luni, 1 mai 2017

Mama si copilul

VEȘTI BUNE. Fiecare copil va primi 100 de euro lunar, până la sfârșitul studiilor!
De Neptun TV 11 februarie 2016

Fiecare copil va primi 100 de euro pe lună, de la naștere și până în momentul finalizării studiilor, cu condiția să nu facă absențe la școală, liceu sau facultate. Măsura vizează atât stimularea natalității, cât și evitarea absenteismului și abandonului școlar.

MODIFICĂRI LEGISLATIVE. Indemnizații de 1.700 lei și concedii de acomodare de un an pentru mămici!
De Neptun TV 2 februarie 2016

Mamele care adoptă copii mai mari de doi ani ar putea beneficia de o indemnizație de aproximativ 1.700 de lei și de concediu de acomodare de un an. Modificările legii adopției au fost adoptate astăzi de Comisia pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților.

ATENȚIE, MĂMICI! Aproape toate șampoanele pentru bebeluși și copii pot provoca alergii
De Neptun TV 28 ianuarie 2016

Aproape toate șampoanele destinate bebelușilor și copiilor (80%) pot provoca alergii, potrivit celui mai recent studiu al Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România (APC), citat de CSID.

Bebeluși neimunizați împotriva poliomielitei, difteriei și hepatitei B din cauza lipsei vaccinului hexavalent!
De Ioana Paidos 11 ianuarie 2016

Vaccinul hexavalent lipsește din cabinetele medicilor de familie din mai multe județe din țară de mai bine de o lună. Așadar, mămicile care vor să își imunizez bebelușii contra difteriei, poliomieitei sau a hepatitei de tip B trebuie să îl cumpere. Problema este că și în farmacii se găsește destul de greu, iar prețul este piperat. Ministerul Sănătății spune că vina este a producătorului.

Aplicație pentru părinți: un program pentru telefon decodează plânsul bebelușilor
30 decembrie 2015

O echipă de cercetători din Taiwan vine în ajutorul proaspeților părinți care se simt dezarmați de plânsul stăruitor al bebelușilor. Specialiștii au inventat un soft care le traduce, practic, adulților, diferitele tipuri de plâns ale celor mici. Astfel, aceștia învață rapid dacă este timpul pentru masă sau pentru somn.

Mamele care refuză imunizarea riscă viața bebelușilor. Tot ceea ce trebuie să știi despre vaccinurile la copii!
De Cristi Popovici 28 decembrie 2015

În țara noastră, mamele sunt cele care decid dacă vor ca bebelușul lor să fie sau nu vaccinat. Alegerea lor poate influența sănătatea copiilor. În ultima perioadă, însă, multe femei au renunțat să își imunizeze micuții după ce în mediul on line a apărut un curent 'contra' vaccinării.

Tehnica incredibilă prin care orice bebeluș poate fi oprit din plâns
De Ciprian Paraschivu 2 decembrie 2015

Ceea ce veți auzi în continuare poate fi cea mai bună veste primită de părinții de bebeluși. Un medic pediatru susține că a descoperit modalitatea prin care îi poate face pe copii să se oprească din plâns.

Provocările primelor săptămâni ca mamă. Ce spun pediatrii?
De Cristi Popovici 1 decembrie 2015

Primele săptămâni din viața bebelușului reprezintă o perioadă plină de transformări. Copilul ia în greutate săptămânal, crește în lungime, reacționează la stimuli și se adaptează la o nouă viață. Pentru mămici, acest interval este plin de provocări.

Cum este afectat bebelușul de grețurile și amețelile resimțite de mamă
22 noiembrie 2015

Cele 9 luni în care bebelușul tău se dezvoltă la tine în burtică sunt în mod cert deosebite. Toate graviduțele pot confirma că această perioadă este minunată, iar din punct de vedere emoțional viitoarea mămică dezvoltă acel sentiment unic și imens de iubire pentru pruncul căruia îi va da viață.

Totul despre POFTELE ÎN TIMPUL SARCINII
19 noiembrie 2015

De câte ori nu am auzit că o viitoare mămică poftește la căpșuni în mijlocul iernii sau nu se poate abține să mânânce prăjituri cu ciocolată? Sunt oare aceste pofte doar niște mofturi? Iată ce spun medicii!

