duminică, 30 aprilie 2017

Mama si copilul

Primul an din viața copilului meu: De la 'îngeraș' la momentul în care îmi venea să-l arunc pe geam
De Cristi Popovici 19 septembrie 2015

Vă avertizez, urmează detalii șocante. Nu aruncați cu pietre în mine, iar cei care citesc aceste rânduri și nu au copii, nu au dreptul să comenteze. Mă numesc Anne Marie, sunt din București și vreau, prin povestea mea, să le pregătesc pe viitoarele mămici pentru primul an alături de copiii lor.

Cum am devenit mamă împotriva voinței mele...
16 septembrie 2015

Nu m-a bântuit niciodată sentimentul maternității, astfel încât nu m-am grabit să procreez. N-am fost vreodată genul de persoană care să pupe copiii altora, să-i strângă aprig de obrăjori sau să lăcrimeze la vederea unui nou născut.

Copilul tău nu se oprește din plâns când mergeți la tuns? Iată ce e de făcut!
15 septembrie 2015

Cei mai mulți copii trec prin adevărate crize de plâns în momentul în care ajung la coafor. Cum îi putem ajuta să-și învingă teama? Ei bine, din experiența altor părinți, dar și din sfaturile psihologilor am aflat că ar fi câteva metode pe care le putem încerca.

'Mi-a fost furat copilul în parc. În momentul acela, am înnebunit!'
De Cristi Popovici 14 septembrie 2015

Numele meu este Ioana. Locuiesc în Constanța și sper, ca ceea ce vă povestesc în continuare, să fie un semnal de alarmă pentru toate mămicile care ies în parc alături de cei mici.

Cele mai eficiente metode pentru creșterea imunității copilului tău
11 septembrie 2015

Trecerea de la anotimpul cald la cel rece poate aduce și câteva răceli zdravene pe care ar fi bine să le eviți. Ce trebuie să faci însă pentru a-l ajuta pe cel mic să aibă un sistem imunitar puternic? Lucrurile nu sunt chiar așa de complicate.

Cum să eviți ședințele de plâns de pe parcursul nopții ale bebelușului!
10 septembrie 2015

Mulți părinți cred că antrenamentul pentru somn înseamnă să lași bebelușul să plângă singur până obosește și adoarme. Este complet greșit!

ALĂPTATUL ÎN PUBLIC. Tu te-ai confruntat cu privirile acuzatoare ale 'spectatorilor'?
8 septembrie 2015

Trăim într-o lume ciudată rău. Și să mă corectați dacă greșesc. Atunci când mii de femei își etalează fără pic de jenă sânii pe plajă nimeni nu se uită urât la ele, ba chiar sunt admirate, dar când o mamă își alăptează bebelușul în public majoritatea celor din jur aruncă priviri dezaprobatoare.

7 moduri în care copilul tău te va surprinde pe măsură ce va crește
8 septembrie 2015

Viața este plină de surprize, mai ales când ești părinte. Așa că ne gândim să te pregătim pentru câteva dintre ele. Tocmai de aceea îți vom dezvălui câțiva dintre pașii firești pe care îi vei face alături de minunea din viața ta.

Cât cheltuie părinții pentru a-și da copiii la sport? De la înot și gimnastică la sporturi de contact
De Cristi Popovici 7 septembrie 2015

Într-o lume în care copiii sunt tot mai supraponderali, sportul reprezintă pentru ei o șansă pentru a se dezvolta cât mai frumos. Micuții trebuie încurajați să facă mișcare încă de când merg de-a bușilea.

Povestea unei mămici constănțene care a pierdut o sarcină: „O parte din mine a murit odată cu bebelușul meu, dar am luat-o de la capăt...”
De Cristi Popovici 3 septembrie 2015

Georgiana este o mămică de 30 de ani din Constanța. Are o fetiță care în septembrie împlinește un an. „Un boboc isteț, comic, cuminte și jucăuș” – ne-o descrie în câteva cuvinte. „O iubesc din toată ființa și mi-aș da viața pentru ea” – spune Georgiana. Înainte să se bucure de acest miracol, a trecut însă prin iad...

10 moduri în care poți să-l faci pe cel mic să renunțe la suzetă
3 septembrie 2015

Este minunat când suzeta îți aduce liniștea mult-așteptată, dar atunci când devine cea mai bună prietenă a copilului tău lucrurile încep să se schimbe. Dacă te întrebi cum poți face astfel încât piticul tău să renunțe la acest obicei, noi îți aducem 10 sfaturi avizate și testate de specialiștii babycenter.com.

