vineri, 22 februarie 2019

Invatamant

CONSTANȚA. Studenții din căminele Universității Ovidius se plâng că... dorm cu gândacii - VIDEO
De Ioana Paidos 27 septembrie 2016

Un nou an universitar, probleme vechi în căminele de la 'Ovidius'! Studenții din căminele vechi se plâng că sunt nevoiți să stea în camere cu gândaci și mobilier uzat. De cealaltă parte, Administrația căminelor susține că studenții...exagerează. În timpul verii a fost făcută deratizarea, iar mobilierul a fost schimbat parțial.

CONSTANȚA. World Education Fair: instituțiile de învățământ din străinătate caută tineri români pentru studii!
De Neptun TV 26 septembrie 2016

World Education Fair. Mai multe instituții de învățământ din întreaga lume vor ajunge miercuri la Constanța pentru a-și prezenta oferta de studii către tinerii care doresc să studieze în afara tārii, la cel mai important târg educațional din România.

Scandal în învățământ! Posturile de director vor fi ocupate prin concurs - VIDEO
De Ioana Paidos 20 septembrie 2016

Concursul pentru posturile de directori în școli a încins spiritele în învățământ. Managerii spun că examenul este organizat pe repede înainte, iar termenul până la testare este prea scurt pentru pregătire. Cadrele didactice sunt nemulțumite și de bibliografie, care nu corespunde cu activitatea managerială.

PROIECT. Elevii vor primi lunar vouchere de la stat pentru notele obținute - chiulangiii vor aduce bani de acasă
De Neptun TV 20 septembrie 2016

Toți elevii din România vor putea primi, lunar, câte un voucher, în funcție de rezultatele evidențiate în catalog, iar cei care nu prea frecventează cursurile vor fi obligați să plătească pentru continuarea studiilor.

CONSTANȚA. Elevii unui liceu din județ nu au făcut cursuri - subsolurile unor unități de învățământ, inundate
De Ioana Paidos 19 septembrie 2016

Elevii care învață la Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu din Cumpăna nu au făcut, astăzi, cursuri, după ce mai multe cadre didactice navestiste nu au putut să ajungă la școală.

Clarificări suplimentare privind organizarea concursului de ocupare a funcțiilor de directori în școli
De Neptun TV 16 septembrie 2016

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCȘ) a transmis inspectoratelor școlare județene o notă cu informații suplimentare privind organizarea și desfășurarea concursului de ocupare a funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar.

120 de elevi s-au retras din școlile Lumina din România, în urma presiunilor Turciei!
De Ioana Paidos 16 septembrie 2016

Represaliile după tentativa de lovitură de stat din Turcia se simt și în România. Mai exact, în școlile Lumina, de unde peste 120 de elevi turci au fost retrași. Directorii unităților de învățământ spun că părinții au recurs la acestă măsură în urma presiunilor venite din Turcia. Același lucru s-a întâmplat și cu unii profesori de la școlile Lumina, care au ales să se întoarcă în țara natală.

Profesor universitar din București denunțat de studenți și trimis în judecată: aceștia nu treceau anul dacă nu dădeau șpagă!
De Neptun TV 14 septembrie 2016

Procurorii au decis trimiterea în judecată a profesorului universitar Ovidiu Savu, cadru didactic la Facultatea de Medicină Veterinară din București, pe care îl acuză de mai 2 infracțiuni de luare de mită și 4 infracțiuni de trafic de influență în formă continuată.

CONSTANȚA. Numărul studenților înscriși la Universitatea Ovidius a scăzut cu aproape un sfert în ultimii ani
De Ioana Paidos 13 septembrie 2016

Numărul tinerilor care urmează o facultate scade îngrijorător. Situația este valabilă la nivelul întregii țări, precum și la Constanța. Un raport al Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior arată că la Universitatea „Ovidius“, în ultimii cinci ani, numărul studenților a scăzut cu aproape un sfert.

CONSTANȚA. O învățătoare și mama unui copil au făcut circ de față cu elevii - VIDEO
12 septembrie 2016

Scandal în prima zi la o școală din Constanța. Un conflict mai vechi între o învățătoare și directoarea instituției de învățământ a răbufnit în fața copiilor de clasa întâi. Motivul disputei – dascălul este supărat că i-a fost repartizată o clasă pe care o consideră necorespunzătoare pentru învățat. În clinci, au intervenit și mai mulți părinți.

