duminică, 19 februarie 2017

Social

La Constanța, Lumina Învierii de la Ierusalim va fi adusă și în acest an de pe mare
De Victor Radu 25 aprilie 2016

Și în acest an la Constanța, lumina de Înviere de la Ierusalim va fi adusă de pe mare. Slujba oficiată de Înalt Prea Sfințitul Teodosie va avea loc pe faleza Cazinoului unde credincioșii vor primi vestea Învierii după care vor merge în parcul arheologic de lângă Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Turiștii din Mamaia vor putea lua lumină de la capela aflată la intrarea în stațiune.

CONSTANȚA. Protest spontan al angajaților RADET: oamenii se tem că vor fi trimiși în șomaj tehnic
De Antonia Maer 25 aprilie 2016

Protest spontan în această seară în fața sediului RADET Constanța. Zeci de angajați s-au strâns nemulțumiți că li s-a redus programul și, implicit, salariile. Directorul instituției a explicat că a recurs la această soluție pentru a nu trimite oamenii în șomaj tehnic.

Sărbătoare importantă pentru membrii comunității evreiești din România!
De Ana-Maria Stancu 24 aprilie 2016

Sărbătoare importantă pentru membrii comunității evreiești din România care celebrează Pesah – Paștele Evreiesc. La Constanța, aceștia au participat astăzi la o slujbă religioasă și au luat masa împreună. Au primit și o veste bună – lucrările de reabilitare la Sinagoga din Constanța ar putea începe în acest an.

Romanul lui Matei Vișniec, 'Iubirile de tip pantof. Iubirile de tip umbrelă', a fost lansat la Constanța
De Andreea Bajdechi 24 aprilie 2016

În România, țara cu cei mai mulți analfabeți din Uniunea Europeană, o lansare de carte îi interesează pe prea puțini. Nu și în cazul renumitului poet și dramaturg român, Matei Vișniec care a umplut o sală din Constanța cu iubitori ai scrierilor sale. Ultimul său roman, „Iubirile de tip pantof. Iubirile de tip umbrelă.”, este șansa României de a câștiga un premiu Nobel pentru literatură, cred criticii.

Urări și mesaje de Florii! Cele mai populare nume de flori pe care le au românii!
De Neptun TV 24 aprilie 2016

Potrivit statisticilor Direcției pentru Evidența Persoanelor cele mai des întâlnite nume feminine sunt Viorica (peste 146.000 de persoane), Florentina (peste 128.000), Florica (peste 92.668), Floarea (peste 87.202) și Florina (aproape 80.000 de persoane).

România, țară europeană?! Peste 3 milioane de gospodării au WC-urile în curte!
De Ioana Paidos 23 aprilie 2016

Ne lăudăm că suntem o țară europeană, dar mulți dintre locuitori trăiesc încă în condiții de Ev Mediu. Peste 70% din români se spală în lighean și au closetul în fundul curții. Și mai grav este că această problemă nu o întâlnim doar la țară, ci și în orașe.

'Efectul pervers', ultima carte a scriitoarei Petronela Rotar, lansată la Constanța: 'este despre singurătatea pe care o trăim cu toții'
De Victor Radu 23 aprilie 2016

Aproape 60 de pagini de... singurătate. Așa s-ar putea descrie în doar câteva cuvinte cea mai nouă carte a scriitoarei Petronela Rotar, „Efectul pervers”. Pentru autoare, însă, singurătatea poate fi exprimată în mii de cuvinte, lucru pe care, de altfel, l-a și făcut în volumul lansat astăzi și la Constanța.

Hotelurile de pe litoral se deschid unul câte unul pentru minivacanța de Paște și 1 Mai. Majoritatea vor fi gata pentru a întâmpina turiștii peste câteva zile
De Victor Radu 23 aprilie 2016

Unul câte unul hotelurile de pe litoral se deschid în așteptarea turiștilor pentru minivacanța de Paște și 1 Mai. Angajații fac de zor curățenie și pregătesc camerele în așteptarea oaspeților, iar bucătarii pun la punct meniurile. În Mamaia câteva hoteluri, care au rămas închise în restul anului, și-au deschis porțile în acest weekend. Majoritatea o vor face la mijlocul săptămânii viitoare.

AVERTIZARE METEO. Ploi puternice și temperaturi scăzute în toată țara: cum va fi vremea la Constanța!
De Andreea Petraș 23 aprilie 2016

Administrația Naționala de Meteorologie (ANM) a emis astăzi o atenționare de ploi, vreme rece și ninsori în zona de munte. Avertizarea este valabilă în intervalul 24 aprilie, ora 14 - 26 aprilie, ora 20.

Filme realizate de adolescenți, prezentate la Constanța
De Ioana Paidos 22 aprilie 2016

Liceeni din toate județele țării au venit la Constanța pentru a-și prezenta filmele regizate chiar de ei. Ei au participat la Festivalul FILMMIC, organizat de Liceul Teoretic Traian.

