duminică, 23 iulie 2017

Social

ROMÂNIA. Criza a redus suprafața apartamentelor și a schimbat radical cererea în imobiliare
De Neptun TV 3 mai 2016

Criza economică a adus modificări drastice pe piața imobiliară, jumătate din cererile de apartamente vizând locuințe de până în 60.000 euro, în timp ce în 2008 circa 70% dintre cumpărători erau interesați de proprietăți mai scumpe de 100.000 de euro, se arată într-un studiu realizat de imobiliare.ro.

CONSTANȚA - COD GALBEN DE PLOI. RAJA a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență
De Neptun TV 3 mai 2016

În urma atenționărilor meteorologice de Cod Galben de ploi cu cantități de apă de peste 20 - 30 l/mp și izolat peste 50 l/mp, cu intensificări ale vântului, la nivelul SC RAJA SA a fost activat Comandamentul pentru situații de urgență, începând de astăzi, ora 9.00 și până mâine, 4 mai 2016, ora 21.00.

CONSTANȚA. Lucrările lui Rembrandt, prezentate într-o expoziție de excepție la Muzeul de Istorie și Arheologie
2 mai 2016

Când cluburile s-au întrecut în petreceri pe litoral, Muzeul de Istorie și Arheologie Constanța și-a deschis porțile pentru o expoziție de excepție. 273 de lucrări semnate de unul dintre cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor, Rembrandt, așteaptă, de astăzi, să fie admirate. Le găsiți în Sala Pictată a Muzeului până la sfârșitul lui sepembrie.

Ziua Internațională a Muncii: de la cele câteva ore de distracție din comunism, la zile și nopți de petreceri, în prezent
1 mai 2016

De la distracție cu porția, la petreceri fără oprire. Dacă în urmă cu 30 de ani, de Ziua Internațională a Muncii românii abia reușeau să încingă un grătar după defilările de pe stadioane, acum tinerii uită numărul orelor de petrecere și al paharelor cu băutură. Nordul stațiunii Mamaia vuiește și la această oră de muzica dj-ilor și de zgomotul mulțimii de la festivalurile de muzică electronică.

PAȘTE / 1 MAI. Pădurile din județul Constanța s-au umplut cu mașini, grătare încinse și voie bună
De Ana-Maria Stancu 1 mai 2016

Este și Paștele, dar și 1 Mai, așa că românii au avut de ales între a mânca friptură și drob de miel sau de a ieși la la grătare cu mici și bere. Turiștii în special au ales să fie serviți cu preparate tradiționale gata făcute, în timp ce localnicii au ieșit în pădure și au încins grătarele.

Felicitări și urări de Paște! Cum arată unele dintre cele mai frumoase mesaje de Paște!
De Neptun TV 30 aprilie 2016

Românii trimit cu ocazia sărbătorilor de Paste milioane de mesaje prin SMS, email, dar și prin rețelele de socializare, pentru că este mai comod și mai ieftin să faci urări prin intermediul mesajelor pe telefonul mobil și pe internet.

CONSTANȚA. Copiii dintr-un centru de plasament au primit cadouri de la pompierii ISU Dobrogea
De Ana-Maria Stancu 29 aprilie 2016

Pompierii constănțeni au fost astăzi mesagerii iepurașului de Paște. După ce zilele trecute au donat sânge și au primit tichete valorice, acum au cumpărat dulciuri și jucării pentru copiii din centrul de plasament Traian. Emoția sărbătorilor a fost simțită de cei mici care s-au bucurat nespus de surpriză.

CONSTANȚA. 5.000 de copaci au fost plantați pe parcursul inițiativei 'Curățăm Constanța Noastră'
De Neptun TV 28 aprilie 2016

Cea mai amplă inițiativă de responsabilizare civică față de mediul înconjurător din orașul Constanța, campania 'Curățăm Constanța Noastră', continuă și la finalul lunii aprilie.

Zeci de constănțeni au luat parte la vernisajul expoziției 'Dali Bible' de la Muzeul de Artă
De Ioana Paidos 28 aprilie 2016

Colecție prețioasă la Muzeul de Artă din Constanța. 40 de lucrări semnate Salvador Dali au fost aduse în orașul de la malul mării. Expoziția are o tematică sacră - „Dali-Bible“ și cuprinde lucrări de litografie și grafică ale celebrului artist spaniol, inspirate din Sfânta Scriptură. Iubitorii de artă pot admira lucrările până la data de 14 iunie.

PAȘTE 2016. Tradiții și obiceiuri în Joia Mare: vezi ce NU trebuie să faci în Joia Sfântă!
De Neptun TV 28 aprilie 2016

Joia Mare este pentru ortodocși ziua cea mai importantă, pentru că a fost instituită Sfânta Împărtășanie, iar Iisus Hristos a spălat picioarele ucenicilor săi, dar este și ziua în care gospodinele vopsesc ouăle pentru Paști.

