luni, 26 august 2019

Social

Percheziții de amploare în România și străinătate la o grupare care procura ilegal pește - printre orașele vizate se află și Constanța!
De Neptun TV 14 mai 2019

Peste 150 de percheziții au loc în România, precum și în Italia, Spania, Franța și Ungaria, la o grupare formată din sute de persoane care procurau ilegal cantități mari de pește și le vindeau în România. 30 de tone de pește, impropriu consumului, au fost confiscate.

Persoanele cu dizabilități vor primi un voucher de 5.000 de euro. Ce pot face cu banii
De Neptun TV 13 mai 2019

Pentru sprijinirea copiilor cu dizabilități, ministrul a amintit că în acest an a demarat procesul de formare și mărire a corpului asistenților maternali profesioniști. Astfel, prin proiectul cu fonduri europene Team-UP vor fi angajați alți 4.000 de asistenți maternali profesioniști care vor beneficia și de formare profesională. De asemenea, și cei 11.000 de asistenți maternali deja angajați vor beneficia de formare profesională. Programul se va derula până în 2023 și are o valoare totală de 569 de milioane de euro. O treime din asistenții maternali formați și angajați se vor ocupa exclusiv de copii cu dizabilități.

Ziua regalității, sărbătorită cu fast la Mihail Kogălniceanu
De Neptun TV 12 mai 2019

Ziua Regalității, stabilită pe 10 mai, a prilejuit festivități solemne în localitatea Mihail Kogălniceanu. La inițiativa primarului Ancuța Belu și a profesorului Willypald Wisosenschi, președintele Asociației „Mușata armână”, au fost dezvelite busturile regelui Ferdinand 1 Întregitorul și al marelui om de stat Mihail Kogălniceanu.

Două nave-școală turcești pot fi vizitate în Portul Constanța
De Neptun TV 12 mai 2019

Două nave-școală ale Turciei pot fi vizitate în Portul Constanța duminică, 12 mai, în cursul după-amiezei, într-un interval de două ore și jumătate.

CONSTANȚA. Pacient diagnosticat cu ruptură cvasi completă de aortă, operat cu succes la Spitalul Județean!
De Neptun TV 12 mai 2019

Este al doilea caz operat cu succes la Spitalul Județean Constanța. Pacientul are 30 de ani și a fost victima unui accident rutier.

CONSTANȚA. Un renumit medic a murit: 'Mă rog ca lacrimile mele să ajungă la sufletul lui'
De Neptun TV 12 mai 2019

Dr. Eugen Rubelie era medic primar, specialist în ortopedie și traumatologie.

CONSTANȚA. În premieră: Polițiștii de pe litoral vor avea aparate pentru depistarea consumului de droguri
De Mediafax 11 mai 2019

Totodată, Carmen Dan a mai spus despre traficul de droguri că este „un motiv de îngrijorare”, cerând și ajutorul organizațiilor neguvernamentale și al voluntarilor.

Îngrijitoarele de la creșa din Năvodari, acuzate că au agresat copiii, au fost date afară!
De Neptun TV 10 mai 2019

Cele două îngrijitoare de la creșa din Năvodari, acuzate de părinți că le-ar fi agresat copiii, au fost date afară, în timp ce șefa instituției s-a ales cu o mustrare scrisă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

CONSTANȚA. Un militar salvat de la moarte de către medici a rămas cu cotul strâmb. 'I-au pus mâna invers, probabil din neatenție sau din nepăsare'
De Neptun TV 10 mai 2019

Militarul a suferit în urmă cu 7 luni un accident rutier deosebit de grav. A ajuns la spital în comă, apoi săptămâni întregi medicii s-au luptat ca să-l salveze.

ESTE OFICIAL. Cazinoul din Constanța va fi reabilitat - vezi cum va arăta! GALERIE FOTO
De Neptun TV 8 mai 2019

Guvernul a adoptat, miercuri, o hotărâre privind indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea și restaurarea cazinoului din Constanța, a anunțat purtătorul de cuvânt al instituției, Nelu Barbu. Valoarea proiectului este de aproximativ 112 milioane lei, iar termenul de execuție este de 30 luni.

