vineri, 26 mai 2017

Social

Protest la rafinăria Petromidia: sute de angajați au cerut salarii mai mari! GALERIE FOTO / VIDEO
De Ana-Maria Stancu 23 iunie 2016

Sute de angajați ai rafinăriei Petromidia au făcut în această dimineață o grevă spontană, în fața instituției, și au cerut măriri salariale. Acțiunea de protest este a doua din ultima săptămână. Reprezentanții companiei le-au oferit o mărire de aproape trei procente, dar acest lucru nu i-a mulțumit. Oamenii spun că vor continua acțiunile de protest, la Constanța dar și la București, până când vor obține măriri salariale de 13%.

Controale în Constanța: mii de kilograme de produse alimentare, retrase de pe tejghele!
De Neptun TV 22 iunie 2016

Inspectorii DSVSA au organizat, în ultimele zile, mai multe acțiuni de control care au vizat unități de alimentație publică din județul Constanța, aplicând o amendă de 2.000 de lei și retrăgând de la vânzare mii de kilograme de carne, ouă și produse lactate.

Proceduri mai simple pentru obținerea indemnizațiilor pentru creșterea copilului!
De Neptun TV 22 iunie 2016

Guvernul a modificat și completat normele de aplicare a programului de acordare a concediului și indemnizației pentru creșterea copilului, astfel încât noile reglementări introduse recent în lege de către Parlament să fie aplicate unitar și într-o manieră simplificată începând cu 1 iulie 2016.

CONSTANȚA. Spectacol umanitar la Casa de Cultură pentru Maria, o fetiță care are nevoie de o operație de 40.000 de dolari - VIDEO
De Antonia Maer 20 iunie 2016

Artiști cu suflet mare s-au strâns astăzi pe scena Casei de Cultură din Constanța, uniți de aceeași dorință: să-i ofere unei fetițe șansa unei vieți normale. Maria a fost diagnosticată la naștere cu paralizie cerebrală și, la 13 ani, încă nu poate spune 'mama'.

RUSALII 2016. Tradiții și obiceiuri: ce NU ai voie să faci în această zi ca să nu ai ghinion tot anul!
18 iunie 2016

Creștinii ortodocși sărbătoresc mâine, la 50 de zile după Paște, Rusaliile sau Cincizecimea, adică Pogorârea Duhului Sfânt peste apostoli și ziua când a fost alcătuită prima comunitate creștină, nucleul Bisericii de mai târziu.

CUMPĂNA. Un nou cămin pentru familia Dunăreanu, după ce casa le-a fost mistuită de un incendiu!
De Ana-Maria Stancu 17 iunie 2016

După ce casa le-a ars din temelii și au rămas fără acoperiș deasupra capului în urmă cu șase luni, membri familiei Dunăreanu, din Cumpăna, au de azi un nou cămin. Casa ridicată cu ajutorul unei firme de materiale de construcții a fost terminată. Are 4 camere și un design modern. Copiii familiei au din nou unde să doarmă, să învețe și să se joace.

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța găzduiește expoziția 'Aurul și argintul antic al României'
De Neptun TV 17 iunie 2016

În perioada 22 iunie - 4 septembrie, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța găzduiește expoziția „Aurul și argintul antic al României”.

CERONAV a împlinit 40 de ani de activitate
17 iunie 2016

Navigatorii români sunt bine pregătiți dar, mai ales, sunt ceruți pe navele străine. Aprecierea vine din partea secretarului general al Organizației Maritime Internaționale, aflat pentru prima dată în țara noastră. Vizita lui a fost prilejuită de împlinirea a 40 de ani a CERONAV- Centrul pentru Pregătirea Personalului din Transporturi Navale

Cișmeaua Otomană de la ieșirea din Constanța, reabilitată de RAJA SA
De Ioana Paidos 17 iunie 2016

Monument istoric inaugurat la Constanța. Cișmeaua Otomană de la ieșirea din oraș spre Ovidiu a fost reabilitată de SC RAJA SA și în curând va fi redată circuitului turistic. Următorul pas al autorităților locale este repunerea în funcțiune a tuturor fântânilor arteziene din oraș.

CONSTANȚA. Panică printre locatarii blocurilor după un anunț cu privire la prețul gigacaloriei! Cât vor plăti constănțenii pentru apa caldă!
De Robert Nenciu 14 iunie 2016

Un anunț al președinților de asociații a creat panică printre locuitorii Constanței. Oamenii au crezut că vor plăti dublu pentru apa caldă, după ce au văzut afișele care îi informau că prețul gigacaloriei pentru luna mai este de 412 lei, întrucât vara Primăria și Consiliul Local nu subvenționează prețul gigacaloriei.

