duminică, 25 august 2019

Sanatate

Situație GRAVĂ pentru bolnavii de cancer! Singurul aparat de cobaltoterapie din Dobrogea nu va mai putea fi folosit!
21 ianuarie 2016

Situație gravă pentru bolnavii de cancer din Constanța! Din luna aprilie, singurul aparat de cobaltoterapie din Dobrogea nu va mai putea fi folosit. Conducerea Spitalului de Urgență Constanța spune că încearcă să găsească soluții pentru ca pacienții să nu aibă de suferit și, cel mai important, să nu fie puși pe drumuri până la București.

Imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent, reluată săptămâna viitoare, anunță Ministerul Sănătății
De Neptun TV 20 ianuarie 2016

Direcțiile de sănătate publică vor primi de săptămâna viitoare peste 107.000 doze de vaccin hexavalent pentru imunizarea copiilor, anunță Ministerul Sănătății (MS).

România importă vaccin antirabic și antitetanos din Bulgaria
De Neptun TV 20 ianuarie 2016

Statul român importă doze de vaccin antirabic și antitetanos din Bulgaria prin societatea Unifarm, au afirmat astăzi surse din Ministerul Sănătății citate de agenția Agerpres.

Se schimbă admiterea la rezidențiat? 'Ne dorim ca medicii noștri să poată rămâne în România!'
19 ianuarie 2016

Ministrul Sănătății a declarat că procedura de admitere la rezidențiat va fi regândită, astfel încât toți cei care au obținut punctaj de promovare să își găsească un post, în condițiile în care există numeroase localități fără medici.

SURPRIZĂ. Un tratament anticancer vindecă pacienți care suferă de scleroză multiplă!
De Neptun TV 18 ianuarie 2016

Medicii britanici din orașul Sheffield au anunțat, azi, că mai mulți pacienți diagnosticați cu scleroză multiplă au prezentat o serie de ameliorări remarcabile, după ce au primit un tratament care, de obicei, este utilizat împotriva cancerului.

STUDIU. 85% din conservele de carne conțin o substanță cancerigenă! Ce se află de fapt în conserve!
18 ianuarie 2016

Aproximativ 85% din conservele de carne de pe piață conțin nitrit de sodiu, care, în prezența proteinelor, se poate transforma într-o substanță care duce la apariția cancerului de stomac. Mai mult, 25% din conservele de carne conțin cartilagii, vase de sânge și nervi.

Consultații la distanță! 30 de medici de familie din județul Constanța participă la programul pilot de telemedicină
14 ianuarie 2016

Pacienții de la țară vor putea fi consultați de specialiști, fără să mai fie nevoiți să bată drumul până la oraș. Nu vin doctorii la ei, ci investigațiile făcute de pacienți la cabinetul medicului de familie vor ajunge în centre universitare.

Caz extrem de rar tratat de medicii Spitalului Județean Constanța: o femeie cu zeci de fibroame uterine a fost operată laparoscopic
13 ianuarie 2016

Nu a fost timp de 20 de ani la un control ginecologic, iar acum medicii au descoperit în corpul său zeci de fibroame uterine, unele chiar și de 8 - 9 centimetri. Vorbim despre o femeie din județul Constanța, căreia specialiștii Spitalului de Urgență au fost nevoiți să-i facă histerectomie totală. Intervenția, extrem de dificilă, a fost făcută laparoscopic, așa că recuperarea este mult mai rapidă, iar pacienta poate pleca acasă în câteva zile.

Sistemul cardurilor de sănătate s-a blocat din nou
12 ianuarie 2016

Sistemul informatic al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate s-a blocat, din nou, azi dimineață. Din această cauză, asigurații din toată țara nu au putut să își folosească, timp de aproape două ore, cardul de sănătate.

ACUZAȚII GRAVE. O constănțeancă va aduce pe lume un copil cu grave malformații, deși sarcina i-a fost monitorizată!
11 ianuarie 2016

Au pregătit camera bebelușului care urmează să vină pe lume, dar și un loc de veci. Prin această situație sfâșietoare trec doi soți din Murfatlar. Ei au aflat mult prea târziu că micuțul lor va avea grave malformații, în condițiile în care medicul din București, care a supravegheat sarcina, nu le-a spus că ar fi probleme. Părinții sunt hotărâți să-l dea în judecată pe cel care a monitorizat bebelușul până acum.

