miercuri, 16 ianuarie 2019

Sanatate

Dosarul electronic de sănătate a devenit obligatoriu, însă sistemul informatic este... grav bolnav!
De Ioana Paidos 14 noiembrie 2016

Dosarul electronic de sănătate a devenit obligatoriu, dar sistemul pare sortit eșecului, la fel ca cel al cardului de sănătate. Deși este funcțional de doi ani, pacienții nu au auzit încă de el.

Numărul bolnavilor de diabet crește alarmant! Un milion de români nu știu că suferă de această boală - VIDEO
De Ioana Paidos 14 noiembrie 2016

Statistici îngrijorătoare vin de la medici. Peste un milion de români suferă de diabet zaharat, însă numărul bolnavilor nediagnosticați poate dubla această cifră.

CONSTANȚA. Echipamente de protecție gratuite și... nu prea, la Spitalul Județean de Urgență Constanța - VIDEO
De Ioana Paidos 10 noiembrie 2016

Echipamentele de protecție din Spitalul de Urgență Constanța sunt gratis... și nu prea. Astăzi, la o zi de când conducerea unității medicale, anunța că setul de unică folosință este oferit gratuit, la intarea în spital, acesta se dădea tot contra cost.

SISTEMUL BOLNAV DE SĂNĂTATE. Analize gratuite... la anul! Răspunsul primit de toți asigurații: 'NU AVEM PLAFON!'
De Ioana Paidos 9 noiembrie 2016

Visăm la dosare electronice ale pacienților și carduri de sănătate care să ușureze viața bolnavilor, dar și a medicilor. În schimb, avem un fiasco 'made in Romania', cel puțin în cazul cardului, care reflectă perfect sistemul de sănătate de la noi.

CONSTANȚA. Anunț important de la Spitalul Județean de Urgență: accesul vizitatorilor se face doar cu echipament de protecție!
9 noiembrie 2016

Începând de astăzi, accesul vizitatorilor în secțiile Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța se face numai cu echipament de protecție, potrivit unui anunț al conducerii unității spitalicești.

CONSTANȚA. Secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți este în stare CRITICĂ! Se încearcă RESUSCITAREA până la sfârșitul anului - VIDEO
7 noiembrie 2016

Numărul copiilor care se nasc prematur și cu grave afecțiuni medicale a crescut alarmant în ultimii ani. Din cauza subfinanțării, medicii nu au toate echipamentele care le-ar fi utile pentru salvarea bebelușilor.

ALERTĂ ALIMENTARĂ! Bacteria E.Coli descoperită în carne și lapte din toată țara!
De Neptun TV 7 noiembrie 2016

Prezența bacteriei Escherichia Coli verotoxigenă (E.Coli) a fost depistată într-un număr de șapte probe recoltate din produsele alimentare din mai multe județe ale țării, în urma controalelor efectuate de Direcțiile Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) județene.

Otravă vândută drept apă de băut în magazine: apa plată colcăie de microorganisme!
7 noiembrie 2016

19 sortimente de apă dintr-un supermaket au fost verificate la Direcția Sanitară Veterinară (DSV) București, iar rezultatele sunt dezastruoase. 11 sticle depășesc limita admisă de bacterii prezente în apă. Trei dintre ele depășesc limita admisă de 15 ori, adică colcăie de microorganisme.

Situație incredibilă în sănătate! Sistemul cardului de sănătate s-a blocat, din nou, după numai câteva ore!
De Neptun TV 4 noiembrie 2016

Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) este operațional, astăzi, doar în proporție de 40%, fiind blocate rețetele electronice și raportarea, a declarat președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Radu Țibichi, care a precizat că sunt probleme tehnice care se rezolvă greu în lipsa unui contract de mentenanță și că, dacă în trei zile nu vor fi remediate, va emite un ordin prin care va recunoaște serviciile efectuate în intervalul în care sistemul nu a funcționat.

S-a aflat cu exactitate câte mutații genetice provoacă fumatul. Vezi câte sunt și cât sunt de periculoase
4 noiembrie 2016

Una dintre cele mai des întâlnite tactici folosite de cei care încearcă să renunțe la fumat este de a calcula daunele - financiare sau fizice - provocate de fiecare țigară sau pachet de țigări.

