miercuri, 16 ianuarie 2019

Sanatate

Medicii și asistentele medicale din toată țara, în grevă japoneză, timp de 5 zile
21 martie 2016

Grevă japoneză în sistemul sanitar. Medicii și asistenții poartă timp de 5 zile banderole albe în timpul consultațiilor. Ei cer creșteri salariale și îmbunătățirea condițiilor de muncă. La protest participă membri a două sindicate.

Avocatul Poporului critică DSP Argeș pentru lipsa de comunicare în cazul copiilor îmbolnăviți
De Neptun TV 21 martie 2016

Biroul Teritorial Pitești al Avocatului Poporului a desfășurat o anchetă la Spitalul de Pediatrie Pitești și la Direcția de Sănătate Publică Argeș, concluziile verificărilor arătând că la nivelul DSP Argeș a existat o lipsă de comunicare cu celelalte instituții.

Cioloș, despre greva din sănătate: 'Nu ne permitem să dezechilibrăm situația bugetară'
De Neptun TV 21 martie 2016

Întrebat dacă sunt posibile majorări salariale în sănătate în perioada următoare, în contextul în care medicii au intrat în grevă japoneză, premierul Dacian Cioloș a declarat astăzi, la Alba Iulia, că ”nu ne permitem să dezechilibrăm situația bugetară”.

Olivia Steer, dezlănțuită pe Facebook contra vaccinurilor: 'Cine naiba să le priceapă?'
20 martie 2016

Vedeta TV, Olivia Steer, își continuă campania împotriva vaccinurilor pe Facebook cu noi și noi exemple și citate. În ultima postare, vedeta s-a referit la celebrul rapper Snoop Dog.

Medicii din întreaga țară intră în grevă japoneză: nemulțumiri legate de condițiile de muncă și lipsa de personal
De Neptun TV 20 martie 2016

Medicii din mai multe spitale din România vor intra din 21 martie în grevă japoneză, fiind nemulțumiți, printre altele, de condițiile de muncă și lipsa personalului din sistemul sanitar.

ALERTĂ ALIMENTARĂ în toată Europa: 'Risc grav, E.coli în brânza din România'!
De Neptun TV 18 martie 2016

Comisia Europeană a emis o alertă privind posibila existență a bacteriei Escherichia coli în brânză de oaie provenind din România, după ce Italia a semnalat îmbolnăvirea copilului român internat în Florența.

O constănțeancă, nevoită să-și îngroape copilul în urma unei sarcini monitorizate: 'Medicii trebuie să plătească!'
16 martie 2016

Cei doi soți din Murfatlar, care au aflat prea târziu că micuțul care urma să vină pe lume va avea grave malformații, și-au înmormântat, pruncul. Eric Andrei s-a născut pe 25 februarie și a trăit doar 17 zile, numai în incubator.

Patronul 'Lactate Brădet': Conform legislației, niciun angajat de-al nostru nu este bolnav
De Neptun TV 16 martie 2016

Marius Badea, patronul companiei "Lactate Brădet" a declarat, astăzi, că niciun angajat al firmei " nu este bolnav" și că "niciun buletin recoltat din fabrică nu este pozitiv", toate fiind negative, "iar cei șapte angajați depistați nu lucrau direct cu brânza".

Încă 17 elevi internați cu suspiciune de toxiinfecții alimentare
De Neptun TV 16 martie 2016

17 elevi de la Școala Generală din satul Joița, comuna Ziduri, județul Buzău, au fost transportați de la unitatea de învățământ la spitalul din Râmnicu Sărat cu suspiciune de toxiinfecție alimentară, după ce li s-a făcut rău la ore.

Tratament modern pentru aritmiile cardiace, în premieră la Constanța!
15 martie 2016

Bolnavii din Constanța care suferă de aritmii cardiace au de astăzi o șansă în plus de a se face bine. Spitalul Județean a fost dotat cu aparatură performantă pentru tratarea tulburărilor cardiace. Din păcate, veștile sunt doar pe jumătate bune. La Constanța nu există medic specialist care să-i opereze pe pacienți așa că, periodic, va veni unul din București.

