vineri, 19 iulie 2019

Invatamant

CONSTANȚA. Ultimele pregătiri pentru primirea studenților: mobilierul din cămine schimbat, instalațiile reparate
De Ioana Paidos 7 septembrie 2016

Tarifele pentru cazarea în căminele Universității Ovidius rămân la fel ca anul trecut. Cum până la sosirea studenților au mai rămas doar câteva săptămâni, în cămine se fac pregătiri: se înlocuiesc instalațiile sanitare vechi, se schimbă mobilierul stricat și se zugrăvește.

O săptămână până la începerea școlii: cât costă rechizitele?
5 septembrie 2016

Într-o săptămână sună clopoțelul pentru toți elevii. Părinții au pus cheltuielile pe hârtie și, cu lista în mână, au început cumpărăturile. Sunt prețuri pentru toate buzunarele. În hipermarketuri, găsești ghiozdane gata echipate la prețul a două pachete de țigări. Acolo unde bugetul părinților este generos, variantele sunt nelimitate.

CONSTANȚA. Zeci de unități școlare din județ nu au autorizații de funcționare; doar 9 școli din cele 488 au beneficiat de reparații capitale
De Ioana Paidos 1 septembrie 2016

Au mai rămas doar câteva zile până la primul clopoțel și multe probleme de rezolvat în școlile din județul Constanța. Mii de elevi vor fi nevoiți să meargă la cursuri în clădiri fără autorizație, fără apă curentă sau cu toalete în curte. Probleme nu sunt doar la sate, ci și în municipiul Constanța.

ADMITERE LA ACADEMIA NAVALĂ MIRCEA CEL BĂTRÂN. Sute de locuri scoase la concurs - vezi detalii
De Neptun TV 30 august 2016

Academia Navală Mircea cel Bătrân organizează, în perioada 2-19 septembrie, sesiunea a II-a a examenului de admitere, atât pentru secția militară cât și pentru cea civilă.

CONSTANȚA. Bacalaureat, sesiunea de toamnă: doar unu din patru elevi a reușit să promoveze
De Ioana Paidos 29 august 2016

Astăzi, 29 august 2016, s-a finalizat examenul național de bacalaureat, sesiunea august - septembrie 2016. Procentul de promovabilitate la nivelul județului Constanța este de 25,13%.

BACALAUREAT 2016, sesiunea de toamnă: astăzi are loc proba scrisă la limba și literatura română - 631 elevi la examenul din Constanța
De Neptun TV 22 august 2016

De astăzi, încep examenele scrise pentru cei peste 42.000 de absolvenți de liceu care s-au înscris la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului din acest an, cea de toamnă, prima examinare urmând să fie la Limba și literatura română.

Emoții pentru aproximativ 42.000 de absolvenți de liceu, care dau, din nou, examentul maturității. Astăzi au început probele orale
16 august 2016

A doua șansă pentru aproape 43 de mii de absolvenți de liceu care nu au reușit să promoveze examenul de maturitate. Astăzi, a început sesiunea de toamnă a bacalaureatului, cu proba orală la limba și literatura română. Cum această evaluare nu este eliminatorie, elevii s-au prezentat fără niciun fel de emoții.

CONSTANȚA. Șanse mai mari la loto decât la obținerea unui post de profesor titular la oraș - VIDEO
8 august 2016

Mai degrabă câștigi la loto decât să obții un loc de profesor titular la o școală de la oraș. Asta spun mulți din candidații examenului de titularizare, care au aflat astăzi unde au fost repartizați. La Constanța, mulți au dat înapoi când au văzut că singurele lor șanse sunt școlile de la sate. Așa se face că din cele 161 de posturi permanente, doar 61 au fost ocupate.

TITULARIZARE CONSTANȚA. Au fost afișate rezultatele de la contestații: 86,63% - rata de promovare, 15 candidați au trecut concursul!
De Neptun TV 3 august 2016

Astăzi au fost afișate rezultatele probei scrise din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, după soluționarea contestațiilor.

CONSTANȚA. 264 de candidați au dreptul să susțină examenul național de definitivare 2016
De Neptun TV 2 august 2016

CONSTANȚA. Joi, 4 august 2016, va avea loc examenul național de definitivare în învățământ, sesiunea 2016, la care au dreptul să participe 264 de candidați.