LUMINĂ ȘI CULOARE. Arta dobrogeană, prezentă în București prin Daniela Țurcanu și Gheorghe Caruțiu
27 aprilie 2016

În Săptămâna Patimilor, doi dintre artiștii plastici reprezentativi ai Dobrogei, Daniela Țurcanu și Gheorghe Caruțiu, au adus lumina Paștelui în sufletele iubitorilor de frumos. Cei doi și-au expus picturile într-o expoziție organizată la București, intitulată „Taina luminii”. Culorile vii, pastelate, folosite de artiști denotă nu doar sinceritate, ci și smerenie, au subliniat criticii.

Premieră negativă în Constanța! Pensionarii nu vor primi tichetele valorice de Paște!
27 aprilie 2016

Premieră tristă pentru vârstnicii Constanței. Pentru prima oară în cei 16 ani de când primesc alimentele în preajma sărbătorilor, nu vor mai beneficia de acest ajutor din partea Primăriei. S-a ajuns aici pentru că licitația pentru tipărirea tichetelor valorice, care vor înlocui pachetele, a fost contestată.

CONSTANȚA. Reduceri pentru studenți la transportul în comun și camere video în autobuze!
27 aprilie 2016

Autobuzele RATC vor avea camere de supraveghere. Primăria a decis să ia această măsură, care va fi pusă în practică pentru început pe liniile unde se petrec cele mai multe infracțiuni.

Ion Caramitru și Senatul UNITER cer demisia Ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu
De Neptun TV 26 aprilie 2016

Într-o scrisoare semnată în numele Senatului UNITER, Ion Caramitru, președintele Uniunii Teatrale din România l-a somat pe Ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, să își dea demisia din funcție, din cauza proastei gestionări a conflictului de la Operă.

La Constanța, Lumina Învierii de la Ierusalim va fi adusă și în acest an de pe mare
25 aprilie 2016

Și în acest an la Constanța, lumina de Înviere de la Ierusalim va fi adusă de pe mare. Slujba oficiată de Înalt Prea Sfințitul Teodosie va avea loc pe faleza Cazinoului unde credincioșii vor primi vestea Învierii după care vor merge în parcul arheologic de lângă Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Turiștii din Mamaia vor putea lua lumină de la capela aflată la intrarea în stațiune.

CONSTANȚA. Protest spontan al angajaților RADET: oamenii se tem că vor fi trimiși în șomaj tehnic
De Antonia Maer 25 aprilie 2016

Protest spontan în această seară în fața sediului RADET Constanța. Zeci de angajați s-au strâns nemulțumiți că li s-a redus programul și, implicit, salariile. Directorul instituției a explicat că a recurs la această soluție pentru a nu trimite oamenii în șomaj tehnic.

Sărbătoare importantă pentru membrii comunității evreiești din România!
De Ana-Maria Stancu 24 aprilie 2016

Sărbătoare importantă pentru membrii comunității evreiești din România care celebrează Pesah – Paștele Evreiesc. La Constanța, aceștia au participat astăzi la o slujbă religioasă și au luat masa împreună. Au primit și o veste bună – lucrările de reabilitare la Sinagoga din Constanța ar putea începe în acest an.

Romanul lui Matei Vișniec, 'Iubirile de tip pantof. Iubirile de tip umbrelă', a fost lansat la Constanța
24 aprilie 2016

În România, țara cu cei mai mulți analfabeți din Uniunea Europeană, o lansare de carte îi interesează pe prea puțini. Nu și în cazul renumitului poet și dramaturg român, Matei Vișniec care a umplut o sală din Constanța cu iubitori ai scrierilor sale. Ultimul său roman, „Iubirile de tip pantof. Iubirile de tip umbrelă.”, este șansa României de a câștiga un premiu Nobel pentru literatură, cred criticii.

Urări și mesaje de Florii! Cele mai populare nume de flori pe care le au românii!
De Neptun TV 24 aprilie 2016

Potrivit statisticilor Direcției pentru Evidența Persoanelor cele mai des întâlnite nume feminine sunt Viorica (peste 146.000 de persoane), Florentina (peste 128.000), Florica (peste 92.668), Floarea (peste 87.202) și Florina (aproape 80.000 de persoane).

România, țară europeană?! Peste 3 milioane de gospodării au WC-urile în curte!
De Ioana Paidos 23 aprilie 2016

Ne lăudăm că suntem o țară europeană, dar mulți dintre locuitori trăiesc încă în condiții de Ev Mediu. Peste 70% din români se spală în lighean și au closetul în fundul curții. Și mai grav este că această problemă nu o întâlnim doar la țară, ci și în orașe.

