sîmbătă, 24 martie 2018

Sanatate

Situație revoltătoare la Spitalul Județean Tulcea! Copiii bolnavi sunt trimiși la Constanța după ce singurul medic a intrat în concediu!
De Neptun TV 6 iulie 2016

Situație revoltătoare la Spitalul Județean Tulcea unde copiii care au nevoie de consultul unui specialist sunt puși pe drumuri o sută de kilometri, alături de părinți, până la Spitalul din Constanța. Motivul? Singurul pediatru al unității din Tulcea se află în concediu și nu are cine să-i vadă pe micuți. Este încă o dovadă a nepăsării care există în sistemul sanitar de pe urma căreia suferă pacienții.

A intrat în vigoare noul contract-cadru privind serviciile medicale asigurate de CNAS: care sunt principalele schimbări!
De Neptun TV 1 iulie 2016

oul contract-cadru privind serviciile medicale asigurate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a intrat în vigoare deastăzi au declarat pentru Mediafax reprezentanții CNAS.

Avertismenul unui manager de spital: În România nu există dezinfectanți pe bază de chlorhexidină!
De Neptun TV 26 iunie 2016

Unul dintre cei mai puternici dezinfectanți de piele, chlorhexidina, recomandat de ghidurile americane și europene, lipsește momentan din spitalele românești, ceea ce ne plasează teoretic într-o situație de malpraxis, atrage atenția managerul Spitalului 'C. C. Iliescu', Prof. Dr. Șerban Bubenek

Spitalul de Pneumoftiziologie din Constanța, dotat cu aparatură modernă de ventilație mecanică
De Ioana Paidos 23 iunie 2016

Pacienții cu probleme respiratorii din județul Constanța vor fi tratați cu aparatură la standarde înalte. Spitalul de Pneumoftiziologie din Constanța a fost dotat cu 7 aparate de ventilație mecanică, de importanță vitală pentru oamenii care au probleme respiratorii.

Oamenii de știință au descoperit tratamentul împotriva cancerului la sân
De Neptun TV 22 iunie 2016

Cercetătorii australieni afirmă că au descoperit un mod de a crea medicamentul ce poate stopa sau chiar preveni formarea celulelor canceroase la femeile predispuse la dezvoltarea cancerului mamar ereditar.

OFICIAL. Schimbări în Sănătate: consultații decontate de CNAS, RMN gratuit, proteze plătite de stat! VEZI DETALII
De Neptun TV 16 iunie 2016

Pacienții vor beneficia de decontarea analizelor de tip RMN la sân, copiii vor beneficia de consultații decontate de CNAS o dată la șase luni, față de o dată la 12 luni în prezent, iar asigurații vor avea două noi proteze decontate de CNAS, potrivit unui nou Contract Cadru aprobat, joi, de Guvern.

Cinci asociații ale pacienților anunță că nu susțin raportul pe Sănătate al Avocatului Poporului
De Neptun TV 12 iunie 2016

Reprezentanții a cinci asociații ale pacienților din România anunță că nu se vor alătura demersului Avocatului Poporului de a elabora un raport special pe Sănătate, aceștia părăsind dezbaterea de joi de la Palatul Parlamentului, susținând că acțiunea este una organizată superficial.

Frunzele de nuc, miracol pentru sănătate! La ce pot fi folosite?
De Neptun TV 9 iunie 2016

Frunzele de nuc sunt foarte bogate în substanțe active precum taninuri variate, acid galic, vitamina C, ulei esențial sau derivați naftochinonici ce au proprietăți fungicide și antibacteriene.

Câți angajați din sistemul sanitar vor beneficia de creșteri salariale și câți bani vor primi în plus
De Neptun TV 8 iunie 2016

Ministerul Sănătății explică impactul pe care îl are Ordonanța de Urgență aprobată astăzi, privind salarizarea din sectorul public, precizând că salariile vor crește pentru 163.000 de persoane din sistemul sanitar.

Situație halucinantă la spital: Dulapul cu medicamente rămâne închis: 'În România se fură orice!'
De Neptun TV 4 iunie 2016

Scandalul continuă la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon, după mărturisirea că dulapul cu medicamente este închis.