Fără studenți la Universitatea Ovidius! Nici un sfert din locurile disponibile nu sunt acoperite, la mai multe facultăți!
1 august 2016

Universitatea “Ovidius”, cea mai mare universitate europeană la țărmul Mării Negre, nu reușește să atragă studenți. La unele facultăți, numărul celor care s-au înscris nu acoperă nici măcar un sfert din locurile disponibile. Teologia, jurnalismul, construcțiile sau ingineria mecanică sunt fără căutare la Constanța. Dacă locurile nu se vor ocupa, catedrele ar putea dispărea. Situația este dramatică și la Universitatea Maritimă Constanța.

Ministrul Educației a semnat ordinul de retragere a titlului de doctor al lui Victor Ponta
De Neptun TV 1 august 2016

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a semnat astăzi ordinul de ministru prin care se retrage titlul de doctor acordat în 2003 fostului premier Victor Ponta, au anunțat oficiali din ministerul Educației, decizia putând fi atacată în instanță de către Ponta.

Performanță de seamă a unui elev constănțean: a câștigat aurul la Olimpiada Internațională de chimie!
De Ioana Paidos 1 august 2016

Un elev de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân a dus numele României peste hotare. Paul Haidu Gerea a câștigat medalia de aur la Olimpiada Internațională de Chimie, care a avut loc în Georgia.

Elevii vor primi o masă caldă la școală, în anul școlar 2016 - 2017!
De Neptun TV 29 iulie 2016

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică o ordonanță de urgență prin care să fie aprobată o masă caldă la școală, pentru elevii din învățământul primar și din gimnaziu, în anul școlar 2016-2017.

CONSTANȚA. Viitori marinari ai României, admiși la facultate cu note de... 2 și 3 - VIDEO
De Ioana Paidos 27 iulie 2016

'Învățământul preuniversitar este un eșec'. O spun rectorii în urma afișării rezultatelor la examenele de admitere la facultate. Elevi care au promovat examenul de bacalaureat cu 8 sau 9 nu au reușit să ia note mai mari de 4 la un test de admitere la Universitate.

CONSTANȚA. Rezultatele examenului de TITULARIZARE: numai șase note de zece în tot județul!
De Neptun TV 27 iulie 2016

Astăzi au fost afișate, la cele trei centre de concurs (Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Liceul Teoretic „Traian”), rezultatele probei scrise din cadrul Concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar din data de 20 iulie.

Universitatea Ovidius Constanța: s-au afișat rezultatele examenului de admitere la Medicină
De Ioana Paidos 26 iulie 2016

Au fost afișate rezultatele la examenul de admitere la Medicină din cadrul Universității „Ovidius“. Examenul a fost susținut de 480 de candidați, care luptă să ocupe unul din cele 132 de locuri la fără taxă și 86 la cu taxă.

OFICIAL. Structura anului școlar 2016 - 2016: cursurile încep pe 12 septembrie!
De Neptun TV 21 iulie 2016

Cursurile anului școlar 2016-2017 încep luni, 12 septembrie, potrivit structurii anului școlar aprobate ieri de Ministerul Educației, care a lăsat la latitudinea școlilor să aleagă una din trei posibile săptămâni pentru desfășurarea programului „Școala Altfel”.

TITULARIZARE 2016. Profesori eliminați sau retrași din examene după ce n-au scris nimic pe foile de concurs
De Ioana Paidos 20 iulie 2016

Prinși cu fițuici sau retrași din examen pentru că n-au fost în stare să scrie nimic pe foaia de concurs. Nu mai vorbim despre elevi nepregătiți acum, ci despre unii dascăli care speră să prindă un post de titular. La polul opus sunt cei care obțin anual note mari, dar nu reușesc să prindă o catedră liberă. La Constanța, cele mai râvnite posturi sunt de profesor de limba română, urmate de matematică și limba engleză.

CONSTANȚA - REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ. 8 din primii 10 elevi, în ordinea mediilor, au optat pentru Colegiul Național Mircea cel Bătrân
De Ioana Paidos 19 iulie 2016

Emoțiile absolvenților de clasa a VIII-a s-au terminat astăzi, odată cu publicarea listei cu repartizarea în licee. Și în acest an la Constanța, pe primul loc în preferințele celor mai buni elevi s-a clasat Colegiul Național Mircea cel Bătrân, urmat de liceele teoretice Ovidius și Callatis Mangalia. Aici s-a intrat cu medii de peste 9. În schimb, la un liceu de Hârșova a fost admis și un elev de nota... 2.

