marţi, 21 februarie 2017

Sanatate

PREMIERĂ MEDICALĂ în România: Un pacient, salvat prin nanotehnologie!
De Neptun TV 1 februarie 2016

Un pacient în vârstă de 70 de ani, diagnosticat cu anevrism de aortă de 21 de cm și cu o dilatare maximă de 8,2 cm, ceea ce este o dimensiune uriașă pentru o astfel de afecțiune, a fost salvat datorită unui stent creat cu ajutorul tehnologiei 3D cu construcție prin nano-laser.

Ministrul Sănătății: 'Vrem o țară ca afară? Perfect! Hai să muncim ca afară!'
De Robert Nenciu 31 ianuarie 2016

Intolerabile și jignitoare. Așa sunt catalogate declarațiile ministrului Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, care a afirmat că românii primesc servicii medicale mai bune decât ar merita. Sindicaliștii din Sănătate sunt revoltați de atitudinea ministrului, în timp ce liderii ALDE și PSD îi cer demisia.

Organizația Mondială a Sănătății organizează o reuniune de urgență pe tema virusului Zika
De Oana Stupariu 31 ianuarie 2016

Nimic nu pare să mai stea în calea virusului Zika, în America Latină. Columbia a anunțat peste 20 de mii de noi cazuri și dublarea numărului de femei însărcinate infectate. Organizația Mondială a Sănătății a convocat pentru mâine o reuniune de urgență pe această temă.

Liste lungi de așteptare la Secția de Recuperare de la Eforie Sud
De Madalina Pavel 30 ianuarie 2016

Județul Constanța rămâne în topul preferințelor românilor pentru tratarea afecțiunilor reumatice. Chiar dacă Spitalul de Ortopedie de la Eforie s-a desființat, clinica de recuperare care continuă să funcționeze aici nu și-a pierdut renumele. Pacienți din toată țara vin la malul mării, pentru a-și trata bolile, iar programări sunt până spre sfârșitul anului. Până la vară, la Eforie va fi amenajat cu fonduri europene un nou centru de recuperare.

Un vaccin împotriva Zika ar putea fi disponibil până la sfârșitul lui 2016
De Neptun TV 30 ianuarie 2016

Un vaccin împotriva bolii provocate de virusul Zika, la care lucrează în prezent cercetători americani și canadieni, ae putea să fie disponibil până la sfârșitul anului, au anunțat cercetători implicați în producerea acestuia, relatează Reuters în pagina electronică.

Moartea, explicată de o fetiță cu cancer: 'Într-o zi voi dormi și mă voi trezi în adevărata mea viață!'
De Alin Tarnovschi 29 ianuarie 2016

Un medic oncolog a făcut publică povestea unei fetițe de 11 ani, bolnavă de cancer în fază terminală, care a reușit să explice ce reprezintă moartea pentru ea. Povestea a făcut înconjurul internetului, zeci de mii de internauți fiind impresionați de maturitatea de care a dat dovadă fetița în fața morții.

EXISTĂ VIAȚĂ DUPĂ MOARTE. Numărul donatorilor din România a SCĂZUT cu 20%
De Madalina Pavel 29 ianuarie 2016

În timp ce viața a mii de persoane atârnă de un fir de ață, numărul donatorilor din țara noastră a scăzut simțitor anul trecut. Familiile nu înțeleg că moartea cerebrală este ireversibilă, unii medici nu se implică în diagnosticarea potențialilor donatori și astfel sunt cu 20% mai puțini cei care acceptă să dea viață după moarte.

VESTE BUNĂ! Americanii au inventat un dispozitiv care face posibilă chimioterapia fără căderea părului pacientului!
De Ciprian Paraschivu 29 ianuarie 2016

În Statele Unite autoritățile au dat undă verde folosirii unui dispozitiv care face posibil tratamentul chimic împotriva cancerului fără ca părul pacientului să aibă de suferit. Este vorba despre o tehnologie revoluționară care răcește scalpul bolnavului.

Raed Arafat a stat lângă o femeie rănită într-un accident până la sosirea ambulanței SMURD
De Neptun TV 29 ianuarie 2016

Secretarul de stat MAI Raed Arafat a oprit astăzi mașina pentru a acorda primul ajutor unei femei care a fost lovită de un autoturism.

O femeie din Năvodari a născut TRIPLETE la Spitalul Județean Constanța - VIDEO
De Madalina Pavel 26 ianuarie 2016

Și-a dorit foarte mult o fetiță însă Dumnezeu i-a asculat rugile întreit. Vorbim despre o femeie din Năvodari care a adus, astăzi, pe lume triplete. S-au născut la 35 de săptămâni, iar două dintre ele sunt conectate la oxigen pentru că au mici probleme cu respirația. Dar, medicii sunt optimiști și speră ca toate trei să ia rapid în greutate și să poată pleca acasă.

