari. Acesta a devenit olimpic internațional la o materie pe care nu o studiază în școală: astronomia. Elevul a învățat singur, acasă.

Copii bătuți și înjurați la Grădinița 'Groazei' - VIDEO
23 octombrie 2016

O educatoare din Vrancea a fost surprinsă în timp ce lovește mai mulți copii în sala de clasă. Pe unul dintre ei chiar îl trântește la pământ și îl lovește fără milă, chiar dacă acesta începe să plângă.

Reacții după ce decanul Facultății de Teologie din Constanța a fost DEMIS - VIDEO
19 octombrie 2016

Cutremur la Facultatea de Teologie a Universității Ovidius! Decanul Bogdan Moise a fost demis, ca urmare a scandalul uriaș legat de admiterea ratată din toamnă, care stă sub semnul unor suspiciuni de fraudă. Interimatul este asigurat de decanul Facultății de Arte, Daniela Hanțiu.

Gândurile unui copil: 'M-am săturat ca în fiecare zi să vin la școala și să aud despre moarte și sânge'
19 octombrie 2016

La o școală din Pitești are loc un protest spontan. Este vorba despre 29 de elevi de clasa a VII-a ai căror părinți nu îi mai lasă să intre la ore, dacă unul dintre colegii lor nu va fi transferat.

Elev din Năvodari, medaliat cu aur la Olimpiada Internațională de Astronomie
De Ioana Paidos 14 octombrie 2016

Elevii români au reușit o nouă performanță importantă la competițiile internaționale. Șase dintre ei s-au întors acasă cu medalii de la Olimpiada Internațională de Astronomie.

Scrisoarea unei învățătoare către toți părinții: 'Te rog, respectă-mă! Câștigătorul va fi copilul tău!'
7 octombrie 2016

O învățătoare care predă la Școala cu clasele I-VIII din localitatea sătmăreană Homorodu de Mijloc a ținut cu orice preț să le transmită tuturor părinților faptul că este important ca aceștia să înțeleagă faptul că împreună formează o echipă 'în interesul copilului'.

Alertă în școlile din Constanța! Sute de copii au fost găsiți cu PĂDUCHI, RÂIE sau HEPATITĂ!
De Ioana Paidos 6 octombrie 2016

La reînceperea cursurilor după vacanța de vară, medicii și asistenții medicali au efectuat examenul medical al elevilor. Au fost găsiți peste 200 de copii cu păduchi, alții cu râie, micoze sau boli infecțioase precum meningită sau hepatită.

CONSTANȚA. Rezultatele admiterii la Facultatea de Teologie au fost ANULATE!
De Ioana Paidos 4 octombrie 2016

Probleme mari în cea de-a doua sesiune de admitere la „Ovidius“. Cu patru zile înainte de începerea noului an universitar, Senatul a decis să anuleze rezultatele admiterii din 22 septembrie de la Facultatea de Teologie și să reorganizeze sesiunea de admitere.

CONSTANȚA. Un nou an universitar inaugurat astăzi: sute de studenți și profesori prezenți la evenimentul comun din Piața Ovidiu GALERIE FOTO
De Ioana Paidos 3 octombrie 2016

Anul universitar a început și în 2016 cu lipsuri și critici multe. La nivel național, avem doar patru Universități care se regăsesc în clasamentele internaționale iar tinerii care urmează cursurile sunt din ce în ce mai puțini. La Constanța, cele mai mari universități – Ovidius și UMC – au organizat impreună, pentru prima dată, deschiderea anului.

Atenție, părinți! Ghiozdanul greu, pericol pentru dezvoltarea normală a copiilor - VIDEO
28 septembrie 2016

Cartea e grea. La figurat, dar și la propriu. Știu asta cel mai bine elevii din ciclul primar, care sunt nevoiți să-și care ghiozdanele pline cu manuale, caiete și culegeri. Chiar dacă medicii spun că greutatea dusă în spate NU ar trebui să depășească 10% din cea corporală, micuții cară chiar și dublul.

World Education Fair: sute de elevi din Constanța s-au interesat despre posibilitatea de a învăța în străinătate
De Ioana Paidos 28 septembrie 2016

Sute de elevi constănțeni au stat la coadă dornici să afle care sunt șansele lor de a învăța în străinătate. Cu toții speră că astfel vor avea parte de o slujbă sigură și un viitor strălucit. Astăzi, la „World Education Fair“, zeci de universități și colegii din Marea Britanie, Olanda, Danemarca sau Elveția și-au prezentat ofertele educaționale și oportunitățile de studiu și carieră.