Olița e Bau-Bau? Trucuri să-ți înveți puiul să scape mai repede de scutece
1 septembrie 2015

Mulți părinți nu știu când este momentul potrivit să-i învețe pe cei mici să facă la oliță. Și ce e drept nu toți copiii sunt pregătiți pentru asta la aceeași vârstă, așa că este important să-i lăsăm să ne dea ei primele semne.

Noile reguli privind concediul și indemnizatia de creștere a copilului au fost publicate!
De Neptun TV 31 august 2015

Persoanele care obțin venituri din mai multe activități și cer intrarea în concediul pentru creșterea copilului sunt nevoite de acum să dovedească faptuș că au suspendat cel puțin una dintre activitățile respective. Practic, părintele aflat în concediu are voie să obțină venituri, dar nu mai mult de 3.000 de lei pe an.

O rețetă delicioasă pentru bebeluși. Poți să o încerci și tu dacă o adaptezi puțin!
24 august 2015

Bebelușul tău a împlinit deja 7 luni, atunci această rețetă oferită de babycentre.co.uk este perfectă pentru el. Iar dacă o modifici foarte puțin o poate mânca toată familia cu mare plăcere!

Toate mămicile trebuie să știe manevra Heimlich. Cum îți poți salva copilul dacă s-a înecat cu o bomboană?
De Cristi Popovici 12 august 2015

Maria Țuțuianu, o mămică prezentă la cursurile de prima ajutor organizate de Crucea Roșie Constanța, spune că băiețelul ei a fost la un pas să moară înecat cu o bomboană. Nu a știut să aplice manevra Heimlich, iar asta putea să-i fie fata micuțului

Resuscitarea la bebeluși: 100 de secunde ca să-ți readuci copilul la viață. Video – Lecția de prim ajutor – episodul 2
De Cristi Popovici 7 august 2015

Un bebeluș în stare de inconștiență este coșmarul fiecărei mame. Specialiștii spun că lipsa somnului, deshidratarea sau glicemia scăzuta pot duce la stări de leșin. Acestea pot fi precedate de o piele palidă a copilului, transpirație sau privire in gol a micuțului. În cele mai grave situații, complicațiile medicale nedescoperite la timp pot duce la stop-cardiorespirator.

Tu știi să-ți ajuți bebelușul dacă s-a înecat cu un corp străin? Cele 90 de secunde care-i pot salva viața. VIDEO - Lecția de prim ajutor – episodul 1
De Cristi Popovici 5 august 2015

Nu este nimic mai dureros pentru o mămică decât să-și vadă copilul în suferință. În situațiile de criză, părintele trebuie să-și păstreze cumpătul și să acționeze calculat, altfel îi poate face micuțului mai mult rău decât bine.

Cum îi poți oferi copilului jucăriile dorite fără să le cumperi
3 august 2015

Am auzit cu toții de mașini de închiriat, de haine de închiriat, dar știați că și jucăriile sau cărucioarele pentru copii pot fi închiriate? Pentru doar câțiva lei, puteți lua acasă o jucărie care în magazin costă câteva sute de lei sau când plecați în concediu puteți închiria un cărucior tip umbrelă sau un scaun de mașină.

Atenție la capcana copiilor care cer să fie luați în brațe! Răsfățul nu este doar un mit! Specialiștii explică de ce
De Cristi Popovici 1 august 2015

Mămicile au tendința de a-și supraproteja bebelușii. Copilul, spun specialiștii, nu trebuie “cocoloșit” non-stop, altfel va deveni complet dependent de mami. Acest lucru poate avea consecințe negative asupra părinților, care vor fi nevoiți să-l ia în brațe pe cel mic, ori de câte ori acesta începe să plângă.

Părinții nu vor să renunțe la analizele medicale de început de an școlar
30 iulie 2015

Analizele pentru copii au strânit controverse în rândurile părinților. Unii se tem că intenția Ministerului Sănătății de a elimina obligativitatea investigațiilor de la începutul anului școlar le-ar putea îmbolnăvi copiii. Și medicii de familie sunt de părere că nu pot renunța la analizele de laborator pentru că adeverințele se dau pe baza acestora. Dascălii nu sunt îngrijorați de măsurile anunțate de minister pentru că, spun ei, cei mici sunt oricum monitorizați în școli.

10 sfaturi pentru mămici atunci când copiii plâng!
De Cristi Popovici 30 iulie 2015

Cea mai grea meserie din lume este cea de mămică. Iar bărbații care nu înțeleg asta sunt niște idioți. În primul an din viața bebelușului, mama este alături de micuț aproape non-stop. Ajutorul din partea partenerului de viață este vital pentru că orice femeie, cât de puternică este ea, va ceda psihic după nopți de nesomn, alimentate de un comportament neadecvat al soțului sau iubitului.