luni, 23 aprilie 2018

Sanatate

24 de copii în spital cu toxiinfecții alimentare - elevii spun că li s-a dat să mănânce carne stricată!
De Neptun TV 6 martie 2016

Numărul copiilor internați în spitalele din Argeș, cu simptome de toxiinfecție alimentară, a ajuns la 24, iar conducerea școlii unde s-au îmbolnăvit elevii face apel la părinți să-i ducă pe copii la spital dacă au febră. Ministerul Sănătății susține că, potrivit copiilor, pulpele prezentau semne de alterare.

CONSTANȚA. Medicii trag un semnal de alarmă: tot mai mulți copii ajung la spital cu pietre la rinichi!
De Ioana Paidos 3 martie 2016

Medicii constănțeni trag un semnal de alarmă! Tot mai mulți copii ajung la spital cu o boală întâlnită până acum doar la adulți: pietre la rinichi. Specialiștii spun că acest lucru este cauzat de alimentația bogată în proteine animale și consumul de sare în exces. Grav este că la Constanța nu există niciun nefrolog pediatru.

ALERTĂ! Doi constănțeni au murit din cauza virusului gripal
De Ioana Paidos 3 martie 2016

Două persoane din Constanța au murit din cauza virusului gripal. Este vorba despre o femeie și un bărbat în vârstă, care au ajuns la spital cu gripă, dar și cu alte boli asociate, care au dus la deces.

Un alt bebeluș, internat în spitalul Marie Curie cu suspiciune de sindrom hemolitic uremic
2 martie 2016

Bebelușii continuă să ajungă la spital în stare gravă, deși autoritățile susțin că au găsit sursa îmbolnăvirilor. O fetiță de 8 luni din Sfântu Gheorghe a fost transferată, în această după-amiază, la Marie Curie, cu suspiciune de sindrom hemolitic uremic. Între timp, ancheta în cazul infectării cu bacteria E coli s-a mutat la fermele din Argeș și Dolj care aprovizionau Fabrica de lactate scoasă ieri țap ispășitor.

Gripa face ravagii la Constanța: Spitalul de Boli Infecțioase funcționează la capacitate maximă
De Ioana Paidos 2 martie 2016

Gripa face ravagii în întreaga țară. 34 de oameni au murit în acest sezon rece, ultimul, un tânăr de 27 de ani din Târgoviște, chiar aseară. Situația este dramatică și la Constanța, unde Spitalul de Boli Infecțioase este arhiplin. În acest moment, 170 de pacienți sunt internați, printre ei copii și femei însărcinate.

Apelul disperat al unei mame: 'Fiica mea trebuie să trăiască!'
De Neptun TV 2 martie 2016

O mamă luptă cu disperare pentru ca micuța ei să poată să aibă parte de o copilărie normală. Mai mulți oameni s-au solidarizat cu durerea mamei și a fost creată o pagină de Facebook în care sunt postate date despre starea micuței și tratamentul pe care-l urmează.

Alertă medicală în România! Șapte pacienți internați cu gripă sezonieră au murit!
1 martie 2016

Șapte dintre cei 16 pacienți internați în luna februarie la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Pitești cu gripă sezonieră au murit, în toate cazurile de deces fiind vorba de pacienți care aveau și alte afecțiuni asociate, au anunțat, astăzi, reprezentanții unității medicale.

Situație gravă la maternitate: 'Clădirea riscă să se PRĂBUȘEASCĂ în orice moment!'
De Neptun TV 1 martie 2016

SItuație disperată la maternitatea din Arad, acolo unde clădirea în care medicii își desfășoară activitatea a fost recent expertizată cu risc seismic de gradul 4 și nici nu are autorizație de funcționare de la pompieri.

Reportaj emoționant! Diferențele dintre un medic român plecat în Anglia și cel mai bătrân neurochirurg din România!
1 martie 2016

Criza doctorilor din România a ajuns în atenția jurnaliștilor de la BBC. Într-un reportaj, televiziunea britanică afirmă că medicii trecuți de 80 de ani trebuie să continue să muncească pentru că tinerii doctori emigrează, mulți dintre ei chiar în Regatul Unit.

