duminică, 30 aprilie 2017

Social

Tarabe pline, clienți puțini în piețele din Constanța: apovizionarea de iarnă, un obicei pe cale de dispariție
De Ioana Paidos 14 septembrie 2016

Aprovizionarea cămării pentru iarnă pare să devină un obicei pe cale de dispariție. Deși piețele din Constanța sunt pline cu fructe și legume la prețuri pentru toate buzunarele, tot mai multe gospodine preferă să cumpere murături și dulcețuri gata făcute. Comercianții spun că, în perioada în care vânzările ar trebui să meargă din plin, clienții se lasă așteptați.

O zonă din județul Constanța, printre noile arii protejate care vor fi incluse în rețeaua ecologică europeană Natura 2000!
De Neptun TV 14 septembrie 2016

23 de noi situri din România devin arii naturale protejate în cadrul rețelei ecologice europene Natura 2000 și sunt declarate arii de protecție specială avifaunistică, stabilește o hotărâre adoptată miercuri de Guvern.

Opt ani de la moartea lui Ștefan Iordache. Neptun TV difuzează două dintre filmele de succes ale marelui actor!
De Florina Militaru 14 septembrie 2016

Astăzi se împlinesc opt ani de când i-am spus adio marelui Ștefan Iordache. In memoriam, Neptun TV va difuza, vineri și sâmbătă, de la ora 23.00, două dintre filmele în care a avut roluri memorabile – Cel mai iubit dintre pământeni, respectiv Ticăloșii.

CCR a decis: majorarea salariilor de la Transporturi e neconstituțională, iar doctoranzii pot lua cu 15% mai mult
De Neptun TV 14 septembrie 2016

Curtea Constituțională (CCR) a decis azi că legea de aprobare a OUG 68/2015, prin care salariile de bază ale personalului din cadrul Ministerului Transporturilor au fost majorate cu 57,5% este necosntituțională, dar a admis acordarea unui spor de 15% celor cu doctorat.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: vezi când vin ploile în Dobrogea!
De Neptun TV 12 septembrie 2016

Specialiștii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie au dat publicității evoluția vremii în perioada 12 - 25 septembrie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

CONSTANȚA. Tineri din 24 de țări au participat la concursul de frumusețe Miss și Mister Deaf Stars!
11 septembrie 2016

Seară plină de emoții pentru participanții concursului de frumusețe Miss și Mister Deaf Stars, rezervat persoanelor cu deficiențe de vorbire și de auz. Veniți din 24 de țări, finaliștii au urcat pe scena Casei de Cultură din Constanța și au dat ce-au avut mai bun pentru a cuceri juriul.

CONSTANȚA - FITIC 2016. Peste 2.500 de constănțeni au urmărit recitalul maestrului Horațiu Mălăele GALERIE FOTO
De Neptun TV 11 septembrie 2016

Peste 2.500 de constănțeni au participat, ieri seară, la un experiment cultural de neuitat, urmărind, cu sufletul la gură, un recital memorabil marca Horațiu Mălăele.

CONSTANȚA. Un tânăr de 22 de ani a renunțat la viața normală pentru a se călugări - VIDEO
De Ana-Maria Stancu 9 septembrie 2016

Momente speciale, seara trecută, la mănăstirea Sfântul Teotim din Murfatlar, unde un tânăr de 22 de ani a ales să îmbrace straie călugărești și să își dedice întreaga viață lui Hristos. Pentru ca acest lucru să fie posibil, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat o slujbă în urma căreia tânărul a primit un alt nume și a înlocuit hainele obișnuite cu ținuta călugărească.

Sute de milioane de euro neaccesați de fermierii din România vor fi distribuiți refugiaților
De Neptun TV 8 septembrie 2016

Din Programul Național de Dezvoltare Rurală, estimat la opt miliarde de euro, derulat de Ministerul Agriculturii, vor fi redistribuite, în acest an, câteva sute de milioane de euro către refugiați, a declarat pentru Mediafax ministrul Agriculturii Achim Irimescu.

Bucureștenii din cartierele Drumul Taberei, Militari și Crângași rămân fără apă caldă din cauza datoriilor ELCEN
De Neptun TV 6 septembrie 2016

Aproape jumătate din locuitorii Capitalei vor rămâne fără apă caldă în perioada următoare, după ce Distrigaz a decis limitarea debitului de gaze naturale către Electrocentrale București (ELCEN). Măsura a fost adoptată din cauza datoriilor, se arată într-un comunicat al producătorului de energie.

