sîmbătă, 29 aprilie 2017

Politic

Judecător: 'Ordonanța SRI poartă un iz de neconstituționalitate care te izbește în plex, tăcerea fiecăruia echivalează cu lăsatul armelor'
De Neptun TV 17 martie 2016

Din ce în ce mai mulți participanți la actul de justiție contestă Ordonanța de Urgență care a transformat Serviciul Român de Informații într-un organ de cercetare penală specială.

UNJR. 'Ordonanța privind interceptările înseamnă întoarcerea la trecutul comunist, o îndepărtare de la valorile europene'
De Neptun TV 16 martie 2016

Uniunea Națională a Judecătorilor din România acuză caracterul neconstituțional al Ordonanței de Urgență care a transformat Serviciul Român de Informații într-un organ de cercetare penală specială.

Constanța nu este pregătită pentru alegerile locale! Sute de secții de votare nu au președinți!
De Robert Nenciu 15 martie 2016

Județul Constanța nu este pregătit pentru organizarea alegerilor locale, din iunie. Este concluzia la care au ajuns reprezentanții Autorității Electorale Permanente, prezenți astăzi la Constanța. Sute de secții de votare nu au președinți sau locțiitori, iar unele nici operatori de calculator.

Sedință CSAT la Palatul Cotroceni. Securitatea națională, printre subiectele de interes!
De Neptun TV 15 martie 2016

Ședința CSAT a început la Palatul Cotroceni, pe agendă fiind modernizarea Armatei, evoluția grupurilor teroriste, situația din Republica Moldova, criza europeană a migrației, securitatea cibernetică și tăierile ilegale de păduri.

Dacian Cioloș despre demiterea prefecților: Fie nu au performat, fie au avut simpatii politice!
De Neptun TV 14 martie 2016

Premierul Dacian Cioloș a participat, astăzi, în Camera Deputaților, la 'Ora Premierului', pentru a discuta situația privind recentele schimbări în rândul prefecților.

CSAT va discuta despre securitatea cibernetică, evoluția grupărilor jihadiste și modernizarea Armatei
De Neptun TV 14 martie 2016

La ședința CSAT de marți se va discuta despre modernizarea Armatei, evoluția grupurilor teroriste, situația din Republica Moldova, criza europeană a migrației, securitatea cibernetică sau tăierile ilegale de păduri.

Călin Popescu Tăriceanu: 'Prună a avut un panseu de o excepțională valoare comunistă, fascistă. Trebuie demisă'
De Neptun TV 14 martie 2016

Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i-a cerut premierului Dacian Cioloș să o demită pe Raluca Prună, ministrul Justiției, pentru că a declarat că 'discuția despre drepturile omului este un lux'.

Victor Ponta: 'Raluca Prună gândește și acționează ca o kaghebistă sinistră'
De Neptun TV 14 martie 2016

Fostul premier, Victor Ponta, a atacat-o dur pe ministrul Justiției, Raluca Prună, despre care spune că 'gândește și acționează ca o kaghebistă sinistră', într-o postare referitoare la Ordonanța de Urgență care transformă SRI într-un serviciu de cercetare penală specială.

Asociația Magistraților critică dur OUG privind interceptările și solicită intervenția Avocatului Poporului: 'Sunt practicile unui stat totalitar!'
De Neptun TV 14 martie 2016

Asociația Magistraților din România solicită Avocatului Poporului să ia măsuri după aprobarea Ordonanței de Urgență prin care Guvernul Cioloș, în pofida deciziei Curții Constituționale, a transformat Serviciul Român de Informații într-un organ de cercetare penală specială.

Traian Băsescu pune la îndoială constituționalitatea OUG care stabilește modalitatea realizării interceptărilor telefonice
De Neptun TV 14 martie 2016

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, se întreabă, într-o postare pe pagina sa de Facebook, cât de constituțională este ordonanța de urgență aprobată de CSAT în cursul săptămânii trecute, ordonanță care privește partajarea Centrului Național de Interceptare a Comunicațiilor.