Mami, zahărul nu îmi face bine!
5 noiembrie 2015

De câte ori nu ați spus: îmi e poftă de ceva dulce! Dar un copil de un an nu știe ce înseamnă asta și atunci de ce l-am învăța să mânânce tot felul de dulciuri care în mod sigur nu îi vor face bine?

COPILUL ARE FEBRĂ? Iată câteva remedii naturale testate!
3 noiembrie 2015

Febra este modul prin care organismul copilului luptă pentru a se apăra de infecții. În momentul în care valoarea normală, de 36,5- 37 de grade Celsius, este depășită, părinții intră în panică. Ce e însă de făcut pentru a scădea rapid, eficient și fără medicamente febra?

Cum alegem corect încălțămintea pentru copii
2 noiembrie 2015

O încălțăminte rigidă și dintr-un material sintetic nu ne este comodă nici nouă, adulților, și atunci ne gândim cum trebuie să fie pantofiorii sau ghetuțele pe care le alegem pentru micuții noștri?

Gălușcă, Năsuc, Pitic, Gogoșică: sunt câteva dintre numele de alint pe care le dăm copiilor noștri. Iată cum le pot afecta personalitatea!
30 octombrie 2015

Sunt atât de mici și drăgălași încât ne vine greu să le spunem pe nume așa că preferăm să le dăm un nume de alint pe care noi îl considerăm simpatic. Ce ne facem însă când nu mai putem renunța la buburuză, așchiuță sau șoricel?

Ne tundem copiii ZERO ca să le crească părul mai des. MIT SAU REALITATE?
29 octombrie 2015

Am auzit de la părinți și bunici că în primii ani de viață copilul trebuie tuns scurt sau chiar ras pe cap pentru ca părul să crească mai apoi des și sănătos. Este oare adevărat?

Totul despre visele bebelușilor
28 octombrie 2015

Majoritatea cercetătorilor sunt de părere că bebelușii visează foarte mult. Dar ce visează, aceasta este marea curiozitate? Își visează pătuțul? Îl văd în somn pe cățelul care latră sau își imaginează că mănâncă lăptic?

Ajutor! Copilul meu nu vrea să doarmă la prânz!
27 octombrie 2015

Pediatrii afirmă că somnul este esențial pentru dezvoltarea copiilor, iar mamele spun că este esențial și pentru ele în condițiile în care o oră de liniște în care să faci rapid ceva de mâncare sau să ștergi un praf este mană cerească.

Cum luptăm cu răceala la copii. 3 remedii pentru un somn liniștit
De Cristi Popovici 27 octombrie 2015

Virozele se transmit extrem de rapid în această perioadă, când temperaturile scăzute favorizează răceala, în special la copii. Nasul înfundat, temperatura corpului, strănutul sau tusea sunt simptomele care le 'spun' părinților cât de gravă este răceala micuților lor.

Dinții de lapte cariați îi pot afecta și pe cei permanenți care urmează să apară: află sfatul medicului!
26 octombrie 2015

Auzim mai mereu că dinții de lapte nu sunt importanți și că trebuie să avem grijă ca cei permanenți să crească drepți și frumoși. Ei bine, stomatologii ne contrazic și ne sfătuiesc să fim atenți și la prima dentiție.

Ați auzit de intoxicația cu apă? Aflați sfatul pediatrului cu privire la cantitatea de apă de care are nevoie un bebeluș!
24 octombrie 2015

Apa este esențială pentru organismul uman. Auzim asta tot timpul, iar medicii ne recomandă să bem cel puțin doi litri de apă în fiecare zi. Dar de câte apă are nevoie un bebeluș? Medicul pediatru Jennifer Shu a declarat pentru CNN că micuții sub 6 luni nu au nevoie de apă.

Cum desfundăm nasul bebelușilor? 3 metode care sigur dau rezultate
De Cristi Popovici 22 octombrie 2015

Sezonul rece a venit și tot mai multe mămici își fac griji din cauza virozelor care i-ar putea afecta pe cei mici. Primul simptom în cazul unei răceli este nasul înfundat. Copiii mai mici de doi ani nu pot să-și sufle singuri nasul iar părinții știu cât de chinuitor este pentru ei să le desfunde piticilor căile respiratorii. Iată mai jos 3 metode recomandate de medici și testate de mămici care sigur vor da rezultate.

