miercuri, 17 iulie 2019

Sanatate

Alți opt copii cu probleme digestive au fost internați la spitalele din Argeș
De Neptun TV 14 martie 2016

Alți opt copii cu probleme digestive au fost internați, de ieri până astăzi, la spitalele din Argeș, numărul total al micuților tratați fiind astfel 36.

Copii de 6 luni diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic după ce au mâncat sarmale!
De Neptun TV 13 martie 2016

Carnea este sursa îmbolnăvirii bebelușilor din Fetești, diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic. Părinții le-au dat să mănânce supă și sarmale, deși copiii abia împliniseră șase, respectiv, șapte luni. Medicii spun că cel care a fost hrănit cu sarmale este în stare gravă și are nevoie de dializă.

DESTIN TRAGIC pentru un voluntar SMURD de 33 de ani! Raed Arafat: 'Nu am cuvinte să descriu ce simt - e trist când salvatorii nu pot fi salvați!'
12 martie 2016

Destin crunt pentru un voluntar SMURD de doar 33 de ani. Ironia sorții a făcut ca tânărul care a salvat zeci de vieți, să moară în brațele colegilor după ce a suferit un stop cardiac.

Alertă medicală în Constanța! Trei constănțeni AU MURIT de gripă, alte câteva zeci sunt în spital!
De Neptun TV 10 martie 2016

Încă trei constănțeni au murit, din cauza gripei. Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat că, numai în ultima săptămână, 17 români au fost răpuși de gripă. În total, de la începutul sezonului rece s-au înregistrat 63 de decese, cele mai multe la bolnavi care nu fuseseră vaccinați antigripal.

E.Coli și stafilococ, depistate în brânza de la cantina Școlii Nr. 16 din Pitești
De Neptun TV 10 martie 2016

Directorul Direcției Sanitar Veterinare Argeș, Daniel Lupu, a declarat că, potrivit rezultatelor parțiale ale instituției pe care o conduce, în brânza servită elevilor în cantina Școlii Nr. 16 din Pitești au fost depistate bacteria E.Coli și stafilococ.

Încă opt elevi au ajuns în spital, cu dureri abdomninale, după ce au băut lapte
De Neptun TV 9 martie 2016

Opt elevi ai Școlii Generale Dragoslavele din Câmpulung au ajuns, astăzi, la Spitalul Municipal, acuzând dureri abdominale și vărsături la câteva minute după ce au consumat laptele primit de la școală.

Spitalul Regional Constanța, de 9 ani în același stadiu: doar pe hârtie. Va fi ridicat în zona Viile Noi și va avea 770 de paturi!
9 martie 2016

Anunțat încă de acum 9 ani, proiectul Spitalului Regional de la Constanța a rămas doar pe hârtie. Unitatea sanitară cu opt sute de paturi ar urma să fie construită pe un teren de la marginea cartierului Viile Noi. Noul prefect al Constanței a anunțat că a reluat demersurile pentru ca proiectul să avanseze.

ALERTĂ MEDICALĂ. Peste 100 de oameni au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară - VIDEO
De Ana-Maria Stancu 8 martie 2016

Este alertă în județul Bacău. Peste o sută de persoane au ajuns la spital după ce au mâncat la un parastas în comuna Traian. Printre pacienți se numără primarul localității, dar și mulți copii. Meniul pentru pomană a fost preparat de o firmă de catering. Autoritățile au început o anchetă ca să afle cauza exactă a îmbolnăvirilor.

Spital în carantină după ce asistentele au luat râie de la un pacient
De Neptun TV 8 martie 2016

DSP Argeș a început o anchetă la Spitalul de Boli Cronice și Geriatrie “Constantin Bălăceanu Stolnici” Ștefănești după ce două asistente care au tratat un pacient cu scabie au contactat boala.

Spitalele din România au nevoie de aproape 600 de incubatoare, Ministerul Sănătății alocă 7 milioane euro
De Neptun TV 8 martie 2016

Spitalele au raportat un necesar de 597 de incubatoare, pentru acoperirea acestuia Ministerul Sănătății alocând echivalentul a peste 7 milioane de euro, a declarat, astăzi, ministrul Patriciu Achimaș-Cadariu.

