joi, 22 august 2019

Sanatate

NENOROCIRE ÎN MATERNITĂȚI. Personal INSUFICIENT și logistică medicală DEPĂȘITĂ în majoritatea maternităților din România!
19 mai 2016

Personal insuficient, analize vitale care nu pot fi efectuate noaptea sau în zilele de sărbătoare, rată mare a nașterilor prin cezariană și logistică medicală depășită – acestea sunt doar câteva dintre problemele reclamate de maternitățile din România, în urma unui studiu efectuat de Salvati Copiii, care a vizat 163 de unități din întreaga țara.

AVERTISMENT. Virusul Zika poate să ajungă în România, prin intermediul tânțarilor!
De Neptun TV 18 mai 2016

Virusul Zika riscă să se răspândească în numeroase țări europene, inclusiv în România, avertizează Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Epidemiilor, precizând că țânțari din specia celor care transmit boala au fost depistați la Marea Neagră.

ALERTĂ ALIMENTARĂ. Parizerul din magazine este colorat cu EXTRACT DE GÂNDACI!
17 mai 2016

Asociația Pro Consumatori a analizat 52 de tipuri de parizer din marile magazine din România, iar rezultatele au fost teribile: jumătate din parizerul analizat conține piele de pasăre, zgârciuri și cartilagii, iar 73% din produse sunt colorate cu extract de gândaci!

Alertă alimentară la carne și lapte! ANSVSA demarează o anchetă națională!
De Neptun TV 15 mai 2016

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat astăzi că va demara un Plan Național de Control, în data de 16 mai, pentru a determina prevalența Escherichia Coli (E-coli) verotoxigenă în produse alimentare de origine animală.

Declarația ȘOCANTĂ a unui medic despre sistemul sanitar: 'SUNTEM TRATAȚI CA NIȘTE GUNOAIE!'
12 mai 2016

Șeful Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalul 'Marie Curie', dr. Cătălin Cîrstoveanu, s-a declarat șocat de rezultatele dezinfectanților Hexi Pharma cu care erau spălați copii.

CONSTANȚA. Un nou Centru de Radioterapie va fi construit la Spitalul Județean - VIDEO
De Robert Nenciu 11 mai 2016

A fost făcut primul pas concret pentru ridicarea unui centru nou de radioterapie la Constanța. Consiliul Județean a alocat astăzi 4 milioane de lei pentru ridicarea unui buncăr în care se va afla aparatură ultra modernă.

Medicamente eliberate doar cu rețetă, vândute 'pe sub mână' în farmacii - VIDEO
De Ioana Paidos 10 mai 2016

Ne otrăvim singuri cu medicamente, iar la acest fenomen contribuie cu bună știință și farmaciștii. Pastile, care în mod normal se eliberează doar cu rețetă, sunt împărțite cu generozitate în farmacii.

A fost inventat spray-ul nazal care tratează autismul
6 mai 2016

Un spray nazal ce conține hormonul fericirii promite să amelioreze simptomele persoanele care suferă de autism și de schizofrenie, făcându-le mai sociabile. Testat de o echipă de cercetători din Norvegia, acesta este mult mai eficient decât medicamentele tradiționale contra depresiei, care își fac efectul abia în a doua săptămână de la debutul tratamentului.

Trei spitale din Constanța implicate în scandalul dezinfectanților diluați!
De Neptun TV 6 mai 2016

Ministerul Sănătății a publicat, astăzi, lista unităților sanitare în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme în urma controalelor realizate conform dispoziției ministrului Sănătății prin intermediul Direcțiilor de Sănătate Publică din țară.

Scandalul dezinfectanților diluați. Premierul Dacian Ciolos: “Nu exclud nicio variantă”
6 mai 2016

Scaunul ministrului sănătații Patriciu Achimaș-Cadariu se clatină. Premierul Dacian Cioloș a declarat că nu exclude nicio măsură în cazul oficialului din sănătate, în urma controalelor anunțate.

