marţi, 20 februarie 2018

Social

MESAJUL VIRAL al unei eleve pentru Klaus Iohannis: 'Voi părăsi țara datorită faptului că nu pot evolua, nu mă pot exprima și cu atât mai puțin, nu pot trăi'
De Neptun TV 9 februarie 2018

O elevă a Colegiului Național 'Vlaicu Vodă' din Curtea de Argeș i-a transmis un mesaj dureros președintelui Klaus Iohannis. Deaconeasa Bianca-Ștefania susține că după ce va termina liceul va pleca din România pentru că, în opinia sa, șansele de supraviețuire în această țară sunt aproape inexistente.

Se modifică Legea privind prevenirea și combaterea violenței în familie - ce riscă cei care- și agresează membrii familiei!
De Neptun TV 8 februarie 2018

Guvernul a aprobat proiectul de Lege privind modificarea și completarea Legii nr. 217/2003 privind prevenirea și combaterea violenței în familie, fiind introduse noi măsuri pentru protejarea imediată a victimei și înlăturarea agresorului.

CONSTANȚA. Spitalul Județean a primit un incubator vital pentru nou - născuții cu probleme!
De Roxana Glăvan 8 februarie 2018

Un incubator vital pentru transportul nou-născuților a intrat în dotarea Spitalului Județean de Urgență din Constanța. După doi ani în care unitatea medicală nu a avut un astfel de aparat, în condițiile în care unul din zece copii se naște înainte de termen, salvarea a venit printr-o donație. Incubatorul a fost folosit deja în 5 cazuri extrem de grave.

CONSTANȚA. Carantină la Spitalul Județean - accesul în spital, restricționat! Vizitele vor fi interzise pe mai multe secții
De Roxana Glăvan 8 februarie 2018

Este carantină la Spitalul Județean din Constanța, după ce a crescut alarmant numărul cazurilor de gripă și viroze. Vizitatorii nu pot intra în secțiile de mare risc, precum Oncologie și Terapie Intensivă, și au accesul limitat în restul unității medicale. Totodată, cei intră trebuie să respecte o serie de reguli. Mulți constănțeni înțeleg situația, dar sunt destui și cei care se plâng că nu mai pot ajunge la bolnavi, deși tocmai pentru protejarea acestora este instituită carantina.

Ministerul Mediului mai pregătește o taxă pentru români
De Andreea Filip 5 februarie 2018

Un nou proiect de lege împarte populația în două tabere. Ministerul Mediului intenționează să introducă o nouă taxă pe post de "garanție de reciclare".

NEVERSEA - la o nouă ediție. Când vor fi disponibile primele abonamente!
De Andreea Bajdechi 5 februarie 2018

Iubitorii de muzică mixată live de cei mai în vogă artiști ai momentului își vor putea achiziționa primele bilete începând de de miercuri.

ATAC SÂNGEROS în stradă! Tânăr înjunghiat cu sânge rece și abandonat într-o baltă de sânge! VIDEO cu puternic impact emoțional!
De Neptun TV 4 februarie 2018

Un tânăr de 24 de ani a fost înjunghiat de mai multe ori cu sânge rece. Medicii au fost nevoiți să-i taie un picior.

SCENE REVOLTĂTOARE într-un spital din România: infirmiere filmate în timp ce scuipă semințe lângă un pacient cu arsuri grave! VIDEO
De Neptun TV 4 februarie 2018

Acolo se afla un tânăr care suferise arsuri grave la picioare. El le roagă să-i aducă pijamale pentru a putea fi dus într-un salon.

România a câștigat procesul cu Chevron - despăgubiri de 73,4 milioane de dolari pentru rezilierea acordurilor petroliere de concesiune în zonele Vama Veche, Adamclisi și Costinești!
De Neptun TV 3 februarie 2018

Compania petrolieră Chevron va plăti Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM) suma de 73.450.000 USD, în urma rezilierii a trei acorduri petroliere de concesiune, fără respectarea obligațiilor financiare prevăzute de Legea petrolului, a precizat Guvernul, sâmbătă, potrivit unui comunicat.

ROMÂNIA. Cod galben de inundații în 15 județe!
De Neptun TV 3 februarie 2018

Atenționarea este valabilă din această dimineață până duminică la ora 15.00.

APEL UMANITAR. O actriță de la Teatrul de Stat Constanța are nevoie de ajutorul nostru pentru a putea trăi!
De Neptun TV 2 februarie 2018

O actriță o Teatrului de Stat Constanța are nevoie de ajutor pentru a ieși biruitoare dintr-o luptă grea cu o boală cumplită.

Controalele de pe liniile RATC se "tehnologizează"
De Roxana Glăvan 1 februarie 2018

Controalele pentru bilete și abonamente pe mijloacele de transport în comun vor fi filmate și înregistrate audio.