Avanpremieră de zile mari la Constanța: filmul 'Selfie 69' a cucerit publicul constănțean!
De Ana-Maria Stancu 6 septembrie 2016

Filmul “Selfie 69” a rulat pentru prima dată în cinematograf și a cucerit rapid publicul. Sute de cinefili au fost prezenți în sală și au trăit momente pline de suspans, în care cei mai mulți s-au regăsit. Fanii au urmărit filmul alături de actorii principali și familiile acestora.

SCANDAL în piața din Kilometrul 4-5! Vânzătorii s-au luat la ceartă cu polițiștii locali: o comerciantă și-a aruncat fructele în stradă!
De Ioana Paidos 6 septembrie 2016

A fost scandal în această dimineață în piața Km 4-5 din Constanța, în urma unui control al Poliției Locale. Supărată că este amendată, o comerciantă și-a aruncat fructele în stradă. Tarabagii sunt nemulțumiți că nu mai sunt lăsați să își expună marfa pe trotuar, motiv pentru care le-au scăzut vânzările. De cealaltă parte, polițiștii spun că nu fac decât să aplice legea.

CONSTANȚA. De mâine, apa caldă SE OPREȘTE TOTAL, pentru revizia anuală!
De Neptun TV 4 septembrie 2016

Societatea Electrocentrale Constanța SA va efectua revizia anuală a instalației de producere și transport a energiei termice, cu oprire totală, în perioada 5 septembrie ora 0.00 - 8 septembrie ora 18.00, în vederea executării lucrărilor necesare.

CONSTANȚA. Șoferii și mecanicii RATC au protestat în fața primăriei, nemulțumiți de salariile mici - VIDEO
De Ioana Paidos 2 septembrie 2016

Zeci de salariați ai RATC au protestat, astăzi, în fața Primăriei Constanța. Oamenii spun că au salariile prea mici în comparație cu colegii lor din alte județe și cer rezolvarea problemelor financiare ale Regiei. De cealaltă parte, directorul RATC susține că lefurile au fost mărite în luna iulie, iar protestatarii nici măcar nu au solicitat o negociere conducerii.

Invitație la rugăciune! Sâmbătă, la Mangalia, vor fi aduse moaștele Sfântului Dionisie
31 august 2016

Invitație la rugăciune. Credincioșii din Mangalia și nu numai, sunt așteptați sâmbătă, de la ora 20.00, la o procesiune pe străzile orașului, închinată marii sărbători a Nașterii Maicii Domnului. Cu această ocazie, la Biserica Sfântul Mina, vor fi aduse moaștele Sfântului Dionisie. 70 de preoți vor purta pe umeri racla sfântă.

CONSTANȚA. Zeci de mii de copii vor primi, gratuit, rechizitele și materialele necesare începerii școlii
De Neptun TV 31 august 2016

Aproximativ 30.500 de copii din municipiul Constanța vor primi din partea autorităților locale, în mod gratuit, rechizite și materiale necesare începerii anului școlar 2016 - 2017.

Ședință de tot râsul a Consiliului Local Constanța: aleșii s-au chinuit ore în șir să își pună oamenii în comisii și au amânat proiectele importante!
31 august 2016

Ședință de tot râsul la Consiliul Local Constanța. Cu multe proiecte importante pe ordinea de zi, aleșii s-au împotmolit la desemnarea membrilor în mai multe comisii. Și nici asta nu le-a ieșit cum trebuie. Votul a fost reluat de mai multe ori, iar după ce într-un final păreau că s-au înțeles, tot nu au căzut de acord cum votează. Și uite așa, în loc să adopte hotârâri, precum cea referitoare la subvenția la încălzire, consilierii s-au zbătut pentru... comisii, într-o ședință demnă de piesele lui Caragiale.

OFICIAL. Fiecare român care muncește în străinătate și va reveni în țară va primi câte 50.000 de euro pentru a-și deschide o afacere
De Neptun TV 30 august 2016

Fiecare român care muncește în străinătate și va reveni în țară va primi de la stat suma de 50.000 de euro pentru a-și deschide o afacere, anunță reprezentanții Guvernului. Mai mult chiar, viitorii antreprenori vor beneficia și de consultanță și training în afaceri.

Festivalul Internațional de Teatru Independent, Blue Theatre, începe sâmbătă la Constanța
De Neptun TV 30 august 2016

CONSTANȚA. Blue Theatre este un concept artistic care dărâmă granițele ridicate de-a lungul timpului în interiorul acestei arte a efemerului, emoției și măștii, teatrul. La baza acestui concept stă libertatea și curajul de a afirma imposibilul, de a doborî statui și socluri ce au fost dintotdeauna acolo, ca un dat, și de a construi propriile toteme, prin gesturi, cuvinte și perspective.

