joi, 22 august 2019

Sanatate

Teste gratuite pentru depistarea cancerului de sân și de col uterin, la Eforie
18 august 2016

De rușine, din lipsa timpului ori a banilor, multe românce își neglijează sănătatea și ajung la medic abia când este prea târziu. Așa se face că țara noastră ocupă primul loc în Europa la numărul de cazuri de cancer de col uterin. Pentru a schimba aceste statistici, până la 1 septembrie, femeile din Eforie și localitățile limitrofe beneficiază de testări gratuite pentru depistarea acestor afecțiuni de temut.

Lipsă de sânge la Spitalul Județean Constanța: 'Suntem într-o situație critică. Nu trece zi fără un accident rutier!' - VIDEO
De Antonia Maer 11 august 2016

Semnal de alarmă de la medicii constănțeni! Numărul donatorilor de sânge s-a înjumătățit, în timp ce numărul pacienților care au nevoie de transfuzii este în creștere. Mulți dintre aceștia sunt turiști, victime ale accidentelor rutiere sau care descoperă că au afecțiuni cronice abia în timpul vacanței.

Situație de urgență la SMURD: anunțul făcut de Raed Arafat!
5 august 2016

Secretarul de stat Raed Arafat, fondator al serviciului de urgență SMURD, a descris situația gravă din sistemul de sănătate. Potrivit lui Raed Arafat, peste 70% din mașinile de intervenție operate de SMURD și serviciile județene de ambulanță sunt vechi de aproape opt ani, costurile lor de rulaj devenind foarte mari.

O femeie din Ialomița a murit după ce a contactat virusul West Nile, prin înțepătura unui țânțar
De Neptun TV 5 august 2016

O femeie din județul Ialomița a murit după ce a fost înțepată de un țânțar, medicii stabilind că aceasta contactase, prin înțepătură, virusul West Nile.

Angajări la Spitalul de Urgență Constanța! Zeci de posturi de asistenți medicali, infirmieri, brancardieri și îngrijitoare scoase la concurs!
De Ioana Paidos 3 august 2016

Angajări la Spitalul de Urgență Constanța! Cea mai mare unitate medicală din județ a scos la concurs zeci de posturi de asistent medical, infirmieri, brancardieri și îngrijitoare. Astăzi, la spital a avut loc concursul pentru ocuparea posturilor de asistent medical.

Bucăți de sârmă, găsite de clienți în două produse cumpărate de la Profi!
3 august 2016

Retailerul Profi Rom Food recheamă două sortimente de covrigei marcă proprie, după ce un client a găsit bucăți de sârmă în produs.

AVERTISMENTUL UNIUNII EUROPENE! Lista neagră a pesticidelor care trebuie să DISPARĂ de pe câmpuri și din alimentația oamenilor!
De Neptun TV 27 iulie 2016

Greenpeace Germania a publicat astăzi o nouă versiune a catalogului intitulat 'Lista neagră a pesticidelor în UE'. Raportul inventariază toate pesticidele autorizate în Uniunea Europeană în funcție de potențialele riscuri pe care le reprezintă pentru sănătatea oamenilor si a mediului.

CRIZĂ ÎN SĂNĂTATE. Medicii, OBLIGAȚI să aleagă între spitalele publice și clinicile private!
De Neptun TV 26 iulie 2016

Spitalul de Urgență Constanța este în pericol să rămână fără specialiști! Totul după ce medicii nu mai au voie să lucreze și la stat, și la privat, potrivit unui ordin al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Managerul Spitalului de Urgență Constanța, dr. Cătălin Grasa, se teme că medicii vor alege clinicile private, unde salariile sunt mai mari. Decizia este contestată atât de medici, cât și de șefii spitalelor, indiferent dacă sunt de stat sau private.

76% din medicii români au fost de gardă între 30 - 36 de ore neîntrerupt!
De Neptun TV 24 iulie 2016

76% din medicii români spun că muncesc de gardă și 36 de ore în continuu, ceea ce duce la o oboseală cruntă și la scăderea calității serviciilor medicale, potrivit unui studiu realizat de Federația 'Solidaritatea Națională'.

CRIZĂ LA SPITALUL JUDEȚEAN CONSTANȚA. Doar cazurile urgente sunt operate!
De Neptun TV 19 iulie 2016

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța pot fi operate în această perioadă numai cazurile urgente, pacienții cu boli cronice fiind reprogramați, din cauza unei crize a anestezicelor.