Medicii cer declararea SITUAȚIEI DE URGENȚĂ din cauza dezinfectanților din spitale!
De Neptun TV 6 mai 2016

Alianța Medicilor din România a transmis astăzi un memoriu la Ministerul Sănătății, Administrația Prezidențială și Guvern 'privind consecințele deosebit de grave ale utilizării de substanțe dezinfectante improprii în mediul spitalicesc din România', cerând declararea situației de urgență!

Un remediu împotriva cancerului, exclus de pe piață de mafia farmaceutică mondială!
De Neptun TV 5 mai 2016

În volumul său 'World Without Cancer', autorul american Edward Griffin descrie adevărul despre o descoperire mai veche, ascunsă cu grijă de marele public, și anume proprietățile curative ale vitaminei B17, numită și laetril sau amigdalina, scrie EsoReiter.

Controale în toate spitalele din țară din cauza dezinfectanților achiziționați de la Hexi Pharma
De Ana-Maria Stancu 28 aprilie 2016

Spitalele din România vor fi controlate în detaliu de Ministerul Sănătății. Decizia a fost luată după ce s-a descoperit că dezinfectantul folosit în unitățile din țară este diluat de nenumărate ori, iar pacienții sunt expuși infecțiilor.

DEZVĂLUIRI. Soluțiile care ar trebui să omoare microbii din spitale sunt diluate și, deci, ineficiente!
26 aprilie 2016

Dosar penal în urma dezvăluirilor făcute de jurnalistul Cătălin Tolontan, privind antisepticele diluate folosite în sute de spitale din țară. Procurorul general, Bogdan Licu, a declarat în această dimineață că Parchetul s-a autosesizat în acest caz și a demarat o anchetă.

Situație absurdă în Constanța! Liste de așteptare până în NOIEMBRIE pentru analizele medicale GRATUITE!
De Ioana Paidos 26 aprilie 2016

Suntem egali când vine vorba de cotizația la asigurările de sănătate, dar nu și când vorbim despre drepturi. Pacienții care vor să își facă analize medicale gratuit sunt puși pe liste de așteptare care durează cu lunile.

CONSTANȚA. Zeci de pompieri s-au mobilizat și au donat sânge!
De Ana-Maria Stancu 26 aprilie 2016

Zeci de pompieri constănțeni s-au mobilizat astăzi pentru o misiune specială. Au îmbrăcat haina militară și au mers la centru de transfuzii din Constanța unde au donat benevol sânge. Gestul lor face parte din campania “Iepuraș pentru o zi”. Bonurile strânse în urma donării de sânge vor fi folosite pentru cumpărarea unor cadouri pentru copiii din centrele de plasament.

Terapie revoluționară cu lumină împotriva cancerului
De Ciprian Paraschivu 26 aprilie 2016

Reușită medicală extraordinară în Statele Unite. Celule canceroase au intrat în remisie ca urmare a unui tratament revoluționar cu lumină. Deși mai sunt mulți pași care trebuie parcurși până la o terapie aplicabilă oamenilor, experimentul deschide noi orizonturi în lupta cu cancerul.

De unde provin cele mai PERICULOASE ALIMENTE din magazinele din România!
26 aprilie 2016

Spania, Franța și Olanda sunt țările UE de unde provin cele mai multe produse alimentare pentru care autoritățile au alertat statele membre. Acestea sunt însă și printre cei mai mari producători și exportatori de alimente procesate.

ANCHETĂ ÎN SPITALELE DIN ROMÂNIA! Cel mai mare producător de dezinfectante livrează produse diluate!
25 aprilie 2016

Cel mai mare producător de dezinfectante din România livrează produse diluate de până la 9 ori. Dezvăluirea – bombă a fost făcută în urma unei anchete de jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor.

Alimentele care cresc predispoziția pentru boli fatale
De Neptun TV 24 aprilie 2016

Un avocat cu peste 20 de ani experiență de instrumentat procese despre cazuri cu intoxicații alimentare, a decis să nu mai mănânce stridii, mâncare semi-preparată și lapte pasteurizat, din cauza faptului că acele produse cresc predispoziția consumatorilor la boli fatale, scrie Business Insider.

