luni, 30 mai 2016

Stiri

ALEGERI LOCALE 2016

ALEGERI LOCALE 2016. Cele mai amuzante sloganuri de campanie: ''Vino în PLM! Să îți faci un viitor!' - GALERIE FOTO
De Neptun TV 22 mai 2016

Pentru a câștiga încrederea alegătorilor, candidații la alegerile locale din acest an au ales numeroase sloganuri de campanie, de la cele mai serioase, până la cele mai amuzante.

IMAGINI ÎN PREMIERĂ. Decebal Făgădău are un sediu de campanie nonconformist cu tema 'Cartea Vieții' - GALERIE FOTO
De Victor Radu 11 mai 2016

Sediul de campanie al lui Decebal Făgădău este amenajat asemenea unui bildungsroman, adică asemenea unui roman care redă etapele vieții unui om, dar în esență și ale unei cariere.

Start în campania electorală pentru alegerile locale! Interzis la bannere și 'atenții' electorale!
De Neptun TV 5 mai 2016

Campania pentru alegerile locale din 5 iunie, care se vor desfășura într-un singur tur, începe vineri și durează 30 de zile, fiind pentru prima dată când românii nu vor mai fi asaltați de afișajul stradal de mari dimensiuni și vor fi văduviți de tradiționalele fulare, geci, căciuli sau găleți.

ALEGERI LOCALE 2016. Candidații, obligați să-i convingă pe alegători cu bani puțini
De Robert Nenciu 5 mai 2016

Politicienii nu vor mai arunca zecile de mii de euro în campania electorală. Candidații sunt obligați, cu bani puțini, să-i convingă pe locuitori că ei sunt cea mai bună variantă pentru a-i conduce. Legea electorală stabilește sume fixe pentru candidați.

ALEGERI LOCALE 2016. Buget de 350 mil. lei, peste 18.000 de secții de votare și 50.000 de forțe de ordine
De Alina Gâju 5 mai 2016

La alegerile din 5 iuie, românii nu vor mai prezenta actul de identitate membrilor secțiilor de votare, ci operatorului unui calculator. Este noutatea acestor alegeri în timpul cărora prezența la vot va fi făcută publică online, în timp real. O problemă cu care se confruntă autoritățile din întreaga țară este însă lipsa experților electorali, adică a președinților secțiilor de votare. Campania electorală începe în această noapte, iar candidații trebuie și ei să se supună unor reguli noi.

Adio concerte, mici și bere oferite de candidați alegătorilor: ce restricții au candidații în campania electorală
De Robert Nenciu 4 mai 2016

Din acest an, legea electorală pedepsește drastic cadourile cu care mulți candidați își asigurau o parte din voturi în perioada alegerilor. Politicienii se vor limita la câteva afișe cu dimensiuni bine stabilite prin lege, broșuri cu programul și proiectele candidatului.

Sanatate

Constanța, INVADATĂ DE CĂPUȘE! Zeci de persoane ajung săptămânal la spital, mușcate de micile insecte!
De Ioana Paidos 27 mai 2016

Semnal de alarmă tras de medicii constănțeni. Zeci de persoane ajung săptămânal la spital mușcate de căpușe. Din fericire, nu a existat niciun caz de boală Lyme, o afecțiune gravă provocată de aceste insecte. Angajații Primăriei care se ocupă de dezinsecție spun că ploile din ultima perioadă au dus la înmulțirea căpușelor.

DECIZIE. Hexi Pharma poate plăti salarii, taxele către stat și transporturile deja comandate
De Neptun TV 27 mai 2016

Tribunalul București a decis să mențină măsurile preventive în privința firmei Hexi Pharma, cu excepția celor necesare pentru plata utilităților și a salariilor, taxelor către stat și a transporturilor comandate anterior măsurilor preventive.

CONSTANȚA. Spitalul Județean de Urgență a folosit dezinfectanți de la Hexi Pharma!
De Ioana Paidos 27 mai 2016

În urma unui control desfășurat de o echipă de audit intern din cadrul Consiliului Județean Constanța s-a constatat că în perioada 2012-2015, Spitalul Județean 'Sfântul Andrei' a achiziționat produse biocide de la compania Hexi Pharma.