DESCOPERIRE. Un vaccin universal împotriva cancerului poate deveni în curând realitate!
De Ciprian Paraschivu 3 iunie 2016

Un vaccin universal împotriva cancerului poate deveni în curând realitate. Și asta mulțumită unei unei importante descoperiri din domeniul geneticii. Este vorba despre o tehnologie care permite reprogramarea celulelor imunitare pentru a ataca orice tip de boală. Cancerul este primul pe lista țintelor.

Constanța, INVADATĂ DE CĂPUȘE! Zeci de persoane ajung săptămânal la spital, mușcate de micile insecte!
De Ioana Paidos 27 mai 2016

Semnal de alarmă tras de medicii constănțeni. Zeci de persoane ajung săptămânal la spital mușcate de căpușe. Din fericire, nu a existat niciun caz de boală Lyme, o afecțiune gravă provocată de aceste insecte. Angajații Primăriei care se ocupă de dezinsecție spun că ploile din ultima perioadă au dus la înmulțirea căpușelor.

DECIZIE. Hexi Pharma poate plăti salarii, taxele către stat și transporturile deja comandate
De Neptun TV 27 mai 2016

Tribunalul București a decis să mențină măsurile preventive în privința firmei Hexi Pharma, cu excepția celor necesare pentru plata utilităților și a salariilor, taxelor către stat și a transporturilor comandate anterior măsurilor preventive.

CONSTANȚA. Spitalul Județean de Urgență a folosit dezinfectanți de la Hexi Pharma!
De Ioana Paidos 27 mai 2016

În urma unui control desfășurat de o echipă de audit intern din cadrul Consiliului Județean Constanța s-a constatat că în perioada 2012-2015, Spitalul Județean 'Sfântul Andrei' a achiziționat produse biocide de la compania Hexi Pharma.

OFICIAL. Cauza îmbolnăvirilor din Argeș, necunoscută: Guvernul cere verificarea vaccinurilor
De Neptun TV 25 mai 2016

Corpul de control al premierului nu a identificat cauza îmbolvărilor la bebelușii din Argeș, dar a solicitat PÎCCJ verificări privind stocurile de vaccinuri existente la nivelul Direcțiilor județene de sănătate publică, a spitalelor și a cabinetelor medicale individuale și calitatea acestora.

RAPORT EUROPEAN. Aproape jumătate din decesele din spitalele românești puteau fi evitate!
De Neptun TV 24 mai 2016

Aproape jumătate din decesele care au avut loc în spitalele românești, în anul 2013, ar fi putut fi evitate având în vedere evoluția tehnologică și cunoștințele medicale actuale, arată un raport Eurostat, publicat astăzi de organismul UE.

NENOROCIRE ÎN MATERNITĂȚI. Personal INSUFICIENT și logistică medicală DEPĂȘITĂ în majoritatea maternităților din România!
19 mai 2016

Personal insuficient, analize vitale care nu pot fi efectuate noaptea sau în zilele de sărbătoare, rată mare a nașterilor prin cezariană și logistică medicală depășită – acestea sunt doar câteva dintre problemele reclamate de maternitățile din România, în urma unui studiu efectuat de Salvati Copiii, care a vizat 163 de unități din întreaga țara.

AVERTISMENT. Virusul Zika poate să ajungă în România, prin intermediul tânțarilor!
De Neptun TV 18 mai 2016

Virusul Zika riscă să se răspândească în numeroase țări europene, inclusiv în România, avertizează Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Epidemiilor, precizând că țânțari din specia celor care transmit boala au fost depistați la Marea Neagră.

ALERTĂ ALIMENTARĂ. Parizerul din magazine este colorat cu EXTRACT DE GÂNDACI!
17 mai 2016

Asociația Pro Consumatori a analizat 52 de tipuri de parizer din marile magazine din România, iar rezultatele au fost teribile: jumătate din parizerul analizat conține piele de pasăre, zgârciuri și cartilagii, iar 73% din produse sunt colorate cu extract de gândaci!

