joi, 30 martie 2017

Social

Primăria Constanța începe distribuirea tichetelor valorice aferente programului RESPECT
De Neptun TV 25 mai 2016

Primăria municipiului Constanța anunță beneficiarii programului RESPECT că, începând de vineri, 27 mai, vor fi distribuite tichetele valorice prin Poșta Română.

PRECIZĂRI. Apa livrată de RAJA Constanța respectă toate normele de calitate și potabilitate
De Neptun TV 25 mai 2016

În ultimele zile, în anumite zone ale județului Constanța au apărut tot felul de zvonuri legate de ploile din ultima perioadă, ploi care ar afecta calitatea apei livrată de RAJA Constanța. Având în vedere aceste false afirmații, reprezentanții SC RAJA SA aduc la cunoștința mai multe aspecte.

CONSTANȚA. Tichetele valorice pentru persoanele nevoiașe vor fi distribuite în următoarele zile
De Robert Nenciu 22 mai 2016

Programul 'Respect' își intră în drepturi la Constanța. Tichetele valorice pentru persoanele nevoiașe vor fi distribuite de primărie în următoarele 20 de zile. Anunțul a fost făcut de primarul Decebal Făgădău, care a spus că a semnat deja dispoziția privind acordarea tichetelor valorice.

CONSTANȚA - FILE DE ISTORIE. Geții și romanii s-au luptat, astăzi, într-o reconstituire istorică la malul mării - GALERIE FOTO
De Ioana Paidos 21 mai 2016

S-au dat lupte între geți și romani la Constanța. Zeci de constănțeni și turiști au asistat la spectacolul desfășurat în parcul Carol I.

PROPUNERE. Românii, obligați să-și îngroape morții cu brățări de identificare la mâini!
De Neptun TV 21 mai 2016

Persoana decedată va fi înmormântată purtând, obligatoriu, la mâna dreaptă o brățară cu date de identificare ale firmei de pompe funebre care a acordat îngrijirile mortuare, se arată într-un proiect pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătății.

Peste 1.700.000 de români își sărbătoresc onomastica de Sf.Constantin și Elena
De Neptun TV 21 mai 2016

Peste 1.700.000 de români își sărbătoresc, astăzi, onomastica de Sărbătoarea Sfinților Mari Împărați Constantin și Elena, dintre care, peste 1.000.000 sunt femei, cele mai multe cu numele de Elena și Ileana.

Greva de avertisment de pe aeroportul Otopeni s-a încheiat, dar sindicaliștii amenință cu noi proteste
20 mai 2016

A fost grevă astăzi, pe aeroportul Henri Coandă din Capitală. Aproape două sute de angajați ai unei firme care se ocupă de pregătirea avioanelor pentru decolare și manevrarea bagajelor au întrerupt lucrul timp de două ore. Oamenii sunt nemulțumiți de programul de muncă, de salariile mici, dar și că nu li se asigură transportul. Toate cursele programate astăzi au plecat la timp, astfel că pasagerii nu au avut de suferit.

Constănțenii, invitați la Noaptea Muzeelor
20 mai 2016

Noaptea Muzeelor, un eveniment celebrat în toată Europa, va fi marcată mâine și la Constanța. Pregătirile sunt pe ultima sută de metri, iar vizitatorii vor avea ocazia să admire numeroase expoziții, atât permanente cât și temporare. Vizitele gratuite se vor putea face în intervalul orar 20-24.

'Constanța pedalează' - eveniment de tradiție dedicat iubitorilor de mișcare în aer liber
20 mai 2016

Bulevardul Mamaia se transformă în acest weekend într-o uriașă pistă de biciclete. Indiferent de vârstă sau profesie, sunteți invitați să participați la “Constanța pedalează”, un eveniment cu tradiție organizat de la spitalul privat ISIS.

CONSTANȚA. Magie culinară în Piața Ovidiu, la Festivalul Scoicilor!
20 mai 2016

Gusturile tuturor gurmanzilor sunt puse la-ncercare prin intermediul unei experiențe inedite, unică pe litoral: festivalul scoicilor, care a început astăzi și va ține tot weekendul. În Piața Ovidiu, chefii din domeniu și-au propus să-i scoată din bucătărie pe pofticioși și să le ofere tot felul de rețete preparate exclusiv din scoici.

