miercuri, 17 iulie 2019

Sanatate

ALERTĂ! Zeci de tone de roșii contaminate cu pesticide, retrase de pe piață
De Neptun TV 25 februarie 2016

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a retras de la comercializare 20 de tone de roșii din import, deoarece prezentau reziduuri de pesticide peste limitele admise.

84 de cazuri de gripă porcină în Constanța! 33 de români, printre care doi copii, și-au pierdut viața din cauza virusului gripal!
25 februarie 2016

Gripa porcină a mai dus la moartea a 12 români în ultima săptămână. Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății avem astfel 33 de oameni răpuși de virusul gripal, dintre care doi copii care nu au împlinit nici măcar un an.

Trei cazuri noi de gripă AH1 s-au înregistrat într-o săptămână la Sibiu
De Neptun TV 25 februarie 2016

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Sibiu au raportat astăzi încă trei cazuri de gripă AH1 în județul Sibiu, înregistrate în decurs de o săptămână.

Secția de Pediatrie de la Spitalul Județean Constanța va avea mobilier nou
24 februarie 2016

După ce a fost modernizată complet, Secția de Pediatrie va avea și mobilier nou. Anunțul a fost făcut de conducerea Spitalului de Urgență Constanța care susține că este în curs de achiziționare a 100 de paturi și tot atâtea noptiere.

Ministrul Sănătății: 'Am descoperit cauza îmbolnăvirii bebelușilor din Argeș'
De Neptun TV 24 februarie 2016

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că s-a identificat cauza îmbolnăvilor copiilor din Argeș. Potrivit ministrului, este vorba despre o tulpină a bacteriei escherichia coli.

Persoanele infectate cu HIV, în topul discriminării!
De Neptun TV 24 februarie 2016

Dreptul la ocrotirea sănătății este garantat. Articolul 34 din Constituție pare însă o himeră pentru pacienții infectați cu HIV, marginalizați de o societate bolnavă. De la ora 20.30 de minute, la Neptun TV, vom afla și poziția Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării și a reprezentanților Colegiului Medicilor.

Studenții de la Medicină vor subiecte unice la examenul de rezidențiat
23 februarie 2016

Studenții de la Medicină i-au cerut ministrului Sănătății subiecte unice la rezidențiat. Ei mai vor păstrarea celor 6 centre de examen: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

Pericol pentru consumatori! Batoanele Mars și Snickers vor fi RETRASE de pe piața din România!
23 februarie 2016

Compania care produce celebrele batoane de ciocolată Mars și Snickers a decis să retragă de pe piața din România, dar și din alte 54 de țări, unele loturi de batoane și bomboane Mars, Snickers și Milky Way.

DISCRIMINARE. Cabinet stomatologic special pentru pacienții infectați cu HIV în Constanța!
De Ioana Paidos 23 februarie 2016

În România secolului 21, persoanele seropozitive încă sunt discriminate și lăsate fără acces la servicii medicale. Mulți stomatologi refuză să le trateze, deși acest lucru este interzis prin lege. Așa s-a ajuns în situația în care pacienții cu HIV sunt nevoiți să străbată sute de kilometri până la cabinetele deschise special pentru ei, cum este cel de la Constanța.

Ministerul Sănătății, în control la spitalele din țară - unitatea din Constanța, vizată de Inspecția Sanitară de Stat
De Neptun TV 22 februarie 2016

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș, a declarat, astăzi, că în următoarea perioadă vor fi realizate controalele încrucișate la mai multe Direcții Sanitare din țară, printre care și cea din Constanța.

Testări gratuite pentru hepatita B și C, dar și HIV într-un mall din Constanța
21 februarie 2016

Suntem pe primele locuri în Europa la numărul bolnavilor de Hepatita C. Din acest motiv, specialiștii insistă să mergeți să vă testați. La Constanța, Fundația Baylor Marea Neagră a demarat o campanie gratuită prin care constănțenii sunt chemați să-și cunoască starea de sănătate.

Mămicile au împărțit cadouri copiilor internați la Spitalul Județean Constanța
21 februarie 2016

'Zâmbește copile' este deviza după care se ghidează mai multe mămici din Constanța care vor să aducă un zâmbet pe fața micuților aflați în suferință. Au pus mână de la mână și au cumpărat dulciuri, biberoane, fructe dar și jucării pe care le-au donat Secției de Pediatrie a Spitalului Județean Constanța. Spun că nu vor să se oprească aici, așa că au creat și pagina de facebook 'Zâmbește Copile'.

