duminică, 22 aprilie 2018

Social

Primele de asigurare, în creștere
De Neptun TV 2 aprilie 2018

O schimbare în tendințele manifestate pe parcursul anilor anteriori este consolidarea segmentului de asigurări de viață, care a înregistrat anul trecut o apreciere semnificativă, de 21% comparativ cu anul 2016. Dacă în perioada 2012 – 2014 activitatea de asigurări de viață era în scădere din punct de vedere al volumului de prime brute subscrise, începând cu anul 2015 acest segment și-a reluat creșterea, iar în 2017 evoluția sectorului de asigurări s-a datorat segmentului asigurărilor de viață.

Creștinii ortodocși au intrat în Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor! Semnificația fiecărei zile
De Neptun TV 2 aprilie 2018

Creștinii ortodocși intră de astăzi, 2 aprilie, în Săptămâna Mare, ultima în care se ține post înainte de sărbătoarea Sfintelor Paști. Această perioadă este unică în Biserică, atât din punct de vedere liturgic, cât și duhovnicesc.

Câte zile libere au românii de PAȘTE 2018
De Neptun TV 2 aprilie 2018

Acest act normativ a modificat lista zilelor de sărbătoare legală în care nu se lucrează, numărul sărbătorilor nelucrătoare ridicându-se la nu mai puțin de 15 astfel de zile.

CONSTANȚA. Cine este antrenorul de arte marțiale acuzat că a violat trei fetițe - bărbatul a fost arestat 30 de zile!
De Neptun TV 1 aprilie 2018

Dan Nicolae Drăgan, avocatul bărbatului, a declarat la iesirea din sala de judecată că cel pe care-l reprezintă se consideră nevinovat și „nu-și explică acuzațiile care i se aduc”.

1 Aprilie - ziua păcălelilor! Farse celebre de-a lungul timpului
De Neptun TV 1 aprilie 2018

„Tot la noi se spune că este bine să faci farsele înainte de ora prânzului, pentru că altminteri vei avea ghinion tot anul", spun etnografii. Cele care trec de ora 12.00 vor aduce ghinion păcăliciului. Superstițiile merg mai departe și ne avertizează că celor care nu gustă cu umor glumele li se vor întâmpla numai lucruri rele.

SĂRBĂTOARE MARE ASTĂZI. Floriile sau Duminica Stâlpărilor, sărbătoarea ce vestește Paștele - tradiții și superstiții!
De Neptun TV 1 aprilie 2018

În trecut, ramura de salcie sfințită era folosită și în scopuri terapeutice. Oamenii înghițeau mâțișori de pe ramura de salcie pentru a fi feriți de diferite boli, iar bătrânele se încingeau cu salcia ca să nu le mai doară șalele.

Atenție șoferi! Polițiștii vor acționa cu peste 300 de aparate radar în întreaga țară, de Florii
De Mediafax 31 martie 2018

De asemenea, Poliția Română va organiza zilnic, în această perioadă, 3.218 patrule de siguranță publică, dintre care 386 pedestre și 2.832 auto.

CONSTANȚA. Clipe de groază pentru trei fetițe - părinții le-au înscris la arte marțiale, dar au fost violate de antrenor!
De Neptun TV 30 martie 2018

Totul a avut loc la domiciliul bărbatului, acolo unde acesta ținea ore de arte marțiale.

CONSTANȚA. Militarii români vor face antrenamente comune cu militarii turci în Marea Neagră!
De Neptun TV 30 martie 2018

Aproximativ 150 de militari români vor participa la începutul săptămânii viitoare, în Marea Neagră, la antrenamente comune cu militarii de pe două nave turcești care se vor afla timp de trei zile la Constanța.

Protocolul dintre SRI și Parchetul General, DESECRETIZAT
De Mediafax 30 martie 2018

Cadrul legal în baza căruia s-a încheiat protocolul are în vedere legile de funcționare ale instituțiilor implicate, legile privind combaterea corupția și hotărârile CSAT în acest sens, precum și hotărâri de guvern, inclusiv Planul de actiune pentru indeplinirea conditionalitatilor din cadrul mecanismului de cooperare și verificare a progresului realizat de Romania in domeniul reformei sistemului judiciar și al luptei impotriva coruptiei.

