luni, 29 mai 2017

Social

Guvernul Cioloș vrea să înghețe sporurile, sindicaliștii amenință cu proteste de stradă
De Robert Nenciu 22 aprilie 2016

Guvernul vrea să se concentreze pe mărirea salariilor mici din sistemul bugetar, nu pe sporuri și indemnizații. Este declarația făcută de ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, care a anunțat că se lucrează la o ordonanță de urgență pe tema salarizării. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de noua variantă propusă de Executiv și nu exclud organizarea unor proteste în stradă.

PREȚUL CORECT. Carnea de miel se vinde, la Constanța, cu 23 de lei pe kilogram
De Ana-Maria Stancu 21 aprilie 2016

Cu zece zile înainte de sărbătorile pascale, Primăria Constanța a dat din nou startul programului Prețul Corect în piețe. Și în acest an, kilogramul de carne de miel se va vinde cu 23 de lei. Prețul impus de autorități îi nemulțumește pe unii comercianți, care spun că este prea mic.

ANGAJĂRI PE LITORAL. Sezonul estival vine cu joburi: ofertă mare, cerere mică!
De Ioana Paidos 21 aprilie 2016

România devine, cu fiecare an, o țară cu tot mai puțină forță de muncă. Tinerii pleacă în străinătate, iar acasă nu mai are cine să-i înlocuiască. Fenomenul îngrijorător se simte cel mai mult pe litoral, unde hotelierii și patronii de restaurante nu-și găsesc angajați pentru nu mai puțin de 3.000 de locuri disponibile.

CONSTANȚA. Grătar, cu mașina, pe plaja Modern! Nesimțire amendată cu până la 20.000 de lei - GALERIE FOTO
21 aprilie 2016

Vremea frumoasă și temperaturile ridicate i-a determinat pe constănțeni să iasă la plimbare pe plajă cu animalel de companie sau să facă grătare cât mai aproape de mare. Polițiștii locali atrag însă atenția că acest lucru ne poate costa până la 20.000 de lei.

SONDAJ INSCOP. 80% dintre români au încredere în Pompieri, 58% în Biserică și 55% în NATO
De Neptun TV 21 aprilie 2016

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de INSCOP Research în luna martie, 72.3% dintre cetățeni au încredere în Jandarmeria Română, 80% în Pompieri, 58% în Biserică și 55% în NATO.

EXEMPLU DE MODESTIE! Salvatorul a mii de vieți omenești, surprins în timp ce vine de la serviciu cu metroul!
De Alin Tarnovschi 20 aprilie 2016

Profesorul Leon Dănăilă, neurochirurg de geniu și salvator a mii de români, a fost surprins, ieri, în timp ce venea de la serviciu cu metroul. Curtat de multe țări, acolo unde ar fi putut fi plătit în aur și ar fi putut veni de la serviciu cu o limuzină de sute de mii de euro, profesorul Dănăilă a preferat să rămână în România și să salveze români.

OFICIAL! Obligații noi pentru hipermarketuri: program de weekend, lanț scurt de aprovizionare și etichete noi!
De Neptun TV 19 aprilie 2016

Hipermarketurile vor rămâne deschise și în weekend, dar vor trebui să comercializeze minimum 51% produse achiziționate pe un 'lanț scurt de aprovizionare', potrivit unui proiect adoptat de Comisia de agricultură.

Mai este sau nu timp pentru organizarea Zilei Constanței? Asociația care a pierdut licitația zice că da, Primăria că nu
18 aprilie 2016

Continuă disputa legată de organizarea Zilei Constanței. Conducerea asociației care a pierdut licitația a făcut o nouă contestație și susține că evenimentul încă mai poate fi organizat. Asta în ciuda faptului că primarul Decebal Făgădău anunțase încă de săptămâna trecută că nu mai este timp pentru reluarea procedurii.

Aproape 800 de români amendați deja pe Legea Antifumat - 187.000 lei scoși din buzunare de fumători!
De Neptun TV 18 aprilie 2016

La o lună de la intrarea în vigoare a legii antifumat, pompierii, poliția locală și forțele Ministerului de Interne au aplicat 795 de amenzi și 1.043 de avertismente pentru încălcarea prevederilor acesteia, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

România, prin ochii lor: poveștile bonelor și menajerelor filipineze din Constanța
17 aprilie 2016

Le-am cunoscut prima dată în România, în casele vedetelor din București. Dar acum le întâlnim în mai toate orașele importante ale țării. Bonele și menajerele filipineze, căci despre ele vorbim, s-au făcut remarcate datorită seriozității și devotamentului. De aceea, tot mai multe familii au apelat a serviciile lor. În Constanța sunt 20. Prin ochii lor, România este altfel. Haideți să le aflăm poveștile.

