vineri, 22 septembrie 2017

Sanatate

Ministerul Sănătății, în control la spitalele din țară - unitatea din Constanța, vizată de Inspecția Sanitară de Stat
De Neptun TV 22 februarie 2016

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș, a declarat, astăzi, că în următoarea perioadă vor fi realizate controalele încrucișate la mai multe Direcții Sanitare din țară, printre care și cea din Constanța.

Testări gratuite pentru hepatita B și C, dar și HIV într-un mall din Constanța
21 februarie 2016

Suntem pe primele locuri în Europa la numărul bolnavilor de Hepatita C. Din acest motiv, specialiștii insistă să mergeți să vă testați. La Constanța, Fundația Baylor Marea Neagră a demarat o campanie gratuită prin care constănțenii sunt chemați să-și cunoască starea de sănătate.

Mămicile au împărțit cadouri copiilor internați la Spitalul Județean Constanța
21 februarie 2016

'Zâmbește copile' este deviza după care se ghidează mai multe mămici din Constanța care vor să aducă un zâmbet pe fața micuților aflați în suferință. Au pus mână de la mână și au cumpărat dulciuri, biberoane, fructe dar și jucării pe care le-au donat Secției de Pediatrie a Spitalului Județean Constanța. Spun că nu vor să se oprească aici, așa că au creat și pagina de facebook 'Zâmbește Copile'.

Vești bune pentru copiii din Argeș care suferă de sindromul hemolitic-uremic!
21 februarie 2016

Autoritățile aruncă vina între ele, în cazul bebelușilor îmbolnăviți din Argeș. Secretarul de stat din Ministerul Sănătătii, doctorul Victor Strâmbu, a lăsat de înțeles astăzi că spitalul de Pediatrie din Pitești a greșit și nu a comunicat în timp util cazurile copiilor bolnavi către Direcția de Sănătate Publică. Acuzațiile sunt întărite și de ministrul Sănătății. Singurele vești bune sunt că micuții internați se simt mai bine.

Fetiță de un an, internată în stare gravă - medicii nu pot confirma sindromul hemolitic uremic!
De Neptun TV 20 februarie 2016

DSP Bacău a început o investigație epidemiologică după ce starea unui copilaș de un an cu sindrom hemolitic uremic s-a înrăutățit și a fost transferat la Spitalul de Pediatrie din Iași.

Le-a ajuns cuțitul la os: medicii de familie protestează
19 februarie 2016

Medicii de familie se revoltă. Supărați că au fost amendați pentru că nu au introdus în sistemul informatic toate rețetele eliberate, au semnat o petiție colectivă pe care o vor trimite Casei de Asigurări de Sănătate. Cadrele medicale au cerut și ajutorul premierului Dacian Cioloș și vor ca în noul contract cadru pe care îl vor semna să nu mai apară clauza care permite sancționarea lor, în condițiile în care sistemul informatic dă frecevent erori.

Dacian Cioloș: 'Nu se știe cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeș, în spitalul de Pediatrie nu e epidemiolog'
De Neptun TV 19 februarie 2016

Premierul Dacian Cioloș a declarat, azi, că, după cazurile copiilor îmbolnăviți în Argeș și care prezintă o situație "curioasă", se impune suplimentarea posturilor de epidemiologi în spitale, primul de pe listă fiind chiar cel de Pediatrie din Pitești, unde sunt internați 33 de copii.

O femeie infectată cu virusul AH1 a murit astăzi la Spitalul de Urgență Ploiești
De Neptun TV 19 februarie 2016

O femeie, pentru care analizele au ieșit pozitive la virusul AH1, a murit, astăzi, la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

ALERTĂ NAȚIONALĂ. Un medic M.A.I. acuză: 'Epidemiologii din Argeș ar trebui DEMIȘI'. APC acuză 'bâlbâiala autorităților'!
De Neptun TV 19 februarie 2016

Medicul Laurențiu Belușică, șeful Secției Chirurgie de la Spitalul Ministerului Afacerilor Interne ''Prof. Dr. Dimitrie Gerota'' acuză medicii epidemiologi care au efectuat ancheta în Argeș că nu și-au făcut treaba.

CRIZA BEBELUȘILOR DIN ARGEȘ. Experții internaționali în medicină vor verifica ipotezele lansate de medicii români
18 februarie 2016

Incapabile să găsească sursa îmbolnăvirii copiilor din Argeș, autoritățile de la București își pun, acum, speranțele în experții internaționali. Aceștia vor verifica toate ipotezele lansate de medicii români. Ultima dintre ele este arată că bacteriile ucigașe ar proveni din materiile fecale.