Guvernul Cioloș vrea să înghețe sporurile, sindicaliștii amenință cu proteste de stradă
De Robert Nenciu 22 aprilie 2016

Guvernul vrea să se concentreze pe mărirea salariilor mici din sistemul bugetar, nu pe sporuri și indemnizații. Este declarația făcută de ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, care a anunțat că se lucrează la o ordonanță de urgență pe tema salarizării. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de noua variantă propusă de Executiv și nu exclud organizarea unor proteste în stradă.

PREȚUL CORECT. Carnea de miel se vinde, la Constanța, cu 23 de lei pe kilogram
De Ana-Maria Stancu 21 aprilie 2016

Cu zece zile înainte de sărbătorile pascale, Primăria Constanța a dat din nou startul programului Prețul Corect în piețe. Și în acest an, kilogramul de carne de miel se va vinde cu 23 de lei. Prețul impus de autorități îi nemulțumește pe unii comercianți, care spun că este prea mic.

ANGAJĂRI PE LITORAL. Sezonul estival vine cu joburi: ofertă mare, cerere mică!
De Ioana Paidos 21 aprilie 2016

România devine, cu fiecare an, o țară cu tot mai puțină forță de muncă. Tinerii pleacă în străinătate, iar acasă nu mai are cine să-i înlocuiască. Fenomenul îngrijorător se simte cel mai mult pe litoral, unde hotelierii și patronii de restaurante nu-și găsesc angajați pentru nu mai puțin de 3.000 de locuri disponibile.

CONSTANȚA. Grătar, cu mașina, pe plaja Modern! Nesimțire amendată cu până la 20.000 de lei - GALERIE FOTO
De Andreea Petraș 21 aprilie 2016

Vremea frumoasă și temperaturile ridicate i-a determinat pe constănțeni să iasă la plimbare pe plajă cu animalel de companie sau să facă grătare cât mai aproape de mare. Polițiștii locali atrag însă atenția că acest lucru ne poate costa până la 20.000 de lei.

SONDAJ INSCOP. 80% dintre români au încredere în Pompieri, 58% în Biserică și 55% în NATO
De Neptun TV 21 aprilie 2016

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de INSCOP Research în luna martie, 72.3% dintre cetățeni au încredere în Jandarmeria Română, 80% în Pompieri, 58% în Biserică și 55% în NATO.

EXEMPLU DE MODESTIE! Salvatorul a mii de vieți omenești, surprins în timp ce vine de la serviciu cu metroul!
De Alin Tarnovschi 20 aprilie 2016

Profesorul Leon Dănăilă, neurochirurg de geniu și salvator a mii de români, a fost surprins, ieri, în timp ce venea de la serviciu cu metroul. Curtat de multe țări, acolo unde ar fi putut fi plătit în aur și ar fi putut veni de la serviciu cu o limuzină de sute de mii de euro, profesorul Dănăilă a preferat să rămână în România și să salveze români.

OFICIAL! Obligații noi pentru hipermarketuri: program de weekend, lanț scurt de aprovizionare și etichete noi!
De Neptun TV 19 aprilie 2016

Hipermarketurile vor rămâne deschise și în weekend, dar vor trebui să comercializeze minimum 51% produse achiziționate pe un 'lanț scurt de aprovizionare', potrivit unui proiect adoptat de Comisia de agricultură.

Mai este sau nu timp pentru organizarea Zilei Constanței? Asociația care a pierdut licitația zice că da, Primăria că nu
De Victor Radu 18 aprilie 2016

Continuă disputa legată de organizarea Zilei Constanței. Conducerea asociației care a pierdut licitația a făcut o nouă contestație și susține că evenimentul încă mai poate fi organizat. Asta în ciuda faptului că primarul Decebal Făgădău anunțase încă de săptămâna trecută că nu mai este timp pentru reluarea procedurii.

Aproape 800 de români amendați deja pe Legea Antifumat - 187.000 lei scoși din buzunare de fumători!
De Neptun TV 18 aprilie 2016

La o lună de la intrarea în vigoare a legii antifumat, pompierii, poliția locală și forțele Ministerului de Interne au aplicat 795 de amenzi și 1.043 de avertismente pentru încălcarea prevederilor acesteia, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

România, prin ochii lor: poveștile bonelor și menajerelor filipineze din Constanța
De Cristina Burcea 17 aprilie 2016

Le-am cunoscut prima dată în România, în casele vedetelor din București. Dar acum le întâlnim în mai toate orașele importante ale țării. Bonele și menajerele filipineze, căci despre ele vorbim, s-au făcut remarcate datorită seriozității și devotamentului. De aceea, tot mai multe familii au apelat a serviciile lor. În Constanța sunt 20. Prin ochii lor, România este altfel. Haideți să le aflăm poveștile.

