marţi, 20 februarie 2018

Social

Primăvară la sfârșit de decembrie! Constănțenii au ieșit la plimbare sub razele blânde ale soarelui
De Andreea Filip 27 decembrie 2017

Nu a fost nevoie de prea mult curaj pentru ca unii dintre cei care au ieșit la plimbare să renunțe și la pulovere pentru a simți razele soarelui direct pe piele.

Crăciunul, dublu motiv de sărbătoare pentru 16 familii din Constanța
De Andreea Filip 27 decembrie 2017

Medicii spun că doar în prima zi de sărbătore au fost aduși pe lume 11 micuți în maternitatea Spitalului Județean Constanța. Alte 5 mămici au primit, ieri, cel mai frumos cadou.

Sfântul Ștefan: superstiții și tradiții - ce nu este bine să faci astăzi
De Neptun TV 26 decembrie 2017

Sfântul Ștefan este recunoscut că fiind primul martir creștin care a fost condamnat de către autoritățile Iudaice.

A venit Moșul! Crăciunul - cea mai așteptată zi a anului de copii!
De Antonia Maer 25 decembrie 2017

Casele au răsunat de clinchetul glasurilor micuților care și-au desfăcut nerăbdători darurile moșului cel bun.

Zi de primăvară la malul mării! Constănțenii au profitat din plin de temperatura ridicată și au ieșit la plimbare după masa de Crăciun!
De Andreea Filip 25 decembrie 2017

Faleza de la Casino a fost preferată în această după-amiază de constănțeni.

Mesajul Custodelui Coroanei după moartea președintelui Academiei Române: 'Un exemplu de simț civic'
De Neptun TV 25 decembrie 2017

Academicianul Ionel Valentin Vlad, președintele Academiei Române, a murit ieri, la vârsta de 74 de ani, după o grea suferință, potrivit unui anunț al forului cultural și științific.

Peste 500 de șoferi au rămas fără permis în ajunul Crăciunului - polițiștii ne atenționeză să nu consumăm băuturi alcoolice și să ne urcăm la volan!
De Neptun TV 25 decembrie 2017

În ultimele 24 de ore, aproape 8.000 de polițiști au acționat, la nivel național

LA MULȚI ANI! Ziua de CRĂCIUN a sosit - tradiții, superstiții și obiceiuri
De Neptun TV 25 decembrie 2017

Crăciunul este perioada tradițiilor, a superstițiilor și a obiceiurilor transmise din generație în generație. Colindul, scenetele cu motive religioase și mesele bogate sunt nelipsite în toate colțurile țării, în special la sat, acolo unde obiceiurile s-au păstrat mai bine.

Cadourile de Crăciun, misiune dificilă pentru constănțeni
De Andreea Bajdechi 24 decembrie 2017

Păpuși, mașinuțe, jucării de pluș, lego și lista poate continua. Multitudinea de jucării le face părinților, dar și bunicilor, misiunea mai grea.

De la 1 ianuarie: BNR pune în circulație noi bancnote și monede cu noua stemă a țării!
De Neptun TV 24 decembrie 2017

Bancnotele cu noua stemă vor avea înscrisă pe avers data de "1 ianuarie 2018".

O polițistă are nevoie de noi! Alina are doar 28 de ani și se luptă pentru viața ei!
De Neptun TV 23 decembrie 2017

Însă, acum trece însă prin momente extrem de dificile și are nevoie de ajutorul nostru pentru a-și duce visele până la capăt.

Supermarketuri ca un furnicar - numeroși constănțeni au lăsat cumpărăturile pentru Crăciun pe ultima sută de metri!
De Andreea Bajdechi 23 decembrie 2017

Așa se face că astăzi, supermarketurile au fost pline ochi. Pe raioane abia aveai loc să arunci un ac. Magazinul arăta precum un furnicar

Ajutoarele lui Moș Crăciun, la treabă! Reprezentanții clubului de ciclism și-au dorit să aducă magia sărbătorilor la Constanța
De Andreea Filip 23 decembrie 2017

După ce au străbătut cele mai importante artere din Constanța, și au împărțit bomboane celor ce le-au ieșit în cale, ajutoarele moșului au stat de vorbă cu copiii și i-au invitat să își aleagă dulciuri din sacul roșu.

