vineri, 22 septembrie 2017

Social

CONSTANȚA. Crucea Roșie organizează un spectacol umanitar pentru susținerea lui Andreas - un student bolnav de leucemie
De Neptun TV 29 august 2017

Miercuri, 30 august 2017, de ora 17.00, în galeria Centrului Comercial Tom, Crucea Roșie Constanța organizează un spectacol umanitar pentru Andreas - un tânăr de 22 de ani diagnosticat cu leucemie mieloida acută.

RATC Constanța introduce, din septembrie, trei tipuri noi de bilete
De Neptun TV 29 august 2017

Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța introduce, începând de la începutul lunii septembrie, trei bilete noi.

România, din ce în ce mai pustie: populația țării a scăzut cu 122.000 de persoane într-un singur an!
De Neptun TV 29 august 2017

Numărul românilor care trăiesc în țară scade de la an la an, principalele cauze fiind declinul demografic și migrația accelerată, arată un studiu al Institutului Național de Statistică (INS).

Festivalul de Muzică Ușoară de la Mamaia, un eveniment-remember în memoria compozitorului Dumitru Lupu
De Raluca Butan 27 august 2017

Acordurile celebrului Festival de Muzică Ușoară de la Mamaia au răsunat, aseară, din nou în stațiune, la aproape o jumătate de secol de la înființarea celui mai așteptat spectacol al verilor de altădată. Chiar dacă nu ne-am mai îndreptat privirile și aplauzele către scena Teatrului de Vară, evenimentul-remember din Piațeta de la Cazino a fost unul la fel de emoționant, seara trecută fiind o declarație de iubire și recunoștință față de marele compozitor Dumitru Lupu, făcută de soția și fiica sa.

Spectacolul 'Viața și pătimirile lui Ovidius Publius Naso' va fi repus în scenă pe 28 august
De Neptun TV 27 august 2017

Festivalul Mondial de Arte și Interculturalitate OVIDIUS continuă cu seria de activităti culturale adresate constănțenilor cu expoziție de pictură pe faleza Cazinoului din Constanța și Piața Ovidiu (până pe 30 septembrie) și spectacolul de teatru “Viața și pătimirile lui Ovidius Publius Naso” de Paul Miron care a fost lansat în premieră pe 25 august.

Ultimul weekend de vară aduce vreme frumoasă la malul mării! Ce evenimente sunt programate pe litoral
De Andreea Bajdechi 25 august 2017

Privim în calendar și încercuim ultimul weekend de vară. Privim și în termometre și vedem că temperaturile rămân aproape de cele caniculare. Ce urmează? Noi zile de distracție la mare, cu evenimente din belșug și prețuri care, an de an, intră la apă în această perioadă. Fericiți sunt și hotelierii, nu doar turiștii, că sezonul se prelungește după ultimele prognoze ale meteorologilor.

Autoritatea de Supraveghere Financiară: 'Pilonul II de Pensii este unul solid, cu randamente pozitive'
De Neptun TV 25 august 2017

Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public privind situația fondurilor de pensii administrate privat (Pilonul II), Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) reafirmă faptul că Pilonul II de Pensii este unul 'solid, cu randamente pozitive, reflectate de altfel și de analiza evoluției pieței pensiilor private la 30 iunie 2017.

CONSTANȚA! Visuri spulberate la 8 ani - riscă să ajungă în stradă împreună cu familia!
De Roxana Glăvan 24 august 2017

Un copil de 8 ani din Constanța riscă să ajungă împreună cu familia în stradă, după ce baraca ridicată pe un teren al Armatei urmează să le fie distrusă, iar ei, evacuați. Sunt săraci, dar cu toate acestea, mai nimic din cele necesare nu-i lipsește micuțului George. La 8 ani are un vis măreț: să-și transforme casa din lego într-una reală, mai ales că a înțeles că de mâine ar putea rămâne cu toții sub cerul liber.

Societățile de asigurare nu mai trebuie să contribuie la Fondul de rezoluție
De Neptun TV 24 august 2017

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) anunță că, începând cu data de 1 august 2017, a fost atins plafonul de 50 de milioane de lei reprezentând contribuțiile societăților de asigurare la Fondul de rezoluție, conform prevederilor art. 1 alin. (2) din Norma nr. 3/2016.

SPECTACOL EXCEPȚIONAL. Orchestra Simfonică București, violonista Sarah Chang și actorul Ion Caramitru vă invită la „Sub semnul lui Ovidius“. INTRAREA LIBERĂ
De Neptun TV 24 august 2017

Sâmbătă, 26 august 2017, de la ora 20.30, în Piața Ovidiu din Constanța se deschide cel mai important eveniment al Anului Omagial, “Sub semnul lui Ovidius”! Amfitrion va fi actorul Ion Caramitru, iar invitații săi sunt personalități extrem de speciale din lumea muzicii clasice, baletului, istoriei reconstituite 3D și… artei de a face focul să nareze.