CONSTANȚA. Spitalele și farmaciile, în criză de vaccin antitetanos!
De Ioana Paidos 22 aprilie 2016

Criză de vaccin antitetanos în unitățile medicale din Constanța! Spitalul de Urgență nu mai are nici măcar o doză, iar cu aceeași situație se confruntă și Spitalul de Boli Infecțioase. Mai grav este că vaccinul se găsește extrem de greu și în farmacii. Medicii avertizează că, în lipsa lui, pacienții cu tetanos pot muri.

CONSTANȚA. Situație ALARMANTĂ! Zeci de constănțeni au fost mușcați de CĂPUȘE!
20 aprilie 2016

Mare atenție, când ieșiți la plimbare prin parcuri sau la pădure! Din iarbă vă pândește un dușman de temut: căpușele. Este sezonul lor și sunt extrem de periculoase, avertizează medicii. Pot provoca boli grave, cum ar fi Lyme.

CONSTANȚA. Protest în fața Prefecturii: angajații din sistemul sanitar cer salarii mai mari!
De Ioana Paidos 20 aprilie 2016

Mii de angajați din sistemul sanitar și de asistență socială au ieșit astăzi în stradă. Au protestat în Capitală, dar și în mai multe județe din țară. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de salariile mici, de condițiile de lucru și de faptul că nu sunt deblocate posturile din sistemul sanitar. La Constanța, cadrele medicale au purtat măști chirugicale și au organizat un „protest al tăcerii”.

CONSTANȚA. Angajații din sistemul sanitar vor protesta, mascați, în fața Prefecturii!
De Ioana Paidos 19 aprilie 2016

Sindicatul Sanitas Constanța va picheta Prefectura Constanța mâine, 2 aprilie, în intervalul 11.00 – 13.00, pentru a prezenta reprezentanților Guvernului în teritoriu revendicările membrilor de sindicat.

Veste șocantă de la Organizația Mondială a Sănătății: un tip de vaccin trebuie SCHIMBAT ÎN TOATĂ LUMEA!
De Neptun TV 16 aprilie 2016

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) amintește că țările mai au la dispoziție două săptămâni pentru a schimba vaccinurile împotriva poliomielitei, de a cărei eradicare omenirea este 'mai aproape ca oricând'.

Un bărbat paralizat, vindecat cu ajutorul unui cip implantat în creier
De Ciprian Paraschivu 14 aprilie 2016

Un tânăr american de 24 de ani, rămas complet paralizat în urmă cu șase ani, din cauza unui accident, a reușit să-și miște mâna și degetele cu ajutorul unui microcip care i-a fost implantat în creier.

Medicii ies în stradă: sindicatele din sănătate au anunțat proteste la nivel național
De Neptun TV 14 aprilie 2016

Federația Sindicală Hipocrat, Sindicatul Promedica și Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România, împreună cu Organizația Sindicală „Cartel Alfa” vor organiza proteste în fața Guvernului pe 20-22 aprilie, iar Federația SANITAS va picheta mai multe ministere în perioada 9-13 mai.

CONSTANȚA. Soluții pentru salvarea laboratorului de radioterapie a Spitalului Județean de Urgență
De Ioana Paidos 12 aprilie 2016

Bolnavii de cancer din județul Constanța care au nevoie de radioterapie își vor continua tratamentul la București. Conducerea Spitalului Județean a anunțat că pacienților le vor fi asigurate gratuit transportul și investigațiile la Institutul Oncologic din Capitală, după ce singurul aparat din Constanța a fost scos din uz.

Bolnavii de cancer din Constanța vor fi internați la Institutul Oncologic București
De Neptun TV 12 aprilie 2016

Bolnavii de cancer din Constanța, care nu mai pot face radioterapie la Spitalul Județean, activitatea serviciului fiind suspendată după ce aparatulului cu cobalt i-a expirat avizul de funcționare, vor fi tratați la Institutul Oncologic din București.

CONSTANȚA. Spitalul Județean IESE DIN CARANTINĂ - vezi programul de vizite
De Ioana Paidos 12 aprilie 2016

Carantina de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța va fi ridicată joi, au anunțat astăzi reprezentanții unității medicale, astfel că vizitatorii vor avea din nou acces în incinta acestuia.