'Nu agresați cadrele medicale' - proiect de lege pentru pedepsirea celor care îi agresează pe medici!
De Madalina Pavel 25 ianuarie 2016

Federația SANITAS a demarat o campanie menită să educe populația privind comportamentul față de personalul medical. Scopul campaniei este acela de a iniția un proiect de lege pentru sancționarea actelor de violență verbală sau fizică împotriva cadrelor medicale din partea pacienților sau aparținătorilor.

Pacientă de 69 de ani, salvată de durerile îngrozitoare de medicii Spitalului Județean Constanța
De Madalina Pavel 23 ianuarie 2016

La 69 de ani, o femeie din Constanța poate spune că s-a născut a două oară. După mai bine de zece ani de chin va putea merge din nou fără pic de durere. Medicii ortopezi de la Spitalul Județean au pus-o din nou pe picioare, în urma mai multor intervenții chirurgicale extrem de complicate, operații pe care puțini specialiști din țara noastră se încumetă să le facă.

Situație GRAVĂ pentru bolnavii de cancer! Singurul aparat de cobaltoterapie din Dobrogea nu va mai putea fi folosit!
De Madalina Pavel 21 ianuarie 2016

Situație gravă pentru bolnavii de cancer din Constanța! Din luna aprilie, singurul aparat de cobaltoterapie din Dobrogea nu va mai putea fi folosit. Conducerea Spitalului de Urgență Constanța spune că încearcă să găsească soluții pentru ca pacienții să nu aibă de suferit și, cel mai important, să nu fie puși pe drumuri până la București.

Imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent, reluată săptămâna viitoare, anunță Ministerul Sănătății
De Neptun TV 20 ianuarie 2016

Direcțiile de sănătate publică vor primi de săptămâna viitoare peste 107.000 doze de vaccin hexavalent pentru imunizarea copiilor, anunță Ministerul Sănătății (MS).

România importă vaccin antirabic și antitetanos din Bulgaria
De Neptun TV 20 ianuarie 2016

Statul român importă doze de vaccin antirabic și antitetanos din Bulgaria prin societatea Unifarm, au afirmat astăzi surse din Ministerul Sănătății citate de agenția Agerpres.

Se schimbă admiterea la rezidențiat? 'Ne dorim ca medicii noștri să poată rămâne în România!'
De Alin Tarnovschi 19 ianuarie 2016

Ministrul Sănătății a declarat că procedura de admitere la rezidențiat va fi regândită, astfel încât toți cei care au obținut punctaj de promovare să își găsească un post, în condițiile în care există numeroase localități fără medici.

SURPRIZĂ. Un tratament anticancer vindecă pacienți care suferă de scleroză multiplă!
De Neptun TV 18 ianuarie 2016

Medicii britanici din orașul Sheffield au anunțat, azi, că mai mulți pacienți diagnosticați cu scleroză multiplă au prezentat o serie de ameliorări remarcabile, după ce au primit un tratament care, de obicei, este utilizat împotriva cancerului.

STUDIU. 85% din conservele de carne conțin o substanță cancerigenă! Ce se află de fapt în conserve!
De Alin Tarnovschi 18 ianuarie 2016

Aproximativ 85% din conservele de carne de pe piață conțin nitrit de sodiu, care, în prezența proteinelor, se poate transforma într-o substanță care duce la apariția cancerului de stomac. Mai mult, 25% din conservele de carne conțin cartilagii, vase de sânge și nervi.

Consultații la distanță! 30 de medici de familie din județul Constanța participă la programul pilot de telemedicină
De Madalina Pavel 14 ianuarie 2016

Pacienții de la țară vor putea fi consultați de specialiști, fără să mai fie nevoiți să bată drumul până la oraș. Nu vin doctorii la ei, ci investigațiile făcute de pacienți la cabinetul medicului de familie vor ajunge în centre universitare.

Caz extrem de rar tratat de medicii Spitalului Județean Constanța: o femeie cu zeci de fibroame uterine a fost operată laparoscopic
De Madalina Pavel 13 ianuarie 2016

Nu a fost timp de 20 de ani la un control ginecologic, iar acum medicii au descoperit în corpul său zeci de fibroame uterine, unele chiar și de 8 - 9 centimetri. Vorbim despre o femeie din județul Constanța, căreia specialiștii Spitalului de Urgență au fost nevoiți să-i facă histerectomie totală. Intervenția, extrem de dificilă, a fost făcută laparoscopic, așa că recuperarea este mult mai rapidă, iar pacienta poate pleca acasă în câteva zile.