Vești proaste înainte de Paște! Carnea de miel, mai scumpă decât anul trecut!
De Andreea Bajdechi 29 martie 2018

Din păcate, anul acesta prețul unui kilogram de carne de miel va fi însă ceva mai scump decât anul trecut. Iar motivele sunt numeroase din punctul de vedere al crescătorilor. Aceștia reclamă faptul că subvenția primită de la stat nu le ajunge nici măcar pentru tratamentele animalelor. Cu toate acestea, mieii nu vor lipsi de pe piață, spun ei, important fiind însă acum să existe și cumpărători.

Constanța are din nou centru de îngrijiri paliative pentru bolnavii aflați în stadiul final al bolii!
De Roxana Glăvan 29 martie 2018

Constanța are din nou centru de îngrijiri paliative pentru bolnavii aflați în stadiul final al bolii. Un investitor privat a reușit la Constanța ceea ce statul nu este în stare să facă, deși este obligat: să asigure îngrijiri pentru bolnavii de cancer, pentru cei cu accidente multiple sau cu Alzheimer aflați în fazele finale. Cei care au nevoie de un astfel de centru specializat nu trebuie să plătească niciun leu dacă sunt asigurați. Sud-estul României a dus lipsă de îngrijiri paliative după ce statul, la sfârșitul verii trecute, a închis Casa Soarelui, locul care în ultimii 15 ani a avut ușile deschise pentru toți bolnavii fără speranță.

Avarii în lanț la centrala nucleară de la Cernavodă - premierul a trimis Corpul de Control al Guvernului să facă verificări!
De Roxana Glăvan 29 martie 2018

Avarii în lanț la centrala nucleară de la Cernavodă. În doar 4 zile, reactoarele 1 și 2 ale centralei Nuclearelectrice au fost oprite din cauza unor avarii. Ultima s-a produs chiar în această dimineață. Premierul Viorica Dăncilă a cerut Corpului de Control al Guvernului să facă verificări.

CONSTANȚA. Monstru cu chip de om - și-a violat fiica vitregă de 13 ani! Copila a rămas însărcinată
De Roxana Glăvan 29 martie 2018

O copilă de 13 ani din Eforie trăiește o dramă fără voia ei. A fost abuzată sexual de tatăl vitreg, iar acum poartă se bănuiește că ar purta în pântec copilul acestuia.

CONSTANȚA. Desfășurare de forțe pe străzile din oraș: zeci de șoferi amendați!
De Ştefania Uţă 28 martie 2018

A fost desfășurare de forțe pe străzile municipiului Constanța, dar și în județ. Începând de noaptea trecută și până astăzi zeci de polițiști și jandarmi au organizat mai multe filtre și razii pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și a siguranței publice. În urma acestora, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 100 de mii de lei, iar mai multe persoane bănuite de mai multe spargeri au fost ridicate și duse la secție.

CONSTANȚA. Caz cutremurător descoperit în timpul raziilor polițiștilor - șofer prins în timp ce gonea să-și salveze tatăl căzut în stradă!
De Roxana Glăvan 28 martie 2018

Fiul unui bărbat găsit inconștient pe stradă și care gonea în trafic să ajungă la tatăl său a fost oprit de polițiștii constănțeni.

PERCHEZIȚII DE AMPLOARE în Constanța și alte 6 județe pentru destructurarea unei grupări specializate în fraude informatice! Prejudiciu de 1 milion de euro - VIDEO
De Neptun TV 28 martie 2018

În urma perchezițiilor, până în prezent, au fost ridicate mai multe computere, carduri bancare, documente de transfer bancar, dar și peste 50 de grame de cocaină.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Atenție, șoferi - pericol de inundații pe DJ 223! Cod portocaliu pe mai multe râuri din cinci județe - GALERIE FOTO
De Neptun TV 28 martie 2018

Din acest motiv, Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța a cerut serviciului rutier să introducă restricții de tonaj.

DECLARAȚIILE ȘOCANTE făcute de bărbatul care și-a măcelărit familia! Și-a ucis soția, apoi copiii - pe fata cea mare a înjunghiat-o de opt ori!
De Neptun TV 28 martie 2018

A așteptat până la ora 24.00, după care și-a înjunghiat fiica de opt ori tot în zona inimii. Apoi a mers în camera băiatului, pe care l-a înjunghiat de trei ori. A lăsat cuțitul pe patul băiatului.