OFICIAL. Cauza îmbolnăvirilor din Argeș, necunoscută: Guvernul cere verificarea vaccinurilor
De Neptun TV 25 mai 2016

Corpul de control al premierului nu a identificat cauza îmbolvărilor la bebelușii din Argeș, dar a solicitat PÎCCJ verificări privind stocurile de vaccinuri existente la nivelul Direcțiilor județene de sănătate publică, a spitalelor și a cabinetelor medicale individuale și calitatea acestora.

RAPORT EUROPEAN. Aproape jumătate din decesele din spitalele românești puteau fi evitate!
De Neptun TV 24 mai 2016

Aproape jumătate din decesele care au avut loc în spitalele românești, în anul 2013, ar fi putut fi evitate având în vedere evoluția tehnologică și cunoștințele medicale actuale, arată un raport Eurostat, publicat astăzi de organismul UE.

NENOROCIRE ÎN MATERNITĂȚI. Personal INSUFICIENT și logistică medicală DEPĂȘITĂ în majoritatea maternităților din România!
De Alin Tarnovschi 19 mai 2016

Personal insuficient, analize vitale care nu pot fi efectuate noaptea sau în zilele de sărbătoare, rată mare a nașterilor prin cezariană și logistică medicală depășită – acestea sunt doar câteva dintre problemele reclamate de maternitățile din România, în urma unui studiu efectuat de Salvati Copiii, care a vizat 163 de unități din întreaga țara.

Internet / IT&C

Fii super erou la birou! Crucial Systems aduce noi concepte pe piața IT din Constanța - VIDEO
De Neptun TV 12 mai 2016

Fii super erou la birou! Crucial Systems & Services aduce noi concepte pe piața IT din Constanța. Prima ediție ETIC, Evenimentul de Tehnologie Informatică Crucial, își propune să aducă în același loc clienți și parteneri alături de mari nume din domeniul IT.

Hackerul constănțean 'ICE', dat în urmărire internațională prin Interpol: 'Dacă îi lăsam să-mi copieze datele, Poliția Română și SRI ar fi pus mâna pe tehnologii extraterestre'
De Alin Tarnovschi 9 mai 2016

'În cel mai apreciat și cel mai important forum de criminalitate cibernetică, în top 10 utilizatori sunt trei români', este declarația directorului adjunct al Centrului Național Cyberint din cadrul SRI. Recent, unul dintre cei mai căutați hackeri din lume, constănțeanul Mihai Ghiață zis 'ICE' a transmis un mesaj în care a declarat că dacă îi lăsa pe ofițerii români să îi copieze datele, aceștia 'ar fi pus mâne pe tehnologii extraterestre'.

Dacă aveți cont de e-mail pe Microsoft, Gmail sau Yahoo, ar fi bine să vă schimbați urgent parola!
De Neptun TV 7 mai 2016

O firmă de securitate anunță că hackerii vând în acest moment cu un dolar un miliard de conturi Microsoft, Gmail sau Yahoo!, informează go4it.ro.

Meteo

METEO. Vara se lasă așteptată: urmează o nouă săptămână ploioasă, avertizează ANM
De Neptun TV 29 mai 2016

Vremea instabilă continuă și săptămâna următoare, potrivit Administraței Naționale de Meteorlogie, care anunță ploi în aproape toată țara.

Ploaia torențială a făcut probleme la Constanța: cum va fi vremea în următoarele zile! VIDEO
De Andreea Petraș 28 mai 2016

Ploaia torențială care a căzut la amiază a făcut ravagii pe strada Izvor, din cartierul constănțean Coiciu. Apa este la un pas să le intre în casele oamenilor. Ploaia a fost însoțită și de grindină.

Economic

Băncile răspund la legea dării în plată prin mărirea avansului la credite
De Robert Nenciu 3 mai 2016

Băncile din România răspund agresiv față de intrarea în vigoare a legii dării în plată promulgată la sfârșitul săptămânii trecute de președintele Klaus Iohannis. Patru grupuri bancare au anunțat majorarea avansului pentru creditele imobiliare atât în lei cât și în euro.

