miercuri, 20 iunie 2018

Social

CONSTANȚA. Se închide Microrezervația!
De Andreea Bajdechi 3 aprilie 2018

Microrezervația de la malul mării se va închide pentru o lună. Este decizia luată de conducere, după ce, mai multe animale au reușit să evadeze în ultima vreme. Vizitatorii nu vor mai putea vedea animalele până când nu vor fi reparate cuștile și înlocuite gardurile.

CONSTANȚA. Protest neobișnuit la Garda de Coastă! Polițiștii cer salarii mai mari și condiții mai bune de muncă!
De Antonia Maer 3 aprilie 2018

Protest inedit al unor polițiști de frontieră constănțeni. De ieri, o parte din cei care intră de serviciu, refuză să se hrănească pe parcursul celor 8 ore de muncă, în semn de protest față de ministrul Carmen Dan, care în opinia lor ingoră cererile oamenilor legii de a primi salarii mai mari și condiții de muncă mai bune. Exemplul lor ar putea fi urmat curând și de polițiștii din Tulcea și chiar Maramureș.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Polițiștii răniți de panoul cu mesajul de Paște al primăriei: 'Dacă era un copil în locul nostru, ce se întâmpla?'
De Neptun TV 3 aprilie 2018

„Am avut noroc cu colegul meu, dar dacă era un copil în locul meu, ce se putea întâmpla?“, este revoltat polițistul Răzvan Ion. El a detaliat cele pățite, considerând că a avut un moment de cumpănă.

CONSTANȚA. Percheziții în cazul dispozitivelor PayPoint furate ca-n filme din supermarketuri!
De Neptun TV 3 aprilie 2018

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale al IPJ Constanța au reținut în luna ianuarie 2018 8 bărbați, cu vârste între 22 și 46 de ani, suspectați că sunt autorii mai multor furturi. Toți reținuții au primit mandat de arestare preventivă din partea magistraților.

CONSTANȚA. Slujba din noaptea de Înviere va avea loc în parcul Catedralei
De Neptun TV 3 aprilie 2018

Lumina Învierii va veni și în acest an la Constanța pe mare, după care va avea loc o scurtă procesiune până în parcul Catedralei Arhiepiscopale, acolo unde va fi oficiată Slujba de Înviere.

Cine sunt tinerii care au snopit în bătaie un bătrân - mobilizare impresionantă a românilor pentru a-l ajuta!
De Neptun TV 3 aprilie 2018

Cei doi agresori nu au antecendente penale și erau băuți în momentul comiterii faptei. Unul este barman, iar celălalt - muncitor necalificat. Amândoi se află în arestul poliției.

REVOLTĂTOR! Bătrână umilită la spital - medicul ar fi refuzat să o trateze pe motiv că este 'boschetăriță'!
De Neptun TV 3 aprilie 2018

O bătrână adusă cu ambulanța la spital a fost dată afară de medicul de gardă pe motiv că este „o boschetăriță”.

CONSTANȚA. Control la hala de miei din Tomis III, înainte de Paște - nereguli găsite de Protecția Consumatorilor! GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 2 aprilie 2018

Comisarii de la Protecția Consumatorilor Constanța au început să verifice măcelăriile pentru a fi siguri că, pe masa de Paște a constănțenilor, ajung produse care să nu le pună în pericol sănătate.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Soț și soție, găsiți morți în casă - cadavrele celor doi, descoperite de fiica lor!
De Neptun TV 2 aprilie 2018

Soții erau septuagenari: ea avea vârsta de 71 ani, iar el - de 76 ani. Fiica lor a fost cea care i-a descoperit.

Primele de asigurare, în creștere
De Neptun TV 2 aprilie 2018

O schimbare în tendințele manifestate pe parcursul anilor anteriori este consolidarea segmentului de asigurări de viață, care a înregistrat anul trecut o apreciere semnificativă, de 21% comparativ cu anul 2016. Dacă în perioada 2012 – 2014 activitatea de asigurări de viață era în scădere din punct de vedere al volumului de prime brute subscrise, începând cu anul 2015 acest segment și-a reluat creșterea, iar în 2017 evoluția sectorului de asigurări s-a datorat segmentului asigurărilor de viață.