Sanatoriul Balnear de la Techirghiol și-a deschis porțile pentru anul 2016. Aproximativ 200 de pacienți s-au internat încă din prima zi!
11 ianuarie 2016

S-au redeschis porțile Sanatoriului Balnear de la Techirghiol! Aproximativ 200 de pacienți s-au internat încă din prima zi. Mulți oameni, atât din țară, cât și din străinătate vin cu afecțiuni reumatismale severe, cu suferințe greu de suportat, dar pleacă acasă teferi. Conducerea Sanatoriului spune că în luna ianuarie, pacienții beneficiază de tarife promoționale.

ACUZAȚII GRAVE LA MATERNITATEA GIULEȘTI. Copil născut cu malformații, după ce toată sarcina medicul le-a dat asigurări că este sănătos
De Antonia Maer 10 ianuarie 2016

Acuzații de malpraxis la Maternitatea Giulești din Capitală. Un copil s-a născut cu grave malformații, deși pe toată durata sarcinii, medicul le-a spus părinților că bebelușul este sănătos.

STATISTICI ALARMANTE. Tot mai mulți tineri suferă de afecțiuni reumatice!
10 ianuarie 2016

Potrivit statisticilor, 50% din populația adultă a României este afectată de afecțiunile reumatismale. Îngrijorător este și faptul că din ce în ce mai mulți tineri au astfel de boli, nu doar bătrânii, iar asta din cauza sedentarismului, a muncii la birou ore îndelungate sau a alimentației proaste.

EXCLUSIV. Imagini în premieră cu fetițele siameze născute la Constanța înainte de Crăciun!
7 ianuarie 2016

Imagini în premieră cu fetițele siameze născute la Constanța înainte de Crăciun. Micuțele s-au născut prin cezariană și sunt lipite de stern, torace și abdomen. Mai mult, o ecografie a arătat că ele ar împărți același ficat.

Stare de urgență! Un virus transmis de țânțari mișcorează creierul nou-născuților
5 ianuarie 2016

Brazilia a declarat starea de urgență după o creștere fără precendent a numărului de copii născuți cu microcefalie. O afecțiune gravă care se caracterizează printr-o dimensiune foarte mică a craniului.

Semne bune în 2016! Un nou medicament atenuează imediat durerile provocate de artrită!
4 ianuarie 2016

Un medicament aprobat recent pentru a trata psoriasis-ul se dovedește a fi de mare ajutor celor care suferă dureri groaznice provocate de formele grave de artrită.

Cum să vă recăpătați silueta într-un timp foarte scurt și fără bătăi de cap
4 ianuarie 2016

O procedură realizată de specialiști cu un aparat de ultimă generație vă poate ajuta să scăpați de depunerile de grăsime din zonele în care nici măcar sportul nu poate face minuni. Specialiștii Centrului de Recuperare Medicală LIFESTYLE din Constanța ne explică efectele mezoterapiei ca metodă de slimming.

TRATAMENT NATURIST. O plantă MIRACULOASĂ este extrem de benefică pentru diabetici!
De Neptun TV 2 ianuarie 2016

Descoperirile știintifice care au analizat compoziția tărtăcuței amare au confirmat o listă impresionantă de vitamine și minerale, dintre care amintim vitaminele B1, B6, B9, B12, C, E, K sau A și minerale precum calciul, potasiul, sodiul și fierul.

Cum să îți detoxifiezi organismul după masa de sărbători!
De Neptun TV 2 ianuarie 2016

Perioada Sărbătorilor de Iarnă a sosit cu multă bucurie, dar și cu mese îmbelșugate (și gustoase), de multe ori stropite cu alcool. Să nu uităm de cozanaci, prăjituri, torturi.

Dieta personalizată, stilul de viață și flora microbiană, ajutoare nesperate în lupta cu diabetul!
27 decembrie 2015

Stilul de viață și flora microbiană din intestin joacă un rol crucial pentru starea noastră de sănătate! Oamenii de știință au descoperit că dieta trebuie personalizată în funcție de cei doi factori menționați pentru a fi eficientă în tratarea unor boli cronice, precum diabetul.