Dr. Dan Căpățână, managerul Spitalului Județean Constanța: 'Sistemul sanitar nu este pregătit să facă față unor crize'
De Neptun TV 8 martie 2016

Managerul Spitalului Județean Sf. Andrei Constanța, medicul Dan Căpățână, a vorbit, într-un interviu acordat publicației Săptămâna Financiară, despre realitățile sistemului sanitar din România, despre criza bebelușilor din județul Argeș și alte teme de actualitate imediată.

Numărul copiilor cu probleme digestive internați în spitalele din Argeș a ajuns la 48
De Neptun TV 7 martie 2016

48 de copii cu probleme digestive sunt internați astăzi în spitalele din județul Argeș, numărul acestora crescând, de ieri, cu șapte cazuri, potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Argeș.

24 de copii în spital cu toxiinfecții alimentare - elevii spun că li s-a dat să mănânce carne stricată!
De Neptun TV 6 martie 2016

Numărul copiilor internați în spitalele din Argeș, cu simptome de toxiinfecție alimentară, a ajuns la 24, iar conducerea școlii unde s-au îmbolnăvit elevii face apel la părinți să-i ducă pe copii la spital dacă au febră. Ministerul Sănătății susține că, potrivit copiilor, pulpele prezentau semne de alterare.

CONSTANȚA. Medicii trag un semnal de alarmă: tot mai mulți copii ajung la spital cu pietre la rinichi!
De Ioana Paidos 3 martie 2016

Medicii constănțeni trag un semnal de alarmă! Tot mai mulți copii ajung la spital cu o boală întâlnită până acum doar la adulți: pietre la rinichi. Specialiștii spun că acest lucru este cauzat de alimentația bogată în proteine animale și consumul de sare în exces. Grav este că la Constanța nu există niciun nefrolog pediatru.

ALERTĂ! Doi constănțeni au murit din cauza virusului gripal
De Ioana Paidos 3 martie 2016

Două persoane din Constanța au murit din cauza virusului gripal. Este vorba despre o femeie și un bărbat în vârstă, care au ajuns la spital cu gripă, dar și cu alte boli asociate, care au dus la deces.

Un alt bebeluș, internat în spitalul Marie Curie cu suspiciune de sindrom hemolitic uremic
2 martie 2016

Bebelușii continuă să ajungă la spital în stare gravă, deși autoritățile susțin că au găsit sursa îmbolnăvirilor. O fetiță de 8 luni din Sfântu Gheorghe a fost transferată, în această după-amiază, la Marie Curie, cu suspiciune de sindrom hemolitic uremic. Între timp, ancheta în cazul infectării cu bacteria E coli s-a mutat la fermele din Argeș și Dolj care aprovizionau Fabrica de lactate scoasă ieri țap ispășitor.

Gripa face ravagii la Constanța: Spitalul de Boli Infecțioase funcționează la capacitate maximă
De Ioana Paidos 2 martie 2016

Gripa face ravagii în întreaga țară. 34 de oameni au murit în acest sezon rece, ultimul, un tânăr de 27 de ani din Târgoviște, chiar aseară. Situația este dramatică și la Constanța, unde Spitalul de Boli Infecțioase este arhiplin. În acest moment, 170 de pacienți sunt internați, printre ei copii și femei însărcinate.

Apelul disperat al unei mame: 'Fiica mea trebuie să trăiască!'
De Neptun TV 2 martie 2016

O mamă luptă cu disperare pentru ca micuța ei să poată să aibă parte de o copilărie normală. Mai mulți oameni s-au solidarizat cu durerea mamei și a fost creată o pagină de Facebook în care sunt postate date despre starea micuței și tratamentul pe care-l urmează.

Alertă medicală în România! Șapte pacienți internați cu gripă sezonieră au murit!
1 martie 2016

Șapte dintre cei 16 pacienți internați în luna februarie la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Pitești cu gripă sezonieră au murit, în toate cazurile de deces fiind vorba de pacienți care aveau și alte afecțiuni asociate, au anunțat, astăzi, reprezentanții unității medicale.

Situație gravă la maternitate: 'Clădirea riscă să se PRĂBUȘEASCĂ în orice moment!'
De Neptun TV 1 martie 2016

SItuație disperată la maternitatea din Arad, acolo unde clădirea în care medicii își desfășoară activitatea a fost recent expertizată cu risc seismic de gradul 4 și nici nu are autorizație de funcționare de la pompieri.