Încă 70 de cazuri de rujeolă, confirmate în ultima săptămână
De Neptun TV 23 decembrie 2017

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Ialomița și București, câte 16, în timp ce în Prahova au fost confirmate 10.

28 de ani de la revoluție - 26 de constănțeni au murit și alți 86 au fost răniți în decembrie 1989
De Antonia Maer 22 decembrie 2017

22 decembrie 1989 este ziua în care și Constanța a intrat pe lista orașelor Revoluției. După bucuria generală cauzată de fuga dictatorului și de democrația abia născută de câteva ore, mii de oameni au ieși în stradă ca să preia, în numele poporului, instituțiile prin care regimul comunist își exercitase opresiunea. Prima oprire a fost la așa numita Casă Albă, primăria muncipiului.

CONSTANȚA. Scene șocante la școală - elevă pusă la zid și lovită cu pumnii de o colegă, spre amuzamentul celorlalți! Nimeni nu intervine - VIDEO
De Andreea Filip 22 decembrie 2017

Bătaia dintre cele două a avut loc se pare la Școala Ion Creangă din comuna constănțeană Albești. Pe imaginile surprinse cu telefonul mobil se vede cum agresoarea se năpustește asupra colegei sale cu pumnii, o lovește peste față și o trage de păr.

CONSTANȚA. Aproape patru tone de articole pirotehnice, confiscate de polițiștii!
De Neptun TV 22 decembrie 2017

Polițiștii din Constanța au confiscat aproape patru tone de articole pirotehnice deținute ilegal. Cele patru persoane care le dețineau ilegal au fost prinse când transferau marfa dintr-o autoutilitară în alta, a transmis Poliția Română.

Institutul Cantacuzino a trecut oficial în subordinea MApN - când va începe producția de vaccin!
De Neptun TV 22 decembrie 2017

Ministerul Sănătății și Ministerul Apărării Naționale au semnat, azi, mandatul de predare-primire al Institutului Cantacuzino,cei doi miniștri precizând că în aproximativ doi ani va începe și producția de vaccin antigripal, iar personalul civil va rămâne inclus în noua organigramă a institutului.

Expoziție de fotografii la galeria de artă 'Virgil Coman' - constănțenii care trec prin pasajul pieton pot admira 60 de lucrări!
De Roxana Glăvan 21 decembrie 2017

Văd frumosul de lângă ei altfel decât noi, asta deși trec prin aceleași locuri, simt aceleași lucruri și sunt înconjurați de aceiași oameni.

CONSTANȚA. Fotografiile de Crăciun, must have-ul acestui sezon! Cât costă o ședință foto, într-un decor de poveste
De Andreea Bajdechi 21 decembrie 2017

Ședințele foto profesionale de Crăciun sunt must have-ul acestui sezon. Fie că mergeți în cuplu, în familie, cu bunicii sau cu animalul de companie, fortografiile vor rămâne amintiri peste ani. Astăzi, am vizitat și noi un fotograf care ne-a spus câteva detalii despre aceste ședințe. În studioul său am găsit o familie care a vrut ca începând de anul acesta, să-și facă și un altfel de cadou de sărbători.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Suflete nevinovate, chinuite într-o cămăruță din Ovidiu! 5 copii au nevoie de ajutor
De Cristina Puşcaşu 21 decembrie 2017

Sărbătorile ne fac mai buni. Aflăm asta, an de an, când tot mai mulți români se implică să-i ajute pe cei loviți de soartă. Așa s-a întâmplat și în cazul Angelicăi, o femeie care își crește singură cei 5 copii într-o cămăruță din Ovidiu. În Postul Crăciunului, îngerii celor mici pesemne i-au trimis oameni care-i întind acum o mână de ajutor. Luptătorul MMA Marius Robert Orbocea și-a mobilizat prietenii pentru a ajuta cele 6 suflete să treacă de iarna grea.