'Efectul pervers', ultima carte a scriitoarei Petronela Rotar, lansată la Constanța: 'este despre singurătatea pe care o trăim cu toții'
23 aprilie 2016

Aproape 60 de pagini de... singurătate. Așa s-ar putea descrie în doar câteva cuvinte cea mai nouă carte a scriitoarei Petronela Rotar, „Efectul pervers”. Pentru autoare, însă, singurătatea poate fi exprimată în mii de cuvinte, lucru pe care, de altfel, l-a și făcut în volumul lansat astăzi și la Constanța.

Hotelurile de pe litoral se deschid unul câte unul pentru minivacanța de Paște și 1 Mai. Majoritatea vor fi gata pentru a întâmpina turiștii peste câteva zile
23 aprilie 2016

Unul câte unul hotelurile de pe litoral se deschid în așteptarea turiștilor pentru minivacanța de Paște și 1 Mai. Angajații fac de zor curățenie și pregătesc camerele în așteptarea oaspeților, iar bucătarii pun la punct meniurile. În Mamaia câteva hoteluri, care au rămas închise în restul anului, și-au deschis porțile în acest weekend. Majoritatea o vor face la mijlocul săptămânii viitoare.

AVERTIZARE METEO. Ploi puternice și temperaturi scăzute în toată țara: cum va fi vremea la Constanța!
23 aprilie 2016

Administrația Naționala de Meteorologie (ANM) a emis astăzi o atenționare de ploi, vreme rece și ninsori în zona de munte. Avertizarea este valabilă în intervalul 24 aprilie, ora 14 - 26 aprilie, ora 20.

Filme realizate de adolescenți, prezentate la Constanța
De Ioana Paidos 22 aprilie 2016

Liceeni din toate județele țării au venit la Constanța pentru a-și prezenta filmele regizate chiar de ei. Ei au participat la Festivalul FILMMIC, organizat de Liceul Teoretic Traian.

Guvernul Cioloș vrea să înghețe sporurile, sindicaliștii amenință cu proteste de stradă
De Robert Nenciu 22 aprilie 2016

Guvernul vrea să se concentreze pe mărirea salariilor mici din sistemul bugetar, nu pe sporuri și indemnizații. Este declarația făcută de ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, care a anunțat că se lucrează la o ordonanță de urgență pe tema salarizării. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de noua variantă propusă de Executiv și nu exclud organizarea unor proteste în stradă.

PREȚUL CORECT. Carnea de miel se vinde, la Constanța, cu 23 de lei pe kilogram
De Ana-Maria Stancu 21 aprilie 2016

Cu zece zile înainte de sărbătorile pascale, Primăria Constanța a dat din nou startul programului Prețul Corect în piețe. Și în acest an, kilogramul de carne de miel se va vinde cu 23 de lei. Prețul impus de autorități îi nemulțumește pe unii comercianți, care spun că este prea mic.

ANGAJĂRI PE LITORAL. Sezonul estival vine cu joburi: ofertă mare, cerere mică!
De Ioana Paidos 21 aprilie 2016

România devine, cu fiecare an, o țară cu tot mai puțină forță de muncă. Tinerii pleacă în străinătate, iar acasă nu mai are cine să-i înlocuiască. Fenomenul îngrijorător se simte cel mai mult pe litoral, unde hotelierii și patronii de restaurante nu-și găsesc angajați pentru nu mai puțin de 3.000 de locuri disponibile.

CONSTANȚA. Grătar, cu mașina, pe plaja Modern! Nesimțire amendată cu până la 20.000 de lei - GALERIE FOTO
21 aprilie 2016

Vremea frumoasă și temperaturile ridicate i-a determinat pe constănțeni să iasă la plimbare pe plajă cu animalel de companie sau să facă grătare cât mai aproape de mare. Polițiștii locali atrag însă atenția că acest lucru ne poate costa până la 20.000 de lei.

SONDAJ INSCOP. 80% dintre români au încredere în Pompieri, 58% în Biserică și 55% în NATO
De Neptun TV 21 aprilie 2016

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de INSCOP Research în luna martie, 72.3% dintre cetățeni au încredere în Jandarmeria Română, 80% în Pompieri, 58% în Biserică și 55% în NATO.

EXEMPLU DE MODESTIE! Salvatorul a mii de vieți omenești, surprins în timp ce vine de la serviciu cu metroul!
De Alin Tarnovschi 20 aprilie 2016

Profesorul Leon Dănăilă, neurochirurg de geniu și salvator a mii de români, a fost surprins, ieri, în timp ce venea de la serviciu cu metroul. Curtat de multe țări, acolo unde ar fi putut fi plătit în aur și ar fi putut veni de la serviciu cu o limuzină de sute de mii de euro, profesorul Dănăilă a preferat să rămână în România și să salveze români.