duminică, 20 ianuarie 2019

Sanatate

Alertă în sistemul de sănătate! O altă infirmieră a murit din cauza extenuării la locul de muncă!
De Neptun TV 16 octombrie 2016

După moartea asistentei de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, încă o angajată din sistemul sanitar a murit din cauza surmenajului la locul de muncă. Este vorba de o infirmieră de la Compartimentul Diabet, Nutriție și Boli Metabolice din cadrul Spitalului Județean Sibiu.

Aproape 72.000 de cazuri de infecții respiratorii înregistrate în numai o săptămână, în creștere cu 37% față de anul trecut!
De Neptun TV 15 octombrie 2016

Peste 71.800 de cazuri de infecții respiratorii acute au fost înregistrate în perioada 3 - 9 octombrie, la nivel național, numărul acestora fiind cu 37,4% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut.

Bătaie de joc pe banii bolnavilor de cancer, diabet sau epilepsie! Oamenii sunt obligați să meargă din farmacie în farmacie pentru a-și găsi medicamentele!
De Ioana Paidos 14 octombrie 2016

Vieți puse în pericol din cauza nenumăratelor crize de medicamente. Din farmacii lipsesc acum tratamente necesare cardiacilor, persoanelor cu diabet, epilepsie sau cancer. Ministerul Sănătății vrea să le impună farmaciilor și distribuitorilor de medicamente raportarea zilnică a stocurilor, pentru a vedea din timp unde sunt probleme.

Vraja Mării – Eforie Sud, locul din Dobrogea unde durerile sunt înlăturate de puterea miraculoasă a nămolului
14 octombrie 2016

Despre nămolul din Techirghiol se știe de mai bine de 200 de ani că are proprietăți unice în lume, iar utilizarea lui ca factor terapeutic are un efect cunoscut de mii de ani. Terapia cu nămol este un tratament vechi de mii de ani, care a fost folosit chiar și în Egiptul antic.

Ministerul Sănătății a repartizat pentru județul Constanța 22.400 doze de vaccin antigripal
De Ioana Paidos 14 octombrie 2016

Ministerul Sănătății a repartizat pentru județul Constanța 22.400 doze de vaccin antigripal și 4.300 de doze vaccin hexavalent. Dozele de vaccin vor fi ridicate de către reprezentanții DSPJ Constanța de la Unifarm, la începutul săptămânii viitoare, pe 17 octombrie.

Noi cazuri de meningită la Constanța: în școli au început dezinfecțiile
De Ioana Paidos 14 octombrie 2016

Numărul bolnavilor de meningită din județul Constanța este în continuă creștere. Direcția de Sănătate Publică a anunțat că de la inceputul lunii octombrie pana astăzi au fost suspicionate 31 cazuri de meningita acuta virala, din care 2 cazuri West Nile.

Trei constănțeni s-au îmbolnăvit de rujeolă - 33 de cazuri la nivel național
De Neptun TV 14 octombrie 2016

Ministerul Sănătății anunță că de la începutul anului până în prezent au fost confirmate 786 cazuri de rujeolă, cu 33 de cazuri mai multe față de săptămâna trecută, nefiind înregistrate alte decese în afara celor trei raportate.

Cardul de sănătate, un instrument INUTIL! Medicii se plâng de sistemul CNAS, iar victime sunt pacienții - VIDEO
13 octombrie 2016

De patru zile sistemul electronic prin care este folosit cardul de sănătate funcționează cu erori. Medicii de familie dau rețetele pe proprie răspundere, pentru ca pacienții să nu sufere. În același timp, însă, riscă să fie trași la răspundere dacă nu vor introduce datele la timp, atunci când problemele se vor rezolva. Pacienții se tem de asemenea că din acest motiv vor rămâne fără medicamentele atât de necesare. Ce face Casa de Asigurări? Continuă să promită găsirea unor soluții viabile.

CONSTANȚA. Panică în rândul părinților din cauza meningitei - VIDEO
De Ioana Paidos 13 octombrie 2016

Este panică în rândurile părinților din cauza meningitei! Mulți dintre ei nu și-au mai trimis copiii la școală de o săptămână și nu au de gând să o facă până când autoritățile nu iau măsuri. Astăzi au ajuns la Prefectură cu un memoriu în care cer să se facă dezinfecție în școli. În tot acest timp, DSP Constanța a informat directorii unităților de învățământ că... nu sunt necesare măsuri suplimentare de igienă.

