marţi, 21 noiembrie 2017

Social

1 octombrie aduce scumpiri! Românii vor plăti mai mult la gaze și energie electrică!
De Neptun TV 1 octombrie 2017

În prezent, energia electrică furnizată la tarife CPC reprezintă 90% din consumul clienților casnici și este achiziționată de FUI exclusiv din piața concurențială, unde prețul energiei electrice a înregistrat creșteri semnificative ȋn anul 2017.

Klaus Iohannis la Constanța - sosirea președintelui blochează traficul în Piața Ovidiu
De Neptun TV 30 septembrie 2017

Luni, 2 octombrie, începând cu ora 11, se va desfășura evenimentul ocazionat de deschiderea anului universitar 2017-2018. La ceremonie va fi prezent președintele Klaus Iohannis.

Sărbătoarea Recoltei și Vinului Dobrogean, la Pavilionul Expozițional Constanța - zece zile dedicate pregătirilor pentru iarnă
De Andreea Bajdechi 29 septembrie 2017

Orice gospodină știe că toamna este sezonul în care trebuie pregătită cămara de iarnă. Și cum, anul acesta, anotimpul și-a intrat târziu în drepturi, cine nu și-a cumpărat până acum merinde, poate da o fugă la Pavilionul Expozițional Constanța. Aici, timp de zece zile, producătorii vă așteaptă cu fructe și legume de sezon, preparate din carne, brânzeturi sau murături gata puse la borcan.

GEST DE SOLIDARITATE. Jandarmii constănțeni au donat sânge pentru victimele accidentului de lângă Medgidia
De Ioana Paidos 29 septembrie 2017

Gest impresionant de solidaritate pentru colegul lor, care luptă pentru viață în Spitalul Județean Constanța, dar și pentru celelalte victime ale teribilului accident de ieri de la Medgidia. Zeci de jandarmi au donat sânge în această dimineață și se roagă acum pentru tânărul lor coleg rănit grav în accidentul de ieri de la intrarea în Medgidia. Este singurul supraviețuitor din mașina morții și se află în continuare în comă.

Primăria Municipiului Constanța va fi executată silit pentru 100 de milioane de euro
De Robert Nenciu 29 septembrie 2017

Municipiul Constanța, îngropat în datorii de Consiliul Local Constanța. Consilierii de la PNL și PMP au respins un proiect de hotărâre care aproba o tranzacție judiciară între firma de salubrizare Polaris M Holding și Primăria Constanța. Tranzacția stabilea renunțarea de către Polaris la încasarea a 91 de milioane de euro câștigați în instanță, cu condiția ca Primăria să achite o sumă de doar 14 milioane de euro, câștigată, de asemenea, tot în instanță. În aceste condiții, Polaris M Holding va trece la executarea Primăriei Constanța, pentru întreaga sumă, de peste 100 de milioane de euro. Administratorul unic al societății Polaris M Holding, Eduard Martin, spune că banii pe care îi va recupera de la Primărie vor fi donați comunității, prin intermediul unor proiecte în mai multe domenii.

Ziua Mondială Maritimă: Sindicatul Liber al Navigatorilor cere un contract colectiv de muncă
De Roxana Glăvan 28 septembrie 2017

Ne mândrim cu cei mai pregătiți navigatori, cu o școală renumită în întreaga lume, dar nu suntem în stare să ne protejăm specialiștii. Sunt câteva dintre semnalele de alarmă trase de Sindicatul Liber al Navigatorilor, astăzi, de Ziua Mondială Maritimă. Membrii săi vor să-i ajute pe cadeți să plece mai ușor pe mare și spun că e lipsă acută de ofițeri. Totodată, sindicaliștii spun că este nevoie de un contract colectiv de muncă în domeniu care să-i apere în orice situație pe marinari.

ÎNGRIJORĂTOR. Traficul și consumul de droguri, ÎN TOPUL infracțiunilor de pe litoral!
De Neptun TV 28 septembrie 2017

Majoritatea dealerilor sau consumatorilor au fost depistați în stațiunile Mamaia, Vama Veche și Costinești.

SEZONUL ESTIVAL 2017. Mii de controale, sute de nereguli, zeci de tone de produse retrase de pe piață și multe infracțiuni
De Roxana Glăvan 27 septembrie 2017

Mii de controale, sute de nereguli constatate, zeci de tone de produse retrase de pe piață și multe infracțiuni. Cam așa a sunat bilanțul sezonului estival 2017, ce a avut loc la Prefectura Constanța. Una peste alta, un sezon turistic bun, dar îngreunat de lipsuri și de infracțiuni.

Constanța a devenit noua casă pentru zeci de migranți! Organizațiile nonguvernamentale fac apel la constănțeni să le fie alături!
De Roxana Glăvan 26 septembrie 2017

Au plecat din țara lor ca să scape de bombardamente și de atacurile cu arme chimice. Își pun viața în pericol, trecând dintr-o țară în alta, plutesc în derivă pe mare, înghesuiți în bărci micuțe, în care stau cu sutele.