PROIECT DE LEGE. Românii din străinătate pot să își completeze contribuția de asigurări sociale!
De Neptun TV 14 iunie 2016

Deputații din Comisia pentru muncă au adoptat, azi, un proiect de lege potrivit cărora românii din străinătate vor avea dreptul să își completeze contribuția de asigurări sociale pentru a putea beneficia de un stagiu complet al vârstei de pensionare.

CONSTANȚA. Poștașul va aduce, odată cu pensiile, și tichetele aferente programului RESPECT
De Neptun TV 14 iunie 2016

Primăria municipiului Constanța anunță beneficiarii programului 'RESPECT' că, începând de astăzi, 14 iunie, odată cu primirea pensiei, vor primi câte un plic care conține 4 tichete valorice, reprezentând tranșa a 4-a.

Sărbătoarea Crinilor, marcată la Constanța - FOTO
De Ana-Maria Stancu 13 iunie 2016

Sute de credincioși catolici au celebrat în această seară, la malul mării, sărbătoarea Crinilor închinată sfântului Anton. Catolicii, și nu numai, au venit cu flori și au asistat la slujbă.

Pachetele cu produse alimentare pentru persoane defavorizare, livrate de astăzi primăriilor din județul Constanța
De Neptun TV 13 iunie 2016

Începând de astăzi a început livrarea de către SC Dobre și Fiii SRL la nivelul primăriilor din județul nostru a produselor alimentare care se vor distribui prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) 2015/2016.

APEL UMANITAR. O șansă pentru Maria Mihaela Frânga! Spectacol caritabil la Casa de Cultură din Constanța - VIDEO
11 iunie 2016

În 13 ani nu a rostit niciodată cuvântul 'mama', poartă scutec și nu se poate hrăni singură. Este, pe scurt, drama trăită de Maria Mihaela Frânga din Mangalia. La naștere, copila a fost diagnosticată cu paralizie cerebrală.

CONSTANȚA. Imagini șocante: copiii care cerșesc în intersecție dorm pe cartoane, pe trotuare!
De Neptun TV 9 iunie 2016

Indiferența oamenilor care treceau pe trotuar în timp ce mai mulți copii dormeau întinși pe asfalt, pe cartoane, a stârnit indignarea unei constănțence.

Guvernul a adoptat ordonanța privind salariile bugetarilor
De Neptun TV 8 iunie 2016

Ordonanța de urgență privind salariile bugetarilor a fost adoptată în ședința de astăzi a Executivului, a anunțat ministrul Muncii, Dragoș Pâslaru.

CONSTANȚA. Sindicaliștii din Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor se solidarizează cu mișcările de protest CNSLR Frăția
De Neptun TV 8 iunie 2016

Funcționarii publici din Constanța au decis să se solidarizeze cu mișcările de protest ale colegilor din restul țării, explicând, prin intermediul unui comunicat de presă, că solicitările acestora sunt obiective și întemeiate.

Legea antifumat, modificată: SE POATE FUMA ÎN BARURI ȘI CLUBURI!
De Neptun TV 7 iunie 2016

Legea antifumat a fost modificată astăzi de senatori, prin redefinirea spațiului public închis - acesta fiind încadrat de pereți de jur împrejur, prin permiterea fumatului în spații separate, complet izolate și inscripționate.

APEL UMANITAR. Salvați viața Dariei Dima, o constănțeancă de trei ani care are nevoie de radioterapie! VIDEO
De Neptun TV 6 iunie 2016

Daria Dima, o fetiță de numai 3 anișori din Constanța, a fost salvată în ultimă clipă de medicii bucureșteni, care i-au extirpat o tumoră pe creier de 15 mm. Biopsia, însă, a arătat că micuța mai trebuie să treacă un prag foarte important ca boala să nu recidiveze și să-i curme viața.

Mesajul EMOȚIONANT al unei fetițe de 3 ani din Constanța care luptă pentru viața ei - VIDEO
De Neptun TV 6 iunie 2016

Daria Dima, o fetiță de numai 3 anișori din Constanța, a fost salvată în ultimă clipă de medicii bucureșteni, care i-au extirpat o tumoră pe creier. Totuși, micuța are nevoie în continuare de tratament, respectiv mai multe ședințe de radioterapie care depășesc cu mult capacitățile financiare ale familiei - 17.000 de euro.