Creștinii ortodocși au intrat în Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor! Semnificația fiecărei zile
De Neptun TV 2 aprilie 2018

Creștinii ortodocși intră de astăzi, 2 aprilie, în Săptămâna Mare, ultima în care se ține post înainte de sărbătoarea Sfintelor Paști. Această perioadă este unică în Biserică, atât din punct de vedere liturgic, cât și duhovnicesc.

Câte zile libere au românii de PAȘTE 2018
De Neptun TV 2 aprilie 2018

Acest act normativ a modificat lista zilelor de sărbătoare legală în care nu se lucrează, numărul sărbătorilor nelucrătoare ridicându-se la nu mai puțin de 15 astfel de zile.

CONSTANȚA. Cine este antrenorul de arte marțiale acuzat că a violat trei fetițe - bărbatul a fost arestat 30 de zile!
De Neptun TV 1 aprilie 2018

Dan Nicolae Drăgan, avocatul bărbatului, a declarat la iesirea din sala de judecată că cel pe care-l reprezintă se consideră nevinovat și „nu-și explică acuzațiile care i se aduc”.

1 Aprilie - ziua păcălelilor! Farse celebre de-a lungul timpului
De Neptun TV 1 aprilie 2018

„Tot la noi se spune că este bine să faci farsele înainte de ora prânzului, pentru că altminteri vei avea ghinion tot anul", spun etnografii. Cele care trec de ora 12.00 vor aduce ghinion păcăliciului. Superstițiile merg mai departe și ne avertizează că celor care nu gustă cu umor glumele li se vor întâmpla numai lucruri rele.

SĂRBĂTOARE MARE ASTĂZI. Floriile sau Duminica Stâlpărilor, sărbătoarea ce vestește Paștele - tradiții și superstiții!
De Neptun TV 1 aprilie 2018

În trecut, ramura de salcie sfințită era folosită și în scopuri terapeutice. Oamenii înghițeau mâțișori de pe ramura de salcie pentru a fi feriți de diferite boli, iar bătrânele se încingeau cu salcia ca să nu le mai doară șalele.

Atenție șoferi! Polițiștii vor acționa cu peste 300 de aparate radar în întreaga țară, de Florii
De Mediafax 31 martie 2018

De asemenea, Poliția Română va organiza zilnic, în această perioadă, 3.218 patrule de siguranță publică, dintre care 386 pedestre și 2.832 auto.

CONSTANȚA. Clipe de groază pentru trei fetițe - părinții le-au înscris la arte marțiale, dar au fost violate de antrenor!
De Neptun TV 30 martie 2018

Totul a avut loc la domiciliul bărbatului, acolo unde acesta ținea ore de arte marțiale.

CONSTANȚA. Militarii români vor face antrenamente comune cu militarii turci în Marea Neagră!
De Neptun TV 30 martie 2018

Aproximativ 150 de militari români vor participa la începutul săptămânii viitoare, în Marea Neagră, la antrenamente comune cu militarii de pe două nave turcești care se vor afla timp de trei zile la Constanța.

Protocolul dintre SRI și Parchetul General, DESECRETIZAT
De Mediafax 30 martie 2018

Cadrul legal în baza căruia s-a încheiat protocolul are în vedere legile de funcționare ale instituțiilor implicate, legile privind combaterea corupția și hotărârile CSAT în acest sens, precum și hotărâri de guvern, inclusiv Planul de actiune pentru indeplinirea conditionalitatilor din cadrul mecanismului de cooperare și verificare a progresului realizat de Romania in domeniul reformei sistemului judiciar și al luptei impotriva coruptiei.

Vești proaste înainte de Paște! Carnea de miel, mai scumpă decât anul trecut!
De Andreea Bajdechi 29 martie 2018

Din păcate, anul acesta prețul unui kilogram de carne de miel va fi însă ceva mai scump decât anul trecut. Iar motivele sunt numeroase din punctul de vedere al crescătorilor. Aceștia reclamă faptul că subvenția primită de la stat nu le ajunge nici măcar pentru tratamentele animalelor. Cu toate acestea, mieii nu vor lipsi de pe piață, spun ei, important fiind însă acum să existe și cumpărători.

