duminică, 22 octombrie 2017

Social

CEDO: Instanțele românești nu au respectat dreptul la viață privată în cazul unui cetățean român
De Neptun TV 5 septembrie 2017

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) au decis, azi, că instanțele românești nu au respectat dreptul la viață și corespondență privată în cazul unui cetățean român, fiind încălcat articolul 8 al Convenției Europene pentru Drepturile Omului, se arată într-un comunicat al CEDO.

Târg de rechizite la City Park Mall
De Ioana Paidos 4 septembrie 2017

Nu doar cei mici au emoții pentru când va suna clopoțelul, ci și părinții, care și-au pregătit deja lista cu rechizite: caiete, creioane de colorat, penare, stilouri sau ghiozdane. Nu știți unde găsiți cea mai variată ofertă din oraș? Vă spunem noi: la City Park Mall! De astăzi și până pe 10 septembrie este deschis Târgul de rechizite „Back to School”.

Românii, printre cei mai certăreți vecini din Uniunea Europeană! Principalele motive de gâlceavă - locul de parcare sau zgomotul de la petreceri!
De Ioana Paidos 4 septembrie 2017

Dacă prietenii ni-i alegem, cu vecinii ne pricopsim! Și nu de puține ori între oamenii care locuiesc în apropiere ies scântei dintr-o mulțime de motive. Românii se ceartă cu vecinii cel mai des din cauza locului de parcare au a zgomotului. Lista nemulțumirilor este însă... lungă.

CONSTANȚA. Chirii mai scumpe cu 20% pentru studenți! Cât scot din buzunar cei care optează pentru un loc în cămin!
De Roxana Glăvan 4 septembrie 2017

În septembrie, elevii își pregătesc ghiozdanul, iar studenții își caută chirie. În mai puțin de o lună, încep cursurile universitare, așa că proprietarii de apartamente și garsoniere profită de acest val de cereri și cresc chiriile. Chiar și cu 20 la sută, spun agenții imobiliari. Spre ce zone se orientează studenții aflăm din materialul următor.

CONTROL ANPC în Constanța: mizerie de nedescris și alimente expirate în bucătăria Restaurantului Rustic! GALERIE FOTO
De Neptun TV 4 septembrie 2017

Inspectorii ANPC care desfășoară în aceste momente un control la Restaurantul Rustic din Constanța au descoperit, în bucătăria unității, numeroase nereguli.

Berbec decapitat, aruncat pe stradă, în zona Delfinariu! GALERIE FOTO
De Neptun TV 1 septembrie 2017

Imagini macabre în carierul constănțean Faleză Nord. Un berbec decapitat a fost aruncat, aseară, lângă un bloc aflat în intersecția de la Delfinariu.

ATENȚIE, CONSTĂNȚENI! Restricții de circulație pe mai multe străzi, în weekend!
De Neptun TV 1 septembrie 2017

Autoritățile constănțene au anunțat că, în perioada 2-3 septembrie 2017, în municipiu vor fi impuse restricții de circulație pe mai multe străzi

VIDEO: Străin în țara mea! Român refuzat de o vânzătoare, pentru că nu știa limba maghiară - OPC a amendat magazinul
De Neptun TV 1 septembrie 2017

Magazinul din Odorheiu Secuiesc la care un bărbat susține că a fost refuzat de o vânzătoare pentru că nu vorbea limba maghiară a fost amendat, astăzi, cu 10.000 de lei, după ce a refuzat inclusiv comisari ai OPC Brașov. Aceștia au cerut produse în limba română.

Maraton cultural în Constanța: Maia Morgenstern, Marcel Iureș, Horațiu Mălăele, Ion Caramitru și Florin Zamfirescu, pe scena Teatrului Național Oleg Danovski
De Andreea Filip 1 septembrie 2017

Maia Morgenstern, Marcel Iureș, Horațiu Mălăele, Ion Caramitru și Florin Zamfirescu vor face un regal de teatru la Constanța. Setea de cultură a oamenilor de la malul Mării Negre va fi domolită printr-un maraton impresionant de piese de teatru care va debuta în acest sfrâșit de săptămână. Iubitorii de artă și de frumos sunt așteptați la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski, iar intrarea este liberă.

Firma de catering care aprovizionează spitalele din Constanța, amendată cu 15.000 lei - o tonă de produse expirate, retrasă din circuit!
De Roxana Glăvan 31 august 2017

O jumătate de tonă de produse expirate, cum ar fi gujoane de pui, făină sau biscuiți și câteva sute de kilograme de legume ținute necorespunzător. Asta au găsit comisarii de la Protecția Consumatorilor în timpul controlului făcut, ieri, la firma de catering care asigură hrana pacienților de la Spitalul Județean Constanța, Spitalul CFR și cel de Boli Infecțioase. A fost o greșeală a magazionerului, se apără reprezentanții firmei de catering. Între timp, pacienții și rudele acestora se plâng că vin să se trateze la spital, nicidecum să se îmbolnăvească.