Patru fetițe s-au născut în noaptea de Crăciun la Constanța
25 decembrie 2015

Ziua de Crăciun va fi de acum înainte de două ori mai specială pentru multe familii din întreaga țară. Și asta pentru că Moșul le-a adus cel mai de preț cadou: un bebeluș. La maternitatea Spitalului Județean Constanța au venit pe lume 4 fetițe noaptea trecută.

Cum să evitați indigestia de sărbători: strugurii și busuiocul vă ajută să stați departe de medic
24 decembrie 2015

Este perioada sărbătorilor, iar pe lângă cadourile de sub brad cu siguranță pe masă nu vor lipsi produsele tradiționale sau băuturile. Însă, mare atenție să nu petreceți pe un pat spital. Și în acest an, medicii atrag atenția că mâncărurile grase, consumate în exces, în combinație cu alcoolul pot dăuna grav sănătății.

Siamezele constănțene împart o singură inimă: caz extrem de grav, cu șanse mici de supraviețuire
De Neptun TV 23 decembrie 2015

Siamezele internate la Spitalul Marie Curie au o singură inimă și ficat comun, sunt ținute în viață de aparate, separarea lor nu este luată în calcul în acest moment, fiind cel mai grav caz pe care medicii din unitatea sanitară l-au văzut până acum, au spus reprezentanții unității sanitare.

Programul spitalelor și clinicilor din județul Constanța în perioada sărbătorilor - lista farmaciilor cu program non stop
22 decembrie 2015

Programul de lucru al unităților sanitare din județul Constanța care vor asigura asistența medicală de urgență, în perioada sărbătorilor de iarnă, 24 - 28 decembrie și 31 decembrie 2015 - 4 ianuarie 2016.

Descoperire în premieră! Autismul, afecțiune a sistemului vasculator al creierului!
21 decembrie 2015

Creșterea cazurilor de autism la copii detectată în întreaga lume a demarat o cursă contra cronometru pentru găsirea unei explicații. În lipsa informațiilor științifice, mulți au părinți au ajuns la situația aberantă de a nu-și imuniza copiii împotriva unor boli extrem de periculoase de teama că vaccinurile ar putea conduce la autism.

Clinica Chirurgie I din cadrul Spitalului Județean Constanța, modernizată și inaugurată astăzi
21 decembrie 2015

Constanța continuă seria investițiilor pentru sănătate. Astăzi, la Spitalul Județean, a fost inaugurată noua Clinică de Chirurgie, reabilitată complet. Saloanele au fost aduse la standarde occidentale și, pentru prima dată de la construcția unității sanitare, a fost amenajat un salon postoperator.

Secretul buzelor senzuale și al zâmbetului perfect, descoperit la clinica Lifestyle Med din Constanța
19 decembrie 2015

Aveau un complex de care au scăpat imediat ce s-au văzut în oglindă sau după ce prietenii le-au apreciat schimbarea pe care au făcut-o. Câștigătoarele concursului de mărire a buzelor, organizat de Centrul Medical Lifestyle, s-au întors zilele trecute în cabinetul medicilor pentru a le mulțumi că au un zâmbet nou, darul pe care și-l doreau de sărbători.

Lovitură pentru bolnavii de diabet! Insulina nu se mai găsește în farmacii!
De Antonia Maer 19 decembrie 2015

Insulina a dispărut din farmacii iar sute de mii de bolnavi sunt în pericol. Este semnalul de alarmă tras de reprezentanții Asociațiilor pacienților cu diabet care au adresat o scrisoare deschisă guvernanților.

Cum să ai buze perfecte de Sărbători. Află secretele la Jurnal de Sănătate, sâmbătă de la ora 19.00!
18 decembrie 2015

Pentru mai multe tinere din Constanța, Moș Crăciun a venit mai repede și le-a dăruit zâmbetul perfect.

Genele nu dictează totul! Majoritatea formelor de cancer pot fi evitate
18 decembrie 2015

Oamenii de știință au fost mereu divizați cu privire la factorii ce declanșează cancerul, dar concluziile unui nou studiu par să scoată omenirea de sub dictatura moștenirii genetice.