CONSTANȚA. Medicina, cea mai căutată facultate: sute de tineri au stat la coadă pentru înscrieri. CONDIȚII, TAXE ȘI CALENDARUL EXAMENELOR
De Ioana Paidos 18 iulie 2016

Cu diploma de bacalaureat în mână sau doar cu adeverința de absolvent de liceu, tinerii care vor să își continue studiile au început să se înscrie la facultăți sau școli postliceale. În ambele cazuri, medicina și farmacia sunt specializările cele mai căutate.

Rezultate finale Bacalaureat 2016. Notele din fiecare județ, după soluționarea contestațiilor, potrivit EDU.ro
De Neptun TV 16 iulie 2016

Portalul edu.ro va publica astăzi, notele finale obținute de candidații la examenul de bacalaureat. Mii de elevi au depus contestații.

Promovabilitate ZERO la licee particulare, unde 'educația este centrată pe elev și părinții iau vacanță', cu taxe de invățământ uriașe
De Neptun TV 13 iulie 2016

BACALAUREAT 2016. 56 de elevi din cei 121.000 care au fost prezenți la examenul de Bacalaureat au reușit să obțină medii de 10, înaintea contestațiilor, potrivit datelor oficiale ale Ministerului Educației. Alți 163 au fost eliminați din examen după ce au fost prinși încercând să copieze prin diferite metode.

CONSTANȚA. Peste 1.700 de elevi au contestat notele primite la examenul de Bacalaureat
De Neptun TV 13 iulie 2016

În cursul zilei de ieri, 12 iulie 2016, în intervalul orar 16.00- 20.00, s-au depus cererile de contestații din cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2016. La nivelul județului Constanța au fost depuse 1.731 de contestații.

Elevul din Constanța dorit de universități de prestigiu din Statele Unite a luat 10 pe linie la BAC - VIDEO
De Ioana Paidos 12 iulie 2016

După mulți ani în care rezultatul examenului de bacalaureat era sinonim cu dezastrul, iată că, în sfârșit, vorbim de bine despre acest subiect. Anul acesta, la nivel național 66,7% dintre candidați au promovat. 56 de elevi se pot mândri că au luat nota 10 și pot alege să învețe la ce facultate vor dori.

BACALAUREAT 2016. Patru elevi din Constanța au obținut medii de 10! Promovabilitate în județ, 60,5% - 4 licee au 0% promovabilitate!
De Ioana Paidos 12 iulie 2016

Ministerul Educației a afișat astăzi, atât la sediul unităților de învățământ cât și online, notele obținute de elevii claselor a XII-a la examenul e Bacalaureat. Cei interesați pot vedea calificativele pe pagina Bacalaureat.edu.ro.

ADMITERE 2016. Peste 800 de locuri disponibile la Academia Navală 'Mircea cel Bătrân'
De Neptun TV 12 iulie 2016

Pentru anul universitar 2015-2016, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” pune la dispoziția candidaților 851 de locuri dintre care 37 de locuri pentru Ministerul Apărării Naționale, 10 pentru Ministerul Afacerilor Interne și 804 pentru Secția civilă.

REZULTATE BACALAUREAT 2016. Notele primite de elevi la această sesiune de Bacalaureat!
11 iulie 2016

Afișarea primelor rezultate al examenului național Bacalaureat 2016 este prevăzută pentru data de 12 iulie. În aceeași zi vor putea fi depuse contestațiile, în intervalul orar 16.00-20.00. Rezultatele finale la BAC 2016 vor fi făcute publice la data de 16 iulie.

Emoții pentru elevi! Au început înscrierile la liceu, repartizarea va avea loc pe 19 iulie
De Ioana Paidos 8 iulie 2016

Noi emoții pentru viitorii liceeni! Însoțiți de părinți, absolvenții claselor a VIII-a au mers la școli pentru a completa cererile de înscriere la liceu. Mulți sunt încă nehotărâți. Alții, în schimb, au totul clar și știu pentru ce vor opta. Repartizarea computerizată va avea loc pe 19 iulie.

BACALAUREAT 2016. Peste 4.400 de elevi constănțeni au susținut astăzi ultima probă a Bac-ului: 2 eliminați!
De Neptun TV 8 iulie 2016

În cursul zilei de astăzi, 4.436 de candidați au susținut ultima probă din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016, cea la alegere a profilului (Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie), iar 290 au absentat.