miercuri, 18 ianuarie 2017

Social

CONSTANȚA. 167 de magazine controlate - tone de alimente periculoase pentru consum retrase de pe rafturi!
De Neptun TV 4 aprilie 2016

Inspectorii constănțeni din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au desfășurat, în perioada 28 martie - 1 aprilie, acțiuni de supraveghere și control la 167 de obiective, aplicând mai multe amenzi și confiscând mai multe tone de alimente periculoase pentru consumatori.

Sesiune de gală: 150 de ani de la înființarea Academiei Române
De Neptun TV 4 aprilie 2016

Academia Română sărbătorește, astăzi, 150 de ani de la înființarea sa printr-o sesiune solemnă la care au participat academicieni și personalități ale culturii, precum și Principesa Margareta alături de Principele Radu, președintele Klaus Iohannis, fostul președinte Emil Constantinescu și alți oficiali.

Sănătatea Regelui Mihai se îmbunătățește, spune Principesa Margareta
De Neptun TV 4 aprilie 2016

Starea de sănătate a Regelui Mihai este mai bună, dar Majestatea Sa nu va reveni în țară în perioada următoare, a declarat astăzi Principesa Margareta.

CURĂȚĂM CONSTANȚA NOASTRĂ. Constănțenii care nu își strâng mizeria riscă un 'cartonaș roșu' și o amendă!
De Robert Nenciu 31 martie 2016

Constănțenii sunt chemați la curățenia de primăvară. A doua ediție a campaniei „Curățăm Constanța noastră” începe mâine și durează până pe 15 mai. Primăria se va ocupa de igienizarea spațiilor verzi din zonele publice în timp ce asociațiile de locatari au obligația de a face curat în jurul blocurilor. Cei care nu strâng mizeria riscă să fie amendați.

CONSTANȚA. Sute de copii au participat la Festivalul 'Bucuriile Copilăriei'
De Neptun TV 31 martie 2016

Scena Teatrului de Stat din Constanța s-a umplut de sute de copii, dornici să-și arate talentul. Micuții au jucat în scenete, au cântat sau au dansat dar au fost și prichindei care au arătat că pot fi oricând pictori de succes. Totul în cadrul Festivalului „Bucuriile Copilăriei”.

Marea Neagră, într-o continuă luptă cu poluarea
De Neptun TV 30 martie 2016

Câte specii de pești au dispărut din Marea Neagră în ultimii 25 de ani? Cât de periculoasă este eroziunea costieră și cît de importantă este mărirea plajelor? Sunt doar câteva dintre întrebările la care va răspunde în această seară directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Marină 'Grigore Antipa', Simion Nicolaev.

Conflictul din Portul Constanța, 'dezamorsat' de ministrul Transporturilor
De Robert Nenciu 29 martie 2016

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, pare să fi dezarmosat conflictul din port. Prezent astăzi la Constanța, Costescu a discutat cu sindicaliștii, cu operatorii portuari dar și cu reprezentanții conducerii Administrației Porturilor Maritime.

METEO. Vremea se încălzește în toată țara: maxime de 26 de grade - ce prognozează meteorologii pentru Constanța!
De Andreea Petraș 28 martie 2016

Ploile și vremea rece din ultimele zile vor lua o pauză, cel uțin săptămâna aceasa, când temperaturile se vor apropia de normalul termic al acestei perioade. Mai mult, meteorologii anunță o încălzire treptată a vremii, cu maximele care vor ajunge și la 26 de grade Celsius.

Principesa Margareta: 'Să ne rugăm pentru ca Majestatea Sa, Regele Mihai, să nu sufere'
De Florina Militaru 27 martie 2016

'Să ne rugăm pentru ca Majestatea Sa, Regele Mihai, să nu sufere și să aibă zile liniștite'. Este mesajul transmis de Principesa Margareta, care și-a sărbătorit, ieri, ziua de naștere, la Castelul Peleș.

'Avortul oprește o inimă care bate!' Sute de constănțeni au ieșit în stradă, într-un marș pentru viață
De Alina Gâju 26 martie 2016

Sute de oameni, printre care viitoare mămici, adolescenți, dar și preoți, au încercat să tragă un semnal de alarmă cu privire la consecințele avortului asupra familiei și societății. Îmbrăcați în costume populare, cu icoane și steaguri în mână, oamenii au venit cu mesaje clare inscripționate pe pancarte: “Cu fiecare copil, un înger vine în lume” .