Un nou scandal la Adăpostul de la Ovidiu! Câini târâți pe asfalt și înghesuiți în cuști, deși adăpostul se închide - patrupedele riscă să moară de foame! Autoritățile, indiferente la soarta animalelor!
De Neptun TV 21 decembrie 2017

Adăpostul de la Ovidiu se află, din nou, în centrul unui scandal. Activiștii pentru drepturile animalelor din Cernavodă au filmat cum angajații firmei de ecarisaj cu care Primăria are contract au prins mai mulți câini astăzi, în condițiile în care adăpostul se închide în zilele de Crăciun. Concret, oamenii acuză că animalele vor sta fără hrană și tratamentele pe care ar trebui să le primească și că ar putea fi etanasiate mai devreme decât permite legea din moment ce angajații adăpostului nu au mai promovat niciun animal pentru adopție încă de la începutul lunii, deși ar fi prins câini în continuare. În tot acest timp, primarul din Cernavodă ridică din umeri.

CONSTANȚA. Auchan, pus să plătească despăgubiri de zeci de mii de euro - 16 persoane la spital după ce au mâncat la autoservirea hypermaketului!
De Antonia Maer 21 decembrie 2017

Unul dintre cele mai cunoscute hypermarketuri din Constanța va trebui să plătească despăgubiri în valoare de peste 50 de mii de euro, unor clienți. Este vorba despre 16 persoane, printre care se numără și un copil, care s-au intoxicat după ce au mâncat la autoservirea hipermarketului. Sentința a fost dată de Tribunalul Constanța.

CONSTANȚA. Apel umanitar pentru o tânără de 19 ani - Cezara are nevoie de sângele nostru pentru a trăi!
De Neptun TV 21 decembrie 2017

Are 19 ani și tot viitorul în față. Cezara, o tânără din Constanța, diagnosticată cu o boală cruntă, are nevoie de ajutorul semenilor pentru a face față unei bătălii cu o boală cruntă.

Opt români au traversat Atlanticul pentru a veni în sprijinul copiilor cu autism - 2.700 de ore de terapie pentru micuți, câștigate!
De Neptun TV 21 decembrie 2017

Aurelian Bazgu, Adrian Vîrlan, Răzvan Neagu, Sorin Sanda, Daniel Durigo, Daniela Bololoi, Eugen Radan și Tiberiu Duma au plecat în luna octombrie, la bordul velierului Andrew, din Gran Canaria, participând la cea mai mare competiție de navigație trans-atlantică, Atlantic Rally for Cruisers (ARC), alături de alte peste 280 de ambarcațiuni din întreaga lume.

Haos în sănătate! Medicii de familie nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurări de sănătate!
De Neptun TV 21 decembrie 2017

Medicii de familie anunță că, începând cu data de 3 ianuarie 2018, nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurări de sănătate, ca urmare a nesemnării actelor adiționale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistență medicală primară.

Copiii de la o școală din Constanța au fost ajutoarele lui Moș Crăciun
De Andreea Bajdechi 20 decembrie 2017

Banii strânși vor fi donați pentru mai multe cauze nobile. Cum era de așteptat, părinții și bunicii sunt foarte mândri ei.

Momente emoționante în Gara Constanța - doi mecanici de locomotivă au adus pentru ultima dată călători în gara din oraș
De Andreea Bajdechi 20 decembrie 2017

Colegii nu au vrut ca această zi să treacă precum una oarecare așadar s-au pregătit temeinic. Colegii și șefii lor au avut numai cuvinte de laudă.

Serbare cu scandal la o școală din Constanța. Un părinte acuză că cel care i-a învățat pe copii colinde este un tânăr judecat pentru corupere sexuală
De Andreea Filip 20 decembrie 2017

Conducerea școlii din Constanța susține că nu a știut de trecutul tânărului. Directorul școlii mai spune că tânărul este voluntar la o asociație cu care unitatea de învățământ a colaborat pentru realizarea serbării de Crăciun.