Pagina web dedicată Festivalului Enescu, 'spartă' de hackeri - vedeți aici PROGRAMUL COMPLET al evenimentului
De Neptun TV 31 august 2017

Pagina web dedicată prestigiosului Festival Enescu a fost ținta unui atac informatic, anunță organizatorii evenimentului, motiv pentru care nu poate fi accesată temporar. Cu toate acestea, programul festivalului, precum și alte amănunte, pot fi accesate atât pe pagina de Facebook, cât și pe paginile altor publicații.

'Mic explorator în marele univers submarin'
De Neptun TV 30 august 2017

Constănțenii și turiștii sunt așteptați mâine la un eveniment de neuitat la City Park Mall. Este vorba despre „Mic explorator în marele univers submarin”, acțiune dedicată copiilor, organizată de UPC, Da Vinci Learning și Fun Science, care a luat startul astăzi.

Spectacol de excepție în Parcul Tăbăcărie: 'Viața și pătimirile lui Ovidius Publius Naso' - INTRAREA LIBERĂ
De Neptun TV 30 august 2017

După cele două reprezentații de succes cu audiență maximă, organizatorii ASOCIAȚIA ECSIA SOCIAL ORG invită publicul la o nouă repunere în scenă a spectacolului “Viața și pătimirile lui Ovidius Publius Naso” vineri, 1 septembrie de la ora 20.30 în parcul Tăbăcărie, zona Amfiteatru.

EXPERIMENT RATC. Călătorii, îndrumați să urce pe ușa din spate!
De Andreea Bajdechi 29 august 2017

“Urcați pe la ușa din spate”. Asta au auzit persoanele care au circulat, astăzi, cu autobuzele RATC ce pe linia 42. Este vorba despre un proiect pilot, care se va desfășura până la sfârșitul săptămânii. Părerile constănțenilor sunt însă împărțite. În timp ce unii cred că urcarea pe ușa din spate și coborârea pe celelale două este de bun agur, alții spun că mai mult îi încurcă.

CONSTANȚA. Crucea Roșie organizează un spectacol umanitar pentru susținerea lui Andreas - un student bolnav de leucemie
De Neptun TV 29 august 2017

Miercuri, 30 august 2017, de ora 17.00, în galeria Centrului Comercial Tom, Crucea Roșie Constanța organizează un spectacol umanitar pentru Andreas - un tânăr de 22 de ani diagnosticat cu leucemie mieloida acută.

RATC Constanța introduce, din septembrie, trei tipuri noi de bilete
De Neptun TV 29 august 2017

Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța introduce, începând de la începutul lunii septembrie, trei bilete noi.

România, din ce în ce mai pustie: populația țării a scăzut cu 122.000 de persoane într-un singur an!
De Neptun TV 29 august 2017

Numărul românilor care trăiesc în țară scade de la an la an, principalele cauze fiind declinul demografic și migrația accelerată, arată un studiu al Institutului Național de Statistică (INS).

Festivalul de Muzică Ușoară de la Mamaia, un eveniment-remember în memoria compozitorului Dumitru Lupu
De Raluca Butan 27 august 2017

Acordurile celebrului Festival de Muzică Ușoară de la Mamaia au răsunat, aseară, din nou în stațiune, la aproape o jumătate de secol de la înființarea celui mai așteptat spectacol al verilor de altădată. Chiar dacă nu ne-am mai îndreptat privirile și aplauzele către scena Teatrului de Vară, evenimentul-remember din Piațeta de la Cazino a fost unul la fel de emoționant, seara trecută fiind o declarație de iubire și recunoștință față de marele compozitor Dumitru Lupu, făcută de soția și fiica sa.

Spectacolul 'Viața și pătimirile lui Ovidius Publius Naso' va fi repus în scenă pe 28 august
De Neptun TV 27 august 2017

Festivalul Mondial de Arte și Interculturalitate OVIDIUS continuă cu seria de activităti culturale adresate constănțenilor cu expoziție de pictură pe faleza Cazinoului din Constanța și Piața Ovidiu (până pe 30 septembrie) și spectacolul de teatru “Viața și pătimirile lui Ovidius Publius Naso” de Paul Miron care a fost lansat în premieră pe 25 august.

Ultimul weekend de vară aduce vreme frumoasă la malul mării! Ce evenimente sunt programate pe litoral
De Andreea Bajdechi 25 august 2017

Privim în calendar și încercuim ultimul weekend de vară. Privim și în termometre și vedem că temperaturile rămân aproape de cele caniculare. Ce urmează? Noi zile de distracție la mare, cu evenimente din belșug și prețuri care, an de an, intră la apă în această perioadă. Fericiți sunt și hotelierii, nu doar turiștii, că sezonul se prelungește după ultimele prognoze ale meteorologilor.