CONSTANȚA. Ambele restaurante ADIVIN, ÎNCHISE! Dezastru găsit de Protecția Consumatorului - produse EXPIRATE, în rafturi RUGINITE servite constănțenilor! GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 27 martie 2018

Produsele care ar fi fost expirate în supermarketul ADIVIN, nu erau aruncate, ci ajungeau în bucătăria restaurantului, de unde se preparau mâncăruri.

O nouă CRIMĂ îngrozește România! Un bărbat și-a omorât soția și pe cei doi copii, o fată de 18 ani și un băiat de 13 ani! I-a înjunghiat în somn
De Neptun TV 27 martie 2018

Un alt detaliu șocant este varianta potrivit căreia cei trei au fost înjunghiați după ce au adormit.

CAZ REVOLTĂTOR la Năvodari! Zeci de oameni trăiesc ca-n Evul Mediu, într-un cartier rezidențial doar pe hârtie - primarul ridică din umeri! GALERIE FOTO
De Roxana Glăvan 26 martie 2018

Primarul nu recunoaște nimic, ba spune că a făcut tot ce a putut pentru a dezvolta zona. În lipsa fondurilor, investițiile trebuie să mai aștepte.

CODUL PORTOCALIU de INUNDAȚII pe Dunăre, extins până în aprilie! Este vizat și județul Constanța
De Neptun TV 26 martie 2018

Codul portocaliu de inundații pe Dunăre a fost extins până în aprilie, fiind vizate 11 județe.

Buna Vestire - sărbătoare mare pentru ortodocși.Tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce NU ai voie să faci astăzi!
De Neptun TV 25 martie 2018

În Apus, această sărbătoare este numită și sărbătoarea Zămislirii Domnului, iar în calendarul popular, Buna Vestire este cunoscută sub denumirea de Blagoveștenie sau Ziua Cucului.

Cod portocaliu pe DUNĂRE. Pericol de inundație pentru județele CONSTANȚA, Tulcea și Brăila
De Neptun TV 25 martie 2018

Codul portocaliu, emis de hidrologi, este valabil pentru perioada 24 martie- 31 martie, pe Dunăre pe sectorul Hârșova – Brăila și ȋn Delta Dunării.

PROTEST DE AMPLOARE în fața Ministerului de Interne - mii de polițiști își cer drepturile! MAI: Din aprilie se plătesc orele suplimentare
De Neptun TV 24 martie 2018

Circa 3.000 de angajații din penitenciare și din poliție protestează, la ora transmiterii știrii, în fața Ministerului de Interne principalele lor solicitări fiind condiții de lucru mai bune, salarizare „echitabilă”, dar și demiterea ministrului Justiției, Tudorel Toader.

România trece la ORA de vară! Când dăm ceasurile cu o oră înainte
De Neptun TV 24 martie 2018

În România, ora de vară a fost introdusă pentru prima dată în 1932. Până în 1939 ora de vară a funcționat în fiecare an, între prima duminică din aprilie (în 1932: 22 mai), ora 00:00 și prima duminică din octombrie, ora 01:00 (ore locale). Între 1 aprilie 1940, ora 00:00, și 2 noiembrie 1942, ora 03:00, ora de vară a fost în vigoare permanent în România.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Casă distrusă după o explozie PUTERNICĂ - două persoane, rănite! GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 24 martie 2018

Două persoane au fost rănite, în această dimineață, în urma unei explozii care s-a produs la o casă din Năvodari. Potrivit primelor informații, casa este căzută aproape în întregime.

CONSTANȚA. Vești bune pentru elevi - consilierii locali au aprobat creșterea burselor!
De Roxana Glăvan 23 martie 2018

Constanța va aloca mai mulți bani pentru educația elevilor. Consilierii locali constănțeni au aprobat în ședința ordinară de astăzi cuantumul burselor copiilor din învățământul preuniversitar.

CONSTANȚA. Zece blocuri nou construite în campusul Henri Coandă - locuințele sociale vor fi date în folosință până în toamnă!
De Roxana Glăvan 23 martie 2018

Până în toamnă vor fi date în folosință locuințele sociale noi construite în campusul Henri Coandă. Este promisiunea primarului Constanței, Decebal Făgădău, care astăzi a aprobat în ședința de consiliu local un proiect privind transferul terenurilor de sub imobile. Criteriile de acordare ale locuințelor au fost modificate, astfel că acum urmează procedura de selecție și mutarea efectivă a celor care au atâta nevoie de un acoperiș deasupra capului.