Alertă de sănătate! Au apărut primele cazuri de gripă din acest sezon - VIDEO
De Ioana Paidos 3 noiembrie 2016

Primele cazuri de gripă din acest sezon au fost confirmate în țara noastră. Este vorba despre un copil și un adult, ambii nevaccinați. În tot acest timp, medicii de familie din Constanța au epuizat toate dozele de vaccin antigripal de la Ministerul Sănătății și așteaptă o nouă tranșă.

Premieră în lumea medicală din România: Un bebeluș născut fără buze, nas și cerul gurii a fost operat cu succes!
2 noiembrie 2016

Un bebeluș de o luna din Botoșani suferă de o malformație extrem de rară la nivel mondial. Micuțului îi lipsesc buzele, nasul și cerul gurii.

Federația Sanitas declanșează greva generală. Peste 80.000 de cadre medicale își cer drepturile - VIDEO
De Neptun TV 31 octombrie 2016

În jur de 80.000 de cadre medicale dar și personalul tehnic (TESA), membri ai sindicatului Sanitas au declanșat greva generală, o parte dintre ei adunându-se, în acesastă dimineața, în fața Spitalului Floreasca.

Părerea unanimă despre spitale, la un an de la tragedia din #Colectiv: 'Ar trebui totul să se dărâme și să se ridice de la zero'
De Neptun TV 30 octombrie 2016

Singura unitate de tratare a pacienților cu arsuri severe din România este cea de la Spitalul Floreasca, funcțională din primăvara acestui an, care poate primi doar șase pacienți în același timp, în condițiile în care, din vară, secția de Terapie Intesivă a Spitalului de Arși este închisă.

TERORISM SI… ANTITERORISM. CUM E SA NU FACI APROAPE NIMIC?
28 octombrie 2016

Ce e un terorist? Cineva ascuns,el pandeste la colt de strada, sta ascuns intr-o masina, in fata unui aeroport, pe faleza unui oras, la portile unui stadion, in fata unei terase, sau priveste un avion gata sa-l doboare… Ucide fara numar, ii e sete de sange, de oameni nevinovati.

Grevă generală în sănătate! Mii de medici, asistente, infirmiere și brancardieri vor întrerupe lucrul - VIDEO
De Ioana Paidos 28 octombrie 2016

Grevă generală în sistemul medical. De luni, mii de medici, asistente, infirmiere și brancardieri din toate spitalele din țară vor întrerupe lucrul. Sindicatele fac apel la pacienți să amâne, pe cât posibil, prezentarea la unitățile medicale în această zi, întrucât vor fi asigurate doar urgențele.

Spitalul CF Constanța, dotat cu farfurii din... donații - VIDEO
De Ioana Paidos 28 octombrie 2016

Spitalul CF Constanța a început să primească ajutoare, după ce Neptun TV a prezentat problemele cu care se confruntă pacienții internați acolo. O asociație a donat spitalului farfurii, furculițe și căni, pentru ca pacienții să nu mai vină cu ele de acasă. Managerul recunoaște că bugetul primit de la Casa de Asigurări este mult prea mic pentru a asigura necesarul pentru pacienți.

Apel umanitar pe Facebook! O studentă la Medicină din Constanța are nevoie de ajutorul nostru!
De Neptun TV 28 octombrie 2016

O tânără în vârstă de 21 de ani, din Constanța, studentă la Medicină, are nevoie de ajutorul nostru după ce a fost diagnosticată cu o boală cruntă.

Alți doi oameni au murit din cauza rujeolei! Câți români au murit până în prezent din cauza acestei boli
28 octombrie 2016

Alte două persoane au murit din cauza rujeolei, informează Ministerul Sănătății, numărul deceselor ajungând la șase.

Pacienți umiliți la Spitalul CF Constanța. Nu au tacâmuri, nu primesc mâncare - VIDEO
De Ioana Paidos 26 octombrie 2016

Bătaie de joc la adresa pacienților. Bolnavii cu probleme neurologice care se internează la Spitalul Clinic CF Constanța spun că sunt trimiși de medici să-și facă analizele la o altă unitate și să-și cumpere singuri medicamentele. Umilința nu se oprește aici: cei care sunt internați se plâng că trebuie să vină de acasă cu farfurii și tacâmuri dacă vor să primească mâncare.