CONSTANȚA. Temperaturile de aproape 30 de grade Celsius au adus turiștii pe litoral
De Ana-Maria Stancu 17 aprilie 2016

Litoralul românesc a fost cucerit astăzi de sute de turiști. Este mijlocul primăverii, însă mercurul din termometre a atins 27 de grade Celsius, ca într-o veritabilă zi de vară. Fără să stea prea mult pe gânduri, cei aflați pe plajă au îmbrăcat costumele de baie, s-au bronzat și chiar au avut curajul să intre în apa mării.

Primăvara a venit cu fluturi în stomac! Expoziție inedită într-un centru comercial din Constanța
17 aprilie 2016

Primăvara aceasta este power flower, așa că nu trebuie să existe masă fără flori. Nu! Nu ne-am încurcat în termeni, este propunerea pe care ne-o fac artiștii din Constanța, care săptămâna aceasta vin cu o expoziție inedită la galeriile de artă din centrul comercial situat în mijlocul orașului.

Autoritățile au eliberat certificatul de urbanism pentru construirea moscheii
De Ioana Paidos 14 aprilie 2016

Autoritățile au eliberat certificatul de urbanism pentru construcția moscheii din București. Primăria Sectorului 1 a specificat că acest document reprezintă o etapă premergătoare eliberării autorizației de construire.

CONSTANȚA. Angajatorii de pe litoral se pregătesc pentru sezonul estival: mii de joburi disponibile la Bursa locurilor de muncă
De Ana-Maria Stancu 14 aprilie 2016

Start la angajări pe litoral. Sunt mii de locuri de muncă disponibile pentru sezonieri. Cei mai căutați sunt recepționerii, bucătarii și ospătarii. Pentru a găsi oamenii potriviți, patronii de restaurante și hotelierii au organizat o bursă a locurilor de muncă. Spun că în acest an au pregătit salarii tentante și program avantajos pentru angajații serioși.

Patriarhia Română: 'Catedrala Mântuirii nu transmite smerenie, ci identitatea ortodoxă a poporului român'
De Neptun TV 14 aprilie 2016

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriahiei Române, a oferit o poziție oficială a prelaților în cazul piesei "Despre smerenie" de la Taxi. Părintele Vasile Bănescu spune că "reacțiile exacerbate din spațiul mediatic denotă o absență a culturii dialogului", transmite agenția Mediafax.

Concursul 'Culorile României', la a doua ediție: vaporașele din Constanța, Mangalia și Medgidia pictate de elevi și studenți
De Neptun TV 14 aprilie 2016

Policolor organizează cea de a coua ediție a campaniei Culorilor României. Una dintre competiții este, de fapt, un concurs de creație este destinat liceenilor, studenților și absolvenților de la Arte, Design, Arhitectură, Urbanism și Peisagistică, având ca subiect vapoarele amplasate la intrările orașului Constanța, dinspre orașele Medgidia și Mangalia, dar și pe cele din zona Pescărie și Gara Constanța.

CONSTANȚA. Tichete sociale acordate copiilor preșcolari proveniți din familii defavorizate
De Neptun TV 14 aprilie 2016

Primăria municipiului Constanța, prin Serviciul de Asistență și protecție Socială (situat pe str. Amzacea nr. 13, numar de telefon: 0241/484224), primește cereri-declarații privind acordarea stimulentului educațional. Scopul acțiunii este cel de stimulare a participării în învățământul preșcolar al copiilor din familii defavorizate, prin creșterea accesului la educație al acestora.

CONSTANȚA. Decebal Făgădău: 'Vom începe un program de înlocuire a semafoarelor pentru persoanele cu deficiențe'
De Ioana Paidos 13 aprilie 2016

Lipsa facilităților pentru persoanele cu handicap, șantierele din oraș, lipsa indicatoarelor turistice sau modul în care se face toaletarea copacilor au fost câteva dintre problemele prezentate de ONG-urile din Constanța la o întâlnire cu primarul Decebal Făgădău. Discuțiile au rolul de a creiona un set de propuneri care, pe viitor, ar putea fi adoptate de Consiliul Local.

SONDAJ. 80% dintre români petrec Paștele acasă
De Neptun TV 13 aprilie 2016

Cei mai mulți români aleg să petreacă sărbătorile de Paște acasă, cu familia și prietenii, și aproximativ 46% planifică și economisesc din timp pentru cumpărăturile din această perioadă, în măsura posibilităților, arată un sondaj online.