ARGEȘ. Alți 11 copii internați în spitale în ultimele 24 de ore - un lanț de supermarketuri retrage de la comercializare brânza de vaci!
De Neptun TV 1 martie 2016

Alți 11 copii care prezentau scaune diareice au fost internați în ultimele 24 de ore în spitale din județul Argeș, numărul total al pacienților minori cu această simptomatologie ajungând astăzi la 62, au anunțat reprezentanții Instituției Prefectului.

ALARMĂ ALIMENTARĂ! Produse din carne și lapte din mai multe județe, INFESTATE CU BACTERIA E.COLI!
De Neptun TV 29 februarie 2016

ANCHETĂ ALIMENTARĂ. Primele rezultate ale anchetei alimentare declanșată în mai multe județe din România, după ce mai mulți copii s-au îmbolnăvit grav, confirmă prezența bacteriei E.coli în mai multe produse alimentare.

ALERTĂ MEDICALĂ. Vaccin neautorizat în Uniunea Europeană, testat pe bebelușii din România
29 februarie 2016

Într-o perioadă în care zeci de bebeluși au ajuns la spital după ce s-au îmbolnăvit din cauza unei bacterii și mai mulți români au murit de gripă, o altă situație scandaloasă iese la iveală în sistemul național de sănătate.

Copiii internați la Marie Curie, încă în stare gravă - autoritățile caută sursa îmbolnăvirilor
De Neptun TV 28 februarie 2016

Alți trei copii cu probleme digestive grave au fost aduși în ultimele 24 de ore la spitalele din Argeș, astfel că numărul celor internați a ajuns la 45.

Criza bebelușilor bolnavi din Argeș! Unul dintre copii suferă de o formă GRAVĂ a sindromului hemolitic uremic!
De Neptun TV 27 februarie 2016

Unul dintre ultimii doi copii internați la Spitalul Marie Curie cu sindrom hemolitic uremic ar putea suferi de o afectare neurologică în cadrul bolii, a declarat, astăzi, șeful Secției de Nefrologie, dr. Mihaela Bălgrădean.

Medicii avertizează! Zeci de constănțeni s-au îmbolnăvit în ultimele zile de GRIPĂ!
26 februarie 2016

Gripa se extinde rapid în toată țara, inclusiv la Constanța. Numai în ultimele zile, zeci de persoane au fost diagnosticate cu această afecțiune, iar la Spitalul de Boli Infecțioase toate saloanele sunt supraaglomerate. Medicii sunt în alertă și spun că a crescut și numărul cazurilor de gripă porcină. Din fericire, până acum la Constanța niciun pacient nu a murit din cauza virusului AH1N1.

Criza bebelușilor din Argeș: unii medici vor verificarea vaccinurilor!
26 februarie 2016

Este stare de alertă în județul Argeș, iar la Spitalul de Pediatrie din Pitești a fost instituit cod roșu, după șirul de îmbolnăviri care pare fără final. La Spitalul 'Marie Curie' din Capitală mai sunt internați șase copii. Unii medici vor și verificarea vaccinurilor.

Două lanțuri de magazine, în vizorul autorităților, în cazul bebelușilor bolnavi din Argeș!
De Mediafax 25 februarie 2016

Două lanțuri de magazine din Argeș sunt controlate, în această seară, de către DSP și DSV, produsele vizate fiind fructele, legumele, lactatele și cele de carne.

Cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeș a fost DESCOPERITĂ! ANSVSA caută alimentele de la care a pornit tragedia!
25 februarie 2016

După trei săptămâni de întrebări fără răspuns, Ministerul Sănătății a identificat sursa îmbolnăvirilor copiilor din Argeș care au ajuns la spital cu sindron hemolitic uremic. Este vorba despre o tulpină de E-coli 'mult mai agresivă'. Autoritățile nu au găsit, însă, sursa exactă.

ALERTĂ! Zeci de tone de roșii contaminate cu pesticide, retrase de pe piață
De Neptun TV 25 februarie 2016

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a retras de la comercializare 20 de tone de roșii din import, deoarece prezentau reziduuri de pesticide peste limitele admise.