Premieră la Constanța: Rabinul Cultului Mozaic s-a întâlnit cu Muftiul Cultului Musulman
19 mai 2016

Sinagoga și Moscheea Carol întâi din Constanța au nevoie urgent de reabilitare. Este mesajul transmis la unison de reprezentanții cultelor mozaic și musulman din România. Rabinul Rafael Shaffer și muftiul Iusuf Muurat s-au întâlnit pentru prima dată, pe tărâm dobrogean.

Circulația pe bulevardul Tomis, ÎNCHISĂ o perioadă, pentru lucrări de reabilitare
De Neptun TV 19 mai 2016

Primăria municipiului Constanța și Confort Urban anunță că circulația pe bulevardul Tomis, pe tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Decebal, va fi închisă vineri, 20 mai, între orele 9.00-14.00.

Tătarii din Constanța au mărșăluit, azi, comemorând deportările masive din Crimeea
18 mai 2016

A fost un marș al tăcerii, astăzi, la Constanța, la împlinirea a 72 de ani de la deportarea în masă a tătarilor din Crimeea în Siberia. Peste o mie de tătari din Dobrogea au adus un omagiu celor care au murit în mai 1944.

UDTR organizează Festivalul Cultural - Sportiv al Tineretului: vezi programul evenimentelor
De Neptun TV 18 mai 2016

Uniunea Democrată Turcă din România organizează în perioada 19-22 mai, la Constanța, cea de a XI-a ediție a Festivalului Cultural - Sportiv al Tineretului.

Magazine noi și branduri internaționale, în premieră, în Constanța
De Neptun TV 17 mai 2016

City Park Mall, cel mai mare centru comercial din zona de sud-est a țării, aduce, în premieră în Constanța, cele mai în vogă branduri internaționale și locale ale momentului.

Brâul Maicii Domnului a ajuns astăzi la Constanța
16 mai 2016

În cursul zilei de astăzi a ajuns la Constanța Cinstitul Brâu al Maicii Domnului. Acesta a fost întâmpinat de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în Piața Ovidiu de unde se va merge, în procesiune, la Catedrala arhiepiscopală.

Evenimente cultural-religioase dedicate patronilor spirituali ai orașului Constanța
De Neptun TV 16 mai 2016

Sărbătorirea protectorilor spirituali ai orașului Constanța, Sfinții Mari Împărați și întocmai cu Apostolii Constantin și mama sa Elena, este marcată de către Arhiepiscopia Tomisului printr-o serie de evenimente cultural-religioase.

O lucrare a pictorului român Adrian Ghenie, vândută pentru 2,59 milioane de dolari
De Neptun TV 12 mai 2016

Lucrarea "Self-Portrait as Vincent Van Gogh" (2012) a pictorului român Adrian Ghenie a fost vândută aseară în cadrul unei licitații organizate de casa Sotheby's din New York pentru suma de 2,59 milioane de dolari, față de o estimare de 200.000-300.000 dolari, a indicat AFP.

HOROSCOP 12 mai 2016: ce au pregătit astrele pentru fiecare zodie!
De Neptun TV 12 mai 2016

Unii încearcă să te oprească din elan, vorbindu-ți despre viitorul unui proiect în cei mai sumbri termeni, dar nu trebuie să asculți ce spun aceștia. Ei nu se simt în stare să facă față acelei provocări și, pentru că altădată au eșuat, vor să te influențeze și pe ține să te oprești, să nici nu mai încerci. Nu te lua după ei și implică-te serios în această acțiune care se deschide în fața ta. Dacă ei nu au reușit, nu înseamnă că toți ceilalți vor eșua ca și ei. Tu te bazezi pe alte resurse și, la urma urmei, fiecare cu norocul lui. Implică-te în această nouă confruntare cu încredere deplină în șansele tale, pentru că la tine va fi altfel.

CANNES 2016. Începe cel mai prestigios Festival de Film: trei filme românești în competiție
De Neptun TV 11 mai 2016

Cea de-a 69-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes începe astăzi, pe 11 mai. În câteva ore, pe covorul roșu întins la Palais des Festivals vor veni celebritățile, în rochii glamour, chic, înțesate de paiete, în culori spectaculoase. Trei filme românești sunt în competiția de la Cannes.

HOROSCOP 11 mai 2016: află ce-ți rezervă astrele astăzi!
De Neptun TV 11 mai 2016

Ce e de făcut când inima te trage în două părți și nu te poți decide? Va trebui să pui în balanță avantajele și dezavantajele pentru a alege totuși o singură cale. Nu poți face la fel de bine două lucruri dragi ție, tot așa cum nu poți iubi două persoane diferite în același mod. Oricât de greu ți-ar fi să renunți la unul din obiectele afecțiunii tale, va veni o zi când unul trebuie să treacă pe un nivel secund, dedicându-te în totalitate unei singure alegeri. Și azi va trebui să faci distincția dintre cele două planuri, pentru că nu le poți avea pe amândouă.