Învățământul în anul 2016. Orarul este trimis pe Whatsapp, iar colegii noi se cunosc pe Facebook - VIDEO
12 septembrie 2016

Școala a ajuns să fie în multe privințe altfel și nu ne referim la acea săptămână din timpul anului care poartă această denumire. Elevii primesc orarul pe whatsapp de la profesori, iar cei din clasa a noua își cunosc pe Facebook viitorii colegi, înainte să-i vadă în prima zi de școală.

Anul școlar a început și la țară: emoții mari, flori culese din grădină și clase cu... sobă - VIDEO
De Ioana Paidos 12 septembrie 2016

Anul școlar a început pentru sutele de elevi din comuna constănțeană Cumpăna în casă nouă. Astăzi, a fost inaugurat singurul campus preuniversitar din județ, unul modern, construit cu bani europeni. Dacă la Cumpăna a fost posibilă o astfel de investiție, în alte localități din județ, elevii nu au nici măcar curtea școlii amenajată, iar la iarnă se vor încălzi la sobe cu lemne.

Salariile profesorilor s-au modificat! Ce bonusuri, sporuri și salarii au profesorii în acest an școlar!
De Neptun TV 12 septembrie 2016

Potrivit legislației secundare adoptate de Guvern pe 10 august, un profesor cu studii superioare de lungă durată, grad didactic I și 1-6 ani vechime, care predă în învățământul preuniversitar va avea salariul de bază cuprins între 1.842 lei și 2.298 lei.

Peste 3 milioane de elevi au început anul școlar 2016-2017! Zeci de unități școlare din județul Constanța nu au autorizații de funcționare
De Neptun TV 12 septembrie 2016

Trei milioane de elevi din toată țara se întorc la școală astăzi în condițiile în care Ministerul Educației a anunțat că peste 4.200 de școli din România nu au autorizație sanitară și nici aviz de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU).

Ultima zi de vacanță: 3 milioane de elevi se întorc, de mâine, pe băncile școlilor
De Ioana Paidos 11 septembrie 2016

Peste 3 milioane de elevi încep mâine școala! Rechizitele sunt pregătite, la fel și hainele pentru festivitatea de deschidere. Emoțiile sunt mari, în special, pentru părinții care-și vor duce pentru prima dată copiii la școală. Alții însă, se bucură de o vacanță prelungită, pe litoral.

CONSTANȚA. Sute de polițiști vor fi amplasați în zona unităților de învățământ, pentru a păzi deschiderea anului școlar
De Neptun TV 11 septembrie 2016

Aproximativ 400 de polițiști și jandarmi constănțeni vor acționa suplimentar, în zona grădinițelor, școlilor și liceelor din județul Constanța, pentru ca deschiderea noului an școlar să se desfășoare în siguranță.

ÎNVĂȚĂMÂNTUL ÎN ROMÂNIA. Un nou an școlar în unități neautorizate, cu clase improvizate și toalete exterioare
De Mediafax 9 septembrie 2016

Elevii din mai multe județe revin, luni, la cursuri în spații improprii sau improvizate, cu toaletele în fundul curții, în clase fără încălzire, cu pereții scorojiți și cu mobilierul vechi de zeci de ani. Reprezentanții autorităților locale ridică din umeri și spun că așteaptă bani de la Guvern.

CONSTANȚA. Probleme înainte de începerea școlii: mai mulți părinți au protestat la sediul ISJ
De Ioana Paidos 8 septembrie 2016

Nici nu au început cursurile că au apărut deja probleme între părinți, cadre didactice și Inspectoratul Școlar. Mai mulți părinți ai căror copii învață la Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul“ din Constanța sunt revoltați că sălile de clasă sunt nepregătite, dar și că învățătoarea care le-a predat elevilor în ultimii trei ani va fi înlocuită. De cealaltă parte, conducerea ISJ spune că învățătoarea nici măcar nu și-a depus dosarul pentru a ocupa un post în acest an școlar, iar toate sălile vor fi igienizate până săptămâna viitoare.

CONSTANȚA. Ultimele pregătiri pentru primirea studenților: mobilierul din cămine schimbat, instalațiile reparate
De Ioana Paidos 7 septembrie 2016

Tarifele pentru cazarea în căminele Universității Ovidius rămân la fel ca anul trecut. Cum până la sosirea studenților au mai rămas doar câteva săptămâni, în cămine se fac pregătiri: se înlocuiesc instalațiile sanitare vechi, se schimbă mobilierul stricat și se zugrăvește.