Sărbătoare plină de culoare în Piața Ovidius, unde a fost sărbătorită Ziua Greciei
De Antonia Maer 26 martie 2016

Sărbătoare mare și plină de culoare astăzi în piața Ovidiu din Constanța acolo unde sute de oameni au venit să sărbătorească Ziua Greciei. Au fost așteptați cu muzică și dansuri tradiționale. Prinși în spiritul de sărbătoare, mulți s-au alăturat dansatorilor într-un tradițional Sirtaki.

PAȘTELE CATOLIC 2016. Credincioșii romano-catolici sărbătoresc astăzi Învierea Domnului - GALERIE FOTO
De Alina Gâju 26 martie 2016

A fost o noapte sfântă pentru credincioșii romano-catolici din întreaga lume, care se pregătesc să sărbătorească Paștele. Bisericile au fost deja împodobite cu flori și îi așteaptă pe enoriași la slujba numită Vigilia, adică privegherea pascală sau slujba Învierii Domnului.

23 de cetățeni străini EXPULZAȚI din România, sub escortă - alții 140 prinși cu nereguli
De Neptun TV 26 martie 2016

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări în baza planurilor proprii de acțiune și în cadrul mecanismului de cooperare integrată au intensificat, la nivel național, activitățile specifice cu scopul menținerii unui climat de ordine și siguranță în rândul comunității noastre.

Proiect urban inedit în Constanța: studenți și tineri arhitecți vor reamenaja scuarurile și intersecțiile din oraș
De Victor Radu 25 martie 2016

Scuarurile și spațiile verzi din mai multe zone din Constanța vor fi reamenajate în cadul unui proiect urban inedit. O echipă de studenți și tineri arhitecți vor face voluntar acest lucru. Primarul Decebal Făgădău a discutat cu tinerii și le-a cerut să-și lase imaginația liberă.

BUNA VESTIRE. Tradiții și obiceiuri: ce NU ai voie să faci în această zi!
De Neptun TV 25 martie 2016

Buna Vestire, cunoscută și sub numele de Blagoveștenie sau Ziua Cucului, se sărbătorește pe data de 25 martie a fiecărui an și este o sărbătoare dedicată Maicii Domnului. Această zi este legată de o serie de tradiții și obiceiuri specifice.

TIMON: Proiectele imobiliare, lansate la târg, totalizează 1500 de locuințe
De Neptun TV 24 martie 2016

Un număr de 20 de proiecte rezidențiale noi sunt lansate la ediția din această primăvară a târgului imobiliar tIMOn, totalizând peste 1.500 de locuințe și investiții de peste 200 milioane euro, au anunțat joi organizatorii.

APEL. O tânără de 18 ani din Cumpăna are nevoie de sânge
De Neptun TV 24 martie 2016

O tânără din localitatea Cumpăna are nevoie urgentă de sânge după ce a fost diagnosticată cu o formă severă de cancer renal.

Parlamentarii vor dezbate SĂPTĂMÂNA DE LUCRU DE 4 ZILE!
De Neptun TV 24 martie 2016

Parlamentarii vor dezbate o propunere care vizează reducerea săptămânii la patru zile lucrătoare pentru angajații care vor lucra 10 ore pe zi.

Minorii vor putea ieși mai ușor din țară - procedurile pentru călătoriile în străinătate, SIMPLIFICATE
De Neptun TV 23 martie 2016

Guvernul a adoptat proceduri mai simple pentru călătoria în străinătate a copiilor, în sensul că declarația de acord a părintelui care nu îl însoțește pe minor în timpul călătoriei poate fi eliberată pentru mai multe călătorii, pentru o perioadă de până la 3 ani, fără menționarea destinației.

După eroarea italienilor, Comisia Europeană a modificat alerta privind brânza din România
De Neptun TV 23 martie 2016

Comisia Europeană a modificat alerta privind posibila existență a bacteriei Escherichia coli în brânză provenind din România, după ce premierul Dacian Cioloș a cerut clarificări, argumentând că avertizarea viza un produs de alt tip.