Constanța are din nou centru de îngrijiri paliative pentru bolnavii aflați în stadiul final al bolii!
De Roxana Glăvan 29 martie 2018

Constanța are din nou centru de îngrijiri paliative pentru bolnavii aflați în stadiul final al bolii. Un investitor privat a reușit la Constanța ceea ce statul nu este în stare să facă, deși este obligat: să asigure îngrijiri pentru bolnavii de cancer, pentru cei cu accidente multiple sau cu Alzheimer aflați în fazele finale. Cei care au nevoie de un astfel de centru specializat nu trebuie să plătească niciun leu dacă sunt asigurați. Sud-estul României a dus lipsă de îngrijiri paliative după ce statul, la sfârșitul verii trecute, a închis Casa Soarelui, locul care în ultimii 15 ani a avut ușile deschise pentru toți bolnavii fără speranță.

Avarii în lanț la centrala nucleară de la Cernavodă - premierul a trimis Corpul de Control al Guvernului să facă verificări!
De Roxana Glăvan 29 martie 2018

Avarii în lanț la centrala nucleară de la Cernavodă. În doar 4 zile, reactoarele 1 și 2 ale centralei Nuclearelectrice au fost oprite din cauza unor avarii. Ultima s-a produs chiar în această dimineață. Premierul Viorica Dăncilă a cerut Corpului de Control al Guvernului să facă verificări.

CONSTANȚA. Monstru cu chip de om - și-a violat fiica vitregă de 13 ani! Copila a rămas însărcinată
De Roxana Glăvan 29 martie 2018

O copilă de 13 ani din Eforie trăiește o dramă fără voia ei. A fost abuzată sexual de tatăl vitreg, iar acum poartă se bănuiește că ar purta în pântec copilul acestuia.

CONSTANȚA. Desfășurare de forțe pe străzile din oraș: zeci de șoferi amendați!
De Ştefania Uţă 28 martie 2018

A fost desfășurare de forțe pe străzile municipiului Constanța, dar și în județ. Începând de noaptea trecută și până astăzi zeci de polițiști și jandarmi au organizat mai multe filtre și razii pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și a siguranței publice. În urma acestora, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 100 de mii de lei, iar mai multe persoane bănuite de mai multe spargeri au fost ridicate și duse la secție.

CONSTANȚA. Caz cutremurător descoperit în timpul raziilor polițiștilor - șofer prins în timp ce gonea să-și salveze tatăl căzut în stradă!
De Roxana Glăvan 28 martie 2018

Fiul unui bărbat găsit inconștient pe stradă și care gonea în trafic să ajungă la tatăl său a fost oprit de polițiștii constănțeni.

PERCHEZIȚII DE AMPLOARE în Constanța și alte 6 județe pentru destructurarea unei grupări specializate în fraude informatice! Prejudiciu de 1 milion de euro - VIDEO
De Neptun TV 28 martie 2018

În urma perchezițiilor, până în prezent, au fost ridicate mai multe computere, carduri bancare, documente de transfer bancar, dar și peste 50 de grame de cocaină.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Atenție, șoferi - pericol de inundații pe DJ 223! Cod portocaliu pe mai multe râuri din cinci județe - GALERIE FOTO
De Neptun TV 28 martie 2018

Din acest motiv, Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța a cerut serviciului rutier să introducă restricții de tonaj.

DECLARAȚIILE ȘOCANTE făcute de bărbatul care și-a măcelărit familia! Și-a ucis soția, apoi copiii - pe fata cea mare a înjunghiat-o de opt ori!
De Neptun TV 28 martie 2018

A așteptat până la ora 24.00, după care și-a înjunghiat fiica de opt ori tot în zona inimii. Apoi a mers în camera băiatului, pe care l-a înjunghiat de trei ori. A lăsat cuțitul pe patul băiatului.

CONSTANȚA. Ambele restaurante ADIVIN, ÎNCHISE! Dezastru găsit de Protecția Consumatorului - produse EXPIRATE, în rafturi RUGINITE servite constănțenilor! GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 27 martie 2018

Produsele care ar fi fost expirate în supermarketul ADIVIN, nu erau aruncate, ci ajungeau în bucătăria restaurantului, de unde se preparau mâncăruri.

O nouă CRIMĂ îngrozește România! Un bărbat și-a omorât soția și pe cei doi copii, o fată de 18 ani și un băiat de 13 ani! I-a înjunghiat în somn
De Neptun TV 27 martie 2018

Un alt detaliu șocant este varianta potrivit căreia cei trei au fost înjunghiați după ce au adormit.