84 de cazuri de gripă porcină în Constanța! 33 de români, printre care doi copii, și-au pierdut viața din cauza virusului gripal!
25 februarie 2016

Gripa porcină a mai dus la moartea a 12 români în ultima săptămână. Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății avem astfel 33 de oameni răpuși de virusul gripal, dintre care doi copii care nu au împlinit nici măcar un an.

Trei cazuri noi de gripă AH1 s-au înregistrat într-o săptămână la Sibiu
De Neptun TV 25 februarie 2016

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Sibiu au raportat astăzi încă trei cazuri de gripă AH1 în județul Sibiu, înregistrate în decurs de o săptămână.

Secția de Pediatrie de la Spitalul Județean Constanța va avea mobilier nou
24 februarie 2016

După ce a fost modernizată complet, Secția de Pediatrie va avea și mobilier nou. Anunțul a fost făcut de conducerea Spitalului de Urgență Constanța care susține că este în curs de achiziționare a 100 de paturi și tot atâtea noptiere.

Ministrul Sănătății: 'Am descoperit cauza îmbolnăvirii bebelușilor din Argeș'
De Neptun TV 24 februarie 2016

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că s-a identificat cauza îmbolnăvilor copiilor din Argeș. Potrivit ministrului, este vorba despre o tulpină a bacteriei escherichia coli.

Persoanele infectate cu HIV, în topul discriminării!
De Neptun TV 24 februarie 2016

Dreptul la ocrotirea sănătății este garantat. Articolul 34 din Constituție pare însă o himeră pentru pacienții infectați cu HIV, marginalizați de o societate bolnavă. De la ora 20.30 de minute, la Neptun TV, vom afla și poziția Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării și a reprezentanților Colegiului Medicilor.

Studenții de la Medicină vor subiecte unice la examenul de rezidențiat
23 februarie 2016

Studenții de la Medicină i-au cerut ministrului Sănătății subiecte unice la rezidențiat. Ei mai vor păstrarea celor 6 centre de examen: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

Pericol pentru consumatori! Batoanele Mars și Snickers vor fi RETRASE de pe piața din România!
23 februarie 2016

Compania care produce celebrele batoane de ciocolată Mars și Snickers a decis să retragă de pe piața din România, dar și din alte 54 de țări, unele loturi de batoane și bomboane Mars, Snickers și Milky Way.

DISCRIMINARE. Cabinet stomatologic special pentru pacienții infectați cu HIV în Constanța!
De Ioana Paidos 23 februarie 2016

În România secolului 21, persoanele seropozitive încă sunt discriminate și lăsate fără acces la servicii medicale. Mulți stomatologi refuză să le trateze, deși acest lucru este interzis prin lege. Așa s-a ajuns în situația în care pacienții cu HIV sunt nevoiți să străbată sute de kilometri până la cabinetele deschise special pentru ei, cum este cel de la Constanța.

Ministerul Sănătății, în control la spitalele din țară - unitatea din Constanța, vizată de Inspecția Sanitară de Stat
De Neptun TV 22 februarie 2016

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș, a declarat, astăzi, că în următoarea perioadă vor fi realizate controalele încrucișate la mai multe Direcții Sanitare din țară, printre care și cea din Constanța.

Testări gratuite pentru hepatita B și C, dar și HIV într-un mall din Constanța
21 februarie 2016

Suntem pe primele locuri în Europa la numărul bolnavilor de Hepatita C. Din acest motiv, specialiștii insistă să mergeți să vă testați. La Constanța, Fundația Baylor Marea Neagră a demarat o campanie gratuită prin care constănțenii sunt chemați să-și cunoască starea de sănătate.

Mămicile au împărțit cadouri copiilor internați la Spitalul Județean Constanța
21 februarie 2016

'Zâmbește copile' este deviza după care se ghidează mai multe mămici din Constanța care vor să aducă un zâmbet pe fața micuților aflați în suferință. Au pus mână de la mână și au cumpărat dulciuri, biberoane, fructe dar și jucării pe care le-au donat Secției de Pediatrie a Spitalului Județean Constanța. Spun că nu vor să se oprească aici, așa că au creat și pagina de facebook 'Zâmbește Copile'.