miercuri, 21 august 2019

LITORAL

Nou scandal în turismul românesc: zeci de angajați ai unui hotel din Mamaia îl acuză pe patron că nu le-a plătit salariile - VIDEO
19 ianuarie 2017

Numele controversatului om de afaceri, Marius Usturoiu, este din nou în centrul atenției, și de data aceasta într-un context negativ. Zeci de angajați îl acuză că nu le-a plătit salariile de câteva luni.

Fosta perlă a litoralului a fost cumpărată de cel mai mare investitor în turismul de la mare!
De Neptun TV 21 decembrie 2016

Lanțul Phoenicia, deținut de Mohammad Murad, cel mai mare investitor în turismul de pe litoral, a cumpărat astăzi de la Josef Goschy fosta "perlă a litoralului", complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere din stațiunea Olimp. Valoarea tranzacției a fost de aproximativ 10 milioane de euro, iar Murad spune că va mai investi alte 15 milioane de euro pentru a-i reda complexului din Olimp gloria de odinioară.

Clipul de prezentare al stațiunii Mamaia, la un pas de lansare: viață de noapte, fete frumoase și distracție fără limite - VIDEO
13 decembrie 2016

Clipul de prezentare al stațiunii Mamaia este la un pas de lansare. Asociația Litoral - Delta Dunării a postat pe Facebook un tease al clipului ce va fi lansat în februarie 2017, la Târgul de Turism al României.

Premieră pe litoralul românesc! Nicio persoană nu a murit în acest sezon estival în Constanța și Mamaia!
De Antonia Maer 30 septembrie 2016

Salvamarii care au stat de veghe vara aceasta în Constanța și stațiunea Mamaia au motive de mândrie: pentru prima dată sezonul estival nu a fost marcat de vreo tragedie. Au fost sute de salvări din apele mării însă de fiecare dată deznodământul a fost unul fericit.

Culmea turismului! Patronii de la mare au închis multe hoteluri și terase, deși plajele încă sunt pline cu turiști - VIDEO
17 septembrie 2016

Avem o vreme ca în vârf de sezon estival, sunt încă mulți turiști la mare, dar, cu toate acestea, mulți patroni de pe litoral și-au închis terasele și hotelurile. Autoritățile vorbesc de ani buni despre măsuri și investiții pentru prelungirea sezonului, dar efectele nu se văd. În afară de cei care vin pe litoral pentru dotările de spa and beauty, pentru ceilalți doar vremea mai este primitoare.

Aproape 1.500 de controale pe litoral: amenzi de peste 1,8 milioane de lei aplicate de inspectorii ANPC în sezonul estival
15 septembrie 2016

Chelneri obraznici, nereguli în alimentație, certuri între agenții economici și turiști. Acestea sunt principalele nereguli constatate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, în această vară pe litoral. La final de sezon, bilanțul nu este încurajator. Printre nemulțumirile turiștilor se numără însă și unele mai puțin obișnuite: grila prea săracă de posturi tv în camere sau neprimirea pe parcursul întregii zile de băuturi alcoolice la all-inclusive.

Cifra turiștilor ajunși pe litoral a depășit un milion în vara 2016, prima dată după 20 de ani
De Neptun TV 13 septembrie 2016

Aproximativ un milion de persoane au vizitat litoralul românesc, în acest sezon estival, potrivit unei estimări a Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), fapt nemaiîntâlnit în ultimii 20 de ani.

Apariție șocantă pe plaja 'Șarpele Roz' din Mamaia: un tânăr s-a dezbrăcat complet în fața a zeci de oameni, printre care și copii - GALERIE FOTO
De Neptun TV 10 septembrie 2016

Apariție șocantă, astăzi, pe o plajă din centrul stațiunii Mamaia. În timp ce pe șezlonguri și în apă se aflau zeci de oameni, inclusiv, copii, un tânăr a ajuns pe malul mării, s-a dezbrăcat complet, a făcut o baie în mare și a revenit pe nisip.

Complexul Histria din Mamaia funcționează în continuare! George Bosânceanu: 'Mă p** pe procurori, pe milițieni!' - VIDEO
De Robert Nenciu 5 septembrie 2016

Nimeni nu poate închide complexul Histria. Este concluzia la care am ajuns după ce acțiunile autorităților locale și centrale nu au avut rezultatul scontat. Complexul funcționează în continuare, deși Primăria a cerut suspendarea activității.

Tale Travel, cel mai nou sistem de rezervari Business to Business din Romania
De Neptun TV 5 septembrie 2016

Tale Travel reprezintă un sistem de rezervari lansat anul acesta pe piata de afaceri B2B, adresat exclusiv agentiilor de turism. Tale Travel oferă acces la resorturi si hoteluri de calitate la tarife competitive.