Medicii din Sanitas Constanța au intrat în grevă japoneză: 'sistemul sanitar - prioritate națională!'
De Neptun TV 12 octombrie 2016

Medicii constănțeni care fac parte din Federația Sanitas au intrat, astăzi, în grevă japoneză. Cadrele medicale poartă banderole simbolice, solicitând, transformarea sistemului sanitar și a celui de asistență socială în priorități naționale.

CONSTANȚA. Zeci de cazuri de meningită ținute la blat de Direcția de Sănătate Publică - VIDEO
De Ioana Paidos 11 octombrie 2016

Zeci de cazuri de meningită virală în rândul școlarilor din județul Constanța. Deși boala este contagioasă și se extinde cu repeziciune, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică spun că abia acum vor lua măsuri și vor verifica ce se întâmplă în colectivități.

Tratament revoluționar pentru cancer!
De Neptun TV 10 octombrie 2016

Un nou tratament pentru persoanele care suferă de cancer, prezentat la Congresul European de Cancer, este considerat 'revoluționar'. Pacienții care suferă de cancer la gât și cap și care au luat medicamentul nivolumab, au trăit mai mult decât cei cu aceeiași boală, dar care au făcut tratament cu chimioterapie.

Un medic și o asistentă, urmăriți penal pentru ucidere din culpă după ce o pacientă a murit din cauza perfuziei
De Neptun TV 6 octombrie 2016

Un medic și o asistentă de la Spitalul de Arși, care au fost de gardă și s-au ocupat de femeia care a primit o transfuzie greșită de sânge și care a murit ulterior, sunt urmăriți penal pentru ucidere din culpă.

Reușită importantă în sănătate: prima persoană din lume care s-a vindecat de SIDA!
De Ciprian Paraschivu 3 octombrie 2016

Un bărbat din Marea Britanie este primul om din lume din sângele căruia a fost îndepărtat complet HIV, virusul care afectează sistemul imunitar. Reușita a fost posibilă cu ajutorul unei noi terapii dezvoltate de o echipă de cercetători de la cinci universități britanice.

Descoperire importantă în lupta contra diabetului - VIDEO
29 septembrie 2016

Primul pancreas artificial va putea fi comercializat în Statele Unite. El a primit în urmă cu o zi aprobarea Administrației americane pentru Alimente și Medicamente. Sistemul are un sensor care măsoară în permanență nivelul glicemiei și este capabil să determine dozele de insulină pentru fiecare pacient.

Ministerul Sănătății confirmă o 'posibilă abordare terapeutică superficială' în cazul morții lui Gyuri Pascu
De Neptun TV 29 septembrie 2016

Ministerul Sănătății informează, după verificările Corpului de Control al ministrului Sănătății, al Departamentului pentru Situații de Urgență și al Direcției de Sănătate Publică la Ambulanța București, că informațiile de până acum arată o posibilă abordare terapeutică superficială.

Scandal pe Facebook în privința vaccinării! Între timp, copiii se îmbolnăvesc și mor din cauza rujeolei - VIDEO
22 septembrie 2016

Vaccinarea copiilor ar trebui să fie obligatorie. Acesta este mesajul pe care îl susțin Asociația Pacienților, parlamentarii din Comisia de Sănătate, dar și Ministerul Sănătății, în urma celor trei decese cauzate de rujeolă. Vaccinarea însă, a devenit un subiect controversat, mai ales în mediul online, unde se duc campanii împotrivă acestui lucru. Printre cei care au avut păreri contra se regăsesc și vedete TV.

Focarele de rujeolă, izbucnite în comunitățile de romi nevaccinați reîntorși din Italia
De Neptun TV 22 septembrie 2016

Focarele de rujeolă identificate la granița dintre județele Bistrița Năsăud și Cluj au apărut în comunități de romi cu populație migratoare și în care copiii nu au fost vaccinați, iar astfel s-a ajuns la îmbolnăvirea a peste 200 de copii din cele două județe.

Autoritățile centrale nu vor spital regional la Constanța!
21 septembrie 2016

Autoritățile centrale nu vor spital regional la Constanța. Asta este concluzia senatorului Nicolae Moga, după ce a citit răspunsurile la adresele pe care le-a înaintat către premierul Cioloș și ministerele sănătații și dezvoltării regionale.

ALERTĂ MEDICALĂ. Ministerul Sănătății: 'Ne confruntăm cu o EPIDEMIE!'. Trei copii au murit!
De Neptun TV 21 septembrie 2016

Ministerul Sănătății anunță că în România au fost înregistrate 675 de cazuri de rujeolă în decursul a opt luni, fiind înregistrate trei decese, anul trecut fiind înregistrate doar șapte cazuri de îmbolnăvire.