Der Spiegel: 'Președintele Klaus Iohannis: diletantul'
De Neptun TV 12 martie 2016

Președintele Klaus Iohannis și-a început mandatul cu mari promisiuni de reformă, dar politicile sale par a fi "un dezastru", comentează revista germană Der Spiegel, catalogându-l "diletant" pe liderul României.

Guvernul Cioloș transformă SRI în organ de urmărire penală prin ordonanța de urgență de ieri. LUJU.RO: Executivul a reinventat Direcția a VI-a a Securității
12 martie 2016

„Guvernul Cioloș transformă SRI în organ de urmărire penală, ca pe vremea fostei Securități”. Este concluzia pe care o trag analiștii, dar și unii politicieni după ce Executivul a adoptat ordonanța de urgență care permite în continuare folosirea tehnicii de la SRI pentru interceptări în dosare penale. Totul vine în contradicție cu recenta decizie a CCR. Lumea Justiției spune că ordonanța este ilegală, în timp ce avocații cred că și aceasta va fi anulată de Curtea Constituțională.

CSAT a avizat favorabil Ordonanța de Urgență privind interceptările
De Neptun TV 11 martie 2016

În această seară, CSAT a avizat favorabil Ordonanța de Urgență privind interceptările propusă de Ministerul Justiției, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

Continuă reacțiile pe eliminarea interceptărilor: “Aceeași Mărie, cu altă pălărie”
De Cristi Popovici 11 martie 2016

“Aceeași Mărie, cu altă pălărie” – procurorii vor folosi în continuare aparatura de interceptare a SRI, nu și oamenii Serviciului. Este soluția propusă de Guvern după decizia CCR privind interceptările. Ordonanța va fi adoptată în următoarele ore, după ședința de urgență a CSAT, convocată de Klaus Iohannis special pentru această problemă. Jurnaliștii de la Lumea Justiției spun însă că că tot SRI va realiza interceptările prin intermediul Centrului Național de Interceptare a Comunicațiilor, o unitate militara aflata chiar in subordinea SRI.

Traian Băsescu, la Constanța: ‘Nu aș fi bucuros să văd țara invadată de imigranți din Siria sau din alte asemenea țări’
De Robert Nenciu 11 martie 2016

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost prezent, astăzi, la Casa de Cultură din Constanța pentru lansarea candidaților Mișcării Populare pentru alegerile locale.

Centrul de Resurse Juridice: 'Decizia CCR nu dărâmă România, ci o face mai normală'
De Neptun TV 11 martie 2016

Centrul pentru Resurse Juridice a dat publicității un comunicat prin care constată faptul că decizia Curții Constituționale (care lasă Serviciul Român de Informații fără jucăria preferată - înregistrările) 'nu dărâmă România, ci o face o țară normală'.

Traian Băsescu a recunoscut ca a făcut trafic de influență pentru numirea Laurei Codruța Kovesi la Bruxelles
De Neptun TV 11 martie 2016

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat, într-un interviu acordat postului România TV, că s-a implicat personal în favoarea Laurei Codruța Kovesi, în 2012, în momentul în care actualul șef al DNA părăsise conducerea Parchetului General.

Ordonanță de Urgență pentru mutarea interceptărilor de la SRI la... Serviciul Român de Informații!
De Neptun TV 11 martie 2016

Pus în fața unei decizii a Curții Constituționale care a spart monopolul binomului DNA-SRI, executivul lui Dacian Cioloș a decis să facă, totuși, pe placul Serviciului Român de Informații și să mute aparatura de interceptare din subordinea SRI în cea a... SRI!

CSAT se reunește în această seară pentru a discuta despre interceptările SRI, considerate neconstituționale
11 martie 2016

Consiliul Suprem de Apărare a Țării se reunește în această seară, într-o ședință de urgență. Președintele Klaus Iohannis i-a convocat pe membrii CSAT pentru a discuta despre impactul deciziei CCR care a stabilit că interceptările SRI în dosarele penale nu respectă legea fundamentală.

