duminică, 22 aprilie 2018

Sanatate

Controale în toate spitalele din țară din cauza dezinfectanților achiziționați de la Hexi Pharma
De Ana-Maria Stancu 28 aprilie 2016

Spitalele din România vor fi controlate în detaliu de Ministerul Sănătății. Decizia a fost luată după ce s-a descoperit că dezinfectantul folosit în unitățile din țară este diluat de nenumărate ori, iar pacienții sunt expuși infecțiilor.

DEZVĂLUIRI. Soluțiile care ar trebui să omoare microbii din spitale sunt diluate și, deci, ineficiente!
26 aprilie 2016

Dosar penal în urma dezvăluirilor făcute de jurnalistul Cătălin Tolontan, privind antisepticele diluate folosite în sute de spitale din țară. Procurorul general, Bogdan Licu, a declarat în această dimineață că Parchetul s-a autosesizat în acest caz și a demarat o anchetă.

Situație absurdă în Constanța! Liste de așteptare până în NOIEMBRIE pentru analizele medicale GRATUITE!
De Ioana Paidos 26 aprilie 2016

Suntem egali când vine vorba de cotizația la asigurările de sănătate, dar nu și când vorbim despre drepturi. Pacienții care vor să își facă analize medicale gratuit sunt puși pe liste de așteptare care durează cu lunile.

CONSTANȚA. Zeci de pompieri s-au mobilizat și au donat sânge!
De Ana-Maria Stancu 26 aprilie 2016

Zeci de pompieri constănțeni s-au mobilizat astăzi pentru o misiune specială. Au îmbrăcat haina militară și au mers la centru de transfuzii din Constanța unde au donat benevol sânge. Gestul lor face parte din campania “Iepuraș pentru o zi”. Bonurile strânse în urma donării de sânge vor fi folosite pentru cumpărarea unor cadouri pentru copiii din centrele de plasament.

Terapie revoluționară cu lumină împotriva cancerului
De Ciprian Paraschivu 26 aprilie 2016

Reușită medicală extraordinară în Statele Unite. Celule canceroase au intrat în remisie ca urmare a unui tratament revoluționar cu lumină. Deși mai sunt mulți pași care trebuie parcurși până la o terapie aplicabilă oamenilor, experimentul deschide noi orizonturi în lupta cu cancerul.

De unde provin cele mai PERICULOASE ALIMENTE din magazinele din România!
26 aprilie 2016

Spania, Franța și Olanda sunt țările UE de unde provin cele mai multe produse alimentare pentru care autoritățile au alertat statele membre. Acestea sunt însă și printre cei mai mari producători și exportatori de alimente procesate.

ANCHETĂ ÎN SPITALELE DIN ROMÂNIA! Cel mai mare producător de dezinfectante livrează produse diluate!
25 aprilie 2016

Cel mai mare producător de dezinfectante din România livrează produse diluate de până la 9 ori. Dezvăluirea – bombă a fost făcută în urma unei anchete de jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor.

Alimentele care cresc predispoziția pentru boli fatale
De Neptun TV 24 aprilie 2016

Un avocat cu peste 20 de ani experiență de instrumentat procese despre cazuri cu intoxicații alimentare, a decis să nu mai mănânce stridii, mâncare semi-preparată și lapte pasteurizat, din cauza faptului că acele produse cresc predispoziția consumatorilor la boli fatale, scrie Business Insider.

CONSTANȚA. Spitalele și farmaciile, în criză de vaccin antitetanos!
De Ioana Paidos 22 aprilie 2016

Criză de vaccin antitetanos în unitățile medicale din Constanța! Spitalul de Urgență nu mai are nici măcar o doză, iar cu aceeași situație se confruntă și Spitalul de Boli Infecțioase. Mai grav este că vaccinul se găsește extrem de greu și în farmacii. Medicii avertizează că, în lipsa lui, pacienții cu tetanos pot muri.

CONSTANȚA. Situație ALARMANTĂ! Zeci de constănțeni au fost mușcați de CĂPUȘE!
20 aprilie 2016

Mare atenție, când ieșiți la plimbare prin parcuri sau la pădure! Din iarbă vă pândește un dușman de temut: căpușele. Este sezonul lor și sunt extrem de periculoase, avertizează medicii. Pot provoca boli grave, cum ar fi Lyme.

