marţi, 18 decembrie 2018

Social

Defense News: SUA alocă 40 de milioane de dolari pentru lucrări de îmbunătățire la baza Câmpia Turzii!
De Neptun TV 27 august 2018

Forțele aeriene al SUA au alocat aproape 40 de milioane de dolari pentru noi construcții și lucrări de îmbunătățire la baza 71 aeriană Câmpia Turzii, cu scopul descurajării Rusiei, relatează site-ul Defense News, citând un document al aviației americane.

Apare o nouă categorie mijlocie la nivel mondial. Care este situația în România
De Mediafax 26 august 2018

Homi Kharas definește "clasa mijlocie" ca fiind persoanele care au suficiente fonduri pentru acoperirea nevoilor de bază, precum hrană, îmbrăcăminte și adăpost, dar le răman bani și pentru unele produse ori servicii de lux, precum alimente de un anumit fel, o marcă de televizor, motocicletă, educație superioară și îmbunătățirea locuinței.

Restaurantul din Costinești unde 15 tineri s-au simțit rău după ce au mâncat a fost închis! Amendă de 35.000 de lei
De Neptun TV 25 august 2018

Restaurantul din Costinești unde 15 persoane s-au simțit rău după ce au mâncat a fost închis temporar până la remedierea deficiențelor de către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) și amendat cu 35.000 de lei.

Pesta porcină, confirmată la cea mai mare fermă din România! 140.000 de porci, sacrificați!
De Neptun TV 25 august 2018

Pesta porcină africană a fost confirmată, sâmbătă, la cea mai mare fermă de porci din România și a doua ca mărime din Europa, complexul din localitatea Gropeni, județul Brăila, care adăpostește aproape 140.000 de porci. Toate animalele din fermă vor fi eutanasiate.

CONSTANȚA. 15 tineri au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au luat masa la un restaurant de pe litoral!
De Neptun TV 24 august 2018

15 tineri aflați într-o tabără studențească la Costinești au avut nevoie de intervenția medicilor după ce au mâncat ...

România domină topul țărilor cu cele mai ieftine produse și servicii din UE. Este pe locul I la alimente
De Mediafax 24 august 2018

La alimente, România are prețuri de doar 62,2% din media UE, urmată de Polonia (65%) și Bulgaria (73%). Cele mai mari prețuri din UE, la alimente, se găsesc în Elveția (cu 67,7% peste media comunitară), Norvegia (+60,7%) și Islanda (+56,4%).

ALERTĂ în România! Șase persoane diagnosticate cu virusul West Nile au murit
De Neptun TV 23 august 2018

Trei dintre decese s-au înregistrat în București și câte unul în județele Iași, Galați și Covasna.

Procurorii au efectuat percheziții la domiciliul protestatarilor acuzați de ultraj
De Neptun TV 23 august 2018

La momentul actual, persoanele la care au fost efectuate perchezițiile domiciliare sunt audiate, la sediul Poliției Capitalei, de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București cu privire la evenimentele menționate.

23 august 1944, ziua în care s-a schimbat istoria. Mărturiile Regelui Mihai I despre acea zi
De Mediafax 23 august 2018

Ziua care în istoria României păstrează sensuri contradictorii, 23 august 1944, a fost subiectul unor rescrieri repetate a sensurilor în funcție de intențiile de moment ale celor ce intenționau să folosească evenimentul în scopuri politice.

CONSTANȚA. Bilanț tragic pe litoral: 21 de persoane înecate! Turiștii ignoră avertismentele salvamarilor: 'Marea nu iartă greșelile și teribilismul'!
De Neptun TV 22 august 2018

„Oameni buni, marea nu iartă greșelile și teribilismul. Câți dintre cei dragi nouă trebuie să își mai piardă viața în apele Marii Negre?”, a fost apelul lansat de ISU Dobrogea cu câteva zile în urmă.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Peste 4.200 de porci omorâți din cauza pestei porcine africane - 25 de localități afectate!
De Neptun TV 22 august 2018

Virusul pestei porcine africane a fost confirmat în 53 de focare din județul Constanța, iar în 25 de localități s-a trecut la omorârea preventivă a porcilor.

CONSTANȚA. Tupeul incredibil al unui șofer - a blocat o ambulanță în misiune! 'Să fii sănătos tu și cei dragi ție și să nu ai vreodată nevoie de un echipaj mobil de urgență' - VIDEO
De Neptun TV 22 august 2018

Imaginile cu mașina care blochează ambulanța aflată în misiune au stârnit multe comentarii și reacții din partea oamenilor. „În profesia noastră o secundă contează înfiorător de mult”, scrie asistentul medical ce a filmat tupeul șoferului.

HALUCINANT. Cum au fost găsite două fetițe de 1 și 4 ani. Chiar mama lor era cea care le făcea așa ceva
De Neptun TV 22 august 2018

Protecția Copilului s-a autosesizat și a decis să preia copiii în regim de urgență.

CONSTANȚA. Sezonul 2018 de Filme în aer liber s-a încheiat! Peste 14.000 de spectatori la proiecție, spectacole și atelierele pentru copii
De Neptun TV 21 august 2018

Proiectiile Filme in Aer Liber din 2018 care s-au desfasurat pe Faleza Cazino si in Piata Ovidiu au adus seri pline de public la unele dintre cele mai premiate filme ale tuturor timpurilor, toate distinse sau nominalizate la prestigioasele premii Oscar.