Numărul turiștilor ajunși pe litoralul românesc în această vară, în creștere cu 12% față de sezonul trecut
De Neptun TV 5 septembrie 2016

Litoralul a atras în sezonul 2016 cu până la 12% mai mulți turiști, pe de o parte datorită investițiilor realizate în ultimii ani de hotelieri, care au dus la creșterea calității serviciilor turistice, măririi plajelor, iar pe de altă parte în urma conjuncturii internaționale, care a determinat un număr mai mare de români să își petreacă vacanțele în destinații interne.

1.100 de turiști au fost păgubiți de 'Mareea': agenția a fost amendată pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale!
De Ioana Paidos 4 septembrie 2016

Peste o mie de turiști au fost păgubiți după ce agenția de turism Mareea a intrat în insolvență. Cei care ar fi trebuit să plece de astăzi în vacanță au fost anunțați că rezervarea lor nu mai poate fi onorată. Inspectorii Autotrității Naționale pentru Turism au anunțat că agenția are datorii la furnizori de 285 de mii de euro.

Agenția de turism Mareea Comtur a intrat în insolvență! Ce se întâmplă cu turiștii și vacanțele lor de vis? - VIDEO
De Robert Nenciu 3 septembrie 2016

Încă o agenție de turism de prestigiu din România a intrat în insolvență. După Genius Travel, acum Mareea și-a anunțat clienții să nu mai plece în vacanță și să ia legătura cu asiguratorul pentru recuparea banilor. În această situație, conducerea agenției anunță că se va ocupa exclusiv de clienții care se află în timpul sejururilor atât în țară, cât și în străinătate.

FINAL DE SEZON ESTIVAL. Numărul turiștilor de pe litoral a crescut cu 11%, dar durata sejururilor s-a redus
De Neptun TV 2 septembrie 2016

În sezonul estival 2016 au ajuns pe litoral cu 11% mai mulți turiști decât în vara anului trecut, dar durata medie a șederii pentru turiștii români s-a redus de la 3 zile la 2,9 zile. Scăderea nu a afectat veniturile hotelierilor, pentru că a crescut cererea pentru weekend-uri, când tarifele au fost mai ridicate decât în restul săptămânii, arată o analiză a Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

CONSTANȚA. Demonstrații și antrenamente cu public pentru Campinatul Mondial de Bob și Skeleton, în Piața Ovidiu
De Neptun TV 31 august 2016

Până pe data de 4 septembrie, Piața Ovidiu se transformă în locul de antrenamente și demonstrații pentru public, a echipei României la bob și skeleton starturi.

Cazare ieftină pe litoral: prețurile la hoteluri scad, de astăzi, cu până la 70%!
De Neptun TV 29 august 2016

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) lansează programul 'Litoralul pentru toți' prin care, în perioada 29 august - 1 octombrie 2016, tarifele scad cu pănă la 70%, față de cele din plin sezon estival.

Spectacol pe 4 roți în Constanța: 'război' între români și bulgari în Campionatul Național de Drift
De Robert Nenciu 28 august 2016

Românii și bulgarii se bat pentru cel mai important titlu la Campionatul Național de Drift din Constanța. Motoarele au fost turate la maximum pentru a le oferi un spectacol unic constănțenilor și turiștilor veniți să vadă concursul. Cele mai multe aplauze le-a adunat o fată de doar 15 ani, din Bulgaria, care a intrat în competiție la categoria debutanți.

Plaja sălbatică din Corbu, transformată în parcare de o ceată veselă: 'Să mă p.. pe voi, puneți cu mine bani la amendă?' GALERIE FOTO
De Neptun TV 28 august 2016

Mulți turiști vin la mare aducând cu ei, de acasă, obiceiurile urâte și 'fițele' cu care sunt obișnuiți în orașele de baștină. Dar, pentru că probabil 'dă bine' pe Facebook și adună multe like-uri, parcarea pe plajă s-a dovedit un adevărat must have al acestui sezon estival și pentru constănțeni.

Weekend aglomerat cu 170.000 de turiști pe litoral: hotelurile au scăzut tarifele cu până la 30%!
De Neptun TV 27 august 2016

În ultimul weekend din această vară litoralul românesc este la fel de aglomerat ca în vârf de sezon estival. Din datele FPTR, aproximativ 170.000 de turiști dornici să se bucure de vremea bună, plajă, apă și de distracția de la malul mării, au ajuns în acest weekend în stațiunile din nordul și sudul litoralului.

Dacii și romanii au mărșăluit prin Constanța și și-au disputat victoria în Parcul Tăbăcărie
26 august 2016

Dacii și romanii au făcut astăzi paradă pe străzile vechiului Tomis. Soldații au venit în marș din Parcul arheologic până în Piața Ovidiu, și mai apoi în Parcul Tăbăcărie, unde și-au instalat tabăra.