Vești bune pentru copiii din Argeș care suferă de sindromul hemolitic-uremic!
21 februarie 2016

Autoritățile aruncă vina între ele, în cazul bebelușilor îmbolnăviți din Argeș. Secretarul de stat din Ministerul Sănătătii, doctorul Victor Strâmbu, a lăsat de înțeles astăzi că spitalul de Pediatrie din Pitești a greșit și nu a comunicat în timp util cazurile copiilor bolnavi către Direcția de Sănătate Publică. Acuzațiile sunt întărite și de ministrul Sănătății. Singurele vești bune sunt că micuții internați se simt mai bine.

Fetiță de un an, internată în stare gravă - medicii nu pot confirma sindromul hemolitic uremic!
De Neptun TV 20 februarie 2016

DSP Bacău a început o investigație epidemiologică după ce starea unui copilaș de un an cu sindrom hemolitic uremic s-a înrăutățit și a fost transferat la Spitalul de Pediatrie din Iași.

Le-a ajuns cuțitul la os: medicii de familie protestează
19 februarie 2016

Medicii de familie se revoltă. Supărați că au fost amendați pentru că nu au introdus în sistemul informatic toate rețetele eliberate, au semnat o petiție colectivă pe care o vor trimite Casei de Asigurări de Sănătate. Cadrele medicale au cerut și ajutorul premierului Dacian Cioloș și vor ca în noul contract cadru pe care îl vor semna să nu mai apară clauza care permite sancționarea lor, în condițiile în care sistemul informatic dă frecevent erori.

Dacian Cioloș: 'Nu se știe cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeș, în spitalul de Pediatrie nu e epidemiolog'
De Neptun TV 19 februarie 2016

Premierul Dacian Cioloș a declarat, azi, că, după cazurile copiilor îmbolnăviți în Argeș și care prezintă o situație "curioasă", se impune suplimentarea posturilor de epidemiologi în spitale, primul de pe listă fiind chiar cel de Pediatrie din Pitești, unde sunt internați 33 de copii.

O femeie infectată cu virusul AH1 a murit astăzi la Spitalul de Urgență Ploiești
De Neptun TV 19 februarie 2016

O femeie, pentru care analizele au ieșit pozitive la virusul AH1, a murit, astăzi, la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

ALERTĂ NAȚIONALĂ. Un medic M.A.I. acuză: 'Epidemiologii din Argeș ar trebui DEMIȘI'. APC acuză 'bâlbâiala autorităților'!
De Neptun TV 19 februarie 2016

Medicul Laurențiu Belușică, șeful Secției Chirurgie de la Spitalul Ministerului Afacerilor Interne ''Prof. Dr. Dimitrie Gerota'' acuză medicii epidemiologi care au efectuat ancheta în Argeș că nu și-au făcut treaba.

CRIZA BEBELUȘILOR DIN ARGEȘ. Experții internaționali în medicină vor verifica ipotezele lansate de medicii români
18 februarie 2016

Incapabile să găsească sursa îmbolnăvirii copiilor din Argeș, autoritățile de la București își pun, acum, speranțele în experții internaționali. Aceștia vor verifica toate ipotezele lansate de medicii români. Ultima dintre ele este arată că bacteriile ucigașe ar proveni din materiile fecale.

21 de români au murit, infectați cu VIRUSUL GRIPAL - peste 300 de persoane sunt bolnave!
De Neptun TV 18 februarie 2016

Numărul total de infecții respiratorii acute înregistrate la nivel național în cursul săptămânii trecute a fost de 91.244, iar numărul de cazuri de gripă a fost de 319, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile.

CONSTANȚA. Salvatori în pericol: 85% din cadrele medicale sunt agresate
18 februarie 2016

Salvează vieți, fac intervenții complicate și, cu toate acestea, în loc să primească recunoștință, uneori sunt luați la bătaie. Vorbim despre angajații din sistemul sanitar. Statisticile arată că 85% din personalul medical este agresat verbal, iar 10% fizic.