Situație gravă în sănătate! Vaccinul BCG lipsește din maternitățile din Constanța și alte patru județe!
De Neptun TV 25 octombrie 2016

Vaccinul împotriva tuberculozei (BCG), destinat vaccinării nou-născuților, nu mai există de luni bune în multe dintre maternitățile din țară. Ministerul Sănătății promite, însă, că 64.000 de doze de vaccin vor ajunge, în cursul săptămânii, în unitățile medicale.

Cavalerii dalmațieni ai dreptății
24 octombrie 2016

În foarte multe dintre luările de poziție vis-a-vis de controversatul sistem informatic al Casei de Asigurări de Sănătate (ȘIUI) se desprinde, prin vehemență, dl Cristian Cloț, președinte al sindicatului din Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București dar și fost coordonator IT al aceleiași instituții, până în ianuarie 2011.

Bebeluș mort în spital, medici acuzați de neglijență: 'Dacă domnul doctor își respecta jurământul...'
24 octombrie 2016

Durere fără margini pentru o mamă din Cluj. Femeia și-a înmormântat copilul după doar o lună și jumătate de viață. Bebelușul avea o malformație gravă la esofag și trebuia să fie operat în străinătate.

Sistemul sanitar din România, în colaps! Medic: Noi ne cumpărăm săpun, fiindcă în terapie nu avem!
22 octombrie 2016

De la săpun, până la medicamente, pansamente și instrumente chirurgicale, spitalele din România duc lipsă de cele mai elementare lucruri, care ar trebui în mod normal asigurate fără probleme, au explicat mai mulți medici de la spitale mari din București, pentru vocea.biz.

Primul diagnostic după moartea bebelușului în elicopterul SMURD! Mama copilului a cerut sfaturi pe Facebook, în loc să îl ducă la doctor!
De Mediafax 21 octombrie 2016

Cauza morții copilului de opt luni care a fost plimbat între spitale a fost, potrivit datelor preliminare, insuficiență cardio-respiratorie acută, consecință a edemului cerebral și hemoragiei digestive, potrivit unui comunicat al Spitalului Județean Suceava, prin care trage mama la răspundere.

Dreptate pentru Mattias, copilul de 8 luni care a murit în elicopterul SMURD: 'Să nu mai lăsăm măcelari pe post de doctori'
20 octombrie 2016

Peste 29.000 de români au semnat o petiție lansată după moartea lui Mattias, un copil de numai 8 luni care și-a pierdut viața într-un elicopter SMURD în timp ce era transportat la spital.

Pregătiri pentru sezonul gripelor! 500.000 de doze de vaccin antigripal vor ajunge în cabinetele medicale
18 octombrie 2016

Începe campania de vaccinare antigripală! La Constanța au ajuns, însă, doar 23 de mii de doze dintre cele 150 de mii solicitate. Epidemiologii recomandă imunizarea, mai ales că numărul infecțiilor respiratorii acute a crescut cu aproape 40% față de aceeași perioadă a sezonului trecut și se așteaptă ca sezonul gripal să înceapă mai repede.

Secretul unei vieți sănătoase: câți pași trebuie să facem zilnic!
De Neptun TV 17 octombrie 2016

În timp ce fenomenul '10.000 de pași pe zi' a luat amploare și această limită a devenit una foarte populară, oamenii de știință sugerează că și o limită mai mică, dar efectuată la intensitate moderată sau mai mare, are beneficii pentru sănătate.

Tânără UMILITĂ de medicul ginecolog în timpul unei intervenții: 'E inimaginabil așa ceva!'
16 octombrie 2016

Situație scandaloasă la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Ruda unei tinere care a ajuns cu dureri cumplite la Secția de Obstetrică-Ginecologie îl acuză pe medic că a umilit-o pe tânără, că râdea în timp ce o controla și că i-a răspuns: 'Ce să îi fac eu dacă nu mai e virgină?'.

Alertă în sistemul de sănătate! O altă infirmieră a murit din cauza extenuării la locul de muncă!
De Neptun TV 16 octombrie 2016

După moartea asistentei de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, încă o angajată din sistemul sanitar a murit din cauza surmenajului la locul de muncă. Este vorba de o infirmieră de la Compartimentul Diabet, Nutriție și Boli Metabolice din cadrul Spitalului Județean Sibiu.