Petreceri de Ziua îndrăgostiților în afara granițelor
De Andreea Bajdechi 31 ianuarie 2018

Mai sunt doar două săptămâni până la Ziua Îndrăgostiților, ocazie cu care vă puteți surprinde partenerii cu diferite cadouri. Dacă ați trecut de perioada în care inimioarele de pluș erau darul perfect, atunci vă spunem că hotelierii au pus în joc oferte de nerefuzat pentru o mini-vacanță, atât în țară cât și în străinătate.

CONSTANȚA. Căminul de bătrâni, casă pentru sute de suflete, va fi modernizat!
De Roxana Glăvan 30 ianuarie 2018

Vești bune pentru bătrânii de la căminul pentru persoane vârstnice din Constanța. Primăria face investiții importante pentru asigurarea unor condiții decente de cazare și îngrijire. Conducerea unității anunță că în prezent la căminul de bătrâni sunt zeci de locuri libere, așa că oricine dorește să se interneze aici, se poate interesa de condițiile în care beneficiază de ajutor.

CONSTANȚA. Criterii noi de departajare pentru constănțenii care vor o locuință socială!
De Robert Nenciu 30 ianuarie 2018

Peste 700 de locuințe sociale vor fi atribuite constănțenilor care nu au o locuință sau care care au fost fost evacuați din casele retrocedate. Potrivit primarului Constanței, Decebal Făgădău, pentru aceste noi locuințe sociale construite lângă blocurile din Henri Coandă, au fost depuse peste 5.000 de cereri. În vederea atribuirii acestor locuințe au fost aprobate în Consiliul Local o serie de noi criterii pentru a se putea face o departajere. Decebal Făgădău a afirmat că au fost introduse criterii prin care familiile care se vor muta în aceste locuințe să se poată integra mult mai ușor în societate.

Sorin Strutinsky: 'Suspiciuni rezonabile cu privire la imparțialitatea unui judecător'
De Neptun TV 30 ianuarie 2018

Coincidențele care pun mari semne de întrebare se țin lanț în Justiția românească. În moduri absolut inexplicabile, unele dosare penale ajung pe masa unor judecători a căror imparțialitate în legătură cu spețele poate fi lesne pusă la îndoială.

CONSTANȚA. Clipe de panică printre trecători după ce o femeie a scăpat pe stradă Rottweilerul, în apropierea unei școli! Stâpâna animalului a fost AMENDATĂ!
De Neptun TV 30 ianuarie 2018

O femeie din Constanța a fost amendată cu 1.500 de lei după ce și-a scăpat pe stradă un câine dintr-o rasă considerată agresivă. Câinele, lăsat liber fără botniță, era în apropierea unei școli din municipiu.

CONSTANȚA. Sfârșit cumplit pentru femeia dată dispărută de familie - Diana a plecat până la farmacie și a pierit în apa mării!
De Roxana Glăvan 30 ianuarie 2018

Veste cumplită pentru familia femeii de 48 de ani, din comuna constănțeană Castelu. Trupul femeii a fost găsit între stabilopozi, în zona Pescărie, din Constanța.

SĂRBĂTOARE MARE astăzi: tradiții de Sfinții Trei Ierarhi
De Neptun TV 30 ianuarie 2018

La sate se obișnuiește ca în această zi de sărbătoare, închinată celor trei sfinți, să se facă praznice de pomenire a morților din familiile credincioșilor.

CONSTANȚA. Promisiuni de la Raed Arafat, la bilanțul Inspectoratului pentru Situații de Urgență! ISU va fi dotat cu nave speciale de intervenție
De Roxana Glăvan 29 ianuarie 2018

Trec la propriu prin foc să ne salveze viața. Intervin în zone greu accesibile și în condiții meteo inumane și de cele mai multe ori misiunea lor de salvare este un succes. Vorbim despre pompierii și medicii aflați în subordinea Inspectoratului pentru Situații de Urgență, care astăzi au făcut bilanțul anului 2017. Un an dificil, cu multe intervenții și nevoi pe măsură. Prezent la Constanța, șeful departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a dat asigurări că litoralul și Delta Dunării vor fi dotate cu nave speciale de intervenție.

EXCLUSIV. Caz cutremurător la Constanța! Calvarul unei fetițe 5 ani: bătută cu bestialitate de mamă și bunică! Legată de mâini și picioare pentru a nu-și vedea surorile!
De Antonia Maer 29 ianuarie 2018

Caz cutremurător la Cumpăna. O fetiță în vârstă de doar 5 ani ar fi fost maltratată de mama și bunica ei care ar fi obișnuit să o lege, și de mâini și de picioare, ca să o țină departe de cele trei surori ale sale. Acuzațiile au venit din partea unchiului copilei, care a și filmat-o într-o astfel de ipostază, în vara anului trecut. Acesta a sesizat poliția însă abia sfârșitul săptămânii trecute, după ce s-a certat cu mama fetiței.