CONSTANȚA. Noul sens giratoriu de pe Soveja, bătaie de cap pentru șoferi! Care este explicația autorităților pentru forma ciudată
De Andreea Bajdechi 26 septembrie 2017

Noul sens giratoriu din Constanța, construit pe strada Soveja, între Palatul Copiilor și Delfinariu, le pune ceva probleme șoferilor. Mulți s-au arătat indignați de forma acestuia și de modul în care se circulă în zonă. În timp ce aceștia se întreabă de ce nu a fost amplasat un sens giratoriu obișnuit, alții spun că noua construcție seamnă cu o pistă de karting. Autoritățile au avut mai multe variante de a construi un sens giratoriu în acea zonă, însă spun că aceasta este cea mai bună pentru siguranța șoferilor și pietonilor deopotrivă.

Inspectoarea sexy (și nu prea) și-a dat demisia! Cum arată în realitate profesoara de educație incluzivă! GALERIE FOTO
De Andreea Bajdechi 26 septembrie 2017

Aceasta a stârnit controverse în spațiul public, ca urmare a postării de fotografii provocatoare și vizibil retușate, pe Facebook.

CONSTANȚA. Salam cu antifurt și cașcaval închis în cutii blindate - val de furturi din magazinele alimentare!
De Andreea Bajdechi 25 septembrie 2017

Salam cu antifurt și cașcaval închis în cutii de siguranță. Așa sunt întâmpinați clienții de unul dintre supermarketurile cunoscute din Constanța. Managerii au luat această decizie, se pare, pentru că s-au săturat ca marfa să dispară de pe rafturi, fără a fi achitată la casele de marcat. Polițiștii constănțeni confirmă că au sute de plângeri de furt din magazinele alimentare.

Primăria Constanța a început să demoleze locurile de joacă periculoase: 'Construim altele, de la zero!'
De Roxana Glăvan 25 septembrie 2017

Primăria Constanța a început să demoleze locurile de joacă periculoase. Toboganele rupte, leagănele stricate ori balansoarele din care a rămas doar cadrul metalic au început să fie dezmembrate, astăzi, rând pe rând. Primele sunt cele din cartierul Tomis Nord. Acțiunea Primăriei Constanța vine la scurt timp după controalele comisarilor OPC la locurile de joacă.

CONSTANȚA. Locuitorii orașului nu vor avea apă caldă până vineri, din cauza lucrărilor anuale de revizie
De Ioana Paidos 25 septembrie 2017

Constănțenii vor avea din nou apă caldă la robinete începând de vineri dimineața. CET Palas a anunțat că lucrările de revizie vor fi finalizate în cursul zilei de joi, urmând ca seara să furnizeze agentul termic către punctele termice ale RADET. Apa caldă va fi, astfel, oprită timp de 4 zile pentru revizia anuală, înainte de intrarea în sezonul rece.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Adolescentul care a ucis cu microbuzul un copil de trei ani, trimis după gratii!
De Neptun TV 25 septembrie 2017

Medicii ajunși la fața locului l-au resuscitat pe micuț timp de o oră, dar eforturile lor au fost zadarnice, iar copilul a fost declarat decedat.

Constănțeancă de 16 ani prinsă în timp ce încerca să treacă granița cu buletinul altei persoane!
De Neptun TV 25 septembrie 2017

M.S., în vârstă de 16 ani, din județul Constanța, a refuzat să facă declarații cu privire la documentul de identitate prezentat la frontieră, spunând doar că dorea să ajungă în Germania.

Angajații Ryanair, despre condițiile pe care le impune angajatorul irlandez: 'Întoarcerile nu sunt plătite ... nu ești plătit pentru această muncă'
De Neptun TV 25 septembrie 2017

În cadrul unui articol al publicației britanice The Sun, mai mulți angajați ai companiei Ryanair descriu adevăratele condiții, de multe ori draconice, pe care le impune angajatorul irlandez, scrie Business Magazin.

CONSTANȚA. Marș de protest: zeci de bicicliști solicită mai multă atenție și implicare din partea autorităților - GALERIE FOTO
De Ioana Paidos 23 septembrie 2017

Bicicliștii constănțeni au ieșit astăzi la protest! Aceștia cer piste pentru bicicliști pentru a nu mai fi nevoiți să facă slalom printre pietoni sau autoturisme. În opinia lor, ei își pun viața în pericol ori de câte ori ies la plimbare pe două roți.

CONSTANȚA. Pasajul pietonal de pe strada Ștefan cel Mare, transformat în galerie de artă!
De Ioana Paidos 22 septembrie 2017

Pasajul pietonal de pe strada Ștefan cel Mare din Constanța a devenit galerie de artă, în memoria istoricului Virgil Coman. Inaugurarea a fost făcută de cei doi copii ai constănțeanului care a murit la doar 43 de ani, în urma unui stop cardio respirator.

