marţi, 27 iunie 2017

Politic

Se pot organiza alegerile fără funcționarii publici?
De Neptun TV 28 martie 2016

Legea salarizării unitare ar putea arunca în aer alegerile locale. Dacă Parlamentul și Guvernul nu vor pune în aplicare un act normativ care să egalizeze salariile angajaților din administrație, fucționarii publici anunță măsuri extreme.

Adio cadourilor în campania electorală! Candidații vor putea folosi doar afișe și pliante!
De Robert Nenciu 27 martie 2016

Gata cu cadourile în campania electorală! Candidații la alegerile locale vor putea folosi doar afișe, pliante sau broșuri. Nu mai sunt permise concertele gratuite cu mici și bere și nici măcar pixurile și gălețile inscripționate cu numele candidaților.

Traian Băsescu: Un nou binom, Mafia - DNA, 'îi lasă pe unii să plece cu banii, cu apartamentele, cu avioanele, cu libertatea, cu o singura condiție: să toarne oameni politici'
De Neptun TV 25 martie 2016

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, ieri, că binomului SRI - DNA i s-a adăugat, în ultimul timp, un nou binom, Mafia - DNA. Fostul președinte a declarat, în cursul unei intervenții la o emisiune moderată de jurnalistul Victor Ciutacu, că procurorii le oferă mafioților posibilitatea 'să plece cu banii, cu apartamentele, cu avioanele, cu libertatea, cu o singura conditie, sa toarne la oameni politici'.

Raluca Prună nu s-a decis asupra celui care va fi procuror general al României
23 martie 2016

Ministrul Justiției nu s-a decis asupra celui care va fi procuror general al României. Raluca Prună a declarat că mai are nevoie de încă 24 de ore pentru a analiza mai bine toate dosarele candidaților.

Aflat în Turcia, Klaus Iohannis critică Rusia pentru ingerințele în Ucraina și Siria
De Neptun TV 23 martie 2016

Președintele Klaus Iohannis denunță, într-un interviu acordat presei turce, ingerințele Rusiei în Ucraina și în Siria, afirmând că România și Turcia au obiectivul comun de a asigura stabilitatea și securitatea în regiunea Mării Negre.

UNJR cere CSM amânarea audierii Laurei Codruța Kovesi: 'Propunerea de reinvestire nu respectă cererile Comisiei Europene'
23 martie 2016

Uniunea Națională a Judecătorilor din România cere amânarea audierii la CSM a Laurei Codruța Kovesi, propusă pentru reinvestire la șefia DNA. Motivul invocat este că propunerea Ministerului Justiției a fost făcută fără o procedura clară, așa cum cere Uniunea Europeană. Ziariștii de la Lumea Justiției atrag atenția că susținerea lui Kovesi, inclusiv de președintele Klaus Iohannis, pare mai degrabă un blat și că mai marii din justiție au lăsat impresia unei înțelegeri politice.

Tăriceanu avertizează: 'Amestecul serviciilor secrete în treburile Justiției face ca România să semene cu Rusia'
De Neptun TV 22 martie 2016

Călin Popescu Tăriceanu acuză dur serviciile de informații, spunând că amestecul acestora în mersul Justiției face ca România să se asemene din ce în ce mai mult cu Rusia. Liderul ALDE a declarat că democrația construită pe baza serviciilor secrete, care colaborează strâns cu procurorii, reprezintă derapaje de la normele statului de drept.

Senatul a respins Ordonanța de Urgență privind insolvența persoanelor fizice
De Neptun TV 21 martie 2016

Senatul a respins astăzi proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 61/2015 prin care era prorogat termenul de intrare în vigoare a Legii nr. 151/2015 privind procedura insolvenței persoanelor fizice.

Călin Popescu Tăriceanu: 'Ordonanța care privește interceptările trebuie respinsă! Astăzi definitivăm textul moțiunii pe justiție'
De Neptun TV 21 martie 2016

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, astăzi, că unul cel mai controversat act normativ al Guvernului Cioloș, ordonanța de urgență care transformă Serviciul Român de Informații într-un organ de cercetare penală specială, trebuie respinsă.

RÂDE CIOB... Șefa DNA acuză imunitățile parlamentarilor, omițând să-și recunoască faptul că beneficiază de aceleași facilități!
De Neptun TV 19 martie 2016

Din ce în ce mai cunoscută pentru apetitul său față de inteviuri și apariții publice, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi nu a ratat nici săptămâna aceasta ocazia de a lucra puțin la imaginea sa, destul de șifonată în ultimul timp.