Sistemul cardurilor de sănătate s-a blocat din nou
De Madalina Pavel 12 ianuarie 2016

Sistemul informatic al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate s-a blocat, din nou, azi dimineață. Din această cauză, asigurații din toată țara nu au putut să își folosească, timp de aproape două ore, cardul de sănătate.

ACUZAȚII GRAVE. O constănțeancă va aduce pe lume un copil cu grave malformații, deși sarcina i-a fost monitorizată!
De Madalina Pavel 11 ianuarie 2016

Au pregătit camera bebelușului care urmează să vină pe lume, dar și un loc de veci. Prin această situație sfâșietoare trec doi soți din Murfatlar. Ei au aflat mult prea târziu că micuțul lor va avea grave malformații, în condițiile în care medicul din București, care a supravegheat sarcina, nu le-a spus că ar fi probleme. Părinții sunt hotărâți să-l dea în judecată pe cel care a monitorizat bebelușul până acum.

Sanatoriul Balnear de la Techirghiol și-a deschis porțile pentru anul 2016. Aproximativ 200 de pacienți s-au internat încă din prima zi!
De Silvia Pascale 11 ianuarie 2016

S-au redeschis porțile Sanatoriului Balnear de la Techirghiol! Aproximativ 200 de pacienți s-au internat încă din prima zi. Mulți oameni, atât din țară, cât și din străinătate vin cu afecțiuni reumatismale severe, cu suferințe greu de suportat, dar pleacă acasă teferi. Conducerea Sanatoriului spune că în luna ianuarie, pacienții beneficiază de tarife promoționale.

ACUZAȚII GRAVE LA MATERNITATEA GIULEȘTI. Copil născut cu malformații, după ce toată sarcina medicul le-a dat asigurări că este sănătos
De Antonia Maer 10 ianuarie 2016

Acuzații de malpraxis la Maternitatea Giulești din Capitală. Un copil s-a născut cu grave malformații, deși pe toată durata sarcinii, medicul le-a spus părinților că bebelușul este sănătos.

STATISTICI ALARMANTE. Tot mai mulți tineri suferă de afecțiuni reumatice!
De Silvia Pascale 10 ianuarie 2016

Potrivit statisticilor, 50% din populația adultă a României este afectată de afecțiunile reumatismale. Îngrijorător este și faptul că din ce în ce mai mulți tineri au astfel de boli, nu doar bătrânii, iar asta din cauza sedentarismului, a muncii la birou ore îndelungate sau a alimentației proaste.

EXCLUSIV. Imagini în premieră cu fetițele siameze născute la Constanța înainte de Crăciun!
De Alina Gâju 7 ianuarie 2016

Imagini în premieră cu fetițele siameze născute la Constanța înainte de Crăciun. Micuțele s-au născut prin cezariană și sunt lipite de stern, torace și abdomen. Mai mult, o ecografie a arătat că ele ar împărți același ficat.

Stare de urgență! Un virus transmis de țânțari mișcorează creierul nou-născuților
De Oana Stupariu 5 ianuarie 2016

Brazilia a declarat starea de urgență după o creștere fără precendent a numărului de copii născuți cu microcefalie. O afecțiune gravă care se caracterizează printr-o dimensiune foarte mică a craniului.

Semne bune în 2016! Un nou medicament atenuează imediat durerile provocate de artrită!
De Oana Stupariu 4 ianuarie 2016

Un medicament aprobat recent pentru a trata psoriasis-ul se dovedește a fi de mare ajutor celor care suferă dureri groaznice provocate de formele grave de artrită.

Cum să vă recăpătați silueta într-un timp foarte scurt și fără bătăi de cap
De Cristi Popovici 4 ianuarie 2016

O procedură realizată de specialiști cu un aparat de ultimă generație vă poate ajuta să scăpați de depunerile de grăsime din zonele în care nici măcar sportul nu poate face minuni. Specialiștii Centrului de Recuperare Medicală LIFESTYLE din Constanța ne explică efectele mezoterapiei ca metodă de slimming.

TRATAMENT NATURIST. O plantă MIRACULOASĂ este extrem de benefică pentru diabetici!
De Neptun TV 2 ianuarie 2016

Descoperirile știintifice care au analizat compoziția tărtăcuței amare au confirmat o listă impresionantă de vitamine și minerale, dintre care amintim vitaminele B1, B6, B9, B12, C, E, K sau A și minerale precum calciul, potasiul, sodiul și fierul.