21 de români au murit, infectați cu VIRUSUL GRIPAL - peste 300 de persoane sunt bolnave!
De Neptun TV 18 februarie 2016

Numărul total de infecții respiratorii acute înregistrate la nivel național în cursul săptămânii trecute a fost de 91.244, iar numărul de cazuri de gripă a fost de 319, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile.

CONSTANȚA. Salvatori în pericol: 85% din cadrele medicale sunt agresate
18 februarie 2016

Salvează vieți, fac intervenții complicate și, cu toate acestea, în loc să primească recunoștință, uneori sunt luați la bătaie. Vorbim despre angajații din sistemul sanitar. Statisticile arată că 85% din personalul medical este agresat verbal, iar 10% fizic.

Gravidele, bătaia de joc a birocrației! Femeile sunt purtate pe drumuri pentru analizele de care au nevoie!
17 februarie 2016

Situația absurdă pentru gravidele neasigurate din România. Chiar dacă au dreptul legal la analize și consultații gratuie, în realitate situația este alta. Femeile sunt purtate pe drumuri de la medicul de familie la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, apoi la ANAF și iar la CJAS. Iar consecințele sunt grave.

Alți zeci de copii din Argeș internați în spitale din cauza unui virus necunoscut! Ministrul Sănătății: micuții s-au îmbolnăvit din cauza mizeriei!
De Neptun TV 17 februarie 2016

Un număr de 42 de copii sunt internați, astăzi, în spitalele din Argeș cu infecții digestive și doi copii, care au fost transferați în București, au fost confirmați cu rotavirus, a informat Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș.

Rezultate fără precedent în lupta contra cancerului! În ce constă tratamentul inovativ!
De Neptun TV 16 februarie 2016

O nouă metodă de tratare a cancerului a dat 'rezultate fără precedent' la bolnavi în stadiu terminal, la care toatele celelalte tratamente eșuaseră și a căror speranță de viață nu mai era decât de două până la cel mult cinci luni, au transmis, astăzi, BBC și Huffington Post, pe baza unor date prezentate la Washington, în cadrul adunării anuale a Asociației Americane pentru Progres Științific.

Un alt copil a murit din cauza infecției NECUNOSCUTE! Autoritățile NU au încă un răspuns concret!
16 februarie 2016

Crunta boală care a lovit județul Argeș a mai făcut o victimă. Este deja al treilea micut care moare din cauza sindromului hemolitic uremic. În timp ce părinții își plâng copiii, autoritățile sunt luate la întrebări și nu pot da nici măcar un răspuns concret. Ministrul Sănătății este așteptat mâine la Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților pentru a prezenta un raport privind situația copiilor, iar Corpul de Control al premierului face și el verificări în acest caz. Ba chiar a fost cerut sprijnul experților străini.

UPDATE - Sistemul cardului de sănătate S-A PRĂBUȘIT! Rețetele medicale vor fi prescrise numai în modul offline!
De Neptun TV 14 februarie 2016

Confirmarea utilizării serviciilor medicale, prescrierii rețetelor și eliberării medicamentelor prin cardul de sănătate vor putea fi efectuate numai în modul offline începând de astăzi până la remedierea unei probleme apărute la sistem.

Alertă medicală! Doi dintre copiii care suferă de sindrom hemolitic-uremic, VENTILAȚI MECANIC!
14 februarie 2016

Vești îngrijorătoare vin de la Spitalul Marie Curie. Doi copii respiră doar cu ajutorul aparatelor, iar alții sunt și ei în stare gravă. A trecut mai bine de o săptămână de când micuții au ajuns la spital, iar autoritățile nu au reușit să afle ce i-a îmbolnăvit. Mâine sunt așteptate primele rezultate ale analizelor, rezultate care poate vor veni cu indicii noi de tratament pentru medici.

O proteză accesorizată cu piese lego, invenția care vine în ajutorul copiilor cu handicap
12 februarie 2016

O proteză de antebraț din piese Lego, realizată de un inginer din Columbia, a câștigat marele premiu la un forum unde au fost prezentate invenții din domeniul medicinei, dar și al protecției mediului.