23 AUGUST: atunci și acum - amintiri din Epoca de Aur
De Andreea Bajdechi 23 august 2017

23 August. Pentru unii este o zi normală, pentru alții, în schimb, este o dată plină de semnificații istorice și de amintiri. Până în urmă cu aproape trei decenii se sărbătorea Ziua Națională a Republicii Socialiste România. Amintirile defilărilor din epoca de aur care reuneau mii de pionieri, șoimi ai patriei și uteciști pe arterele principale sau pe stadioanele Constanței sunt episoade încă vii pentru cei care au trăit acele clipe.

Școala de Vară Tinerii de Azi - Adulții de Mâine: 'Un nou capitol, aceeași poveste'
De Neptun TV 23 august 2017

Ceremonia oficială de deschidere a celei de-a IV-a ediții a Școlii de Vară Tinerii de Azi - Adulții de Mâine organizată de Asociația Generației de Azi a reușit în acest an să reunească 65 de tineri ambițioși din peste 20 de județe ale țării.

Autoritatea de Supraveghere Financiară: 'Pilonul II de Pensii este unul solid, mecanismul nu este pus în discuție'
De Neptun TV 23 august 2017

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public referitoare la fondurile de pensii administrate privat (Pilonul II), Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) face și o serie precizări.

REVENIRE SPECTACULOASĂ. Marele Cor al Armatei Roșii, în turneu extraordinar la Constanța!
De Neptun TV 23 august 2017

Constanța se adaugă pe lista orașelor pe care Marele Cor al Armatei Roșii, Ansamblul Alexandrov, le va vizita în această toamnă cu impresionantul spectacolul "The Great Revival" (Marea Renaștere) pe 19 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 20.00.

Festivalul de Artă „Tomisul Etern“: acorduri de pian și vioară, expoziții de artă și fotografie, obiecte handmade, toate pe faleza Cazinoului din Constanța
De Ioana Paidos 23 august 2017

Au răsunat compoziții de Bach, Schubert sau Strauss pe faleza Cazinoului Constanța. Copii talentați i-au încântat pe trecători cu melodiile cântate live, la pian sau vioară. Festivalul de Artă „Tomisul Etern“ își propune ca sumele strânse din donații să fie folosite în beneficiul Colegiului Național de Arte „Regina Maria“ pentru recondiționarea instrumentelor și a sălilor de studiu.

Acțiune de DONARE DE SÂNGE în județul Constanța - donatorii primesc tichete de masă, zile libere și bani de transport
De Ioana Paidos 23 august 2017

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria Corbu organizează sâmbătă, 2 septembrie, între orele 08.30 - 13.30, o acțiune de donare de sange.

România: piloți de elită, infrastructură mediocră și multă birocrație
De Roxana Glăvan 22 august 2017

La vremea la care orice adolescent visa să conducă o mașină, Bianca pilota avioane. Avea 15 ani când a urcat la manșa primului aparat de zbor, iar acum, la 20 de ani, se pregătește intens să devină cel mai bun pilot de linie. Noi am cunoscut-o la Tuzla, acolo unde specialiști din domeniu au venit să discute problemele din aviație și vadă cum pot oferi elevilor români o infrastructură de primă clasă, asemenea școlii de aviație din țara noastră.

LANSARE DE CARTE. 'Alex, Supermov și furtuna electrică', un volum dedicat copiilor care suferă de sindromul Dravet
De Andreea Bajdechi 21 august 2017

Copiii cu epilepsie dar și familiile acestora primesc un nou sprijin. Adela Chirică, președintele asociației Dravet, a lansat cartea „Alex, Supermov și furtuna electrică”. Inspirată chiar de fiul său, care suferă de sindromul Dravet, autoarea a descris în fiecare pagină trăirile persoanelor diagnosticate cu epilepsie, dar și modalitățile în care acestea pot fi ajutate.

BACALAUREAT 2017. 'Ne simțim înjosiți de acest sistem!', spun tinerii revoltați de condițiile absurde impuse de organizatori
De Ioana Paidos 21 august 2017

„Ne simțim înjosiți de acest sistem!“ O spun mulți tineri care susțin, în aceste zile, bacalaureatul. Absolvenții de liceu sunt revoltați că nu au avut voie în sala de clasă nici măcar cu o sticlă cu apă, pe fondul repetatelor încercări de fraudare a examenului din ultimii ani. Ei consideră că această practică nu este normală în condițiile în care există camere de supraveghere cu ajutorul cărora pot fi prinși în cazul în care încearcă să copieze. Nemulțumiri sunt și în rândul profesorilor care se simt tratați ca posibili infractori.

CONSTANȚA. Întrebări... trăsnite la expoziția 'Our Body: Universul Interior': Unde se afla prostata la femei? Unde sunt oasele inimii?
De Neptun TV 21 august 2017

Românii au, se pare, mai multa nevoie ca niciodată de cunoștinte elementare, precum cele legate de sănătate, fiziologe și propriul corp. O demonstrează și întrebările adresate de vizitatori la expozitia Our Body: Universul Interior, care se desfășoară la Constanța, în City Park Mall, până pe 15 octombrie.