ATENȚIE, VIDEO ȘOCANT! Pacient filmat cu viermi în cap de un medic: 'Spitalul a ajuns să omoare oameni!'
De Antonia Maer 14 iulie 2016

Un nou scandal zguduie sistemul sanitar românesc. Un pacient cu rănile pline de larve a fost filmat în Spitalul de Arși din Capitală. Imaginile au fost înregistrate de un medic, revoltat de condițiile din Secția de Terapie Intensivă, și făcute publice de jurnaliștii de la gsp.ro.

ALERTĂ! Virusul Zika a ajuns în România: primul caz, CONFIRMAT OFICIAL!
De Neptun TV 12 iulie 2016

Primul caz de infectare cu virusul Zika a fost confirmat astăzi în România, fiind vorba de o femeie de o femeie de 27 de ani, din București, care se află înternată în prezent la spitalul Victor Babeș din Capitală.

Cercetătorii au făcut un pas important în tentativa de a găsi leacul pentru cancer!
9 iulie 2016

Cercetătorii britanici au testat cu succes în laborator un număr de 265 de molecule pe un larg eșantion de celule tumorale care conțineau un numeroase mutații genetice responsabile pentru diferite tipuri de cancer, un pas considerat important în medicina de precizie, informează agenția France Presse (AFP).

Sistemul informatic al cardului de sănătate s-a blocat din nou! Câți bani câștigă firma care se ocupă de mentenanța sistemului!
De Neptun TV 8 iulie 2016

Cele două sisteme informatice, cel al cardului național de sănătate și al rețetei electonice, s-au blocat din nou. De altfel, a devenit deja o regulă ca în zilele de vineri măcar unul dintre sistemele informatice ale CNAS să nu funcționeze.

Situație revoltătoare la Spitalul Județean Tulcea! Copiii bolnavi sunt trimiși la Constanța după ce singurul medic a intrat în concediu!
De Neptun TV 6 iulie 2016

Situație revoltătoare la Spitalul Județean Tulcea unde copiii care au nevoie de consultul unui specialist sunt puși pe drumuri o sută de kilometri, alături de părinți, până la Spitalul din Constanța. Motivul? Singurul pediatru al unității din Tulcea se află în concediu și nu are cine să-i vadă pe micuți. Este încă o dovadă a nepăsării care există în sistemul sanitar de pe urma căreia suferă pacienții.

A intrat în vigoare noul contract-cadru privind serviciile medicale asigurate de CNAS: care sunt principalele schimbări!
De Neptun TV 1 iulie 2016

oul contract-cadru privind serviciile medicale asigurate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a intrat în vigoare deastăzi au declarat pentru Mediafax reprezentanții CNAS.

Avertismenul unui manager de spital: În România nu există dezinfectanți pe bază de chlorhexidină!
De Neptun TV 26 iunie 2016

Unul dintre cei mai puternici dezinfectanți de piele, chlorhexidina, recomandat de ghidurile americane și europene, lipsește momentan din spitalele românești, ceea ce ne plasează teoretic într-o situație de malpraxis, atrage atenția managerul Spitalului 'C. C. Iliescu', Prof. Dr. Șerban Bubenek

Spitalul de Pneumoftiziologie din Constanța, dotat cu aparatură modernă de ventilație mecanică
De Ioana Paidos 23 iunie 2016

Pacienții cu probleme respiratorii din județul Constanța vor fi tratați cu aparatură la standarde înalte. Spitalul de Pneumoftiziologie din Constanța a fost dotat cu 7 aparate de ventilație mecanică, de importanță vitală pentru oamenii care au probleme respiratorii.

Oamenii de știință au descoperit tratamentul împotriva cancerului la sân
De Neptun TV 22 iunie 2016

Cercetătorii australieni afirmă că au descoperit un mod de a crea medicamentul ce poate stopa sau chiar preveni formarea celulelor canceroase la femeile predispuse la dezvoltarea cancerului mamar ereditar.

