marţi, 18 decembrie 2018

Social

JUDEȚUL CONSTANȚA. Șoferi atacați noaptea pe un drum european: 'Bombardau cu pietre mașinile care treceau'
De Neptun TV 13 septembrie 2018

În cursul acestui an, la nivelul țării s-au mai înregistrat cazuri de autoturisme atacate, în special pe timpul nopții, în localitățile Sinești și Țăndărei.

Un nou focar de pestă porcină! Zeci de animale vor fi sacrificate
De Neptun TV 13 septembrie 2018

Un porc dintr-o gospodărie țărănească din Rogojeni a murit din cauza pestei, iar autoritățile au decis să eutanasieze în mod preventiv toate suinele din localitate, după ce Laboratorul Veterinar de Pestă Porcină de la Iași, a confirmat prezența virusului.

CONSTANȚA. Bărbat reținut după ce i-a propus unei vecine să-i ucidă fostul soțul, pentru bani!
De Neptun TV 12 septembrie 2018

Femeia în vârstă de 42 de ani din Valu lui Traian, județul Constanța, divorțată, care are doi copii minori, a cerut ajutorul polițiștilor, sesizând faptul că un vecin i-a propus să îi omoare fostul soț și pe doi prieteni de familie, pentru bani.

Atenționări de călătorie ale MAE: În SUA sunt în evoluție uraganele Florence și Olivia; în Grecia se menține ridicat riscul de incendii pe șase insule
De Neptun TV 12 septembrie 2018

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în SUA, în mod special în zona statelor Georgia, Carolina de Sud, Carolina de Nord, Virginia, că Uraganul Florence a evoluat rapid în ultimele ore, atingând într-un ritm accelerat gradul 4 (pe o scară de la 1 la 5).

Pesta porcină africană, un nou FOCAR descoperit. Sute de animale vor fi sacrificate. Reprezentant ANSVSA: Pe cei care îi găsim îi ucidem preventiv
De Mediafax 11 septembrie 2018

Echipele de inspectori sanitari și de veterinari vor eutansia toți porcii rămași în gospodăriile tărănești, deoarece în ultimele zile numeroși proprietari și-au sacrificat animalele de frica pestei porcine.

AVERTISMETUL METEOROLOGILOR:: Un nou fenomen climatic El Niño s-ar putea produce în cursul acestei ierni
De Neptun TV 10 septembrie 2018

Potrivit organizației internaționale, schimbările climatice influențează dinamica tradițională a acestor fenomene.

Dosarul Colectiv, AMÂNAT din nou. Părintele unui tânăr mort în incendiu: 65 de morți, nici un vinovat
De Neptun TV 10 septembrie 2018

La Tribunalul București era programat, luni, un nou termen al dosarului Colectiv, în condițiile în care judecătorul din dosar, Valeriu Mihail Terceanu, s-a pensionat cu data de 3 septembrie.

'Scoate căștile'. Elevii au fost întâmpinați la trecerile de pietoni, în prima zi de școală, cu mesaje inedite
De Mediafax 10 septembrie 2018

Aceste mesaje urmează să fie inscripționate pe toate trecerile de pietoni situate în apropierea unităților de învățământ din județ.

A început școala. Cât COSTĂ prima zi de școală la sat și la oraș în județul CONSTANȚA
De Mediafax 10 septembrie 2018

Fiecare familie își stabilește un buget dedicat acestor cumpărături, în care, pe cât se poate, țin cont și de părerea micuților. Mulți copii vor să vadă pe coperta caietului de matematică sau de pe penar zâmbetul unui erou al benzilor desenate ori al poveștilor Disney.

Abrogarea pensiilor de serviciu și modificarea indemnizațiile veteranilor de război, proiect la Senat
De Mediafax 9 septembrie 2018

De asemenea, inițiativa legislativă aduce modificări și articolului 1 din Legea nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizații și sporuri invalizilor, veteranilor și văduvelor de război, în sensul schimbării cuantumului indemnizației pentru invalizii și veteranii de război.

Unități din București și 26 de județe, amendate de ANSVSA
De Neptun TV 7 septembrie 2018

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 127 de amenzi contravenționale în valoare totală de 219.800 lei.

ANUL ȘCOLAR 2018-2019: Elevii încă merg la WC-ul din curte și nu au apă potabilă în clădirile unde își formează reperele în viață
De Mediafax 6 septembrie 2018

Și în acest caz, unitatea de învățământ are dotări moderne, precum computerele și imprimantele din laboratorul de informatică.

Beneficiarii Start-Up Nation 2017 pot solicita banii până la 29 septembrie; termenul nu va fi prelungit
De Neptun TV 5 septembrie 2018

Beneficiarii au obligația, conform procedurii de implementare a programului, ca în maximum un an de la intrarea în vigoare a Acordurilor de finanțare să efectueze cheltuielile și să depună documentația aferentă cererii de plată/rambursare la sediul Agențiilor pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului, dar nu mai târziu de 29 septembrie 2018.

APIA începe plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor
De Neptun TV 5 septembrie 2018

Suma totală autorizată la plată este de 15.409.975,36 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

CONSTANȚA. Abonamentele cu reducere pentru elevi pot fi achiziționate din chioșcurile RATC
De Neptun TV 4 septembrie 2018

Abonamentele pot fi achiziționate de la toate chioșcurile de bilete RATC.

Nicolae Voiculeț, în concert - 'Țara mea de glorii, țara mea de dor'
De Neptun TV 3 septembrie 2018

Nicolae Voiculeț este unul dintre preceptorii esteticii frumosului muzical, care a cucerit întreaga lume prin simțire, puritate și sensibilitate și a făcut cunoscută tradiția poporului său prin sunet în peste o sută de concerte, în diverse colțuri ale lumii.

Pățania a doi români, plecați în concediu în Bulgaria! Hoții le-au furat BMW-ul chiar din fața hotelului unde erau cazați
De Neptun TV 1 septembrie 2018

Doi români au rămas fără mașina BMW în Bulgaria, după ce a fost furată chiar din fața hotelului unde erau cazați.

Modificări importante de la 1 septembrie 2018! Toamna vine cu schimbări pentru milioane de români!
De Neptun TV 1 septembrie 2018

Între cei vizați de modificările care intră în vigoare de la 1 septembrie sunt și proprietarii de mașini din România, dar și opertorii economici.

ROMGAZ va sista alimentarea cu gaze către Electrocentrale Constanța din cauza datoriilor
De Neptun TV 31 august 2018

Din cauza datoriilor neplătite, ROMGAZ va sista alimentarea cu gaze către Electrocentrale Constanța începând cu data de 1 septembrie.

CONSTANȚA. El este tânărul care a murit după ce s-a aruncat în mare de pe stabilopozi! Paul avea doar 31 de ani
De Neptun TV 31 august 2018

Cei de la ambulanță s-au chinuit zeci de minute să-l aducă la viață pe tânăr, dar nu au mai avut ce să facă.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Au fost descoperite noi focare de pestă porcină africană - urmează uciderea porcilor!
De Neptun TV 31 august 2018

Noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate în județul Constanța. Centrul Local de Combatere a Bolilor a luat decizia uciderii porcilor.

Condé Nast Traveler: Cele mai importante atracții turistice din România, pe care toată lumea trebuie să le vadă! GALERIE FOTO
De Mediafax 31 august 2018

România este țara castelelor medievale, a bisericilor gotice și a orașelor încântătoare, toate ascunse printre cele mai enigmatice peisaje ale Europei de sud-est. Având zone geografice precum Munții Carpați și Marea Neagră, România este un loc al pădurilor dense și al piscurilor înzăpezit, care se potrivesc perfect cu folclorul țării, scrie jurnalista Caitlin Morton.

CONCERT EXTRAORDINAR de Ziua Națională a Limbii Române! 'Odă limbii române' - concert susținut de marele artist Nicolae Voiculeț pentru românii din țară și de pretutindeni!
De Neptun TV 30 august 2018

Cu prilejul Zilei Naționale a Limbii Române, artistul Nicolae Voiculeț va susține un concert de excepție alături de orchestra sa, Fanfara Jandarmeriei române, și alți artiști invitați, la București, în Piața Victoriei, vineri, 31 August, de la ora 13:00.

CONSTANȚA. Cinci aeronave CF-18 Hornet au ajuns la Mihail Kogălniceanu - canadienii vor efectua misiuni de poliție aeriană!
De Neptun TV 29 august 2018

Un detașament al Forțelor Aeriene regale canadiene (RCAF) a preluat miercuri misiunile de poliție aeriană în spațiul României de la piloții britanici, urmând să le asigure în următoarele patru luni.

CONSTANȚA. ALERTĂ - o persoană a murit din cauza virusului West Nile, alte cinci cazuri confirmate! Recomandările Direcției de Sănătate Publică pentru populație
De Neptun TV 29 august 2018

Direcția de Sănătate Publică a județului Constanța a transmis câteva recomandări către populație prin care se poate evita înțepătura țânțarilor. Totul vine după ce o persoană a murit din cauza virusului West Nile.

CONSTANȚA. Tobele africane de pe plaja terapeutică din Mamaia, furate! Apelul făcut de realizatorul proiectului
De Neptun TV 29 august 2018

Tobele africane de pe plaja terapeutică din Mamaia, destinată tuturor categoriile de persoane cu dizabilități, au fost furate. ”Este pentru prima dată când sunt victima unui furt. Acest furt are loc într-un spațiu destinat persoanelor ce ar trebui protejate”, scrie realizatorului proiectului.

SĂRBĂTOARE MARE astăzi! Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul - tradiții, obiceiuri și superstiții! Ce NU trebuie să faci în această zi
De Neptun TV 29 august 2018

Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul este prăznuită pe 29 august, zi în care credincioșii postesc, ca să nu se asemene cu Irod, cel care, din cauza ospățului fără măsură, a cerut că Salomeea să-i danseze și drept răsplată i-a oferit, la cererea ei, capul Sfântului Ioan Botezătorul.

CONSTANȚA. Poluare pe litoral - produse petroliere deversate în apa mării! O plajă a fost închisă: 'Toată lumea este plină... copiii la fel'
De Neptun TV 28 august 2018

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța spun că nu au nicio informație cu privire la această problemă. DSP este instituția care trebuie să monitorizeze calitatea apei mării.

CONSTANȚA. Imagini spectaculoase cu Nava-școală 'Mircea' în momentul traversării Canalului Corint!
De Neptun TV 28 august 2018

După decenii în care Nava-școală „Mircea” nu a mai trecut prin Canalul Corint, anul acesta ambarcațiunea a traversat locul de două ori. Imaginile surprinse de la bordul navei nu au nevoie de multe comentarii.

PESTA PORCINĂ. Peste 350.000 de porci uciși, sute de joburi desființate. Ce fac autoritățile
De Neptun TV 27 august 2018

Ultimele statistici privind evoluția pestei porcine arată că numărul porcilor uciși va depăși 350.000 în urma confirmărilor de focare din județele Tulcea și Brăila, iar numărul locurilor de muncă desființate va fi de ordinul sutelor. Autoritățile nu fac față, astfel că se cere intervenția CSAT.