Sindicatul Liber al Navigatorilor avertizează: EVITAȚI ACEASTĂ NAVĂ! Șase marinari români blocați - imagini cu condițiile de la bordul ambarcațiunii
De Neptun TV 21 august 2017

Sindicatul Liber al Navigatorilor a emis o avertizare pentru marinarii români, în urma unui mesaj disperat primit de la un grup de șase navigatori aflați la bordul unei nave sub pavilion Panama.

FOTO. SMURD Constanța a primit motociclete pentru intervenții rapide: salvatorii vor ajunge mai repede la victime!
De Antonia Maer 20 august 2017

Paramedicii SMURD Constanța au în dotare, de astăzi, două motociclete complet echipate pentru intervenții urbane rapide, acestea urmând să contribuie la scurtatea timpului în care salvatorii vor ajunge la cazurile grave.

LITORAL. Cinci societăți închise, în Eforie, de inspectorii CJPC - VIDEO
De Ioana Paidos 18 august 2017

Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul. După acest proverb se prezintă multe terase din stațiunea Eforie Nord. Dacă în partea din față, clientul vede mese frumos aranjate, decorate cu flori, în spate, bucătăria pare mai degrabă o zonă de depozitare a gunoiului. Inspectorii au închis 5 terase și i-au amendat pe patronii lor, dar și pe cei ai altor zeci de astfel de localuri-bombă pentru sănătate.

Drona construită de patru elevi constănțeni într-un garaj, cu uneltele părinților, revoluționează știința
De Andreea Filip 17 august 2017

Ingineri în domeniul aerospațial, piloți de avion sau programatori IT. Asta își doresc să ajungă cei 4 tineri din Constanța care au revoluționat știința cu invenția lor. Adolescenții au reușit să construiască o dronă care poate oferi ajutor în situații limită. Nu în vreun laborator, ci …în garajul casei. Liceenii recunosc că au apelat la trusa de unelte a părinților și că au adaptat mai multe materiale din grădină pentru a duce la bun sfârșit grandiosul proiect.

CONSTANȚA. Două tabere improvizate de țigani, luate la puricat de polițiști și jandarmi
De Neptun TV 17 august 2017

În această dimineață, începând cu ora 7.00, polițiștii constănțeni s-au deplasat pe strada Barbu Delavrancea pentru dezafectarea unei tabere improvizate de rromi.

FOTO/VIDEO. CONTROL OPC ÎN CONSTANȚA. Proprietarul unei afaceri a încercat să mituiască inspectorii pentru a 'uita' de gândaci și alte nereguli!
De Neptun TV 16 august 2017

O 'vizită' a inspectorilor din cadrul OJPC Constanța s-a soldat, astăzi, cu rezultate nefavorabile pentru proprietarul unui centru de comercializare legume-fructe.

Reduceri mincinoase la un mall din Constanța: prețul de la casa de marcat, mai mare decât cel de pe raft
De Andreea Filip 16 august 2017

Ne aflăm în plin sezon al reducerilor. La tot pasul, magazinele au în vitrine afișe colorate cu oferte și discounturi care îți fură ochii. Unii dintre clienți sunt, însă, revoltați că ofertele de la raft nu se aplică pe bonul final. Oamenii spun că au găsit pe etichete un preț redus, iar la casă au plătit prețul întreg. Urmăriți un material filmat cu camera ascunsă.

Mesajul unui salvamontist pentru turiștii care aruncă gunoaie pe Transfăgărășan: 'Dragi cocalari, data viitoare când imboldul vă cheamă către munte, stați acasă!'
De Neptun TV 15 august 2017

Doi turiști au simțit nevoia să-și declare iubirea cu vopsea, pe stâncile Munților Făgăraș. Gestul acestora a fost condamnat dur de salvamontistul argeșean Cristian Toma (48 de ani), administrator la Serviciul Public Județean Salvamont Argeș, care a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook.

SĂRBĂTOARE MARE ASTĂZI. Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare - tradiții și superstiții!
De Neptun TV 15 august 2017

Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare este una dintre cele mai importante sărbători creștine, iar pentru români este și ocrotitoarea marinarilor, în mai multe orașe fiind organizate, în 15 august, procesiuni cu icoane și pelerinaje, dar și manifestări artistice.

Comandamentul Sezon Estival 2017. Sute de localuri de pe litoral controlate: zeci de amenzi aplicate, sute de mii de lei scoși din buzunarele patronilor!
De Neptun TV 14 august 2017

În perioada 31 iulie – 13 august, medicii veterinari oficiali din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța împreună cu inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor delegați care activează în Comandamentul Sezon Estival 2017, au desfășurat activități de control în unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare.