vineri, 20 iulie 2018

Sanatate

Spitalul CF Constanța, dotat cu farfurii din... donații - VIDEO
De Ioana Paidos 28 octombrie 2016

Spitalul CF Constanța a început să primească ajutoare, după ce Neptun TV a prezentat problemele cu care se confruntă pacienții internați acolo. O asociație a donat spitalului farfurii, furculițe și căni, pentru ca pacienții să nu mai vină cu ele de acasă. Managerul recunoaște că bugetul primit de la Casa de Asigurări este mult prea mic pentru a asigura necesarul pentru pacienți.

Apel umanitar pe Facebook! O studentă la Medicină din Constanța are nevoie de ajutorul nostru!
De Neptun TV 28 octombrie 2016

O tânără în vârstă de 21 de ani, din Constanța, studentă la Medicină, are nevoie de ajutorul nostru după ce a fost diagnosticată cu o boală cruntă.

Alți doi oameni au murit din cauza rujeolei! Câți români au murit până în prezent din cauza acestei boli
28 octombrie 2016

Alte două persoane au murit din cauza rujeolei, informează Ministerul Sănătății, numărul deceselor ajungând la șase.

Pacienți umiliți la Spitalul CF Constanța. Nu au tacâmuri, nu primesc mâncare - VIDEO
De Ioana Paidos 26 octombrie 2016

Bătaie de joc la adresa pacienților. Bolnavii cu probleme neurologice care se internează la Spitalul Clinic CF Constanța spun că sunt trimiși de medici să-și facă analizele la o altă unitate și să-și cumpere singuri medicamentele. Umilința nu se oprește aici: cei care sunt internați se plâng că trebuie să vină de acasă cu farfurii și tacâmuri dacă vor să primească mâncare.

Situație gravă în sănătate! Vaccinul BCG lipsește din maternitățile din Constanța și alte patru județe!
De Neptun TV 25 octombrie 2016

Vaccinul împotriva tuberculozei (BCG), destinat vaccinării nou-născuților, nu mai există de luni bune în multe dintre maternitățile din țară. Ministerul Sănătății promite, însă, că 64.000 de doze de vaccin vor ajunge, în cursul săptămânii, în unitățile medicale.

Cavalerii dalmațieni ai dreptății
24 octombrie 2016

În foarte multe dintre luările de poziție vis-a-vis de controversatul sistem informatic al Casei de Asigurări de Sănătate (ȘIUI) se desprinde, prin vehemență, dl Cristian Cloț, președinte al sindicatului din Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București dar și fost coordonator IT al aceleiași instituții, până în ianuarie 2011.

Bebeluș mort în spital, medici acuzați de neglijență: 'Dacă domnul doctor își respecta jurământul...'
24 octombrie 2016

Durere fără margini pentru o mamă din Cluj. Femeia și-a înmormântat copilul după doar o lună și jumătate de viață. Bebelușul avea o malformație gravă la esofag și trebuia să fie operat în străinătate.

Sistemul sanitar din România, în colaps! Medic: Noi ne cumpărăm săpun, fiindcă în terapie nu avem!
22 octombrie 2016

De la săpun, până la medicamente, pansamente și instrumente chirurgicale, spitalele din România duc lipsă de cele mai elementare lucruri, care ar trebui în mod normal asigurate fără probleme, au explicat mai mulți medici de la spitale mari din București, pentru vocea.biz.

Primul diagnostic după moartea bebelușului în elicopterul SMURD! Mama copilului a cerut sfaturi pe Facebook, în loc să îl ducă la doctor!
De Mediafax 21 octombrie 2016

Cauza morții copilului de opt luni care a fost plimbat între spitale a fost, potrivit datelor preliminare, insuficiență cardio-respiratorie acută, consecință a edemului cerebral și hemoragiei digestive, potrivit unui comunicat al Spitalului Județean Suceava, prin care trage mama la răspundere.

Dreptate pentru Mattias, copilul de 8 luni care a murit în elicopterul SMURD: 'Să nu mai lăsăm măcelari pe post de doctori'
20 octombrie 2016

Peste 29.000 de români au semnat o petiție lansată după moartea lui Mattias, un copil de numai 8 luni care și-a pierdut viața într-un elicopter SMURD în timp ce era transportat la spital.

Pregătiri pentru sezonul gripelor! 500.000 de doze de vaccin antigripal vor ajunge în cabinetele medicale
18 octombrie 2016

Începe campania de vaccinare antigripală! La Constanța au ajuns, însă, doar 23 de mii de doze dintre cele 150 de mii solicitate. Epidemiologii recomandă imunizarea, mai ales că numărul infecțiilor respiratorii acute a crescut cu aproape 40% față de aceeași perioadă a sezonului trecut și se așteaptă ca sezonul gripal să înceapă mai repede.

Secretul unei vieți sănătoase: câți pași trebuie să facem zilnic!
De Neptun TV 17 octombrie 2016

În timp ce fenomenul '10.000 de pași pe zi' a luat amploare și această limită a devenit una foarte populară, oamenii de știință sugerează că și o limită mai mică, dar efectuată la intensitate moderată sau mai mare, are beneficii pentru sănătate.

Tânără UMILITĂ de medicul ginecolog în timpul unei intervenții: 'E inimaginabil așa ceva!'
16 octombrie 2016

Situație scandaloasă la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Ruda unei tinere care a ajuns cu dureri cumplite la Secția de Obstetrică-Ginecologie îl acuză pe medic că a umilit-o pe tânără, că râdea în timp ce o controla și că i-a răspuns: 'Ce să îi fac eu dacă nu mai e virgină?'.

Alertă în sistemul de sănătate! O altă infirmieră a murit din cauza extenuării la locul de muncă!
De Neptun TV 16 octombrie 2016

După moartea asistentei de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, încă o angajată din sistemul sanitar a murit din cauza surmenajului la locul de muncă. Este vorba de o infirmieră de la Compartimentul Diabet, Nutriție și Boli Metabolice din cadrul Spitalului Județean Sibiu.

Aproape 72.000 de cazuri de infecții respiratorii înregistrate în numai o săptămână, în creștere cu 37% față de anul trecut!
De Neptun TV 15 octombrie 2016

Peste 71.800 de cazuri de infecții respiratorii acute au fost înregistrate în perioada 3 - 9 octombrie, la nivel național, numărul acestora fiind cu 37,4% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut.

Bătaie de joc pe banii bolnavilor de cancer, diabet sau epilepsie! Oamenii sunt obligați să meargă din farmacie în farmacie pentru a-și găsi medicamentele!
De Ioana Paidos 14 octombrie 2016

Vieți puse în pericol din cauza nenumăratelor crize de medicamente. Din farmacii lipsesc acum tratamente necesare cardiacilor, persoanelor cu diabet, epilepsie sau cancer. Ministerul Sănătății vrea să le impună farmaciilor și distribuitorilor de medicamente raportarea zilnică a stocurilor, pentru a vedea din timp unde sunt probleme.

Vraja Mării – Eforie Sud, locul din Dobrogea unde durerile sunt înlăturate de puterea miraculoasă a nămolului
14 octombrie 2016

Despre nămolul din Techirghiol se știe de mai bine de 200 de ani că are proprietăți unice în lume, iar utilizarea lui ca factor terapeutic are un efect cunoscut de mii de ani. Terapia cu nămol este un tratament vechi de mii de ani, care a fost folosit chiar și în Egiptul antic.

Ministerul Sănătății a repartizat pentru județul Constanța 22.400 doze de vaccin antigripal
De Ioana Paidos 14 octombrie 2016

Ministerul Sănătății a repartizat pentru județul Constanța 22.400 doze de vaccin antigripal și 4.300 de doze vaccin hexavalent. Dozele de vaccin vor fi ridicate de către reprezentanții DSPJ Constanța de la Unifarm, la începutul săptămânii viitoare, pe 17 octombrie.

Noi cazuri de meningită la Constanța: în școli au început dezinfecțiile
De Ioana Paidos 14 octombrie 2016

Numărul bolnavilor de meningită din județul Constanța este în continuă creștere. Direcția de Sănătate Publică a anunțat că de la inceputul lunii octombrie pana astăzi au fost suspicionate 31 cazuri de meningita acuta virala, din care 2 cazuri West Nile.

Trei constănțeni s-au îmbolnăvit de rujeolă - 33 de cazuri la nivel național
De Neptun TV 14 octombrie 2016

Ministerul Sănătății anunță că de la începutul anului până în prezent au fost confirmate 786 cazuri de rujeolă, cu 33 de cazuri mai multe față de săptămâna trecută, nefiind înregistrate alte decese în afara celor trei raportate.

Cardul de sănătate, un instrument INUTIL! Medicii se plâng de sistemul CNAS, iar victime sunt pacienții - VIDEO
13 octombrie 2016

De patru zile sistemul electronic prin care este folosit cardul de sănătate funcționează cu erori. Medicii de familie dau rețetele pe proprie răspundere, pentru ca pacienții să nu sufere. În același timp, însă, riscă să fie trași la răspundere dacă nu vor introduce datele la timp, atunci când problemele se vor rezolva. Pacienții se tem de asemenea că din acest motiv vor rămâne fără medicamentele atât de necesare. Ce face Casa de Asigurări? Continuă să promită găsirea unor soluții viabile.

CONSTANȚA. Panică în rândul părinților din cauza meningitei - VIDEO
De Ioana Paidos 13 octombrie 2016

Este panică în rândurile părinților din cauza meningitei! Mulți dintre ei nu și-au mai trimis copiii la școală de o săptămână și nu au de gând să o facă până când autoritățile nu iau măsuri. Astăzi au ajuns la Prefectură cu un memoriu în care cer să se facă dezinfecție în școli. În tot acest timp, DSP Constanța a informat directorii unităților de învățământ că... nu sunt necesare măsuri suplimentare de igienă.

Medicii din Sanitas Constanța au intrat în grevă japoneză: 'sistemul sanitar - prioritate națională!'
De Neptun TV 12 octombrie 2016

Medicii constănțeni care fac parte din Federația Sanitas au intrat, astăzi, în grevă japoneză. Cadrele medicale poartă banderole simbolice, solicitând, transformarea sistemului sanitar și a celui de asistență socială în priorități naționale.

CONSTANȚA. Zeci de cazuri de meningită ținute la blat de Direcția de Sănătate Publică - VIDEO
De Ioana Paidos 11 octombrie 2016

Zeci de cazuri de meningită virală în rândul școlarilor din județul Constanța. Deși boala este contagioasă și se extinde cu repeziciune, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică spun că abia acum vor lua măsuri și vor verifica ce se întâmplă în colectivități.

Tratament revoluționar pentru cancer!
De Neptun TV 10 octombrie 2016

Un nou tratament pentru persoanele care suferă de cancer, prezentat la Congresul European de Cancer, este considerat 'revoluționar'. Pacienții care suferă de cancer la gât și cap și care au luat medicamentul nivolumab, au trăit mai mult decât cei cu aceeiași boală, dar care au făcut tratament cu chimioterapie.

Un medic și o asistentă, urmăriți penal pentru ucidere din culpă după ce o pacientă a murit din cauza perfuziei
De Neptun TV 6 octombrie 2016

Un medic și o asistentă de la Spitalul de Arși, care au fost de gardă și s-au ocupat de femeia care a primit o transfuzie greșită de sânge și care a murit ulterior, sunt urmăriți penal pentru ucidere din culpă.

Reușită importantă în sănătate: prima persoană din lume care s-a vindecat de SIDA!
De Ciprian Paraschivu 3 octombrie 2016

Un bărbat din Marea Britanie este primul om din lume din sângele căruia a fost îndepărtat complet HIV, virusul care afectează sistemul imunitar. Reușita a fost posibilă cu ajutorul unei noi terapii dezvoltate de o echipă de cercetători de la cinci universități britanice.

Descoperire importantă în lupta contra diabetului - VIDEO
29 septembrie 2016

Primul pancreas artificial va putea fi comercializat în Statele Unite. El a primit în urmă cu o zi aprobarea Administrației americane pentru Alimente și Medicamente. Sistemul are un sensor care măsoară în permanență nivelul glicemiei și este capabil să determine dozele de insulină pentru fiecare pacient.

Ministerul Sănătății confirmă o 'posibilă abordare terapeutică superficială' în cazul morții lui Gyuri Pascu
De Neptun TV 29 septembrie 2016

Ministerul Sănătății informează, după verificările Corpului de Control al ministrului Sănătății, al Departamentului pentru Situații de Urgență și al Direcției de Sănătate Publică la Ambulanța București, că informațiile de până acum arată o posibilă abordare terapeutică superficială.

Scandal pe Facebook în privința vaccinării! Între timp, copiii se îmbolnăvesc și mor din cauza rujeolei - VIDEO
22 septembrie 2016

Vaccinarea copiilor ar trebui să fie obligatorie. Acesta este mesajul pe care îl susțin Asociația Pacienților, parlamentarii din Comisia de Sănătate, dar și Ministerul Sănătății, în urma celor trei decese cauzate de rujeolă. Vaccinarea însă, a devenit un subiect controversat, mai ales în mediul online, unde se duc campanii împotrivă acestui lucru. Printre cei care au avut păreri contra se regăsesc și vedete TV.