OFICIAL. Schimbări în Sănătate: consultații decontate de CNAS, RMN gratuit, proteze plătite de stat! VEZI DETALII
De Neptun TV 16 iunie 2016

Pacienții vor beneficia de decontarea analizelor de tip RMN la sân, copiii vor beneficia de consultații decontate de CNAS o dată la șase luni, față de o dată la 12 luni în prezent, iar asigurații vor avea două noi proteze decontate de CNAS, potrivit unui nou Contract Cadru aprobat, joi, de Guvern.

Cinci asociații ale pacienților anunță că nu susțin raportul pe Sănătate al Avocatului Poporului
De Neptun TV 12 iunie 2016

Reprezentanții a cinci asociații ale pacienților din România anunță că nu se vor alătura demersului Avocatului Poporului de a elabora un raport special pe Sănătate, aceștia părăsind dezbaterea de joi de la Palatul Parlamentului, susținând că acțiunea este una organizată superficial.

Frunzele de nuc, miracol pentru sănătate! La ce pot fi folosite?
De Neptun TV 9 iunie 2016

Frunzele de nuc sunt foarte bogate în substanțe active precum taninuri variate, acid galic, vitamina C, ulei esențial sau derivați naftochinonici ce au proprietăți fungicide și antibacteriene.

Câți angajați din sistemul sanitar vor beneficia de creșteri salariale și câți bani vor primi în plus
De Neptun TV 8 iunie 2016

Ministerul Sănătății explică impactul pe care îl are Ordonanța de Urgență aprobată astăzi, privind salarizarea din sectorul public, precizând că salariile vor crește pentru 163.000 de persoane din sistemul sanitar.

Situație halucinantă la spital: Dulapul cu medicamente rămâne închis: 'În România se fură orice!'
De Neptun TV 4 iunie 2016

Scandalul continuă la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon, după mărturisirea că dulapul cu medicamente este închis.

DESCOPERIRE. Un vaccin universal împotriva cancerului poate deveni în curând realitate!
De Ciprian Paraschivu 3 iunie 2016

Un vaccin universal împotriva cancerului poate deveni în curând realitate. Și asta mulțumită unei unei importante descoperiri din domeniul geneticii. Este vorba despre o tehnologie care permite reprogramarea celulelor imunitare pentru a ataca orice tip de boală. Cancerul este primul pe lista țintelor.

Constanța, INVADATĂ DE CĂPUȘE! Zeci de persoane ajung săptămânal la spital, mușcate de micile insecte!
De Ioana Paidos 27 mai 2016

Semnal de alarmă tras de medicii constănțeni. Zeci de persoane ajung săptămânal la spital mușcate de căpușe. Din fericire, nu a existat niciun caz de boală Lyme, o afecțiune gravă provocată de aceste insecte. Angajații Primăriei care se ocupă de dezinsecție spun că ploile din ultima perioadă au dus la înmulțirea căpușelor.

DECIZIE. Hexi Pharma poate plăti salarii, taxele către stat și transporturile deja comandate
De Neptun TV 27 mai 2016

Tribunalul București a decis să mențină măsurile preventive în privința firmei Hexi Pharma, cu excepția celor necesare pentru plata utilităților și a salariilor, taxelor către stat și a transporturilor comandate anterior măsurilor preventive.

CONSTANȚA. Spitalul Județean de Urgență a folosit dezinfectanți de la Hexi Pharma!
De Ioana Paidos 27 mai 2016

În urma unui control desfășurat de o echipă de audit intern din cadrul Consiliului Județean Constanța s-a constatat că în perioada 2012-2015, Spitalul Județean 'Sfântul Andrei' a achiziționat produse biocide de la compania Hexi Pharma.

OFICIAL. Cauza îmbolnăvirilor din Argeș, necunoscută: Guvernul cere verificarea vaccinurilor
De Neptun TV 25 mai 2016

Corpul de control al premierului nu a identificat cauza îmbolvărilor la bebelușii din Argeș, dar a solicitat PÎCCJ verificări privind stocurile de vaccinuri existente la nivelul Direcțiilor județene de sănătate publică, a spitalelor și a cabinetelor medicale individuale și calitatea acestora.

RAPORT EUROPEAN. Aproape jumătate din decesele din spitalele românești puteau fi evitate!
De Neptun TV 24 mai 2016

Aproape jumătate din decesele care au avut loc în spitalele românești, în anul 2013, ar fi putut fi evitate având în vedere evoluția tehnologică și cunoștințele medicale actuale, arată un raport Eurostat, publicat astăzi de organismul UE.