VIDEO. Orașul Cernavodă, INUNDAT după o ploaie torențială!
De Neptun TV 29 august 2016

O ploaie torențială a inundat, astăzi, mare parte a orașului Cernavodă. În imagini se poate vedea că centrul orașului, chiar în zona Primăriei, este acoperit de ape. Oamenii se aventurează cu greu prin șuvoaie, iar circulația autoturismelor a fost blocată.

Doar 5.600 de români din străinătate și-au exprimat opțiunea pentru votul prin corespondență
De Neptun TV 29 august 2016

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că, până astăzi, au fost validate 7.512 cereri de înscriere în Registrul electoral depuse de alegătorii români cu domiciliul sau reședința în străinătate.

Proiect de taxare suplimentară pentru televiziuni, cinematografe și furnizorii de telefonie
De Neptun TV 29 august 2016

Ministerul Culturii a făcut public proiectul de modificare a ordonanței ce vizează cinematografia, conform acestuia, urmând să fie introduse taxe noi pentru televiziuni, furnizorii de telefonie și internet, dar și pentru cinematografe, ceea ce ar putea duce la creșterea prețului la bilete.

Sărbătoare mare astăzi: Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, tradiții și superstiții! De ce nu se mănâncă pepeni și varză
De Neptun TV 29 august 2016

Astăzi, credincioșii ortodocși prăznuiesc Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, Înaintemergătorul și Botezătorul Domnului. Cei care vor să se spele de păcate ar trebui să țină post negru. Și, potrivit credințelor populare, ar trebui să mănânce struguri și să evite varza și alimentele de culoare roșie.

CNADNR promite că zeci de drumuri din județul Constanța și din țară vor fi reparate ÎN ACEASTĂ VARĂ - vezi lista drumurilor!
De Neptun TV 24 august 2016

Programul de întreținere și reparații curente pe timp de vară aferent rețelei de drumuri naționale aflate în administrarea CNADNR continuă pe următoarele direcții regionale de drumuri și poduri.

Locurile de joacă ale Constanței par abandonate: un copil s-a rănit în leagănele din parcul de la Gară
23 august 2016

Multe din locurile de joacă ale Constanței par că sunt abandonate. De părinți și cei mici pentru că toboganele și balansoarele au devenit periculoase, iar de Primărie pentru că nici măcar nu a reparat ce s-a stricat. Un copil chiar s-a rănit după ce s-a dat în leagănele din parcul de la Gară pentru că nimeni nu a văzut că acestea sunt uzate, iar sârmele acoperite cu scotch.

Românii au prins gustul fructelor de mare, creveții - primul loc în vânzări!
De Neptun TV 23 august 2016

Piața fructelor de mare a ajuns anul trecut la circa 35 milioane de euro și ar putea crește în acest an cu 5%, pe primul loc în topul vânzărilor fiind creveții, urmați de midii, calamari și caracatiță, potrivit unui studiu realizat de Romfood Trading.

CONSTANȚA. Apa caldă, OPRITĂ TOTAL timp de 3 zile, pentru revizia anuală!
De Neptun TV 22 august 2016

Societatea Electrocentrale Constanța SA va efectua revizia anuală a instalației de producere și transport a energiei termice, cu oprire totală, în perioada 5 septembrie ora 0.00 - 8 septembrie ora 18.00, în vederea executării lucrărilor necesare.

19 taximetriști din Mamaia, amendați de polițiștii locali în cursul unei razii
De Neptun TV 22 august 2016

În cursul ultimelor două zile, reprezentanți ai Poliției Locale Constanța, ai Biroului Rutier municipal Constanța și ai Agenției Naționale Antidrog au efectuat acțiuni de control în stațiunea Mamaia, tema principală de control fiind transportul în regim de taxi.

RAJA a pus în funcțiune primele 11 fântâni arteziene din Constanța
De Ioana Paidos 22 august 2016

SC RAJA SA a preluat la începutul acestei luni, de la Primăria Constanța, întreținerea și reabilitarea fântânilor arteziene din municipiu și din stațiunea Mamaia.

Localnicii și turiștii s-au bătut... cu vestitul nămol de Techirghiol, la zilele orașului
21 august 2016

Concurs inedit, astăzi, la Techirghiol. Localnicii și turiștii au avut ocazia să se lupte… în nămol. Totul în cadrul manifestărilor organizate de zilele orașului Techirghiol. Petrecerea continuă și în această seară, cu un concert urmat de focuri de artificii. În scurt timp, pe scenă vor urca Deep Central, Ionuț Galani și Celia.