CONSTANȚA. Studenții din căminele Universității Ovidius se plâng că... dorm cu gândacii - VIDEO
De Ioana Paidos 27 septembrie 2016

Un nou an universitar, probleme vechi în căminele de la 'Ovidius'! Studenții din căminele vechi se plâng că sunt nevoiți să stea în camere cu gândaci și mobilier uzat. De cealaltă parte, Administrația căminelor susține că studenții...exagerează. În timpul verii a fost făcută deratizarea, iar mobilierul a fost schimbat parțial.

CONSTANȚA. World Education Fair: instituțiile de învățământ din străinătate caută tineri români pentru studii!
De Neptun TV 26 septembrie 2016

World Education Fair. Mai multe instituții de învățământ din întreaga lume vor ajunge miercuri la Constanța pentru a-și prezenta oferta de studii către tinerii care doresc să studieze în afara tārii, la cel mai important târg educațional din România.

Scandal în învățământ! Posturile de director vor fi ocupate prin concurs - VIDEO
De Ioana Paidos 20 septembrie 2016

Concursul pentru posturile de directori în școli a încins spiritele în învățământ. Managerii spun că examenul este organizat pe repede înainte, iar termenul până la testare este prea scurt pentru pregătire. Cadrele didactice sunt nemulțumite și de bibliografie, care nu corespunde cu activitatea managerială.

PROIECT. Elevii vor primi lunar vouchere de la stat pentru notele obținute - chiulangiii vor aduce bani de acasă
De Neptun TV 20 septembrie 2016

Toți elevii din România vor putea primi, lunar, câte un voucher, în funcție de rezultatele evidențiate în catalog, iar cei care nu prea frecventează cursurile vor fi obligați să plătească pentru continuarea studiilor.

CONSTANȚA. Elevii unui liceu din județ nu au făcut cursuri - subsolurile unor unități de învățământ, inundate
De Ioana Paidos 19 septembrie 2016

Elevii care învață la Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu din Cumpăna nu au făcut, astăzi, cursuri, după ce mai multe cadre didactice navestiste nu au putut să ajungă la școală.

Clarificări suplimentare privind organizarea concursului de ocupare a funcțiilor de directori în școli
De Neptun TV 16 septembrie 2016

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCȘ) a transmis inspectoratelor școlare județene o notă cu informații suplimentare privind organizarea și desfășurarea concursului de ocupare a funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar.

120 de elevi s-au retras din școlile Lumina din România, în urma presiunilor Turciei!
De Ioana Paidos 16 septembrie 2016

Represaliile după tentativa de lovitură de stat din Turcia se simt și în România. Mai exact, în școlile Lumina, de unde peste 120 de elevi turci au fost retrași. Directorii unităților de învățământ spun că părinții au recurs la acestă măsură în urma presiunilor venite din Turcia. Același lucru s-a întâmplat și cu unii profesori de la școlile Lumina, care au ales să se întoarcă în țara natală.

Profesor universitar din București denunțat de studenți și trimis în judecată: aceștia nu treceau anul dacă nu dădeau șpagă!
De Neptun TV 14 septembrie 2016

Procurorii au decis trimiterea în judecată a profesorului universitar Ovidiu Savu, cadru didactic la Facultatea de Medicină Veterinară din București, pe care îl acuză de mai 2 infracțiuni de luare de mită și 4 infracțiuni de trafic de influență în formă continuată.

CONSTANȚA. Numărul studenților înscriși la Universitatea Ovidius a scăzut cu aproape un sfert în ultimii ani
De Ioana Paidos 13 septembrie 2016

Numărul tinerilor care urmează o facultate scade îngrijorător. Situația este valabilă la nivelul întregii țări, precum și la Constanța. Un raport al Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior arată că la Universitatea „Ovidius“, în ultimii cinci ani, numărul studenților a scăzut cu aproape un sfert.