CONSTANȚA. Club de fițe din Mamaia, acuzat de poluare - a aruncat moluz și alte deșeuri din construcții pe malul Canalului Poarta Albă - Midia Năvodari!
De Neptun TV 7 mai 2019

Un club de fițe din Mamaia a aruncat moluz și alte deșeuri din construcții pe malul Canalului Poarta Albă - Midia Năvodari, poluând terenul.

CONSTANȚA. Caz revoltător la o creșă - copii bătuți de îngrijitoare și obligați să se spele cu apă din toaletă!
De Neptun TV 7 mai 2019

Două îngrijitoare de la Creșa nr. 20 din Năvodari sunt acuzate că au agresat fizic și verbal doi copii, în vârstă de doi ani și jumătate.

IMAGINI ULUITOARE! Zăpadă în luna mai. Un strat proaspăt de 50 de centimetri în Bucegi. VIDEO
De Neptun TV 7 mai 2019

Turiștii sunt sfătuiți să nu se aventureze.

Ce este Paștele Blajinilor: tradiții și obiceiuri de Paștele Morților!
De Neptun TV 6 mai 2019

În ziua de luni, după duminica Sfântului Apostol Toma, ortodocșii sărbătoresc „Paștele Blajinilor”, o zi în care tradiția spune că îi pomenim pe cei morți.

Nava Școală 'Mircea' a plecat în tradiționalul marș internațional de instrucție, cu un echipaj de 179 de membri
De Neptun TV 5 mai 2019

În cei 80 de ani scurși de la primul vânt prins în vele, „Mircea” a reprezentat România în peste 120 de porturi din Europa, Asia, Africa și America de Nord, la bordul său pregătindu-se peste 70 de generații de marinari militari.

Polițiștă, revoltată de starea vehiculelor din dotare: Sunt niște mașini ale morții, cocini cu pretenție de automobil, cocină cu pretenție de mașină
De Mediafax 4 mai 2019

Potrivit mesajului postat pe pagina sa de Facebook, Andrada Voicu susține că tatăl său a murit după ce a auzit de accidentul în care a fost implicată și că nimănui nu i-a păsat de acest lucru.

Statistică îngrijorătoare: O treime dintre utilizatorii de Internet și-ar vinde datele personale unei persoane necunoscute
De Mediafax 3 mai 2019

Aceste consecințe vin în ciuda faptului că mulți dintre noi iau măsuri pentru păstrarea informațiilor confidențiale sau pentru a-i împiedica pe alții să acceseze date personale și confidențiale. 62% dintre persoane își protejează dispozitivele cu o parolă pentru a păstra confidențialitatea informațiilor. O treime (35%) verifică și modifică periodic setările de confidențialitate pe dispozitivele, serviciile și aplicațiile pe care le utilizează (ajungând la 42% dintre persoanele din categoria de vârstă 16-24 de ani și la puțin peste un sfert (28%) dintre cei de peste 55 de ani); un sfert (25%) își acoperă camerele web pentru ca datele lor să rămână private, iar unul din cinci bărbați (21%) criptează datele, comparativ cu doar una din zece (11%) femei.

Sistemul Ro-Alert, între critici și utilitate. Arafat: Unii au fost deranjați de mesaje
De Mediafax 2 mai 2019

Sistemul Ro-Alert, a fost criticat, iar utilitatea sa a fost pusă la îndoială recent, după tornada de la Călărași. La rândul său, Raed Arafat a declarat că sistemul nu este un radar meteo și că există persoane care sunt deranjate de mesaje, însă au fost situații când alertele și-au atins scopul.

2 MAI - O jumătate de mileniu de la moartea lui Leonardo da Vinci!
De Neptun TV 2 mai 2019

O jumătate de mileniu de la moartea lui Leonardo da Vinci se împlinește pe 2 mai, iar momentul este marcat prin evenimente dedicate celebrului artist și om de știință în toate colțurile Europei dar și în Statele Unite, de la investigații ADN legate de misterul mormântului său până la studii complexe

CONSTANȚA. Proprietarul mașinii conduse de Răzvan Ciobanu, audiat. Ce le-a spus anchetatorilor
De Neptun TV 2 mai 2019

Proprietarul mașinii conduse de Răzvan Ciobanu a fost audiat în cadrul dosarului penal deschis după moartea creatorului de modă. Acesta le-a spus anchetatorilor că designerul nu a fost cazat în Mamaia și nu știe ce a făcut în cursul zilei de duminică, timp în care el a dormit.