CONSTANȚA. Protest în fața Prefecturii: angajații din sistemul sanitar cer salarii mai mari!
De Ioana Paidos 20 aprilie 2016

Mii de angajați din sistemul sanitar și de asistență socială au ieșit astăzi în stradă. Au protestat în Capitală, dar și în mai multe județe din țară. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de salariile mici, de condițiile de lucru și de faptul că nu sunt deblocate posturile din sistemul sanitar. La Constanța, cadrele medicale au purtat măști chirugicale și au organizat un „protest al tăcerii”.

CONSTANȚA. Angajații din sistemul sanitar vor protesta, mascați, în fața Prefecturii!
De Ioana Paidos 19 aprilie 2016

Sindicatul Sanitas Constanța va picheta Prefectura Constanța mâine, 2 aprilie, în intervalul 11.00 – 13.00, pentru a prezenta reprezentanților Guvernului în teritoriu revendicările membrilor de sindicat.

Veste șocantă de la Organizația Mondială a Sănătății: un tip de vaccin trebuie SCHIMBAT ÎN TOATĂ LUMEA!
De Neptun TV 16 aprilie 2016

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) amintește că țările mai au la dispoziție două săptămâni pentru a schimba vaccinurile împotriva poliomielitei, de a cărei eradicare omenirea este 'mai aproape ca oricând'.

Un bărbat paralizat, vindecat cu ajutorul unui cip implantat în creier
De Ciprian Paraschivu 14 aprilie 2016

Un tânăr american de 24 de ani, rămas complet paralizat în urmă cu șase ani, din cauza unui accident, a reușit să-și miște mâna și degetele cu ajutorul unui microcip care i-a fost implantat în creier.

Medicii ies în stradă: sindicatele din sănătate au anunțat proteste la nivel național
De Neptun TV 14 aprilie 2016

Federația Sindicală Hipocrat, Sindicatul Promedica și Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România, împreună cu Organizația Sindicală „Cartel Alfa” vor organiza proteste în fața Guvernului pe 20-22 aprilie, iar Federația SANITAS va picheta mai multe ministere în perioada 9-13 mai.

CONSTANȚA. Soluții pentru salvarea laboratorului de radioterapie a Spitalului Județean de Urgență
De Ioana Paidos 12 aprilie 2016

Bolnavii de cancer din județul Constanța care au nevoie de radioterapie își vor continua tratamentul la București. Conducerea Spitalului Județean a anunțat că pacienților le vor fi asigurate gratuit transportul și investigațiile la Institutul Oncologic din Capitală, după ce singurul aparat din Constanța a fost scos din uz.

Bolnavii de cancer din Constanța vor fi internați la Institutul Oncologic București
De Neptun TV 12 aprilie 2016

Bolnavii de cancer din Constanța, care nu mai pot face radioterapie la Spitalul Județean, activitatea serviciului fiind suspendată după ce aparatulului cu cobalt i-a expirat avizul de funcționare, vor fi tratați la Institutul Oncologic din București.

CONSTANȚA. Spitalul Județean IESE DIN CARANTINĂ - vezi programul de vizite
De Ioana Paidos 12 aprilie 2016

Carantina de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța va fi ridicată joi, au anunțat astăzi reprezentanții unității medicale, astfel că vizitatorii vor avea din nou acces în incinta acestuia.

CONSTANȚA. Carantina de la Spitalul Județean de Urgență va fi ridicată!
De Neptun TV 11 aprilie 2016

Carantina de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța va fi ridicată în zilele următoare. La sfârșitul săptămânii, vizitatorii vor avea, din nou, acces în unitatea medicală.

Managerul Spitalului Județean Constanța, dr. Dan Căpățână, invitat în această seară la Reporter Special
De Neptun TV 11 aprilie 2016

I s-a cerut demisia pentru că a suspendat activitatea unei secții din spital după ce autorizația aparatului de radioterapie a expirat. Dan Căpățână, managerul spitalului Județean de Urgență Constanța vine la Reporter Special pentru a explica situația și a ne spune dacă cei care îl contestă au întins până acum o mână de ajutor unității sanitare.

Condiții mizere pentru bolnavii de cancer: 'Nici la pușcărie nu cred că e așa' - GALERIE FOTO
9 aprilie 2016

O femeie a fost nevoită să-și privească tatăl cum se stinge, cum pierde lupta cu boala și pleacă pentru totdeauna de lângă ea. Totul, într-un decor pe care îl descrie ca fiind 'ca după un Război Mondial'.