LITORAL. Salvamar aplaudat de oamenii de pe plajă, după ce a scos din mare un turist inconștient - VIDEO
De Antonia Maer 26 august 2016

Un salvamar a fost aplaudat, de turiștii aflați pe litoral după ce și-a pus viața în pericol pentru a salva un turist care, fără să țină seama de avertismente, s-a aventurat în largul mării agitate.

În weekend se încinge litoralul: cei mai tari piloți se întrec în Campionatul Național de Drift, iar dacii și romanii reînvie istoria!
25 august 2016

Ultimul weekend de vară este plin de evenimente pe Litoral. Cei mai iscusiți piloți din România și Bulgaria vor încinge asfaltul la cea de-a patra etapă a Campionatului Național de Drift, iar dacii și romanii vor reînvia o pagină din istoria poporului român, la Festivalul Antic Tomis. Cele două evenimente vor aduce în fața constănțenilor și turiștilor vedete din lumea sportului, parade, expoziții de mașini, ateliere meșteșugărești și multe alte surprize pe care nu le puteți rata.

REVELIONUL VERII! Muzică, dans și multă distracție la parcul acvatic din Mamaia!
25 august 2016

Muzică, dans și multă distracție, în această după amiază, în parcul acvatic din Mamaia. Toate vedetele care au încântat telespectatorii Neptun TV de-a lungul verii s-au adunat aici pentru a încheia șirul de evenimente estivale. Astfel, punctul culminant al acestui sezon l-a reprezentat Revelionul Verii.

Turism cu parfum de istorie: cetatea Histria, cel mai vechi oraș atestat de pe teritoriul României
23 august 2016

Profitați de o zi mai înnorată și bifați și alte activități în vacanța la mare. Dobrogea are multe zone interesante, dacă sunteți dispuși să le descoperiți. Astăzi vă invităm să includeți în intinerariu cetatea Histria.

Constanța se pregătește de Festivalul Antic Tomis! Vezi ce evenimente vor avea loc în cele trei zile de sărbătoare!
22 august 2016

La malul mării, istoria se trezește la viață. Peste numai 4 zile, Festivalul Antic Tomis își va deschide din nou porțile legendare, la Constanța. De vineri și până duminică vom fi martorii unor evenimente de neuitat: bătălii între daci și romani, parade emoționante, ateliere de reconstituire istorică și teatru antic. Nu lipsesc nici noutățile.

Gala Fashiontv Tourism Awards: cele mai bune locații de pe litoral au fost premiate! Fotbalistul Ciprian Marica - printre câștigători!
22 august 2016

Evenimentul Fashiontv Tourism Awards a strâns, noaptea trecută, zeci de investitori și reprezentanți ai turismului de pe litoral, oameni de afaceri și vedete, într-un resort de 5 stele din Costinești. În cadrul galei au fost premiate cele mai bune locații de pe litoral, dar și cele mai bune servicii din turism. Printre câștigători se regăsește și fotbalistul Ciprian Marica. El a plecat acasă cu premiul pentru cea mai fashion plajă.

Numărul infracțiunilor comise pe litoral a scăzut cu 28% față de sezonul estival 2015, susțin reprezentanții MAI
De Neptun TV 21 august 2016

Ministerul Afacerilor Interne anunță că, de la începutul sezonului estival și până în prezent, numărul infracțiunilor comise pe litoral este mai scăzut, comparativ cu anul 2015, și nu au fost înregistrate evenimente de o gravitate deosebită.

Terasele din Mamaia - PERICOL PUBLIC! Trei unități alimentare închise temporar de inspectori - IMAGINI DEZOLANTE
De Antonia Maer 21 august 2016

Nereguli peste nereguli descoperite de inspectorii ANPC pe litoral. După ce în urmă cu 4 zile au închis o terasă pentru că au descoperit pește stricat, în acest weekend au suspendat activitatea altor 3. Totul după ce au constatat că o parte din alimente nu aveau termen de garanție sau erau depozitate necorespunzător. Proprietarii acestora spun că neregulile erau minore și le-au remediat în câteva ore.

Ce NU ai voie să faci dacă mergi la plajă: amenzi de 20.000 de lei dacă nu respecți legea!
De Neptun TV 20 august 2016

Legislația autohtonă stabilește amenzi de zeci de mii de lei pentru turiștii care nu respectă reglementările legale privind accesul pe plajă.

Femeie mușcată de câine pe plaja Trei Papuci - salvamarii i-au acordat primul ajutor
19 august 2016

Mușcată de câine pe plajă. I s-a întâmplat unei femei, care a fost atacată de un animal pe plaja Trei Papuci din Constanța. Salvamarii au fost cei care i-au acordat primul ajutor.