Comori ale României: Morile de apă de la Rudăria, unice în Europa de Est, vizitate de mii de turiști anual
De Mediafax 1 mai 2019

Cele 22 de mori de apă de la Rudăria, aflate în județul Caraș-Severin și incluse în patrimoniul mondial UNESCO, sunt vizitate în fiecare an de câteva mii de turiști, rezervația mulinologică fiind unică în Europa de Est, transmite corespondentul MEDIAFAX.

VIDEO cu momentul în care s-a format tornada care a speriat România! Sute de familii au rămas fără curent electric
De Neptun TV 1 mai 2019

Un șofer a surprins exact momentul în care de nicăieri se formează tornada.

1 Mai, de la proteste violente de la sfârșitul secolului XIX la Ziua Internațională a Muncii
De Mediafax 30 aprilie 2019

Data de 1 Mai a devenit cunoscută în lumea întreagă după incidente violente produse în SUA în 1886, când muncitorii au cerut reducerea timpului de lucru, și s-a transformat în Ziua Internațională a Muncii, care este sărbătorită în prezent în numeroase țări, inclusiv în România.

CONSTANȚA. Imagini revoltătoare la locul accidentului în urma căruia Răzvan Ciobanu a murit - localnicii au luat obiecte personale și părți din caroseria mașinii!
De Neptun TV 30 aprilie 2019

Locul accidentului în care a murit Răzvan Ciobanu a atras curiozitatea localnicilor din Săcele, care au ținut să păstreze un suvenir din autoturismul la volanul căruia se afla creatorul de modă în vârstă de 43 de ani.

Desfășurare de forțe a autorităților în perioada mini-vacanței de Paște
De Neptun TV 27 aprilie 2019

Autoritățile au luat măsuri speciale, mai ales în zonele frecventate de credincioși. Peste 22.000 de pompieri, paramedici, polițiști și jandarmi sunt mobilizați zilnic. De asemenea, a fost suplimentat numărul forțelor de ordine pentru ca incidentele grave să fie evitate.

Toate evenimentele programate pe litoral în vacanța de Paște și 1 Mai
De Neptun TV 26 aprilie 2019

Litoralul, gazda tradițională a distracției de 1 Mai, are agenda plină cu evenimente pentru minivacanța de Paști, la Mamaia, Costinești sau Vama Veche.

Vinerea Mare: Obiceiuri și tradiții în această zi. Ce nu ai voie să faci
De Neptun TV 26 aprilie 2019

Vinerea Mare sau Vinerea Paștilor, Vinerea Seacă, Vinerea Patimilor, este o zi de mare doliu a întregii creștinătăți pentru că în această zi a fost răstignit și a murit Mântuitorul lumii, Iisus Hristos, informează crestinortodox.ro.

CONSTANȚA. Ce evenimente sunt programate pe litoral în minivacanța de Paști și 1 Mai!
De Neptun TV 25 aprilie 2019

Sute de jandarmi vor asigura ordinea la evenimentele care încep de joi, 25 aprilie, pe litoralul românesc. În minivacanța de Paști și 1 Mai, zeci de mii de turiști sunt așteptați la mare.

CONSTANȚA. Dosar penal pentru bărbatul care a inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru repararea Cazinoului!
De Mediafax 25 aprilie 2019

Până acum, peste 80 de persoane au donat aproximativ 1.300 de euro.

JOIA MARE: Tradiții și obiceiuri. Ce nu ai voie să faci în această zi
De Mediafax 25 aprilie 2019

Joia Mare este ziua dedicată copturilor pascale și înroșirii ouălor, simbol al Sărbătorii Sfintelor Paști. Străbunii credeau că ouăle înroșite în această zi nu se strică niciodată.