sîmbătă, 23 februarie 2019

Social

CONSTANȚA. Noi reguli pentru locuitorii campusului social Henri Coandă - cine nu le respectă, va fi evacuat!
De Roxana Glăvan 1 decembrie 2018

Noi reguli urmează să fie instituite pentru locuitorii campusului social Anri Coandă. Consilierii constănțeni au aprobat în ședința de consiliu local de astăzi, regulamentul prin care vor fi repartizate locuințele celor fără adăpost, scoși din locuințele naționalizate sau cazuri sociale. Primarul Constanței, Decebal Făgădău, spune că va impune familiilor care vor locui în campus să își trimită copiii la școală sau grădiniță, să își facă periodic analize și controale prin medicul de familie și să învețe regulile elementare de conviețuire. Cine nu respectă aceste reguli, va fi evacuat!

100.000 de români și un singur fotograf: Povestea soldatului care a făcut singurele poze la Unire
De Mediafax 1 decembrie 2018

Singurele fotografii de la evenimentele din 1 Decembrie 1918 au fost făcute de Samoilă Mârza, un soldat care se întorsese în urmă cu câteva zile din război. El nu știa că doar imaginile sale vor rămâne în istorie și le-a făcut din pasiune, fără să fie chemat sau plătit.

Centenar 2018. 10 momente de răscruce din istoria României
De Mediafax 1 decembrie 2018

Unirea Basarabiei cu România, momentul în care țara a început să piardă teritorii, abdicarea Regelui Mihai I sau venirea la putere a lui Nicolae Ceaușescu. Sunt câteva dintre cele mai importante evenimente din ultimii 100 de ani.

Ziua Națională a României, sărbătorită în avans la Techirghiol!
De Robert Nenciu 30 noiembrie 2018

Primăria și Consiliul Local Techirghiol au serbat astăzi, în avans, Ziua Națională a României. În ciuda valorilor negative ale temparaturilor, la eveniment au participat sute de copii și locuitori din oraș, alături de oficialitățile venite din județ. Parada militară și prezentarea uniformelor din primul Război Mondial, au fost extrem de apreciate de participanți, la fel ca toate celelalte momentele pregătite de organizatori.

CONSTANȚA. Paradă inedită de 1 Decembrie - constănțenii pot admira și noile autobuze!
De Roxana Glăvan 30 noiembrie 2018

Paradă inedită de 1 Decembrie, la Constanța. De ziua națională a României constănțenii se vor putea bucura de un spectacol aerian inedit și vor putea admira, în premieră, primele autobuze sosite deja la malul mării.

Nicolae Voiculeț va cânta imnul național al României în inima secuimii
De Neptun TV 30 noiembrie 2018

Marele naist Nicolae Voiculeț a decis ca de Ziua Națională să cânte imnul țării chiar în inima României, în secuime, la Covasna.

Constanța are cu ce se mândri! Cine este tânărul care a ajuns șef de promoție al Cursului american de Forțe pentru Operații Speciale
De Neptun TV 30 noiembrie 2018

"Norocul îi favorizează pe cei curajoși" , este deviza unei structuri de elită din Armata României, Divizionul 164 Forțe Navale pentru Operații Speciale.

UPDATE. Situația traficului la această oră! Porturi închise, restricții de circulație și 6 drumuri naționale se mențin închise!
De Neptun TV 30 noiembrie 2018

În zilele de 30 noiembrie (între orele 16:00 și 22:00) și 1 Decembrie (întreorele 06:00 și 22:00), circulația vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone ,respectiv 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, este interzisă pe următoarele drumuri:

ALERTĂ METEO! Meteorologii au prelungit avertizarea de ger! Rafale puternice de vânt în Dobrogea
De Neptun TV 30 noiembrie 2018

Joi (29 noiembrie) și vineri (30 noiembrie) vântul va prezenta intensificări cu viteze de 45...55 km/h, în sudul Moldovei și al Banatului, în jumătatea de est a Munteniei și în Dobrogea, iar pe litoral vor fi rafale de 60...70 km/h.

SĂRBĂTOARE MARE astăzi! Sfântul Andrei- tradiții și superstiții! Ce NU trebuie să faci în această zi
De Mediafax 30 noiembrie 2018

Credincioșii îl prăznuiesc, astăzi, pe Sfântul Apostol Andrei, creștinătorul neamului românesc, numit și "Cel dintâi chemat", întrucât a răspuns primul chemării lui Hristos la apostolat, ziua fiind totodată sărbătoare bisericească națională.

Superstiții de Sfântul ANDREI: Noaptea când apar strigoii, se fac farmece și fetele nemăritate pot să își afle ursitul
De Mediafax 29 noiembrie 2018

Credincioșii îl prăznuiesc pe 30 noiembrie pe Sfântul Apostol Andrei, creștinătorul neamului românesc, el fiind numit "Cel dintâi chemat", întrucât a răspuns primul chemării lui Hristos la apostolat, ziua fiind totodată Sărbătoare Bisericească Națională.

Situația traficului la această oră - șase drumuri naționale ÎNCHISE! Sfaturile polițiștilor pentru evitarea accidentelor
De Neptun TV 29 noiembrie 2018

Se mențin șase drumuri naționale închise, respectiv:

CONSTANȚA. Cod galben de vânt și restricții de tonaj din cauza viscolului!
De Neptun TV 29 noiembrie 2018

Potrivit avertizării nowcasting transmise de Administrația Națională de Meteorologie, până la ora 11.00 sunt sub avertizare cod galben localități din Constanța și Tulcea, unde vântului ajunge la rafală la 55-70 de kilometri pe oră.