Mămici, așteptați-vă la asta: 'Mi-am surprins copilul uitându-se la filme XXX, cu mâna-n pantaloni. Ce reacție am avut amândoi?'
De Cristi Popovici 17 octombrie 2015

Uit să bat la ușă, cum fac de obicei, și intru val-vârtej peste el în cameră. Sărmanul copil cred că a avut un șoc atunci când și-a văzut mama că intră ca nebuna peste el. Am apucat să văd o scenă „fierbinte” pe ecran. Mi-am dat seama din prima ce făcea...

Știai cât este de periculos să îți vopsești părul în timpul sarcinii?
16 octombrie 2015

Sarcina este momentul unor schimbări incredibile. Corpul tău se modifică pe măsură ce noua viața ce se dezvoltă în pântecul tău prinde formă. Așa apare și întrebarea: NE VOPSIM SAU NU PĂRUL ÎN TIMPUL SARCINII?

Sarcina mi-a distrus corpul, am pus pe mine 25 de kg. Cum putea depresia să-mi termine viața
De Cristi Popovici 16 octombrie 2015

De la 60 de kg înainte de prima sarcină, am ajuns la 85. Am slăbit 5 iar acum stagnez de un an. Am doi copii. Am încercat o mie de regimuri și o mie de ceaiuri. Degeaba. Nu mănânc mult. Seara nu mai mânânc de câteva luni, însă chiar și așa nu văd niciun progres. La început am fost în depresie, dar acum vă spun, sincer, că nu mai îmi pasă de ce spune lumea.

Cum îți înveți copilul să doarmă în camera lui?
15 octombrie 2015

În primele luni de viață este extrem de important ca bebelușul să fie supravegheat în permanență. Tocmai de aceea este necesar să doarmă în aceeași cameră cu părinții. Mamei îi va fi mai ușor să-l alăpteze, să-l liniștească dacă devine agitat sau să-l vegheze atunci când este bolnăvior.

Leșin ... de tot râsul: 'Fetița de un an, mai curajoasă decât soțul meu care a leșinat în fața ei'
De Cristi Popovici 6 octombrie 2015

La indicațiile asistentelor, tati a luat fetița în brațe și s-a așezat pe scaun. El o ținea în brațe, în timp ce una din asistente începea să-i caute micuței o venă.

’Preotul aproape mi-a înecat bebelușul la botez. Câtă șpagă mi-a cerut după?’
De Cristi Popovici 4 octombrie 2015

Mi-a apucat copilul, cu ambele mâini, de cap. A încercat, stângaci, să-i acopere nările cu podul palmei, dar nu a reușit. L-a scufundat în cristelniță și l-a ținut acolo câteva secunde, timp în care bolborosea o rugăciune. Când l-a scos, copilul plângea și se învinețise. Preotul și-a dat seama că a făcut ceva greșit și nu l-a mai scufundat a doua oară.

'Noaptea când am fost doctor pentru copilul meu. Cum mi-am salvat singură fetița'
De Cristi Popovici 30 septembrie 2015

Copila mea plângea ca niciodată. Era roșie foc și mi-am dat seama imediat că ceva este în neregulă. Am pus mâna pe ea. Frigea asemenea unei tigăi încinse. În miezul nopții, buimacă de somn și cu un copil care țipă încontinuu, automat intri în panică.

'Este prea mic să îi citesc povești!' - o mare greșeală dacă spui asta. Iată sfatul specialiștilor!
24 septembrie 2015

Încă din perioada intrauterină bebelușul tău începe procesul de învățare. Tocmai de aceea nu trebuie niciodată să-l subestimezi. Mai ales că neurologii spun că o parte importantă din dezvoltarea creierului se produce în primii trei ani de viață. Multe dintre mămici se întreabă când ar trebuie să înceapă să le citească micuților povești.

Organismul femeii se regenerează în timpul sarcinii. Mit sau realitate?
22 septembrie 2015

Toată lumea vorbește despre miracolul maternității. Și este cu adevărat o minune cum în pântecul unei femei se plămădește o viață nouă, un destin ce timp de nouă luni depinde de deciziile mamei. Puțini sunt însă cei care vorbesc despre puterea fătului asupra organismului femeii.