Autoritatea de Supraveghere Financiară: 'Pilonul II de Pensii este unul solid, cu randamente pozitive'
De Neptun TV 25 august 2017

Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public privind situația fondurilor de pensii administrate privat (Pilonul II), Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) reafirmă faptul că Pilonul II de Pensii este unul 'solid, cu randamente pozitive, reflectate de altfel și de analiza evoluției pieței pensiilor private la 30 iunie 2017.

CONSTANȚA! Visuri spulberate la 8 ani - riscă să ajungă în stradă împreună cu familia!
De Roxana Glăvan 24 august 2017

Un copil de 8 ani din Constanța riscă să ajungă împreună cu familia în stradă, după ce baraca ridicată pe un teren al Armatei urmează să le fie distrusă, iar ei, evacuați. Sunt săraci, dar cu toate acestea, mai nimic din cele necesare nu-i lipsește micuțului George. La 8 ani are un vis măreț: să-și transforme casa din lego într-una reală, mai ales că a înțeles că de mâine ar putea rămâne cu toții sub cerul liber.

Societățile de asigurare nu mai trebuie să contribuie la Fondul de rezoluție
De Neptun TV 24 august 2017

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) anunță că, începând cu data de 1 august 2017, a fost atins plafonul de 50 de milioane de lei reprezentând contribuțiile societăților de asigurare la Fondul de rezoluție, conform prevederilor art. 1 alin. (2) din Norma nr. 3/2016.

SPECTACOL EXCEPȚIONAL. Orchestra Simfonică București, violonista Sarah Chang și actorul Ion Caramitru vă invită la „Sub semnul lui Ovidius“. INTRAREA LIBERĂ
De Neptun TV 24 august 2017

Sâmbătă, 26 august 2017, de la ora 20.30, în Piața Ovidiu din Constanța se deschide cel mai important eveniment al Anului Omagial, “Sub semnul lui Ovidius”! Amfitrion va fi actorul Ion Caramitru, iar invitații săi sunt personalități extrem de speciale din lumea muzicii clasice, baletului, istoriei reconstituite 3D și… artei de a face focul să nareze.

23 AUGUST: atunci și acum - amintiri din Epoca de Aur
De Andreea Bajdechi 23 august 2017

23 August. Pentru unii este o zi normală, pentru alții, în schimb, este o dată plină de semnificații istorice și de amintiri. Până în urmă cu aproape trei decenii se sărbătorea Ziua Națională a Republicii Socialiste România. Amintirile defilărilor din epoca de aur care reuneau mii de pionieri, șoimi ai patriei și uteciști pe arterele principale sau pe stadioanele Constanței sunt episoade încă vii pentru cei care au trăit acele clipe.

Școala de Vară Tinerii de Azi - Adulții de Mâine: 'Un nou capitol, aceeași poveste'
De Neptun TV 23 august 2017

Ceremonia oficială de deschidere a celei de-a IV-a ediții a Școlii de Vară Tinerii de Azi - Adulții de Mâine organizată de Asociația Generației de Azi a reușit în acest an să reunească 65 de tineri ambițioși din peste 20 de județe ale țării.

Autoritatea de Supraveghere Financiară: 'Pilonul II de Pensii este unul solid, mecanismul nu este pus în discuție'
De Neptun TV 23 august 2017

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public referitoare la fondurile de pensii administrate privat (Pilonul II), Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) face și o serie precizări.

REVENIRE SPECTACULOASĂ. Marele Cor al Armatei Roșii, în turneu extraordinar la Constanța!
De Neptun TV 23 august 2017

Constanța se adaugă pe lista orașelor pe care Marele Cor al Armatei Roșii, Ansamblul Alexandrov, le va vizita în această toamnă cu impresionantul spectacolul "The Great Revival" (Marea Renaștere) pe 19 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 20.00.

Festivalul de Artă „Tomisul Etern“: acorduri de pian și vioară, expoziții de artă și fotografie, obiecte handmade, toate pe faleza Cazinoului din Constanța
De Ioana Paidos 23 august 2017

Au răsunat compoziții de Bach, Schubert sau Strauss pe faleza Cazinoului Constanța. Copii talentați i-au încântat pe trecători cu melodiile cântate live, la pian sau vioară. Festivalul de Artă „Tomisul Etern“ își propune ca sumele strânse din donații să fie folosite în beneficiul Colegiului Național de Arte „Regina Maria“ pentru recondiționarea instrumentelor și a sălilor de studiu.

Acțiune de DONARE DE SÂNGE în județul Constanța - donatorii primesc tichete de masă, zile libere și bani de transport
De Ioana Paidos 23 august 2017

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria Corbu organizează sâmbătă, 2 septembrie, între orele 08.30 - 13.30, o acțiune de donare de sange.