Epava de la Costinești, celebră în lume. Filmul-viral care a strâns 1,7 milioane de vizualizări în doar 3 ore
De Neptun TV 28 noiembrie 2018

Pe pagina de Facebook a publicației Daily Mail Australia a fost publicat marți, 27 noiembrie, un filmuleț cu un tânăr care intră cu un caiac în epava de la Costinești.

CONSTANȚA. Iarna își intră în drepturi - cum se circulă pe drumurile din județ!
De Neptun TV 28 noiembrie 2018

În Județul Constanța ninge viscolit, autoritățile trimițând pe teren utilaje pentru împrăștierea de material antiderapant pe principalele drumuri și pe A2.

Vreme rece în toată țara - Unde se înregistrează trafic rutier în condiții de iarnă! Porturile, închise - întârzieri pe Aeroportul Otopeni!
De Neptun TV 28 noiembrie 2018

Traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă pe drumuri și autostrăzi din Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, miercuri dimineața, iar porturile de la Marea Neagră sunt închise din cauza vântului puternic, potrivit Centrului Infotrafic.

CONSTANȚA. Pregătiri pentru parada de 1 Decembrie - programul complet al manifestărilor!
De Neptun TV 27 noiembrie 2018

Se fac ultimele pregătiri pentru Ziua Națională a României, care va fi celebrată cu festivități de cinstire a eroilor la 100 ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, urmate de paradă militară, defilare și adunări populare unde românii vor mânca fasole și cârnați.

Sute de angajări la Ministerul de Interne - ce posturi sunt disponibile!
De Neptun TV 27 noiembrie 2018

Cele 946 de funcții vacante care vor fi scoase la concurs au fost aprobate prin Memorandum în ședința de guvern de vineri, se arată într-un comunicat de presă al MAI.

CONSTANȚA. Preotul care și-a dat foc lângă Catedrala Mântuirii Neamului: Sunt împotriva corupției din Biserică
De Neptun TV 26 noiembrie 2018

Preotul din județul Constanța care și-a dat foc, duminică, în fața Catedralei Mântuirii Neamului, în timpul slujbei de sfințire, declară că mesajul său a fost ferm: ”Am spus că sunt împotriva corupției din Biserică și a abuzurilor pe care unii ierarhi le fac”.

Sfințirea altarului Catedralei Neamului - între îmbrânceli cu jandarmii și milioane de euro!
De Mediafax 26 noiembrie 2018

Peste 30.000 de oameni și 2.000 de invitați au participat, duminică, la sfințirea altarului Catedralei Mântuirii Neamului. Mulți dintre enoriași, sătui de frig și de stat la coadă, s-au îmbrâncit după slujbă cu jandarmii pentru a ajunge în lăcașul de cult și a trece prin altar.

Gest extrem al unui preot din Constanța - și-a dat foc în apropierea Catedralei Mântuirii Neamului. El e audiat la poliție
De Neptun TV 25 noiembrie 2018

Evenimentul nu s-a petrecut în incinta Catedralei Mântuirii Neamului.

CONSTANȚA. Depuneri de coroane, defilare și fasole cu cârnați. Programul Zilei Naționale a României
De Neptun TV 25 noiembrie 2018

Primăria municipiului Constanța a transmis programul manifestărilor ce vor avea loc pe 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Tragedie după ce o locuință a luat foc - o femeie a ars de vie, soțul ei este rănit grav!
De Neptun TV 25 noiembrie 2018

După ce au reușit să localizeze incendiul, pompierii au pătruns în interior unde au găsit o bătrână de 86 de ani, carbonizată.

Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului. Zeci de mii de oameni, așteptați la slujbă
De Neptun TV 25 noiembrie 2018

Câteva mii de oameni sunt prezenți, duminică dimineață, pe esplanada din fața Catedralei Mântuirii Neamului pentru slujba de sfințire a altarului lăcașului de cult.

Vremea extremă s-ar putea agrava din cauza schimbărilor climatice
De Neptun TV 24 noiembrie 2018

Raportul The National Climate Assessment este autorizat de Congresul Statelor Unite.

Pesta Porcină Africană evoluează în 289 de localități din 17 județe: peste 300.000 de porci, eliminați!
De Neptun TV 23 noiembrie 2018

Au fost stinse până la această dată 5 focare în județul Satu Mare și singurul focar din județul Dâmbovița. De asemenea, unitatea de procesare a cărnii aparținând societății S.C. Carniprod SRL și-a reluat activitatea, în data de 14 august 2018.

DRAMĂ. Un militar a murit electrocutat, în timpul pregătirilor pentru parada de 1 Decembrie de la Alba Iulia. Reacția MApN: Plutonierul Alexandru Orosz luptase în Afganistan
De Neptun TV 23 noiembrie 2018

„Plutonierul Orosz Alexandru avea 33 de ani, era necăsătorit și avea un copil. Era angajat în M.Ap.N. din anul 2007, cu o misiune în Afganistan. O comisie a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” cercetează cauzele producerii accidentului, fiind anunțat deja Parchetul Militar Cluj”, se mai arată în comunicatul MApN.

CONSTANȚA. Durere de nedescris pentru soțul Roxanei, ucisă alături de mamă și fiica de 3 ani! Bărbatul vine acasă să-și înmormânteze familia
De Neptun TV 22 noiembrie 2018

În teribilul accident a murit și fetița Roxanei, în vârstă de 3 ani, dar și mama ei.

CONSTANȚA. El este tânărul care a luat viața a trei suflete nevinovate - ce decizie a luat poliția în cazul șoferului!
De Neptun TV 22 noiembrie 2018

Între timp, familiile victimelor se pregătesc de înmormântare. Tatăl micuței de 3 ani este plecat la muncă în străinatate.