CONSTANȚA. Edificiul Roman cu Mozaic se degradează zilnic - autoritățile NU au bani să restaureze un obiectiv cultural unic în sud-estul Europei!
De Ioana Paidos 22 septembrie 2017

A fost descoperit în urmă cu aproape 60 de ani și tot de atunci nu a beneficiat de vreo reparație. Vorbim despre Edificiul Roman cu Mozaic din Constanța, un obiectiv cultural unic în sud-estul Europei. Autoritățile nu au bani, iar fondurile europene se lasă așteptate. Între timp, o mână de adolescenți se străduiesc, atât cât pot, să salveze monumentul de o importanță istorică și culturală deosebită.

ROMÂNIA. Mai multe persoane AU MURIT intoxicate, după ce au verificat... tulburelul!
De Neptun TV 22 septembrie 2017

Situație alarmantă în rândul gospodarilor care își fac propriul vin. Trei persoane au murit intoxicate din cauza inhalării gazelor de fermentație.

CONSTANȚA. Patru centre de plasament se vor închide!
De Ioana Paidos 21 septembrie 2017

România încearcă să aplice modelul țărilor mult mai dezvoltate la capitolul asistență și protecție a copilului. Centrele de plasament vor fi date uitării, pentru că, în locul lor, vor apărea case de tip familial. Proiectul elaborat în parteneriat cu UNICEF își propune să îi ajute pe copiii aflați în grija statului să trăiască mai aproape de modelul real de familie. La Constanța, vor dispărea astfel, 4 centre de plasament care adăpostesc 260 de copii.

DESCOPERIRE IMPRESIONANTĂ în adâncurile Mării Negre - 60 de nave naufragiate, vechi de 2.500 de ani! GALERIE FOTO
De Neptun TV 21 septembrie 2017

La aproximativ 150 de metri, Marea Neagra este anoxică, adică organismele nu pot supraviețui, pentru că nu există lumină sau oxigen, ceea ce a dus la conservarea foarte bună a epavelor.

Guvernul alocă 36 de milioane de lei pentru înlăturarea efectelor calamităților din vestul țării
De Neptun TV 21 septembrie 2017

Guvernul va aloca, într-o primă etapă,peste 36 de milioane de lei din fondul de intervenție pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale din vestul țării, pentru reparații la 16 spitale, 23 de dispensare, 251 de unități școlare, posturi de poliție, biserici și alte unități de interes public.

Mărturia unui fost lunetist în armata irakiană, cazat în Satul de Vacanță din Mamaia: 'Teroriștii mă căutau noaptea acasă să mă omoare, să îmi ucidă mama, soția și copiii'
De Antonia Maer 20 septembrie 2017

În total, 70 dintre cei 157 de refugiați și călăuze din Irak și Iran, populează acum Satul de Vacanță, însă nu pentru mult timp.

CONTROL OPC. Mizerie și produse periculoase, în bucătăria firmei care livrează mâncare la două spitale private și o grădiniță din Constanța!
De Neptun TV 20 septembrie 2017

Printre spitalele care primesc mâncare de la această firmă se numără și Euromaterna.

CONSTANȚA. Un profesor și două foste eleve de la Liceul Internațional de Informatică au inventat un super-îngrășământ organic
De Neptun TV 20 septembrie 2017

Un profesor din Constanța, împreună cu două foste eleve, acum studente în SUA și Anglia, au brevetat un procedeu pentru obținerea unui îngrășământ organic din subproduse ale industriei lemnului, berii și laptelui, pregătit în laboratoarele Liceului Teoretic Internațional de Informatică din oraș.

CONSTANȚA. Șoferii RATC protestează, cerând salarii mai mari și sporuri pentru condiții grele de muncă! FOTO/VIDEO
De Ioana Paidos 20 septembrie 2017

Mai mulți angajați ai Regiei Autonome de Transport în Comun (RATC) din Constanța protestează, astăzi, în fața Primăriei, solicitând salarii mai mari și sporuri pentru condiții grele de muncă.

Mama medicului mort, declarații sfâșietoare: 'Fiul meu folosea motocicleta ca să ajungă mai ușor, între spitalele unde era chemat să salveze vieți'
De Antonia Maer 19 septembrie 2017

În ambulanță, în drum spre spital, Alin s-a ridicat de pe targă și a spus că nu are aer. Au fost ultimele sale cuvinte.

INCREDIBIL! Ambulanță care se îndrepta spre pacient OPRITĂ de un șef de post, șoferul amendat cu 870 lei pentru viteză!
De Neptun TV 19 septembrie 2017

Poliția Română a început o anchetă internă după ce un șef de post a blocat o ambulanță aflată în misiune, întrucât șoferul lovise un mistreț. ”Omul nu a avut treabă, a țipat la directorul tehnic, mi-a aruncat telefonul”, declară ambulanțierul despre polițistul care l-a amendat cu 870 lei.