O judecătoare cere demisia ministrului Justiției, Raluca Prună: 'Ce legitimitate are un ministru pentru care respectarea Constituției e un moft?'
De Neptun TV 19 martie 2016

Din ce în ce mai mulți angajați din Justiție încep să critice deschis atât deciziile adoptate de Guvern, cât și modul în care declarațiile acestuia.

ALDE Constanța sprijină candidatul PSD la Consiliul Județean, dar merge singură pentru Primăria Constanța
19 martie 2016

Alianța Liberalilor și Democraților Europeni din Constanța va sprijini candidatul PSD pentru șefia Consiliului Județean, dar pentru Primăria Constanța va avea propriul candidat. Liderii ALDE au anunțat și care sunt cei care intră în cursa electorală pentru câteva localități din județ. Printre ei regăsim foști primari de la PSD și PNL.

Decebal Făgădău, candidatul oficial al PSD pentru Primăria Constanța
De Neptun TV 18 martie 2016

Decebal Făgădău a fost desemnat drept candidatul oficial al Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al Constanței. Decizia a fost luată astăzi în Comitetul Executiv Național al PSD.

Gabriela Firea, candidatul social democraților la Primăria București
De Neptun TV 18 martie 2016

Echipa candidaților susținuți de PSD pentru alegerile locale va fi formată din Gabriela Vrânceanu Firea, candidat pentru Primăria Capitalei, urmată de Daniel Tudorache, Neculai Onțanu, Robert Negoiță, Daniel Băluță, Daniel Florea și Gabriel Mutu, la sectoare.

Magistrații europeni critică dur Ordonanța SRI: 'România încalcă drepturile omului, independența justiției, statul de drept și separația puterilor în stat'
De Neptun TV 18 martie 2016

Asociația magistraților europeni, MEDEL (Magistrats Européens pour la Démocratie et les Libertés), condamnă, prin intermediul unei rezoluții, implicarea SRI în sistemul de justiție, ignorarea deciziei 51/2016 a Curții Constituționale - care scosese SRI în afara anchetelor penale, precum și refuzul autorităților de la București de a tranșa definitiv această problemă.

Fostul președinte Traian Băsescu a cerut cetățenia Republicii Moldova
De Neptun TV 18 martie 2016

Traian Băsescu a făcut demersuri pentru a obține cetățenia Republicii Moldova, au declarat, astăzi, surse apropiate fostului președinte.

Klaus Iohannis constată 'bucuros' progresele făcute de România pe vremea Guvernului Ponta. Fostul premier îl acuză că, în ciuda acestui lucru, a folosit 'toate pârghiile' pentru a-l da jos
17 martie 2016

Klaus Iohannis este acuzat că a folosit toate pârghiile pentru a da jos guvernul Ponta care a scos România din dezechilibrul economic. Criticile vin chiar din partea fostului premier și au fost lansate după ce președintele a constatat 'cu bucurie' că Uniunea Europeană a recunoscut progresele făcute de țara noastră în ultimii ani. Ponta spune că 'diletant' este un cuvânt insuficient pentru a-l cataloga pe șeful statului.

Haos în Parchete din cauza ordonanței care 'reglementează' interceptările telefonice
17 martie 2016

Ordonanța de urgență referitoare la interceptări creează haos în parchete. Daniel Horodniceanu, șeful DIICOT, a anunțat astăzi că regulametul instituției trebuie modificat. La rândul său, Dimitre Bogdan Licu, procurorul general interimar, se plânge că polițiștii pe care trebuie să-i angajeze pentru interceptări nu pot fi încadrați pe posturi, până când nu se modifică organigrama Parchetului General.

Judecător: 'Ordonanța SRI poartă un iz de neconstituționalitate care te izbește în plex, tăcerea fiecăruia echivalează cu lăsatul armelor'
De Neptun TV 17 martie 2016

Din ce în ce mai mulți participanți la actul de justiție contestă Ordonanța de Urgență care a transformat Serviciul Român de Informații într-un organ de cercetare penală specială.

UNJR. 'Ordonanța privind interceptările înseamnă întoarcerea la trecutul comunist, o îndepărtare de la valorile europene'
De Neptun TV 16 martie 2016

Uniunea Națională a Judecătorilor din România acuză caracterul neconstituțional al Ordonanței de Urgență care a transformat Serviciul Român de Informații într-un organ de cercetare penală specială.