Alertă alimentară la carne și lapte! ANSVSA demarează o anchetă națională!
De Neptun TV 15 mai 2016

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat astăzi că va demara un Plan Național de Control, în data de 16 mai, pentru a determina prevalența Escherichia Coli (E-coli) verotoxigenă în produse alimentare de origine animală.

Declarația ȘOCANTĂ a unui medic despre sistemul sanitar: 'SUNTEM TRATAȚI CA NIȘTE GUNOAIE!'
12 mai 2016

Șeful Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalul 'Marie Curie', dr. Cătălin Cîrstoveanu, s-a declarat șocat de rezultatele dezinfectanților Hexi Pharma cu care erau spălați copii.

CONSTANȚA. Un nou Centru de Radioterapie va fi construit la Spitalul Județean - VIDEO
De Robert Nenciu 11 mai 2016

A fost făcut primul pas concret pentru ridicarea unui centru nou de radioterapie la Constanța. Consiliul Județean a alocat astăzi 4 milioane de lei pentru ridicarea unui buncăr în care se va afla aparatură ultra modernă.

Medicamente eliberate doar cu rețetă, vândute 'pe sub mână' în farmacii - VIDEO
De Ioana Paidos 10 mai 2016

Ne otrăvim singuri cu medicamente, iar la acest fenomen contribuie cu bună știință și farmaciștii. Pastile, care în mod normal se eliberează doar cu rețetă, sunt împărțite cu generozitate în farmacii.

A fost inventat spray-ul nazal care tratează autismul
6 mai 2016

Un spray nazal ce conține hormonul fericirii promite să amelioreze simptomele persoanele care suferă de autism și de schizofrenie, făcându-le mai sociabile. Testat de o echipă de cercetători din Norvegia, acesta este mult mai eficient decât medicamentele tradiționale contra depresiei, care își fac efectul abia în a doua săptămână de la debutul tratamentului.

Trei spitale din Constanța implicate în scandalul dezinfectanților diluați!
De Neptun TV 6 mai 2016

Ministerul Sănătății a publicat, astăzi, lista unităților sanitare în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme în urma controalelor realizate conform dispoziției ministrului Sănătății prin intermediul Direcțiilor de Sănătate Publică din țară.

Scandalul dezinfectanților diluați. Premierul Dacian Ciolos: “Nu exclud nicio variantă”
6 mai 2016

Scaunul ministrului sănătații Patriciu Achimaș-Cadariu se clatină. Premierul Dacian Cioloș a declarat că nu exclude nicio măsură în cazul oficialului din sănătate, în urma controalelor anunțate.

Medicii cer declararea SITUAȚIEI DE URGENȚĂ din cauza dezinfectanților din spitale!
De Neptun TV 6 mai 2016

Alianța Medicilor din România a transmis astăzi un memoriu la Ministerul Sănătății, Administrația Prezidențială și Guvern 'privind consecințele deosebit de grave ale utilizării de substanțe dezinfectante improprii în mediul spitalicesc din România', cerând declararea situației de urgență!

Un remediu împotriva cancerului, exclus de pe piață de mafia farmaceutică mondială!
De Neptun TV 5 mai 2016

În volumul său 'World Without Cancer', autorul american Edward Griffin descrie adevărul despre o descoperire mai veche, ascunsă cu grijă de marele public, și anume proprietățile curative ale vitaminei B17, numită și laetril sau amigdalina, scrie EsoReiter.

Controale în toate spitalele din țară din cauza dezinfectanților achiziționați de la Hexi Pharma
De Ana-Maria Stancu 28 aprilie 2016

Spitalele din România vor fi controlate în detaliu de Ministerul Sănătății. Decizia a fost luată după ce s-a descoperit că dezinfectantul folosit în unitățile din țară este diluat de nenumărate ori, iar pacienții sunt expuși infecțiilor.

DEZVĂLUIRI. Soluțiile care ar trebui să omoare microbii din spitale sunt diluate și, deci, ineficiente!
26 aprilie 2016

Dosar penal în urma dezvăluirilor făcute de jurnalistul Cătălin Tolontan, privind antisepticele diluate folosite în sute de spitale din țară. Procurorul general, Bogdan Licu, a declarat în această dimineață că Parchetul s-a autosesizat în acest caz și a demarat o anchetă.