Președintele Senatului: Serviciile secrete au scăpat de sub control!
De Neptun TV 10 martie 2016

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, astăzi, în cadrul dezbaterii despre libertatea presei din România, că serviciile secrete au scăpat de sub control, iar comisiile parlamentare pentru controlul activității SRI și SIE nu își fac treaba.

Traian Băsescu, despre șefii DNA, DIICOT și IGPR: 'Eu i-aș da afară pe toți cei care au cerut aparatură și bani în plus'
De Neptun TV 10 martie 2016

Fostul președinte Traian Băsescu, lider al Mișcării Populare, a avut o reacție violentă la adresa instituțiilor care, în urma deciziei CCR vizând interceptările telefonice, au solicitat sume suplimentare pentru cumpărare de aparatură și angajarea de personal. Băsescu a declarat că, personal, i-ar da afară pe toți aceștia.

ALDE Constanța vrea să intre singură în alegerile locale și parlamentare. Nu a încheiat nicio alianță electorală
5 martie 2016

Liderii de la Constanța ai Alianței Liberalilor și Democraților Europeni vor ca formațiunea să candideze singură la alegerile locale și parlamentare.

Dragoș Doroș este noul șef al ANAF
De Neptun TV 4 martie 2016

Dragoș Doroș a fost numit președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, funcție cu rang de secretar de stat, prin decizia prim-ministrului Dacian Cioloș.

Noul prefect al județului Constanța, Adrian Nicolaescu, a fost investit în funcție
De Robert Nenciu 3 martie 2016

Noul prefect al județului Constanța, Adrian Nicolaescu, a fost învestit astăzi în funcție. El îi ia locul lui Constantin Ion, schimbat ieri de premierul Dacian Cioloș.

Klaus Iohannis: 'Am decis să retrag Ordinul Steaua României acordată lui Laszlo Tokes'
De Neptun TV 3 martie 2016

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut astăzi, la Palatul Cotroceni, o serie de declarații.

Elicopterul H215, care va fi fabricat în România, prezentat de Airbus Helicopters în SUA
De Neptun TV 3 martie 2016

Compania Airbus Helicopters a început să prezinte în SUA elicopterul H215, care va fi fabricat la Ghimbav, în județul Brașov, aparatul de zbor urmând să fie expus la târgul de profil HAI Heli-Expo, înaintea unui turneu demonstrativ în mai multe orașe americane.

Demisii în bloc la Autoritatea Națională pentru Cetățenie, după numirea Iuliei Ciobanu la șefia instituției
De Neptun TV 3 martie 2016

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a reușit să producă o adevărată furtună în rândul șefilor din cadrul Autorității Naționale pentru Cetățenie prin numirea, la conducerea instituției, a Iuliei Ciobanu, care fusese revocată din funcție cu câteva luni înainte, scriu jurnaliștii de la Lumea Justiției.

'Rechizitoriu' pentru șefa DNA: 'Asupra onestității doamnei Kovesi se ridică multe semne de întrebare'
De Neptun TV 2 martie 2016

Senatorul Valer Marian a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să dispună Inspecției Judiciare cercetarea disciplinară a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, din cauza suspiciunilor care planează asupra activității acesteia.

Regele Mihai suferă de LEUCEMIE! Tronul a fost preluat de Principesa Margareta!
De Neptun TV 2 martie 2016

La 94 de ani, Regele Mihai I, fostul suveran al României se retrage din viața publică din cauza bolilor grave de care suferă. Majestatea Sa a fost diagnosticată cu carcinom epidermoid metastazat și leucemie cronică.

GUVERN. Prefectul județului Constanța, Constantin Ion, înlocuit din funcție - fotoliul, ocupat de Adrian Nicolaescu!
De Robert Nenciu 2 martie 2016

Continuă curățenia de primăvară în rândul prefecților. Cu trei luni rămase până la alegerile locale, Guvernul Cioloș își instaurează proprii oameni în teritoriu. Astăzi, alți patru prefecți au fost schimbați în județele Constanța, Bacău, Sălaj și Neamț. La Constanța, în locul lui Ion Constantin, a fost numit Adrian Nicolaescu, fost subprefect în perioada premierului Tăriceanu.