Descoperire ȘOCANTĂ în cazul bebelușilor bolnavi din Argeș! Angajații Lactate Brădet au fost depistați POZITIV!
De Neptun TV 15 martie 2016

Direcția de Sănătate Publică Argeș confirmă prezența bacteriei E.Coli patogen, având gena verotoxină, care provoacă apariția SHU, la trei dintre angajații societății Brădet și la un angajat de la firma care furniza laptele.

Mărturia unui avocat despre vaccinarea fiicei sale: 'De ce nu spuneți public asta?'
De Neptun TV 15 martie 2016

Controversa privind vaccinurile care trebuie administrate în mod normal nou-născuților continuă între medici și mediul online. Un avocat a relatat, pe blogul personal, o discuție pe care a purtat-o cu un medic și cum acesta din urma a refuzat să semneze pentru siguranța vaccinurilor ce urmau să fie administrate unui nou-născut.

Alți opt copii cu probleme digestive au fost internați la spitalele din Argeș
De Neptun TV 14 martie 2016

Alți opt copii cu probleme digestive au fost internați, de ieri până astăzi, la spitalele din Argeș, numărul total al micuților tratați fiind astfel 36.

Copii de 6 luni diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic după ce au mâncat sarmale!
De Neptun TV 13 martie 2016

Carnea este sursa îmbolnăvirii bebelușilor din Fetești, diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic. Părinții le-au dat să mănânce supă și sarmale, deși copiii abia împliniseră șase, respectiv, șapte luni. Medicii spun că cel care a fost hrănit cu sarmale este în stare gravă și are nevoie de dializă.

DESTIN TRAGIC pentru un voluntar SMURD de 33 de ani! Raed Arafat: 'Nu am cuvinte să descriu ce simt - e trist când salvatorii nu pot fi salvați!'
12 martie 2016

Destin crunt pentru un voluntar SMURD de doar 33 de ani. Ironia sorții a făcut ca tânărul care a salvat zeci de vieți, să moară în brațele colegilor după ce a suferit un stop cardiac.

Alertă medicală în Constanța! Trei constănțeni AU MURIT de gripă, alte câteva zeci sunt în spital!
De Neptun TV 10 martie 2016

Încă trei constănțeni au murit, din cauza gripei. Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat că, numai în ultima săptămână, 17 români au fost răpuși de gripă. În total, de la începutul sezonului rece s-au înregistrat 63 de decese, cele mai multe la bolnavi care nu fuseseră vaccinați antigripal.

E.Coli și stafilococ, depistate în brânza de la cantina Școlii Nr. 16 din Pitești
De Neptun TV 10 martie 2016

Directorul Direcției Sanitar Veterinare Argeș, Daniel Lupu, a declarat că, potrivit rezultatelor parțiale ale instituției pe care o conduce, în brânza servită elevilor în cantina Școlii Nr. 16 din Pitești au fost depistate bacteria E.Coli și stafilococ.

Încă opt elevi au ajuns în spital, cu dureri abdomninale, după ce au băut lapte
De Neptun TV 9 martie 2016

Opt elevi ai Școlii Generale Dragoslavele din Câmpulung au ajuns, astăzi, la Spitalul Municipal, acuzând dureri abdominale și vărsături la câteva minute după ce au consumat laptele primit de la școală.

Spitalul Regional Constanța, de 9 ani în același stadiu: doar pe hârtie. Va fi ridicat în zona Viile Noi și va avea 770 de paturi!
9 martie 2016

Anunțat încă de acum 9 ani, proiectul Spitalului Regional de la Constanța a rămas doar pe hârtie. Unitatea sanitară cu opt sute de paturi ar urma să fie construită pe un teren de la marginea cartierului Viile Noi. Noul prefect al Constanței a anunțat că a reluat demersurile pentru ca proiectul să avanseze.

ALERTĂ MEDICALĂ. Peste 100 de oameni au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară - VIDEO
De Ana-Maria Stancu 8 martie 2016

Este alertă în județul Bacău. Peste o sută de persoane au ajuns la spital după ce au mâncat la un parastas în comuna Traian. Printre pacienți se numără primarul localității, dar și mulți copii. Meniul pentru pomană a fost preparat de o firmă de catering. Autoritățile au început o anchetă ca să afle cauza exactă a îmbolnăvirilor.