VIDEO. Șoareci și urechelnițe într-un spital din România. Manager: 'se mai întâmplă să intre un șoricel'
De Neptun TV 20 septembrie 2016

Pacienții Spitalului de Pneumoftiziologie din Aiud se pot 'lăuda' că au ca vecini de pat șoareci și urechelnițe.

Val de meningite la Constanța: 'Mulți își fac nevoile în apa mării!' - VIDEO
De Ioana Paidos 19 septembrie 2016

Val de meningite la Constanța. Zeci de pacienți, mulți din ei copii, au avut nevoie în această vară de tratament de specialitate. Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase se tem că, odată cu începerea școlii și intrarea copiilor în colectivitate, există riscul reapariției bolii.

Medici ginecologi, judecați pentru că își UMILEAU pacientele sărace: 'Fără șase milioane nu îți fac niciun avort'
17 septembrie 2016

Doina Andrei, Simona Botez și Adrian Tănăsescu, cei trei trei medici acuzați că că au transformat Secția Ginecologie a spitalului din Vaslui, într-un veritabil SRL, s-au confruntat din nou cu fostele paciente cărora le-au cerut șpagă pentru efectuarea serviciilor medicale.

CRIZĂ ÎN SĂNĂTATE. Unul dintre cele mai importante vaccinuri pentru bebeluși lipsește din spitale - VIDEO
De Ioana Paidos 16 septembrie 2016

Unul dintre cele mai importante vaccinuri pentru bebeluși lipsește din spitale! Nou născuții părăsesc maternitățile neimunizați împotriva unei boli grave: tuberculoza. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Constanța spun că stocurile sunt epuizate și așteaptă dozele necesare de la Ministerul Sănătății. Părinții sunt îngrijorați, mai ales că acest vaccin nu se găsește în farmacii.

Virusul West Nile, tratat cu... o revoltătoare indiferență de autoritățile constănțene - secretomania, cuvânt de ordine!
De Ioana Paidos 15 septembrie 2016

Virusul West Nile, care a ucis deja cinci români în ultimele luni, este tratat cu... indiferență de autoritățile constănțene. Deși un adolescent de 15 ani, din Mangalia, a fost diagnosticat cu meningită West Nile, la începutul lunii, în timp ce litoralul era încă plin de turiști, Direcția de Sănătate Publică nu a luat nicio măsură de prevenire. Nici nu a anunțat autoritățile să ia măsuri împotriva țânțarilor care transmit virusul și nici populația nu a fost informată cum să se protejeze.

ALERTĂ! Sanitas anunță că toate spitalele din țară vor intra ÎN GREVĂ GENERALĂ, pe 31 octombrie!
De Neptun TV 15 septembrie 2016

Federația Sanitas a anunțat că pe 31 octombrie va fi grevă generală după ce în urma discuțiilor cu ministrul Muncii și cel al Sănătății nu s-a ajuns la o înțelegere pe marginea salariilor personalului tehnic administrativ din spitale.

ALERTĂ LA MANGALIA! Infecție cu virusul West-Nile, confirmată la un adolescent de 15 ani! Autoritățile locale, lipsite de reacție!
De Neptun TV 14 septembrie 2016

Autoritățile din Mangalia au intrat în alertă după confirmarea unui caz de infecție cu virusul West-Nile, infecție ce poate fi transmisă și prin sânge.

Controale în restaurante și hipermarket-uri: amenzi și produse confiscate din cauza condițiilor de igienă!
12 septembrie 2016

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța au verificat, săptămâna trecută, zeci de restaurante, hipermarket-uri și magazine, ocazii cu care au aplicat amenzi și au confiscat produse din cauza condițiilor de igienă.

ALERTĂ ALIMENTARĂ. E.Coli în carnea de oaie, vită, pasta de mici și lapte din mai multe restaurante, magazine și abatoare din țară
De Neptun TV 8 septembrie 2016

Controalele făcute de inspectorii Autorității Naționale Sanitar-Veterinare (ANSVSA) la mai mulți agenți economici din țară au dus la descoperirea bacteriei Escherichia Coli (E.Coli) în 14 probe din carne de oaie, vită, pastă de mici sau lapte puse la vânzare în restaurante, magazine, abatoare sau ferme din țară, arată oficialii ANSVSA.

Un vot poate schimba viața unui copil: Urgența Spitalului din Mangalia poate fi dotată cu ajutorul nostru!
De Ioana Paidos 7 septembrie 2016

Mii de copii ajung în fiecare vară la Urgența Spitalului Municipal Mangalia. Aici nu există însă aparatură pentru resuscitare sau monitorizare. Urgența de la Pediatrie ar putea fi dotată gratuit cu echipamente moderne, necesare salvării vieții micuților.