Constanța nu este pregătită pentru alegerile locale! Sute de secții de votare nu au președinți!
De Robert Nenciu 15 martie 2016

Județul Constanța nu este pregătit pentru organizarea alegerilor locale, din iunie. Este concluzia la care au ajuns reprezentanții Autorității Electorale Permanente, prezenți astăzi la Constanța. Sute de secții de votare nu au președinți sau locțiitori, iar unele nici operatori de calculator.

Sedință CSAT la Palatul Cotroceni. Securitatea națională, printre subiectele de interes!
De Neptun TV 15 martie 2016

Ședința CSAT a început la Palatul Cotroceni, pe agendă fiind modernizarea Armatei, evoluția grupurilor teroriste, situația din Republica Moldova, criza europeană a migrației, securitatea cibernetică și tăierile ilegale de păduri.

Dacian Cioloș despre demiterea prefecților: Fie nu au performat, fie au avut simpatii politice!
De Neptun TV 14 martie 2016

Premierul Dacian Cioloș a participat, astăzi, în Camera Deputaților, la 'Ora Premierului', pentru a discuta situația privind recentele schimbări în rândul prefecților.

CSAT va discuta despre securitatea cibernetică, evoluția grupărilor jihadiste și modernizarea Armatei
De Neptun TV 14 martie 2016

La ședința CSAT de marți se va discuta despre modernizarea Armatei, evoluția grupurilor teroriste, situația din Republica Moldova, criza europeană a migrației, securitatea cibernetică sau tăierile ilegale de păduri.

Călin Popescu Tăriceanu: 'Prună a avut un panseu de o excepțională valoare comunistă, fascistă. Trebuie demisă'
De Neptun TV 14 martie 2016

Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i-a cerut premierului Dacian Cioloș să o demită pe Raluca Prună, ministrul Justiției, pentru că a declarat că 'discuția despre drepturile omului este un lux'.

Victor Ponta: 'Raluca Prună gândește și acționează ca o kaghebistă sinistră'
De Neptun TV 14 martie 2016

Fostul premier, Victor Ponta, a atacat-o dur pe ministrul Justiției, Raluca Prună, despre care spune că 'gândește și acționează ca o kaghebistă sinistră', într-o postare referitoare la Ordonanța de Urgență care transformă SRI într-un serviciu de cercetare penală specială.

Asociația Magistraților critică dur OUG privind interceptările și solicită intervenția Avocatului Poporului: 'Sunt practicile unui stat totalitar!'
De Neptun TV 14 martie 2016

Asociația Magistraților din România solicită Avocatului Poporului să ia măsuri după aprobarea Ordonanței de Urgență prin care Guvernul Cioloș, în pofida deciziei Curții Constituționale, a transformat Serviciul Român de Informații într-un organ de cercetare penală specială.

Traian Băsescu pune la îndoială constituționalitatea OUG care stabilește modalitatea realizării interceptărilor telefonice
De Neptun TV 14 martie 2016

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, se întreabă, într-o postare pe pagina sa de Facebook, cât de constituțională este ordonanța de urgență aprobată de CSAT în cursul săptămânii trecute, ordonanță care privește partajarea Centrului Național de Interceptare a Comunicațiilor.

Der Spiegel: 'Președintele Klaus Iohannis: diletantul'
De Neptun TV 12 martie 2016

Președintele Klaus Iohannis și-a început mandatul cu mari promisiuni de reformă, dar politicile sale par a fi "un dezastru", comentează revista germană Der Spiegel, catalogându-l "diletant" pe liderul României.

Guvernul Cioloș transformă SRI în organ de urmărire penală prin ordonanța de urgență de ieri. LUJU.RO: Executivul a reinventat Direcția a VI-a a Securității
12 martie 2016

„Guvernul Cioloș transformă SRI în organ de urmărire penală, ca pe vremea fostei Securități”. Este concluzia pe care o trag analiștii, dar și unii politicieni după ce Executivul a adoptat ordonanța de urgență care permite în continuare folosirea tehnicii de la SRI pentru interceptări în dosare penale. Totul vine în contradicție cu recenta decizie a CCR. Lumea Justiției spune că ordonanța este ilegală, în timp ce avocații cred că și aceasta va fi anulată de Curtea Constituțională.