Reportaj emoționant! Diferențele dintre un medic român plecat în Anglia și cel mai bătrân neurochirurg din România!
1 martie 2016

Criza doctorilor din România a ajuns în atenția jurnaliștilor de la BBC. Într-un reportaj, televiziunea britanică afirmă că medicii trecuți de 80 de ani trebuie să continue să muncească pentru că tinerii doctori emigrează, mulți dintre ei chiar în Regatul Unit.

ARGEȘ. Alți 11 copii internați în spitale în ultimele 24 de ore - un lanț de supermarketuri retrage de la comercializare brânza de vaci!
De Neptun TV 1 martie 2016

Alți 11 copii care prezentau scaune diareice au fost internați în ultimele 24 de ore în spitale din județul Argeș, numărul total al pacienților minori cu această simptomatologie ajungând astăzi la 62, au anunțat reprezentanții Instituției Prefectului.

ALARMĂ ALIMENTARĂ! Produse din carne și lapte din mai multe județe, INFESTATE CU BACTERIA E.COLI!
De Neptun TV 29 februarie 2016

ANCHETĂ ALIMENTARĂ. Primele rezultate ale anchetei alimentare declanșată în mai multe județe din România, după ce mai mulți copii s-au îmbolnăvit grav, confirmă prezența bacteriei E.coli în mai multe produse alimentare.

ALERTĂ MEDICALĂ. Vaccin neautorizat în Uniunea Europeană, testat pe bebelușii din România
29 februarie 2016

Într-o perioadă în care zeci de bebeluși au ajuns la spital după ce s-au îmbolnăvit din cauza unei bacterii și mai mulți români au murit de gripă, o altă situație scandaloasă iese la iveală în sistemul național de sănătate.

Copiii internați la Marie Curie, încă în stare gravă - autoritățile caută sursa îmbolnăvirilor
De Neptun TV 28 februarie 2016

Alți trei copii cu probleme digestive grave au fost aduși în ultimele 24 de ore la spitalele din Argeș, astfel că numărul celor internați a ajuns la 45.

Criza bebelușilor bolnavi din Argeș! Unul dintre copii suferă de o formă GRAVĂ a sindromului hemolitic uremic!
De Neptun TV 27 februarie 2016

Unul dintre ultimii doi copii internați la Spitalul Marie Curie cu sindrom hemolitic uremic ar putea suferi de o afectare neurologică în cadrul bolii, a declarat, astăzi, șeful Secției de Nefrologie, dr. Mihaela Bălgrădean.

Medicii avertizează! Zeci de constănțeni s-au îmbolnăvit în ultimele zile de GRIPĂ!
26 februarie 2016

Gripa se extinde rapid în toată țara, inclusiv la Constanța. Numai în ultimele zile, zeci de persoane au fost diagnosticate cu această afecțiune, iar la Spitalul de Boli Infecțioase toate saloanele sunt supraaglomerate. Medicii sunt în alertă și spun că a crescut și numărul cazurilor de gripă porcină. Din fericire, până acum la Constanța niciun pacient nu a murit din cauza virusului AH1N1.

Criza bebelușilor din Argeș: unii medici vor verificarea vaccinurilor!
26 februarie 2016

Este stare de alertă în județul Argeș, iar la Spitalul de Pediatrie din Pitești a fost instituit cod roșu, după șirul de îmbolnăviri care pare fără final. La Spitalul 'Marie Curie' din Capitală mai sunt internați șase copii. Unii medici vor și verificarea vaccinurilor.

Două lanțuri de magazine, în vizorul autorităților, în cazul bebelușilor bolnavi din Argeș!
De Mediafax 25 februarie 2016

Două lanțuri de magazine din Argeș sunt controlate, în această seară, de către DSP și DSV, produsele vizate fiind fructele, legumele, lactatele și cele de carne.

Cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeș a fost DESCOPERITĂ! ANSVSA caută alimentele de la care a pornit tragedia!
25 februarie 2016

După trei săptămâni de întrebări fără răspuns, Ministerul Sănătății a identificat sursa îmbolnăvirilor copiilor din Argeș care au ajuns la spital cu sindron hemolitic uremic. Este vorba despre o tulpină de E-coli 'mult mai agresivă'. Autoritățile nu au găsit, însă, sursa exactă.