Gravidele, bătaia de joc a birocrației! Femeile sunt purtate pe drumuri pentru analizele de care au nevoie!
17 februarie 2016

Situația absurdă pentru gravidele neasigurate din România. Chiar dacă au dreptul legal la analize și consultații gratuie, în realitate situația este alta. Femeile sunt purtate pe drumuri de la medicul de familie la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, apoi la ANAF și iar la CJAS. Iar consecințele sunt grave.

Alți zeci de copii din Argeș internați în spitale din cauza unui virus necunoscut! Ministrul Sănătății: micuții s-au îmbolnăvit din cauza mizeriei!
De Neptun TV 17 februarie 2016

Un număr de 42 de copii sunt internați, astăzi, în spitalele din Argeș cu infecții digestive și doi copii, care au fost transferați în București, au fost confirmați cu rotavirus, a informat Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș.

Rezultate fără precedent în lupta contra cancerului! În ce constă tratamentul inovativ!
De Neptun TV 16 februarie 2016

O nouă metodă de tratare a cancerului a dat 'rezultate fără precedent' la bolnavi în stadiu terminal, la care toatele celelalte tratamente eșuaseră și a căror speranță de viață nu mai era decât de două până la cel mult cinci luni, au transmis, astăzi, BBC și Huffington Post, pe baza unor date prezentate la Washington, în cadrul adunării anuale a Asociației Americane pentru Progres Științific.

Un alt copil a murit din cauza infecției NECUNOSCUTE! Autoritățile NU au încă un răspuns concret!
16 februarie 2016

Crunta boală care a lovit județul Argeș a mai făcut o victimă. Este deja al treilea micut care moare din cauza sindromului hemolitic uremic. În timp ce părinții își plâng copiii, autoritățile sunt luate la întrebări și nu pot da nici măcar un răspuns concret. Ministrul Sănătății este așteptat mâine la Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților pentru a prezenta un raport privind situația copiilor, iar Corpul de Control al premierului face și el verificări în acest caz. Ba chiar a fost cerut sprijnul experților străini.

UPDATE - Sistemul cardului de sănătate S-A PRĂBUȘIT! Rețetele medicale vor fi prescrise numai în modul offline!
De Neptun TV 14 februarie 2016

Confirmarea utilizării serviciilor medicale, prescrierii rețetelor și eliberării medicamentelor prin cardul de sănătate vor putea fi efectuate numai în modul offline începând de astăzi până la remedierea unei probleme apărute la sistem.

Alertă medicală! Doi dintre copiii care suferă de sindrom hemolitic-uremic, VENTILAȚI MECANIC!
14 februarie 2016

Vești îngrijorătoare vin de la Spitalul Marie Curie. Doi copii respiră doar cu ajutorul aparatelor, iar alții sunt și ei în stare gravă. A trecut mai bine de o săptămână de când micuții au ajuns la spital, iar autoritățile nu au reușit să afle ce i-a îmbolnăvit. Mâine sunt așteptate primele rezultate ale analizelor, rezultate care poate vor veni cu indicii noi de tratament pentru medici.

O proteză accesorizată cu piese lego, invenția care vine în ajutorul copiilor cu handicap
12 februarie 2016

O proteză de antebraț din piese Lego, realizată de un inginer din Columbia, a câștigat marele premiu la un forum unde au fost prezentate invenții din domeniul medicinei, dar și al protecției mediului.

Din nou haos în sistemul de sănătate, din cauza sistemului de citire a cardurilor
12 februarie 2016

Sunt din nou probleme cu sistemul de citire a cardurilor de sănătate. Medicii de familie se plâng că, de zile bune, ba funcționează cu intermitențe, ba se blochează de tot. În aceste condiții, doctorii se tem că, dacă nu apucă să opereze datele în sistem în decurs de 72 de ore, nu li se vor mai deconta serviciile.

Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Constanța a fost complet renovată - VIDEO
11 februarie 2016

După un an de muncă, Spitalul Județean Constanța are o Secție de Pediatrie modernizată complet. Au fost finalizate lucrările, așa că toate saloanele sunt acum la standarde europene. Reabilitarea secției a început după ce mămicile constănțene au protestat pe Facebook, dar și în fața unității sanitare față de condițiile de aici.