CONSTANȚA. Temperaturile de aproape 30 de grade Celsius au adus turiștii pe litoral
De Ana-Maria Stancu 17 aprilie 2016

Litoralul românesc a fost cucerit astăzi de sute de turiști. Este mijlocul primăverii, însă mercurul din termometre a atins 27 de grade Celsius, ca într-o veritabilă zi de vară. Fără să stea prea mult pe gânduri, cei aflați pe plajă au îmbrăcat costumele de baie, s-au bronzat și chiar au avut curajul să intre în apa mării.

Primăvara a venit cu fluturi în stomac! Expoziție inedită într-un centru comercial din Constanța
De Cristina Burcea 17 aprilie 2016

Primăvara aceasta este power flower, așa că nu trebuie să existe masă fără flori. Nu! Nu ne-am încurcat în termeni, este propunerea pe care ne-o fac artiștii din Constanța, care săptămâna aceasta vin cu o expoziție inedită la galeriile de artă din centrul comercial situat în mijlocul orașului.

Autoritățile au eliberat certificatul de urbanism pentru construirea moscheii
De Ioana Paidos 14 aprilie 2016

Autoritățile au eliberat certificatul de urbanism pentru construcția moscheii din București. Primăria Sectorului 1 a specificat că acest document reprezintă o etapă premergătoare eliberării autorizației de construire.

CONSTANȚA. Angajatorii de pe litoral se pregătesc pentru sezonul estival: mii de joburi disponibile la Bursa locurilor de muncă
De Ana-Maria Stancu 14 aprilie 2016

Start la angajări pe litoral. Sunt mii de locuri de muncă disponibile pentru sezonieri. Cei mai căutați sunt recepționerii, bucătarii și ospătarii. Pentru a găsi oamenii potriviți, patronii de restaurante și hotelierii au organizat o bursă a locurilor de muncă. Spun că în acest an au pregătit salarii tentante și program avantajos pentru angajații serioși.

Patriarhia Română: 'Catedrala Mântuirii nu transmite smerenie, ci identitatea ortodoxă a poporului român'
De Neptun TV 14 aprilie 2016

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriahiei Române, a oferit o poziție oficială a prelaților în cazul piesei "Despre smerenie" de la Taxi. Părintele Vasile Bănescu spune că "reacțiile exacerbate din spațiul mediatic denotă o absență a culturii dialogului", transmite agenția Mediafax.

Concursul 'Culorile României', la a doua ediție: vaporașele din Constanța, Mangalia și Medgidia pictate de elevi și studenți
De Neptun TV 14 aprilie 2016

Policolor organizează cea de a coua ediție a campaniei Culorilor României. Una dintre competiții este, de fapt, un concurs de creație este destinat liceenilor, studenților și absolvenților de la Arte, Design, Arhitectură, Urbanism și Peisagistică, având ca subiect vapoarele amplasate la intrările orașului Constanța, dinspre orașele Medgidia și Mangalia, dar și pe cele din zona Pescărie și Gara Constanța.

CONSTANȚA. Tichete sociale acordate copiilor preșcolari proveniți din familii defavorizate
De Neptun TV 14 aprilie 2016

Primăria municipiului Constanța, prin Serviciul de Asistență și protecție Socială (situat pe str. Amzacea nr. 13, numar de telefon: 0241/484224), primește cereri-declarații privind acordarea stimulentului educațional. Scopul acțiunii este cel de stimulare a participării în învățământul preșcolar al copiilor din familii defavorizate, prin creșterea accesului la educație al acestora.

CONSTANȚA. Decebal Făgădău: 'Vom începe un program de înlocuire a semafoarelor pentru persoanele cu deficiențe'
De Ioana Paidos 13 aprilie 2016

Lipsa facilităților pentru persoanele cu handicap, șantierele din oraș, lipsa indicatoarelor turistice sau modul în care se face toaletarea copacilor au fost câteva dintre problemele prezentate de ONG-urile din Constanța la o întâlnire cu primarul Decebal Făgădău. Discuțiile au rolul de a creiona un set de propuneri care, pe viitor, ar putea fi adoptate de Consiliul Local.

SONDAJ. 80% dintre români petrec Paștele acasă
De Neptun TV 13 aprilie 2016

Cei mai mulți români aleg să petreacă sărbătorile de Paște acasă, cu familia și prietenii, și aproximativ 46% planifică și economisesc din timp pentru cumpărăturile din această perioadă, în măsura posibilităților, arată un sondaj online.

CONSTANȚA. Au dat în mintea copiilor: zeci de militari americani, în misiune la grădiniță!
De Ana-Maria Stancu 11 aprilie 2016

Au dat în mintea copiilor. Mai mulți militari americani le-au făcut o vizită astăzi prichindeilor unei grădinițe din Constanța. Împreună au gătit tradiționala plăcintă americană, au încondeiat ouă, au cântat și au alergat pe terenul de sport. Totul, în cadrul unui proiect menit să dezvolte imaginația copiilor.