Sute de fermieri protestează, astăzi, în București, cerând subvenții și rezolvarea problemelor legislative
De Neptun TV 23 martie 2016

Mai multe asociații ale crescătorilor de animale protestează, astăzi, între orele 11.00 și 13.45 în Parcul Izvor. Fermierii vor porni apoi în marș până în Piața Victoriei, unde au autorizație pentru pichet până la ora 18.00

CONSTANȚA. Familia pompierului mort în misiune, UMILITĂ: 'Ce poate înțelege copilul meu despre aprecierea adusă tatălui său?'
De Antonia Maer si Andreea Petraș 23 martie 2016

Drama familiei pompierului mort în misiune pare fără sfârșit. După ce și-a pierdut soțul într-o cumplită explozie, soția acestuia este nevoită să îndure și umilința statului român, fiul său primind lunar o pensie de doar 332 de lei, remunerație pentru eroul mort în misiune.

Creatorul Obeliscului din Costinești a fost condus pe ultimul drum - VIDEO
De Andreea Bajdechi 22 martie 2016

Creatorul unuia dintre cele mai cunoscute simboluri de pe litoralul românesc, Obeliscul din Costinești, a fost condus astăzi pe ultimul drum. Wilhelm Demeter a fost unul dintre cei mai importanți sculptori din Constanța, care a modelat chipul artistic al orașului timp de câteva decenii.

Țiganii din Cobadin îi înțeleg pe compatrioții umiliți de suporterii olandezi: 'Pleacă în Spania să cerșește, să facă bani'
De Neptun TV 22 martie 2016

Una din femeile de etnie romă în care suporterii echipei PSV Eindhoven au aruncat cu monede, pe străzile din Madrid, este din comuna constănțeană Cobadin. Rudele ei spun că sărăcia a determinat-o să ia calea străinătății. Ar fi refuzat locul de muncă oferit de autoritățile locale, pentru că cerșitul în Spania i-ar aduce mai mulți bani, afirmă localnicii.

Taxă pe Coca-Cola, Pepsi, Sprite pentru a reduce obezitatea
De Neptun TV 22 martie 2016

În încercarea de a reduce obezitatea, guvernul britanic intenționează să impună, în următorii doi ani, o taxă pe băuturile răcoritoare care conțin zahăr.

ANSVSA anunță intensificarea controalelor la comercianții de produse alimentare, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale
De Neptun TV 21 martie 2016

ANSVSA a dispus demararea acțiunilor specifice perioadei premergătoare Sărbătorilor Pascale, intensificarea controalelor oficiale și a măsurilor care trebuie aplicate pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare.

Corpul de Control al MT la Tarom: nereguli, salarii discriminatorii și lipsa responsabilităților
De Neptun TV 21 martie 2016

Corpul de Control al ministerului Transporturilor a publicat concluziile controlului efectuat la Tarom potrivit cărora compania nu a respectat Codul Muncii și nu a implementat toate acțiunile din planul de management, fapt ce a dus la curse anulate și pierderi pentru companie de un milion de dolari.

CONSTANȚA. Angajații Spitalului Județean de Urgență se plâng că locurile de parcare nu sunt suficiente!
De Victor Radu 21 martie 2016

Este scandal la Spitalul Județean Constanța din cauza locurilor de parcare. Mai mulți angajați ai unității sanitare se plâng că sunt nevoiți să plătească pentru a-și lăsa mașina în curtea instituției. Managerul spitalului spune că locurile sunt limitate și au fost împărțite în funcție de numărul angajaților de pe fiecare secție.

Ștefan Mihu a fost ales vicepreședinte al CECCAR
De Neptun TV 21 martie 2016

Constanța are pentru prima dată un reprezentant în Biroul Permanent al Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizati din Romania. Ștefan Mihu a fost ales vicepreședinte al CECCAR la Conferința Națională a profesioniștilor contabili din România, unde a fost desemnat noul Consiliu de Conducere.

ȘOCANT! Apă plată TOXICĂ, din nou în vânzare la supermaket!
De Neptun TV 21 martie 2016

Noi informații apar în scandalul apei nocive vândute în supermarketuri. Nu este pentru prima dată când marca Winny este retrasă de pe piață.