duminică, 24 septembrie 2017

Reportaje

Croaziera pe mare - o evadare din fierbințeala orașului!
De Andreea Filip 4 august 2017

La orele prânzului, în buricul orașului, printre clădirile încinse, termometrele au arătat și 38 de grade. Așa că singura scăpare a fost pe mare, acolo unde briza reușește să îți răcorească nu doar trupul, ci și sufletul. Alături de alți turiști, am pornit în larg la bordul vasului de croazieră Kaptan M.

Din atracțiile litoralului: stațiunea în care hotelurile poartă nume de fete
De Roxana Glăvan 1 august 2017

Dacă nu v-ați găsit dragostea, vă invităm s-o căutați la mare. Există o stațiune în sudul litoralului ale cărei hoteluri poartă nume de fete. Haideți să le cunoaștem atracțiile și cine știe, poate vă găsiți perechea.

Turismul la Marea Neagră, în DECLIN! Portul Constanța a fost șters de pe lista navelor de croazieră
De Neptun TV 2 februarie 2017

Portul Constanța nu mai prezintă interes nici din partea navelor de pasageri, acesta fiind șters de pe lista croazierelor, după ce traficul de croazieră atinsese un vârf istoric de 92 de escale în 2014

Raport: Serviciile secrete și DNA subminează independeța justiției în România
De Neptun TV 6 ianuarie 2017

Politicienii români sunt angajați în reglări de conturi politice și grave încălcări ale drepturilor omului care sunt mascate drept eforturi anticorupție, potrivit unui comunicat de presă al think-tank-ului britanic The Henry Jackson Society, care a dat publicității un raport pe tema luptei anticorupție din România.

CONSTANȚA. Povestea femeilor care lucrează cot la cot cu jandarmii Grupării Mobile 'Tomis'
De Robert Nenciu 31 ianuarie 2016

Au aceeași pasiune pentru uniforma militară și chiar poartă același nume, deși nu sunt rude. Vorbim despre două dintre cele 16 femei care fac parte din Gruparea Mobilă de Jandarmi „Tomis” Constanța. Fie că merg la intervenții sau le coordonează, jandarmerițele lucrează zilnic cot la cot cu bărbații.

CONSTANȚA. Basilica din curtea Colegiului Național 'Mihai Eminescu' are nevoie de reparații urgente - VIDEO
19 ianuarie 2016

O altă comoară istorică, de importanță națională, este la un pas de distrugere. Basilica paleo-creștină din curtea interioară a Colegiului Național 'Mihai Eminescu' din Constanța, veche de peste 1700 de ani, suferă în fiecare zi din cauza temperaturilor oscilante, a condensului și a umidității.

Baie în mare în a treia zi de Crăciun - anul trecut, Constanța se afla sub cod galben de ninsori!
De Ioana Paidos 27 decembrie 2015

Un tânăr constănțean a făcut baie în mare în a treia zi de Crăciun. Și nici nu e de mirare pentru că termometrele au arătat o temperatură record pentru această perioadă: 14 grade Celsius. Cei care nu au fost la fel de curajoși s-au bucurat simplu, de o plimbare, sau chiar au luat prânzul pe plajă. În comparație cu vremea excelentă de acum, Crăciunul trecut aveam parte de prima ninsoare.

PROIECT CORAL. 360 de adulți și copii din Constanța și Tulcea au primit o a doua șansă la educație!
21 noiembrie 2015

'Marea noastră împlinire este aceea că am reușit să scoatem sute de oameni fără educație, la lumină. Acum ei ne scriu felicitări, completează cereri, ba chiar își ajută copiii sau nepoții la teme'. Cuvintele aparțin cadrelor didactice din Constanța și Tulcea implicate în programul european de Consiliere și Oportunități de Reintegrare și Acces Liber la Educație - CORAL.

Daniela Șuța, povestea unei femei de succes!
20 noiembrie 2015

Sunt puternice, creative și mereu pregătite să răzbată în lupta cu timpul și mai ales cu adversarii din mediul de afaceri. Vorbim despre femeile antreprenor din Constanța, care au pus pe picioare companii de milioane, în toate domeniile.

LA MULȚI ANI, FRUMOASĂ DOBROGE! Care sunt cele mai frumoase locuri ale acestui ținut!
14 noiembrie 2015

Cu cei mai bătrâni munți, cu o Deltă minunată, cu cetăți antice, plaje sălbatice, peșteri, biserici rupestre, și păduri seculare, Dobrogea își poate revendica oricând titlul de cea mai interesantă regiune a României.