Neptun TV a câștigat un nou proces cu Consiliul Județean Constanța! CJC a pus mai presus orgoliile decât sentința judecătorească
De Robert Nenciu 20 august 2018

Iată cum, din banii contribuabililor constănțeni, Consiliul Județean plătește acum de două ori mai mulți bani decât dacă ar fi acceptat soluția primei instanțe.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Porcii din alte opt localități vor fi sacrificați după confirmarea mai multor cazuri de pestă porcină!
De Neptun TV 20 august 2018

Porcii din alte opt localități din județul Constanța vor fi sacrificați după confirmarea unor cazuri de pestă porcină africană.

CONTROALE PE LITORAL. Inspectorii ANSVSA au aplicat în șapte zile amenzi de 26.000 de lei!
De Neptun TV 20 august 2018

În perioada 13-19 august, inspectorii Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor - ANSVSA - au efectuat o serie de controale în unități alimentare de pe litoral și au aplicat amenzi în valoare totală de 26.000 de lei, arată un comunicat transmis luni de instituție.

HALUCINANT. Miros îngrozitor pe Faleza Dunării din Galați
De Neptun TV 20 august 2018

Potrivit reprezentanților societății edilitare Apă Canal, cea mai mare problemă este la un cămin de canalizare înfundat care aparține unui restaurant. Echipele Apă Canal spun că nu pot interveni decât dacă proprietarul localului face o solicitare oficială.

Ultramaratonistul Tiberiu Ușeriu a primit titlul de cetățean de onoare al comunei natale
De Neptun TV 20 august 2018

Tiberiu Ușeriu a declarat, duminică, pentru că decernarea acestui titlu este o onoare pentru el și că, spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat la București, când a refuzat să participe la decernarea titlul de cetățean de onoare al Capitalei, a simțit că nu poate lipsi la festivitatea de la Prundu Bîrgăului.

Comisia Europeană va obliga companii precum Facebook, YouTube și Twitter să elimine propaganda teroristă și extremistă
De Neptun TV 20 august 2018

Un oficial UE a explicat că inițiativa Comisiei Europene de adoptare a unor reglementări la nivel comunitar pentru contracararea extremismului online reflectă preocupările privind acțiuni legislative unilaterale adoptate de guvernele statelor membre. Germania a adoptat deja o lege împotriva "discursurilor care instigă la ură", vizând orice tip de conținut online, de la știri false la rasism. Conform noii legislațiii germane, companiile trebuie să elimine materialele ilegale în cel mult 24 de ore, altfel riscă amenzi de până la 50 de milioane de euro.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Apel la umanitate - familia copilului de 15 ani, ucis într-un accident rutier, are nevoie de ajutor pentru înmormântare!
De Neptun TV 19 august 2018

Un copil în vârstă de 15 ani a fost ucis după ce a pătruns cu bicicleta pe un drum principal fără să se asigure.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Bătaie la o terasă - mai mulți turiști dați afară pentru că erau în pantaloni scurți!
De Neptun TV 19 august 2018

Mai mulți turiști s-au luat la bătaie cu angajații unei terase deoarece nu au fost lăsați să intre îmbrăcați doar în pantaloni scurți.

CONSTANȚA. Nava-școală Mircea pleacă într-un nou voiaj - alături de români, se vor instrui și studenți din Germania!
De Neptun TV 19 august 2018

Nava-Școală „Mircea”, ambasadorul onorific al Forțelor Navale Române pe mările și oceanele lumii, se pregătește pentru plecarea în cel de-al doilea marș internațional de instrucție din anul 2018.

Restaurant din Eforie Nord închis de comisarii de la Protecția Consumatorului. Ce au descoperit inspectorii de la OPC
De Neptun TV 18 august 2018

Comisarii de la Protecția Consumatorului din Constanța au amendat cu 7500 lei restaurantul, patiserie Taverna din Eforie Nord, pentru numeroase nereguli.

O nouă tragedie pe litoral! Un bărbat a murit înecat după ce a intrat în apă să salveze o femeie!
De Neptun TV 17 august 2018

O femeie care s-a aventurat în mare a fost salvată, după ce doi bărbați au sărit după ea să o aducă la mal.

Incident Centrala Nuclearoelectrică Cernavodă - Unitatea 2 a fost deconectată din cauza unei manevre greșite a angajaților Transelectrica!
De Neptun TV 17 august 2018

Incidentul s-a produs în seara zilei de joi, 16 august, reprezentanții CNE Cernavodă anunțând că în cursul nopții s-a reușit punerea în funcțiune a Unității 2 și revenirea la puterea normală.

MUNIȚIA cu care jandarmii au intervenit la protestul din 10 august - cartușe, grenade și pulverizatoare!
De Mediafax 17 august 2018

Parchetul General anunță că a ridicat de la IGPR documentele privind substanțele chimice deținute și folosite de jandarmi la mitingul din 10 august, precum și mostre de muniție neletală și substanțe chimice, dând lista muniției folosite de forțele de ordine.

VIRAL. Revolta unui șofer pe Autostrada Soarelui: 'Uitați în ce hal arată!' - VIDEO
De Neptun TV 16 august 2018

Autostrada Soarelui a fost reparată de cel puțin patru ori din primăvara acestui an, după ce asfaltul a început să se ridice.

Șase bombardiere rusești, interceptate în apropierea României de avioanele de luptă ale Royal Air Force de la Kogălniceanu!
De Neptun TV 16 august 2018

Șase bombardiere rusești au fost interceptate deasupra Mării Negre de către avioane de vânătoare britanice desfășurate în România și care securizează spațiul aerian al NATO, potrivit unei comunicat difuzat de Royal Air Force (RAF), transmite AFP.

PESTA PORCINĂ. România riscă să fie băgată în carantină - autoritățile, acuzate că au scăpat boala de sub control!
De Neptun TV 16 august 2018

Cele mai afectate județe sunt Tulcea (494 de focare), Ialomița (62 de focare) și Constanța (37 de focare).