Actorul Florin Piersic împlinește 82 de ani. O viață dedicată teatrului și filmului românesc
De Neptun TV 27 ianuarie 2018

Actorul Florin Piersic împlinește, azi, 82 de ani și va fi sărbătorit de prieteni și familie, la București. „Maestrul” iubește și este iubit deopotrivă de public și crede că i-a fost ursit „dragul de viață și bucuria de a trăi”.

27 ianuarie - Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului
De Neptun TV 27 ianuarie 2018

La 27 ianuarie este marcată Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, în condițiile în care șase milioane de evrei europeni și alte câteva milioane de persoane de alte naționalități au fost ucise de către regimul nazist german, relatează site-ul Organizației Națiunilor Unite.

Povestea unui medic ajuns bătaia de joc a statului român: 'După 11 ani de învățat, 50 RON pe lună sau ajung să plătesc eu statul'
De Neptun TV 26 ianuarie 2018

Alina a mărturisit, în scrisoarea postată pe contul său de facebook, despre cum s-a trezit șomeră după 11 ani de studii de specialitate și o facultate pe care a terminat-o cu o medie extraordinară, 9.72.

Primul român care a traversat singur Oceanul Atlantic a ajuns la Constanța! Celebrul navigator propune Raliul Mării Negre
De Andreea Bajdechi 26 ianuarie 2018

Primul român care a traversat solitar Oceanul Atlantic a fost, astăzi, prezent la Constanța. Dorel Nacou, căci despre el este vorba, a participat la o competiție oficială din Franța în Martinica. După mai multe eforturi și probleme, întâlnite pe drum, Dorel a reușit să ajungă în punctul final, chiar pe 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Acum, sportivul își propune ca alături de Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța și de Clubul Nautic Român, al cărui membru este, să realizeze o competiție internaționale pe Marea Neagră.

CONSTANȚA. Strigăt de ajutor de la un copil de 9 ani - aruncat în stradă de Armată, în plină iarnă! George riscă să nu mai poată merge la școală
De Roxana Glăvan 26 ianuarie 2018

În plină iarnă, George, un băiețel de 9 ani și familia lui sunt aruncați în stradă de armată. Locuiesc într-o baracă improvizată pe un teren care nu le aparține. Au sperat până în ultima clipă că somațiile armatei vor fi doar scrise, iar ei vor primi o locuință socială. Nu s-a întâmplat așa, iar weekendul acesta va ultimul pentru ei în căsuța din câmp. Nici locuință socială nu vor primi, căci dosarul le-a fost respins pe Primăria Constanța. Grav este că cel mai tare are de suferit George: părinții spun că dacă nu vor avea unde să stea, nu îl vor mai putea duce pe copil la școală.

CONSTANȚA. Imagini cu puternic impact emoțional - oamenii încearcă să-l încălzească pe șoferul de 18 ani după ce l-au scos din mașină! VIDEO
De Neptun TV 26 ianuarie 2018

Din primele informații, starea tânărului este una foarte gravă, fiind scos inconștient din mașină

O nouă crimă îngrozește România! Calvarul Nicoletei, tânăra înjunghiată de către fostul soț - dormea unele nopți în grădiniță de frica criminalului!
De Antonia Maer 26 ianuarie 2018

La trei zile de brutala crimă pasională din Titu, încă o femeie a sfârșit sub loviturile de cuțit aplicate cu sânge rece de cel care o iubise cândva. Victima, directoarea unei grădinițe din Capitală, a fost atacată în biroul său de propriul soț de care voia însă să se despartă. Bărbatul a înjunghiat-o de câteva ori apoi, potrivit unor surse, ar fi încercat să-și ia zilele cu același cuțit. Din păcate femeia, care avea doi copii împreună cu ucigașul, s-a stins la spital după nici o oră.

Noi proiecte ASF și RAR! Ce schimbări îi așteaptă pe conducătorii auto!
De Neptun TV 26 ianuarie 2018

Proiectele au fost discutate de prim-vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară, Ovidiu Wlassopol, și de George Adrian Dincă, directorul general al Registrului Auto Român, arată un comunicat al ASF.

CONSTANȚA. Cursurile de reflexoterapie, atracție printre șomeri!
25 ianuarie 2018

Numărul șomerilor este mai mic la Constanța decât în multe alte zone ale țării. Iată vestea bună adusă de reprezentanții AJOFM la început de an. Pentru cei care nu și-au găsit încă un loc de muncă, Agenția are în desfășurare, de-a lungul întregului an, 28 de cursuri de calificare și recalificare atât pentru persoanele cu studii medii, cât și pentru cele cu studii superioare. Cel mai bine cotat, în acest moment, este cursul de reflexoterapie.