PAȘTELE BLAJINILOR. Cerșetorii au luat cu asalt cimitirele din Constanța
De Ioana Paidos 8 mai 2016

Aglomerație mare astăzi în cimitirele din Constanța. Încă de la primele ore ale dimineții oamenii au mers la mormintele celor dragi pentru a-i pomeni de Paștele Blajinilor. Sărbătoarea este mâine, însă mulți au preferat să meargă astăzi la cimitire. Paștele Blajinilor este o binecuvântare pentru cei sărmani, care spun că mâncarea primită astăzi de pomană le ajunge în următoarele săptămâni.

CONSTANȚA. Spectacol caritabil pentru modernizarea teatrului 'Oleg Danovski'
De Ioana Paidos 6 mai 2016

Teatrul de Operă și Balet Oleg Danovski are nevoie de ajutorul constănțenilor. Instituția culturală necesită lucrări de reabilitare și modernizare, iar pentru a strânge banii necesari, artiștii organizează un concert caritabil. 'Răpirea din Serai' este spectacolul care va avea loc duminică seara și la care sunt invitați toți cei care vor să facă o donație pentru cultură.

SĂRBĂTOARE. Credincioșii ortodocși prăznuiesc astăzi Izvorul Tămăduirii
6 mai 2016

Mare sărbătoare astăzi, pentru milioane de credincioși din întraga țară. Izvorul Tămăduirii, ținut în fiecare an, în prima vineri de după Paști a adunat la rugăciune – la Mânăstirea Dervent din județul Constanța câteva mii de oameni. Pelerinii au venit să ia aghiazmă din apa care izvorăște lângă mânăstrie, despre care se spune că este vindecătoare. La Brăila, credincioșii n-au mai avut răbdare și s-au îmbulzit pentru apa sfințită.

Află când poți ieși la pensie, dar și stagiul de cotizare realizat!
De Neptun TV 5 mai 2016

Casa Națională de Pensii Publice dispune de un serviciu electronic prin intermediul căruia orice persoană poate afla informații precum stagiul de cotizare realizat sau vârsta la care poate solicita înscrierea la una dintre categoriile de pensie existente.

Protest spontan la Ministerul Sănătății. Protestatarii au aruncat vopsea: 'Ștergem urmele crimei'
De Neptun TV 5 mai 2016

Mai multe persoane protestează, la această oră, în fața Ministerului Sănătății, nemulțumite de reacția oficialilor din instituție în scandalul dezinfectanților, protestatarii aruncând cu vopsea pe scări și afișând un banner pe care scrie "Ștergem urmele crimei".

CARNAVALUL COMUNITĂȚII în Constanța - manifestare stradală dedicată Zilei Europei
De Neptun TV 4 mai 2016

Instituția Prefectului - Județul Constanța, cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, Primăriei Constanța și al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, în parteneriat cu Asociația Together Everyone Achieves More și Asociația Culturală a Coregrafilor, Scenografilor și Artiștilor Liber Profesioniști și Amatori, organizează cea de a patra ediție a Carnavalului Comunității, eveniment dedicat zilei de 9 Mai – Ziua Europei.

Vremea s-a schimbat radical în toată țara: cod galben de ploi și vânt puternic la Constanța
3 mai 2016

Vremea rea parcă a așteptat să se termine minivacanța. Din această dimineață, 29 de județe și Capitala sunt sub cod galben de ploi, vânt și chiar ninsori la munte. La Constanța, autoritățile au activat deja comandamentul pentru situații de urgență.

CONSTANȚA. Prefectura a publicat Registrul secțiilor de votare din județ - vezi unde votezi!
De Neptun TV 3 mai 2016

Prefectura Constanța a publicat, pe pagina instituției, Registrul secțiilor de votare de pe raza județului. Acesta poate fi accesat online la linkul următor.

ROMÂNIA. Criza a redus suprafața apartamentelor și a schimbat radical cererea în imobiliare
De Neptun TV 3 mai 2016

Criza economică a adus modificări drastice pe piața imobiliară, jumătate din cererile de apartamente vizând locuințe de până în 60.000 euro, în timp ce în 2008 circa 70% dintre cumpărători erau interesați de proprietăți mai scumpe de 100.000 de euro, se arată într-un studiu realizat de imobiliare.ro.