miercuri, 26 iunie 2019

Social

Acum 10 ani, pe 3 februarie: Ziua în care România a devenit mai mare cu 9.700 de kilometri pătrați de spații maritime
De Mediafax 3 februarie 2019

Acum zece ani, pe 3 februarie 2009, România își adăuga la teritoriu 9700 kIlometri pătrați de spații maritime – platou continental și zonă economică exclusivă din Marea Neagră – după un război dus cu armele inteligente ale dreptului și diplomației la Curtea Internațională de Justiție de la Haga.

Bilanț ALARMANT. 68 de persoane au murit din cauza gripei
De Neptun TV 2 februarie 2019

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 68, potrivit ultimei informări a Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

PROGNOZA METEO. Un val de aer cald va aduce particule de praf saharian. Ce temperaturi vor fi în zilele următoare
De Neptun TV 1 februarie 2019

Vremea se încălzește semnificativ în următoarele zile, astfel că în vestul și centrul țării temperaturile vor ajunge, în weekend, la 17 grade celsius. Aerul cald din Africa va aduce și particule de praf saharian care, potrivit ANM, nu va avea efecte asupra țării noaste.

CONSTANȚA. Autobuze RATC atacate cu pietre și ouă - un călător a fost rănit după ce un geam s-a spart! VIDEO
De Neptun TV 1 februarie 2019

Un autobuz din Constanța a fost atacat cu pietre de un grup de indivizi, o piatră spărgând geamul din spate și nimerindu-l în plin pe unul dintre călători.

CONSTANȚA. Prețul gigacaloriei a fost majorat - câți bani vor scoate din buzunar constănțenii!
De Neptun TV 1 februarie 2019

Doar trei luni a durat scăderea prețului la gigacalorie în municipiul Constanța.

CONSTANȚA. Caz înfiorător - o fetiță de doar trei ani a supraviețuit două zile lângă cadavrul mamei!
De Neptun TV 31 ianuarie 2019

O femeie de aproximativ 40 de ani a fost găsită moartă, miercuri seara, în propria locuință din Năvodari, județul Constanța, echipele de intervenție găsind-o în casă și pe fetița acesteia, de trei ani, care era nevătămată.

CONSTANȚA. Gest nobil al colegilor Albertinei, tânăra care a murit în timp ce alerga: 'Vom duce la capăt ultima tură a lui Aby'
De Neptun TV 31 ianuarie 2019

Albertina Narcisa, tânăra de 25 ani din Valu lui Traian, moartă subit în timpul unei curse, va fi comemorată de colegii de alergare. Ei vor parcurge ruta pe care Aby obișnuia să alerge prin sat.

CONSTANȚA. Doi alpiniști au urcat pe cele mai înalte vârfuri ale lumii - au înfipt tricolorul României pe Aconcagua!
De Neptun TV 30 ianuarie 2019

Doi alpiniști din Constanța, Mihai Nenciu și Nicolae Rotaru, au reușit să urce pe vârful Aconcagua (6.962 metri) din America de Sud, al doilea cel mai înalt vârf al lumii (după Everest, 8.848 metri), de la prima încercare.

SĂRBĂTOARE MARE astăzi! Sfinții Trei Ierarhi - tradiții și superstiții! Ce NU trebuie să faci în această zi
De Neptun TV 30 ianuarie 2019

Prăznuiți de creștinii ortodocși în fiecare an, pe 30 ianuarie, Vasile cel Mare, Grigore Teologul și Ioan Gură de Aur, cei trei ierarhi, sunt considerați vindecători de boli și aducători de noroc. În credința populară se spune că cine muncește în această zi poate să orbească.

Raed Arafat, la Constanța. Proiect de 45 milioane de euro, Departamentul pentru Situații de Urgență va achiziționa o navă maritimă pentru stingerea incendiilor
De Neptun TV 30 ianuarie 2019

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, a declarat marți, la Constanța, că este în curs de derulare un proiect cu fonduri europene de 45 milioane de euro

ANRE îngheață prețurile la electricitate și gaze pentru consumatorii casnici
De Neptun TV 29 ianuarie 2019

Prevederile OUG 114/2018 și legislația secundară emisă de ANRE în aplicarea acesteia nu vor conduce la creșteri de prețuri la energia electrică și gazele naturale furnizate clienților finali casnici care optează pentru furnizarea în regim reglementat, până în 2022.

CONSTANȚA. ANAF a demarat operațiunea 'Tomis' - cine este vizat de controalele inspectorilor!
De Neptun TV 29 ianuarie 2019

Timp de trei luni, ANAF vor face verificări și monitorizări în cadrul operațiunii „Tomis”. Sunt implicați peste 100 de inspectori.

Ministerul Transporturilor, bilanț după trei zile de ninsori puternice: în combaterea poleiului au fost implicați peste 4000 de oameni!
De Mediafax 28 ianuarie 2019

În perioada 24 - 27.01.2019 au fost implicați în acțiunile de deszăpezire și combatere a poleiului peste 4000 de oameni, aflați în bazele și comandamentele de la nivel regional și central, informează Ministerul Transporturilor, care face un bilanț al perioadei.

CONSTANȚA. Destin frânt la doar 25 de ani - Albertina a murit în timp ce alerga pe stradă! Tânăra a fost găsită prăbușită la pământ
De Neptun TV 27 ianuarie 2019

Tânăra, care obișnuia să participe la întreceri de atletism pe distanțe mari, a fost găsită de un trecător.

ALARMANT. Nu trece o zi fără ca virusul gripal să nu facă victime - numărul deceselor a ajuns la 39
De Neptun TV 26 ianuarie 2019

O femeie în vârstă de 51 de ani din județul Prahova a murit vineri din cauza gripei, astfel numărul deceselor înregistrate la nivel național ajungând la 39, anunță sâmbătă Institutul Național pentru Sănătate Publică.