CONSTANȚA. Au dat în mintea copiilor: zeci de militari americani, în misiune la grădiniță!
De Ana-Maria Stancu 11 aprilie 2016

Au dat în mintea copiilor. Mai mulți militari americani le-au făcut o vizită astăzi prichindeilor unei grădinițe din Constanța. Împreună au gătit tradiționala plăcintă americană, au încondeiat ouă, au cântat și au alergat pe terenul de sport. Totul, în cadrul unui proiect menit să dezvolte imaginația copiilor.

CONSTANȚA. 10.000 de kilograme de alimente retrase din magazine în urma inspecțiilor ANSVSA
De Neptun TV 11 aprilie 2016

Inspectorii din cadrul Direcției Sanitare Veterina și pentru Siguranța Alimentelor Constanța au efectuat, în perioada 4 - 8 aprilie, verificări la 165 de unități comerciale care se ocupă cu producția și comercializarea de produse alimentare.

Cele mai frumoase pisici din lume și-au etalat atuurile la Cat Olimpia World Show din Capitală!
De Neptun TV 11 aprilie 2016

Sunt splendide, au blana ca mătasea și unica lor preocupare este să lenevească. Au făcut însă un efort și au ieșit din casă doar ca să le vadă lumea cât sunt de frumoase. Capitala a găzduit în acest weekend un concurs pentru feline. 29 de rase de pisici din 19 țări au defilat prin fața juriului.

Târg caritabil pentru persoanele cu dizabilități la Centrul Arca, lângă biserica Sf. Mina din parcul Tăbăcărie
De Ioana Paidos 10 aprilie 2016

„Ieftin cumperi, mult ajuți!". Aceasta a fost deviza târgului de caritate organizat astăzi la Constanța, pentru persoanele cu dizabilități. Zeci de constănțeni au făcut donații pentru cei care vin la Centrul Arca și încearcă să învețe ceva în fiecare zi și să devină independenți.

CONSTANȚA. Mache, taximetristul-poet, compune versuri la minut, la cererea clienților
De Ioana Paidos 10 aprilie 2016

Lucrează ca taximetrist, dar are o pasiune aparte. Compune poezii... la minut! Aproape că nu trece o zi în care prietenii de pe pagina de Facebook sau cei din viața reală să nu îi ceară să le scrie câteva versuri. Iar taximetristul poet din Constanța reușește să găsească rimele potrivite pe orice temă. L-am rugat și noi să ne compună o poezie. Iată ce a ieșit!

NĂVODARI. Cum va arăta noul Centru de Agrement din zona Taberei - PREZENTARE VIDEO
De Neptun TV 10 aprilie 2016

O societate de profil a dat publicității, pe pagina de Facebook, o prezentare video a Centrului de Agrement din zona Taberei din Năvodari.

CONSTANȚA. Târg de nunți pentru viitorii miri: zeci de firme prezente la Pavilionul Expozițional!
10 aprilie 2016

Mii de rochii de mireasă, sute de costume, zeci de verighete simple sau cu diamante. Alegeri grele au avut de făcut viitorii miri care au trecut pragul Târgului de Nunți, deschis în acest weekend, la Pavilionul Expozițional Constanța.

ROMÂNIA. Protest inedit, cu lalele înfipte în găurile din asfalt
De Neptun TV 10 aprilie 2016

Sute de oameni din localitatea argeșeană Oarja au ieșit, astăzi, pe DJ 503-drumul care leagă Oarja de autostrada București Pitești și au plantat lalele în gropile din asfalt, nemulțumiți fiind de faptul că drumarii au decopertat strada și au lăsat-o nesemnalizată.

Alocația pentru copii ar putea ajunge la 10-30% din salariul minim pe țară
De Neptun TV 9 aprilie 2016

Cuantumul alocației de stat pentru copii ar putea ajunge la 10, 20 sau 30% din salariul minim brut pe țară garantat în plată, potrivit unei inițiative legislative depuse la Senat de un grup de deputați liberali.

Start în sezonul croazierelor: prima navă a acostat în Portul Constanța
De Ana-Maria Stancu 7 aprilie 2016

S-a dat startul turismului de croazieră pe litoralul românesc! Nava fluvială River Aria a acostat astăzi în Portul Constanța, după ce a trecut prin cinci țări. Peste 150 de americani au debarcat pe pământ românesc, curioși să afle mai multe despre bătrânul Tomis, castelul lui Dracula ori București.

Campania 'Curățăm Constanța noastră' continuă: voluntarii au strâns sute de saci cu deșeuri
De Neptun TV 7 aprilie 2016

Campania promovată de Primăria municipiului Constanța, „Curățăm Constanța noastră!“, a ajuns în cea de a șaptea zi. Lucrătorii de la salubrizare, cei din cadrul Serviciului de Spații Verzi din cadrul Primăriei Constanța, precum și angajații societăților subcontractante continuă acțiunile de curățenie și igienizare.