ZIUA DOBROGEI. 5 locuri uimitoare de vizitat în Dobrogea - GALERIE FOTO
13 noiembrie 2015

Cele mai cunoscute simboluri ale Dobrogei sunt bine-cunoscute pentru majoritatea românilor. Dar, totuși, Cazinoul din Constanța, monumentul de la Adamclisi sau Delta Dunării sunt numai câteva din uimitoarea locuri ce ar trebui vizitate de orice român.

CONSTANȚA. Un instructor de dans a dat Republica Dominicană pe viața din România!
24 octombrie 2015

Dragostea adevărată l-a determinat să lase Republica Dominicană în urmă și să aleagă România. De patru ani s-a stabilit în Medgidia, orașul natal al soției sale, și se simte cel mai fericit om de pe pământ. Vorbim despre un instructor de dans latino, dar și de fitness care le dăruiește zilnic din energia sa constănțenilor pasionați de mișcare.

Imagini SPECTACULOASE cu Marea Neagră! Cum va fi vremea în acest weekend pe litoral - GALERIE FOTO
23 octombrie 2015

Ziua cald și noaptea foarte rece. Așa va fi în acest weekend la malul mării. Meteorologii au anunțat pe litoral temperaturi chiar și de 18 grade Celsius la prânz, în timp ce pe timpul nopții vor fi în jur de 6 grade Celsius. În țară însă s-au înregistrat deja temperaturi negative record pentru această perioadă. La Miercurea Ciuc termometrele au indicat, de dimineață, minus 5 grade Celsius.

Ziua Internațională a Cafelei. Află aici istoria acestei licori aromate!
29 septembrie 2015

Cum ar arăta viața noastră fără cafea? “Monotonă și tristă.” Ne spun constănțenii care au sărbătorit astăzi în cafenelele din oraș Ziua Internațională a acestei licori ce aduce oamenilor energie, bună dispoziție și poftă de dialog. Iar asta din cele mai vechi timpuri.

Curaj și eleganță la 8 ani! Alessia, fetița care face gimnastică pe cal!
15 septembrie 2015

Să îți ții echilibru și să execuți mișcări de gimnastică la înălțime este cu adevărat greu. Însă dacă exercițiile sunt efectuate în mers, pe un cal, totul devine cu adevărat spectaculos. La doar 8 ani, Alessia îmbină într-un mod unic și armonios echitația cu gimnastica aerobică. Încurajată întotdeauna de antrenoarea sa, Alessia reușește să creeze un show impresionant. În plus, este singura din județul Constanța care practică acest sport, numit voltija.

Constanța este gazda a două târguri: unul al antichităților, celălalt al costumelor populare!
10 septembrie 2015

Sfârșitul de săptămână aduce tradițiile, dar și suvenirurile din altă epocă, la malul mării. Începând de astăzi și până duminică, Constanța va fi, simultan gazda a două târguri: unul al antichităților, celălalt al costumelor populare.

IMAGINI SPECTACULOASE. Răsărit învăluit în ceață la Constanța: dimineață de toamnă, amiază de vară. GALERIE FOTO
2 septembrie 2015

Dimineață a fost toamnă, la prânz vară. Așa s-a împărțit astăzi Constanța, între două anotimpuri. Imediat după răsărit întregul oraș, dar și stațiunea Mamaia au fost învăluite într-o mantie groasă de ceață, perfect asortată cu un început autentic de septembrie. În toiul zilei însă, soarele a adus din nou atmosfera lunii lui cuptor cu cele peste 30 de grade Celsius indicate de termometre.

INEDIT. Vacanță culinară la Mahmudia!
27 august 2015

V-ați propus să mergeți în Delta Dunării? Atunci, vă invităm la Mahmudia, pentru o vacanță culinară, dar și culturală. Aici, aveți ocazia să degustați o mulțime de preparate din carne albă, dar mai ales borșul de pește pregătit într-un ceaun de 400 de litri după rețeta tradițională, cu apă din Dunăre. În plus, o vacanță în localitatea de pe brațul Sf Gheorghe vă oferă șansa de a descoperi tradițiile locale, de a participa la ateliere de creație ori spectacole inedite.

Delta Dunării, destinația unei vacanțe de vis!
19 august 2015

Delta Dunării a devenit pentru mulți, locul în care pot petrece vacanța ideală. Așa că, vă prupunem astăzi o destinație turistică de vis. Mergem la Murighiol, acolo unde, deși suntem în inima Deltei, luxul face echipă bună cu pitorescul și sălbăticia zonei.

Păcuiul lui Soare, cetatea ce poartă blestemul Dunării
12 august 2015

Vara răsare enigmatic din adâncuri, iar în restul anului se lasă înghițită, fără nicio împotrivire, de Dunăre. Vorbim despre destinul trist, dar și impresionat al cetății bizantine din Dobrogea: Păcuiul lui Soare.