CONSTANȚA. Apel disperat pentru salvarea unui tânăr de 19 ani, măcinat de o boală cumplită - Andrei are nevoie de ajutor pentru a trăi!
De Neptun TV 26 ianuarie 2019

Clipe de coșmar pentru familia unui tânăr de doar 19 ani, din Constanța.

CONSTANȚA și alte județe, afectate de vremea rea! DEZASTRUL lăsat în urma de urgia înghețată care a lovit România
De Neptun TV 26 ianuarie 2019

"Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, conform situației distribuitorilor de electricitate, la ora 07.00 erau nealimentate cu energie electrică 123 localități din 13 județe (BR, BZ, CL, CS, DB, DJ, GJ, HD, IF, IL, GR, PH și VL), fiind afectați 78.480 consumatori finali. Pentru remedierea avariilor se acționează în teren cu 134 echipe electrica", arată Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat de presă.

100 de personalități valoroase ale Constanței au fost premiate!
De Neptun TV 25 ianuarie 2019

100 de personalitãți ale Constanței au fost premiate seara trecutã în cadrul evenimentului de excepție Gala „10 oameni de valoare pentru Constanța”, ediție specialã 100 de ani de la Marea Unire. Evenimentul a avut loc la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret Jean Constantin și a urcat pe scena 100 de oameni valoroși care au contribuit la dezvoltarea județului Constanța.

24 ianuarie: Unirea Principatelor și pașii spre transformarea lor în România
De Mediafax 23 ianuarie 2019

În 1859, Conferința puterilor garante de la Paris (26 martie - 25 august 1859) a recunoscut dubla alegere a lui Cuza ca domn al celor două principate. Abia pe 4 decembrie 1861, Poarta Otomană recunoaște unirea pe durata domniei lui Cuza.

CONSTANȚA. În plină iarnă, mai multe cartiere rămân fără apă și căldură! Vezi zonele afectate
De Neptun TV 21 ianuarie 2019

RAJA Constanța anunțat că mai multe zone din Constanța rămân fără apă din cauza unei avarii.

CONSTANȚA. Decizie în cazul directorului Teatrului de Stat, acuzat de mai mulți actori de abuzuri!
De Neptun TV 21 ianuarie 2019

Directorul Teatrului de Stat Constanța, Dana Dumitrescu, va fi schimbat din funcție în urma unui control în cadrul instituției, dispus de președintele Consiliului Județean, după ce mai mulți actori au reclamat abuzuri ale conducerii.

CONSTANȚA. Primăria începe să ridice autoturismele abandonate pe domeniul public
De Neptun TV 21 ianuarie 2019

Acțiunea se va derula conform prevederilor art. 3 alin. 3 și art. 4 alin. 2 din Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, cu modificările ulterioare, a art. 7 din H.G. nr. 156/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 421/2002 cu modificărilor ulterioare.

Cinci ani de la tragedia aviatică din Apuseni: Pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion, comemorați de rude, prieteni și localnici
De Mediafax 20 ianuarie 2019

Romanița Iovan împreună cu fiul său, Albert, au urcat, alături de prieteni și de localnici până în satul Giurgiuț din comuna Horea, zona cea mai apropiată de locul accidentului în care au putut să ajungă din cauza zăpezii foarte mari din Apuseni, pentru a participa la slujba de pomenire a soțului său, pilotul Adrian Iovan, și a studentei Aura Ion, care și-au pierdut viața în urma prăbușirii aeronavei.

CONSTANȚA. El este criminalul care și-a ucis fiica de 14 ani - Elena a fost găsită fără suflare de sora ei!
De Neptun TV 19 ianuarie 2019

Când copiii cei mici au venit acasă de la școală, au găsit-o pe Elena plină de sânge, moartă, iar tatăl lor era confuz și agitat.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Focar de pestă porcină africană confirmat la un mistreț împușcat pe un fond de vânătoare
De Neptun TV 19 ianuarie 2019

Porcul mistreț a fost vânat în urmă cu câteva zile pe un fond de vânătoare. Medicii au confirmat că animalul era purtător al pestei porcine africane.

CAZ ȘOCANT la Constanța! Copilă batjocorită de fratele mai mare care a lăsat-o însărcinată - tânărul, reclamat la Poliție chiar de mamă!
De Neptun TV 18 ianuarie 2019

Un tânăr din Constanța a fost reținut pentru 24 de ore, fiind bănuit că a întreținut relații sexuale cu sora lui, în vârstă de 13 ani, și a lăsat-o însărcinată. Tânărul a fost reclamat la Poliție de mamă, imediat ce femeia a realizat că fetița este însărcinată.

CONSTANȚA. Centrul RAR Constanța este funcțional după 8 zile - ce trebuie să facă persoanele care au avut programări în această perioadă
De Neptun TV 18 ianuarie 2019

Timp de opt zile Centrul RAR Constanța a fost nefuncțional din cauza unor probleme la rețeaua de alimentare electrică.

CONSTANȚA. Bogdan are nevoie de ajutorul nostru pentru a supraviețui - la doar 20 de ani, este măcinat de o boală necruțătoare!
De Neptun TV 18 ianuarie 2019

Cât costă viața unui om? De 30.000 de euro are nevoie Bogdan pentru o șansă la viață.

CONSTANȚA. Bătaie de joc la RAR - constănțenii, trimiși la reprezentanța de la Ialomița sau Călărași!
De Neptun TV 17 ianuarie 2019

Clienții RAR Constanța sunt trimiși la alte reprezentanțe fără programări, după ce punctul de la Constanța este nefuncțional din data de 9 ianuarie.