O săptămână până la începerea școlii: cât costă rechizitele?
5 septembrie 2016

Într-o săptămână sună clopoțelul pentru toți elevii. Părinții au pus cheltuielile pe hârtie și, cu lista în mână, au început cumpărăturile. Sunt prețuri pentru toate buzunarele. În hipermarketuri, găsești ghiozdane gata echipate la prețul a două pachete de țigări. Acolo unde bugetul părinților este generos, variantele sunt nelimitate.

CONSTANȚA. Zeci de unități școlare din județ nu au autorizații de funcționare; doar 9 școli din cele 488 au beneficiat de reparații capitale
De Ioana Paidos 1 septembrie 2016

Au mai rămas doar câteva zile până la primul clopoțel și multe probleme de rezolvat în școlile din județul Constanța. Mii de elevi vor fi nevoiți să meargă la cursuri în clădiri fără autorizație, fără apă curentă sau cu toalete în curte. Probleme nu sunt doar la sate, ci și în municipiul Constanța.

ADMITERE LA ACADEMIA NAVALĂ MIRCEA CEL BĂTRÂN. Sute de locuri scoase la concurs - vezi detalii
De Neptun TV 30 august 2016

Academia Navală Mircea cel Bătrân organizează, în perioada 2-19 septembrie, sesiunea a II-a a examenului de admitere, atât pentru secția militară cât și pentru cea civilă.

CONSTANȚA. Bacalaureat, sesiunea de toamnă: doar unu din patru elevi a reușit să promoveze
De Ioana Paidos 29 august 2016

Astăzi, 29 august 2016, s-a finalizat examenul național de bacalaureat, sesiunea august - septembrie 2016. Procentul de promovabilitate la nivelul județului Constanța este de 25,13%.

BACALAUREAT 2016, sesiunea de toamnă: astăzi are loc proba scrisă la limba și literatura română - 631 elevi la examenul din Constanța
De Neptun TV 22 august 2016

De astăzi, încep examenele scrise pentru cei peste 42.000 de absolvenți de liceu care s-au înscris la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului din acest an, cea de toamnă, prima examinare urmând să fie la Limba și literatura română.

Emoții pentru aproximativ 42.000 de absolvenți de liceu, care dau, din nou, examentul maturității. Astăzi au început probele orale
16 august 2016

A doua șansă pentru aproape 43 de mii de absolvenți de liceu care nu au reușit să promoveze examenul de maturitate. Astăzi, a început sesiunea de toamnă a bacalaureatului, cu proba orală la limba și literatura română. Cum această evaluare nu este eliminatorie, elevii s-au prezentat fără niciun fel de emoții.

CONSTANȚA. Șanse mai mari la loto decât la obținerea unui post de profesor titular la oraș - VIDEO
8 august 2016

Mai degrabă câștigi la loto decât să obții un loc de profesor titular la o școală de la oraș. Asta spun mulți din candidații examenului de titularizare, care au aflat astăzi unde au fost repartizați. La Constanța, mulți au dat înapoi când au văzut că singurele lor șanse sunt școlile de la sate. Așa se face că din cele 161 de posturi permanente, doar 61 au fost ocupate.

TITULARIZARE CONSTANȚA. Au fost afișate rezultatele de la contestații: 86,63% - rata de promovare, 15 candidați au trecut concursul!
De Neptun TV 3 august 2016

Astăzi au fost afișate rezultatele probei scrise din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, după soluționarea contestațiilor.

CONSTANȚA. 264 de candidați au dreptul să susțină examenul național de definitivare 2016
De Neptun TV 2 august 2016

CONSTANȚA. Joi, 4 august 2016, va avea loc examenul național de definitivare în învățământ, sesiunea 2016, la care au dreptul să participe 264 de candidați.

Fără studenți la Universitatea Ovidius! Nici un sfert din locurile disponibile nu sunt acoperite, la mai multe facultăți!
1 august 2016

Universitatea “Ovidius”, cea mai mare universitate europeană la țărmul Mării Negre, nu reușește să atragă studenți. La unele facultăți, numărul celor care s-au înscris nu acoperă nici măcar un sfert din locurile disponibile. Teologia, jurnalismul, construcțiile sau ingineria mecanică sunt fără căutare la Constanța. Dacă locurile nu se vor ocupa, catedrele ar putea dispărea. Situația este dramatică și la Universitatea Maritimă Constanța.

Ministrul Educației a semnat ordinul de retragere a titlului de doctor al lui Victor Ponta
De Neptun TV 1 august 2016

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a semnat astăzi ordinul de ministru prin care se retrage titlul de doctor acordat în 2003 fostului premier Victor Ponta, au anunțat oficiali din ministerul Educației, decizia putând fi atacată în instanță de către Ponta.