Plajele sublime ale Mării Negre. Vezi cum arată ultimele plaje virgine de pe litoralul românesc!
11 august 2015

Litoralul văzut prin ochii sufletului are ape de peruzea, plaje încă sălbatice, colonii de cormorani și cărări secrete deschise timid către mare. Iar tocmai acest litoral, ireal de frumos, l-am redescoperit într-o călătorie de-a lungul plajelor de la Tuzla și până la 23 August.

Invitație în zona veche a Constanței, locul în care ai parte în același timp de cultură, istorie, dar și de frumusețea mării
9 august 2015

“Peninsula tuturor posibilităților”. Iată titlul binemeriat pe care zona veche a Constanței l-a primit, simbolic, din partea turiștilor. Cei care ajung aici în vacanță au parte, în același timp, de cultură, de istorie, dar și de frumusețea mării.

MENIUL ZILEI. Delicatese cu denumiri care-ți lasă gura apă
7 august 2015

Midii afumate de inagalabilul Ionică “fără frică și frații lui”. Ați putea crede că este titlul unui film românesc, dar nici pomeneală de așa ceva. Vobim despre numele original al unei delicatese pe care o puteți savura pe litoralul românesc. De altfel, în ultimul timp, patronii teraselor de la mare au înțeles că reclama este sufletul comerțului și au gândit specialități cu titluri ingenioase.

POVEȘTILE NISIPULUI. 'Spune-mi cum te numești și-ți spun ce fel de plajă ești!'
3 august 2015

În unele locuri te simți exact așa: ca “La Oha”, liber, lipsit de griji și total relaxat. În altele închizi ochii și te imaginezi pe o insulă pustie plină de fructe exotice de Papaya. Mai sunt și plaje în care doar spui H2O și ai sporturile nautice la picioare, la fel cum poți rosti Cabo și călătorești într-un sat pescăresc din Mexic. Altfel spus, este suficient să afli numele terasei sau fâșiei de nisip de pe litoral ca să-ți dai seama, înainte de a veni în vacanță, cât de bine te vei simți.

Lecții de echitație și plimbări pe mare în zona Balcic. Vecinii bulgari își atrag turiștii prin activități în aer liber!
29 iulie 2015

O vacanță reușită nu înseamnă neapărat cazare într-un hotel de cinci stele, iar turismul există și dincolo de all-inclusive. Este rețeta pe care încearcă să o implementeze vecinii bulgari. Castelul Reginei Maria din Balcic, grădina botanică și excursiile de o zi cu vaporul sunt doar câteva dintre atracțiile litoralului bulgăresc.

Golf și relaxare pe litoralul bulgăresc. Zona Balcic, în preferințele turiștilor!
16 iulie 2015

De la un an la altul, concurența între litoralul românesc și cel bulgăresc devine tot mai acerbă. În timp ce stațiunile de la noi s-au făcut cunoscute în lume prin distracție la superlativ și cluburi mai ceva ca în Ibiza, cele ale vecinilor de la sud de Dunăre încearcă să își atragă turiștii cu oferte all inclusive sau activități recreative.

O vilă din Mamaia - locul în care s-ar fi cazat, în perioada interbelică, slujitorii familiei regale
1 iulie 2015

Stațiunea Mamaia nu este doar o oază de distracție sau relaxare, ci și de istorie. Cu siguranță ați aflat până acum de poveștile Palatului Regal de la malul mării, de Gara de la Cazino unde zilnic ajungeau sute de oameni din toată țara pentru renumitele băi.

Pe plajele sălbatice din Olimp sau Agigea se poate savura o delicioasă masă cu preparate din pește!
28 iunie 2015

Pe plajele din sudul litoralului românesc, la Agigea și Olimp, pot fi întâlniți o grămadă de oameni fericiți. Cu toții savurează în liniște fiecare minut petrecut sub soare. Și cum pentru turiști nu există vacanță la mare fără o masă cu preparate pește, pescăriile sunt locul unde aceștia își potolesc pofta.

Expoziția ‘Chipuri și nuduri’ la Cercul Militar Constanța
25 iunie 2015

Turiștii și constănțenii sunt invitați la expoziția “Chipuri și Nuduri”, organizată de Careul Artelor Amfora. Vernisajul a avut loc în această după-amiază la Cercul Militar Constanța.

Nașterea lui Ioan Botezătorul (Sânzienele) și Ziua Universală a Iei, serbate astăzi de credincioșii ortodocși
De Neptun TV 23 iunie 2015

Credincioșii ortodocși sărbătoresc Nașterea Sfântului Ioan Botezatorul, sărbătoare cunoscută în popor și ca Drăgaica sau Sânzienele. La aceeași dată a fost instituită, în urmă cu doi ani, și Ziua Universală a Iei, marcată de comunitățile românești din toată lumea.