CONSTANȚA. O învățătoare și mama unui copil au făcut circ de față cu elevii - VIDEO
12 septembrie 2016

Scandal în prima zi la o școală din Constanța. Un conflict mai vechi între o învățătoare și directoarea instituției de învățământ a răbufnit în fața copiilor de clasa întâi. Motivul disputei – dascălul este supărat că i-a fost repartizată o clasă pe care o consideră necorespunzătoare pentru învățat. În clinci, au intervenit și mai mulți părinți.

Învățământul în anul 2016. Orarul este trimis pe Whatsapp, iar colegii noi se cunosc pe Facebook - VIDEO
12 septembrie 2016

Școala a ajuns să fie în multe privințe altfel și nu ne referim la acea săptămână din timpul anului care poartă această denumire. Elevii primesc orarul pe whatsapp de la profesori, iar cei din clasa a noua își cunosc pe Facebook viitorii colegi, înainte să-i vadă în prima zi de școală.

Anul școlar a început și la țară: emoții mari, flori culese din grădină și clase cu... sobă - VIDEO
De Ioana Paidos 12 septembrie 2016

Anul școlar a început pentru sutele de elevi din comuna constănțeană Cumpăna în casă nouă. Astăzi, a fost inaugurat singurul campus preuniversitar din județ, unul modern, construit cu bani europeni. Dacă la Cumpăna a fost posibilă o astfel de investiție, în alte localități din județ, elevii nu au nici măcar curtea școlii amenajată, iar la iarnă se vor încălzi la sobe cu lemne.

Salariile profesorilor s-au modificat! Ce bonusuri, sporuri și salarii au profesorii în acest an școlar!
De Neptun TV 12 septembrie 2016

Potrivit legislației secundare adoptate de Guvern pe 10 august, un profesor cu studii superioare de lungă durată, grad didactic I și 1-6 ani vechime, care predă în învățământul preuniversitar va avea salariul de bază cuprins între 1.842 lei și 2.298 lei.

Peste 3 milioane de elevi au început anul școlar 2016-2017! Zeci de unități școlare din județul Constanța nu au autorizații de funcționare
De Neptun TV 12 septembrie 2016

Trei milioane de elevi din toată țara se întorc la școală astăzi în condițiile în care Ministerul Educației a anunțat că peste 4.200 de școli din România nu au autorizație sanitară și nici aviz de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU).

Ultima zi de vacanță: 3 milioane de elevi se întorc, de mâine, pe băncile școlilor
De Ioana Paidos 11 septembrie 2016

Peste 3 milioane de elevi încep mâine școala! Rechizitele sunt pregătite, la fel și hainele pentru festivitatea de deschidere. Emoțiile sunt mari, în special, pentru părinții care-și vor duce pentru prima dată copiii la școală. Alții însă, se bucură de o vacanță prelungită, pe litoral.

CONSTANȚA. Sute de polițiști vor fi amplasați în zona unităților de învățământ, pentru a păzi deschiderea anului școlar
De Neptun TV 11 septembrie 2016

Aproximativ 400 de polițiști și jandarmi constănțeni vor acționa suplimentar, în zona grădinițelor, școlilor și liceelor din județul Constanța, pentru ca deschiderea noului an școlar să se desfășoare în siguranță.

ÎNVĂȚĂMÂNTUL ÎN ROMÂNIA. Un nou an școlar în unități neautorizate, cu clase improvizate și toalete exterioare
De Mediafax 9 septembrie 2016

Elevii din mai multe județe revin, luni, la cursuri în spații improprii sau improvizate, cu toaletele în fundul curții, în clase fără încălzire, cu pereții scorojiți și cu mobilierul vechi de zeci de ani. Reprezentanții autorităților locale ridică din umeri și spun că așteaptă bani de la Guvern.

CONSTANȚA. Probleme înainte de începerea școlii: mai mulți părinți au protestat la sediul ISJ
De Ioana Paidos 8 septembrie 2016

Nici nu au început cursurile că au apărut deja probleme între părinți, cadre didactice și Inspectoratul Școlar. Mai mulți părinți ai căror copii învață la Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul“ din Constanța sunt revoltați că sălile de clasă sunt nepregătite, dar și că învățătoarea care le-a predat elevilor în ultimii trei ani va fi înlocuită. De cealaltă parte, conducerea ISJ spune că învățătoarea nici măcar nu și-a depus dosarul pentru a ocupa un post în acest an școlar, iar toate sălile vor fi igienizate până săptămâna viitoare.