Spital în carantină după ce asistentele au luat râie de la un pacient
De Neptun TV 8 martie 2016

DSP Argeș a început o anchetă la Spitalul de Boli Cronice și Geriatrie “Constantin Bălăceanu Stolnici” Ștefănești după ce două asistente care au tratat un pacient cu scabie au contactat boala.

Spitalele din România au nevoie de aproape 600 de incubatoare, Ministerul Sănătății alocă 7 milioane euro
De Neptun TV 8 martie 2016

Spitalele au raportat un necesar de 597 de incubatoare, pentru acoperirea acestuia Ministerul Sănătății alocând echivalentul a peste 7 milioane de euro, a declarat, astăzi, ministrul Patriciu Achimaș-Cadariu.

Dr. Dan Căpățână, managerul Spitalului Județean Constanța: 'Sistemul sanitar nu este pregătit să facă față unor crize'
De Neptun TV 8 martie 2016

Managerul Spitalului Județean Sf. Andrei Constanța, medicul Dan Căpățână, a vorbit, într-un interviu acordat publicației Săptămâna Financiară, despre realitățile sistemului sanitar din România, despre criza bebelușilor din județul Argeș și alte teme de actualitate imediată.

Numărul copiilor cu probleme digestive internați în spitalele din Argeș a ajuns la 48
De Neptun TV 7 martie 2016

48 de copii cu probleme digestive sunt internați astăzi în spitalele din județul Argeș, numărul acestora crescând, de ieri, cu șapte cazuri, potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Argeș.

24 de copii în spital cu toxiinfecții alimentare - elevii spun că li s-a dat să mănânce carne stricată!
De Neptun TV 6 martie 2016

Numărul copiilor internați în spitalele din Argeș, cu simptome de toxiinfecție alimentară, a ajuns la 24, iar conducerea școlii unde s-au îmbolnăvit elevii face apel la părinți să-i ducă pe copii la spital dacă au febră. Ministerul Sănătății susține că, potrivit copiilor, pulpele prezentau semne de alterare.

CONSTANȚA. Medicii trag un semnal de alarmă: tot mai mulți copii ajung la spital cu pietre la rinichi!
De Ioana Paidos 3 martie 2016

Medicii constănțeni trag un semnal de alarmă! Tot mai mulți copii ajung la spital cu o boală întâlnită până acum doar la adulți: pietre la rinichi. Specialiștii spun că acest lucru este cauzat de alimentația bogată în proteine animale și consumul de sare în exces. Grav este că la Constanța nu există niciun nefrolog pediatru.

ALERTĂ! Doi constănțeni au murit din cauza virusului gripal
De Ioana Paidos 3 martie 2016

Două persoane din Constanța au murit din cauza virusului gripal. Este vorba despre o femeie și un bărbat în vârstă, care au ajuns la spital cu gripă, dar și cu alte boli asociate, care au dus la deces.

Un alt bebeluș, internat în spitalul Marie Curie cu suspiciune de sindrom hemolitic uremic
2 martie 2016

Bebelușii continuă să ajungă la spital în stare gravă, deși autoritățile susțin că au găsit sursa îmbolnăvirilor. O fetiță de 8 luni din Sfântu Gheorghe a fost transferată, în această după-amiază, la Marie Curie, cu suspiciune de sindrom hemolitic uremic. Între timp, ancheta în cazul infectării cu bacteria E coli s-a mutat la fermele din Argeș și Dolj care aprovizionau Fabrica de lactate scoasă ieri țap ispășitor.

Gripa face ravagii la Constanța: Spitalul de Boli Infecțioase funcționează la capacitate maximă
De Ioana Paidos 2 martie 2016

Gripa face ravagii în întreaga țară. 34 de oameni au murit în acest sezon rece, ultimul, un tânăr de 27 de ani din Târgoviște, chiar aseară. Situația este dramatică și la Constanța, unde Spitalul de Boli Infecțioase este arhiplin. În acest moment, 170 de pacienți sunt internați, printre ei copii și femei însărcinate.

Apelul disperat al unei mame: 'Fiica mea trebuie să trăiască!'
De Neptun TV 2 martie 2016

O mamă luptă cu disperare pentru ca micuța ei să poată să aibă parte de o copilărie normală. Mai mulți oameni s-au solidarizat cu durerea mamei și a fost creată o pagină de Facebook în care sunt postate date despre starea micuței și tratamentul pe care-l urmează.