Din nou haos în sistemul de sănătate, din cauza sistemului de citire a cardurilor
12 februarie 2016

Sunt din nou probleme cu sistemul de citire a cardurilor de sănătate. Medicii de familie se plâng că, de zile bune, ba funcționează cu intermitențe, ba se blochează de tot. În aceste condiții, doctorii se tem că, dacă nu apucă să opereze datele în sistem în decurs de 72 de ore, nu li se vor mai deconta serviciile.

Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Constanța a fost complet renovată - VIDEO
11 februarie 2016

După un an de muncă, Spitalul Județean Constanța are o Secție de Pediatrie modernizată complet. Au fost finalizate lucrările, așa că toate saloanele sunt acum la standarde europene. Reabilitarea secției a început după ce mămicile constănțene au protestat pe Facebook, dar și în fața unității sanitare față de condițiile de aici.

Spitalul Județean Constanța, ÎN CARANTINĂ! Accesul vizitatorilor, STRICT INTERZIS!
De Neptun TV 11 februarie 2016

Spitalul Clinic Județean Constanța este plasat, începând de mâine, în carantină, după ce nu mai puțin de 16 constănțeni au contactat, în ultima perioadă, infecții respiratorii și gripe, anunță reprezentanții instituției. Accesul vizitatorilor în spital va fi interzis!

ALERTĂ ÎN ROMÂNIA. 220 de persoane infectate cu virusul gripei - 8 bolnavi au murit în ultima săptămână!
De Neptun TV 11 februarie 2016

16 constănțeni au fost depistați ca fiind infectați cu virusul gripei în sezonul 2015 - 2016. Constanța ocupă, astfel, locul doi pe țară, după București, un s-au îmbolnăvit 132 de persoane. Totodată, opt persoane au murit din cauza gripei în prima săptămână din februarie.

Situație ALARMANTĂ! Zeci de copii diagnosticați cu o afecțiune care le distruge organele interne!
10 februarie 2016

Procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul bebelușului din Argeș care s-a stins din cauza sindromului hemolitic – uremic. Anchetatorii s-au sesizat din oficiu ca urmare a creșterii alarmante a numărului de copii diagnosticați cu această afecțiune ce distruge organele interne ale micuților.

Mii de medicamente ieftine au dispărut de pe piață!
De Ioana Paidos 10 februarie 2016

Mii de medicamente ieftine au dispărut din România! Locul lor a fost luat de altele cu același efect, dar de câteva ori mai scumpe. Este vorba despre pastile necesare în tratarea bolilor cardiovasculare, digestive, a cancerului sau a bolilor sistemului nervos central.

Povestea 'aurului negru' și a afecțiunilor pe care le poate trata, la ASTA-I VIAȚA!
De Neptun TV 9 februarie 2016

Despre recuperarea medicală, despre afecțiunile pe care se tratează în bazele de la malul mării discutăm începând cu ora 16.30 la ASTA-I VIAȚA!

CRIZĂ ÎN SĂNĂTATE. Sute de mii de români ar putea rămâne FĂRĂ MEDICAMENTE!
9 februarie 2016

Peste 800.000 de pacienți cu boli cronice ar putea rămâne, începând din luna iulie, fără medicamentele necesare. Acestea riscă să dispară de pe piață din cauza noii metodologii de calcul al prețului. Cei mai afectați de implementarea măsurii vor fi cei care suferă de boli cardiovasculare, neurologice sau endocrinologice.

Ceaiul care te scapă de pietrele la rinichi! Cum se prepară!
De Neptun TV 8 februarie 2016

Bolile de rinichi pot fi prevenite prin consumul de lichide, în special apă sau ceaiuri, însă un anumit tip de ceai se distinge prin efectele benefice pe care le are pentru sănătatea rinichilor.

ROMÂNIA. 70 de spitale vor fi incluse în Planul Național de supraveghere a infecțiilor nosocomiale
De Neptun TV 8 februarie 2016

Planul național de supraveghere și control al infecțiilor nosocomiale și monitorizare a utilizării antibioticelor și a antibiotico-rezistenței va începe imediat și presupune într-o primă etapă evaluarea spitalelor, a spus, într-o conferință de presă, secretarul de stat Strâmbu.

Revoltă online împotriva legii PNL care i-ar putea obliga pe bolnavi să achite tratamentul
7 februarie 2016

Mii de români contestă legea care i-ar putea obliga pe bolnavi să plătească tratamentul dacă nu participă la programele de prevenție. În mediul online, e o adevărată revoltă și curg mesajele critice la adresa inițiatorilor. A fost postată deja o petiție online pentru retragerea actului normativ.