CONSTANȚA. Alina Cosmoiu, realizatoarea emisiunii 'Bărcuța cu povești', a lansat o carte pentru copii
5 iunie 2016

A fost mereu printre copii, iar acum a vrut să le ofere celor mici un dar: o carte de povești care va ajunge cu siguranță la sufletul tuturor. Alina Cosmoiu, realizatoarea emisiunii „Bărcuța cu povești“ spune că a început să scrie cartea „Cipilică, ciulinul de câmpie” cu ani în urmă. S-a oprit din lipsă de timp, dar nu a renunțat niciodată la visul ei. În cele din urmă, cartea ei a ajuns în mâinile celor mici.

CONSTANȚA. RADET promite facturi mai mici la apa caldă: vezi cum este posibil!
3 iunie 2016

Gata cu apa lăsată să curgă minute în șir la robinet, până să se încălzească. De astăzi, la Constanța este testat un sistem de distribuție pe orizontală a apei calde de consum cu contorizare individuală. Proprietarii apartamentelor se bucură că astfel vor putea face economii. Reprezentanții RADET spun că în curând acest sistem ar putea fi montat în tot orașul.

Rupere de nori în Constanța: străzile orașului pline de apă - echipele RAJA intervin! GALERIE FOTO / VIDEO
De Neptun TV 3 iunie 2016

Echipele RAJA SA intervin, în aceste momente, în municipiul Constanța și în localitatea Valu lui Traian, pentru a limita pagubele produse de ploaia torențială care s-a abătut asupra județului.

CONSTANȚA. Mămicile vor umple sala de judecată pentru a protesta împotriva abuzurilor din grădinițe!
De Neptun TV 3 iunie 2016

Un grup de mămici din Constanța, revoltate pe judecătorii constănțeni, s-au decis să protesteze într-un mod inedit. Printr-un apel lansat pe site-ul PetitieOnline.ro, acestea au decis să se deplaseze vineri, 17 iunie, la Palatul de Justiție din Constanța și să intre într-o sală de judecată, în încercarea de a-și face auzite problemele.

ALEGERI LOCALE 2016. Informațiile cu privire la desfășurarea scrutinului, ținute departe de ochii publicului!
De Robert Nenciu 2 iunie 2016

Toate informațiile despre buletinele de vot, cum vor fi distribuite, de unde vor putea fi ridicate au fost ținute departe de ochii opiniei publice. Organizatorul alegerilor, Prefectura Constanța, aruncă responsabilitatea în curtea Biroului Electoral Județean, care la rândul său nu are o persoană care să comunice datele de interes public.

Nouă copii au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție, după grătarul de pe 1 iunie!
De Neptun TV 2 iunie 2016

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui va face o anchetă după ce nouă copii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani din localitatea Rotari au ajuns la spitalul din Bârlad cu simptome de toxiinfecție alimentară, după ce au mâncat la școală, de 1 iunie, salam și pulpe la grătar.

Polaris M Holding sărbătorește Ziua Mediului alături de copii: 'Natura ne protejează, dacă o respectăm!'
De Ioana Paidos 2 iunie 2016

Polaris M Holding sărbătorește Ziua Mediului alături de copii. La Constanța, în această perioadă se desfășoară campania 'Natura ne protejează, dacă o respectăm!'.

CONSTANȚA. Șir de evenimente în Parcul Tăbăcăriei: parade eco, licitații și un flashmob! Dress code, SE POARTĂ VERDE!
De Neptun TV 1 iunie 2016

CONSTANȚA. Vineri, 3 iunie, de la ora 16.00, ONG Mare Nostrum îi invită pe constănțeni în Parcul Tăbăcăriei, unde pot participa la o paradă inedită de costume eco, realizate de elevii constănțeni.

Imagini spectaculoase cu bulevardul Tomis: Decebal Făgădău vorbește, în această seară, despre transformarea feței orașului. GALERIE FOTO
De Neptun TV 1 iunie 2016

Tomis, cel mai important bulevard din Constanța, se transformă complet în urma lucrărilor de reabilitare și modernizare. Pe segmentul cuprins între Capitol și strada Ștefan cel Mare s-au amenajat deja pistele de biciclete, cele două benzi de circulație și cea destinată locurilor de parcare.