CONSTANȚA. Zeci de copii cu autism au participat la un marș de conștientizare
De Ioana Paidos 8 aprilie 2016

Trăiesc într-o lume doar a lor, în care nu leagă prietenii, comunică greu cu cei din jur și nu reacționează nici măcar la auzul propriului nume. Vorbim despre copiii cu autism care sunt nevoiți să facă zeci de ore de terapie săptămânal pentru a duce o viață cât mai apropiată de normal. Astăzi, la Constanța, a avut loc un marș de conștientizare a autismului, la care au participat zeci de copii, părinți și terapeuți.

CONSTANȚA. Protestul de la Spitalul Județean de Urgență, transformat în inițiativă politică
8 aprilie 2016

Așa - numitul protest civic de la Spitalul de Urgență Constanța, popularizat pe rețelele de socializare, s-a transformat în inițiativă politică. Sub pretextul că sunt nemulțumiți pentru că singurul aparat de radioterapie din județ a fost scost din uz, protestatarii au cerut demisia managerului Dănuț Căpățână. S-au remarcat prin vehemeță membrii stafului de campanie a candidatului PNL la primăria municipiului și alte figuri politice.

10 lucruri pe care trebuie să le știi, pentru a avea o inimă sănătoasă!
De Neptun TV 7 aprilie 2016

Bolile de inima sunt cauza numărul unu de deces atât la bărbați cât și la femei. Atacurile de cord sunt celmai frecvent cauzate de acumularea plăcilor bacteriene în artere, ceea ce duce la blocarea fluxului de sânge și oxigen, necesare muschiului inimii.

Cercetătorii au creat un virus care ucide cancerul într-o săptămână!
De Ciprian Paraschivu 6 aprilie 2016

A fost descoperită o nouă armă împotriva cancerului la sân. Este vorba despre un virus care ucide celulele canceroase în doar 7 zile. O echipă de medici argentinieni susțin că acest virus modificat genetic poate fi cea mai bună metodă de luptă împotriva maladiei care ucide anual 900 de mii de femei în întreaga lume.

Alertă alimentară în centrele comerciale! Iaurturile cu gust de fructe nu au fructe, ci arome sintetice!
6 aprilie 2016

Asociația Pro Consumatori (APC) a achiziționat 61 tipuri de iaurt cu adaosuri din marile structuri comerciale (hipermarketuri/supermarketuri), cu gramajul cuprins între 100g și 320g, în vederea realizării unui studiu prin care să atragă atenția în ceea ce privește conținutul acestui tip de produs și potențialele efecte asupra sănătății consumatorilor.

PROTEST. Medicii de familie au refuzat și astăzi să elibereze rețete pacienților!
De Ioana Paidos 4 aprilie 2016

Medicii de familie au continuat și astăzi protestele și nu au eliberat rețete compensate și gratuite ori bilete de trimitere. La Constanța, însă, mulți și-au reluat activitatea din respect pentru pacienți, spun ei, și nu pentru că ar fi mulțumiți de contractul pe care îl au cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Șoc în sistemul sanitar! Medicii de familie nu mai eliberează rețete medicale!
De Ioana Paidos 1 aprilie 2016

Medicii de familie au refuzat astăzi să elibereze rețete pentru medicamente compensate și gratuite. De asemenea, nu au semnat niciun document în relația contractuală cu Casa de Asigurări. Ei sunt nemulțumiți de finanțarea precară a medicinei de familie și de contractul cadru.

CONSTANȚA. Fundația 'Dăruiește Aripi' a strâns peste un milion de euro pentru a moderniza o secție a Spitalului Județean
De Ana-Maria Stancu 1 aprilie 2016

Ce nu reușește statul, face o mână de voluntari. Secția de Terapie Intensivă Nou Născuți din cadrul Spitalului Județean Constanța va fi în curând modernizată. Proiectul, cu o valoare de peste un milion de euro, va fi dus la bun sfârșit de Asociația Dăruiește Aripi, care a reușit să strângă aproape întreaga sumă.

CONSTANȚA. Bolnavii de cancer, în pericol: aparatul de radioterapie din Spitalul Județean va fi oprit!
De Ioana Paidos 1 aprilie 2016

De săptămâna viitoare, singurul aparat de radioterapie, aflat în Spitalul Județean Constanța va fi oprit, deoarece îi expiră avizul de funcționare.