Monden

Johnny Depp este acuzat de violență domestică și a primit un ordin de restricție!
De Neptun TV 28 mai 2016

Amber Heard, soția lui Johnny Depp, îl acuză pe actor de violență domestică și a obținut un ordin temporar de restricție, informează site-ul dedicat celebrităților TMZ.

Johnny Depp și Amber Heard divorțează după 15 luni de căsnicie
De Neptun TV 26 mai 2016

Johnny Depp și Amber Heard divorțează după doar 15 luni de căsnicie, actrița depunânând cererea de divorț luni, în care a invocat "diferențe ireconciliabile", potrivit site-ului dedicat celebrităților TMZ.

Actrița Sophia Loren vine pentru prima dată în România!
De Neptun TV 25 mai 2016

Actrița Sophia Loren vine pentru prima dată în România, ca invitat special al Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), unde va primi Premiul pentru întreaga carieră la gala de închidere a celei de-a 15-a ediții, pe 4 iunie, la Teatrul Național din Cluj-Napoca, potrivit tiff.ro.

Adele va semna un contract fabulos cu Sony Music
De Ciprian Paraschivu 23 mai 2016

Adele si Sony vor semna cel mai scump contract din istoria muzicii, care valoreaza 90 de milioane de lire sterline.

CANNES 2016. Regizorul român Bogdan Mirică câștigă premiul criticilor de film pentru 'Câini'
De Neptun TV 21 mai 2016

CANNES 2016. Lungmetrajul 'Câini', regizat de Bogdan Mirică, a obținut premiul Federației Internaționale a Criticilor de Film, în secțiunea Un Certain Regard. Totodată, coproducția românească 'Toni Erdmann', de Maren Ade, a obținut același premiu (FIPRESCI), în cadrul Competiției Oficiale, conform variety.com.

Filmul 'Bacalaureat' a avut premiera simultană la Cannes și în București
De Lavinia Stanciu 19 mai 2016

În această seară a avut loc premiera filmului regizat de Cristian Mungiu. Cineastul român se află la festivalul de la Cannes, acolo unde speră să obțină un al doilea Palme d`Or.

Turism

RAPORT OFICIAL. Vezi unde sunt cele mai bune locuri de îmbăiere de pe litoralul românesc!
De Neptun TV 27 mai 2016

În sezonul estival 2015, doar 30,6% din locurile de îmbăiere de pe zona litorală din România prezentau o calitate excelentă a apei, față de media europeană de 85,5%, conform unui raport al Agenției Europene a Mediului ce măsoară nivelul de bacterii fecale din apă.

Patru vapoare simbol ale Constanței, transformate în opere de artă urbane! GALERIE FOTO
De Ioana Paidos 26 mai 2016

Vaporașele amplasate la intrările în municipiul Constanța s-au transformat în opere de artă urbană. Timp de trei săptămâni, mai mulți studenți au muncit ore întregi pentru a aduce un plus de culoare orașului.

Plajele de pe litoralul românesc, supravegheate din aer de dronele ABADL!
De Neptun TV 24 mai 2016

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a început monitorizarea suprafețelor noi de plajă cu dronele, au precizat astăzi reprezentanții instituției.

Au început demersurile pentru lărgirea plajelor de la Năvodari și până la Vama Veche
De Ioana Paidos 24 mai 2016

Proiect ambițios pentru litoralul românesc. După lărgirea plajelor din Mamaia, Constanța și Eforie Nord, urmează ca și celelalte stațiuni să beneficieze de lucrări de îndiguire și înnisipare. Este vorba despre 11 loturi cuprinse între Năvodari și Vama Veche. Este singura lucrare din România pe bani europeni care depășește valoarea de 500 de milioane de euro.

CONSTANȚA. Se reface plaja din Vama Veche, distrusă de inundații! GALERIE FOTO
De Oana Iancu 18 mai 2016

Plaja din Vama Veche, distrusă de ploaia abundentă de la începutul săptămânii a fost refăcută, astăzi. Încă de dimineață, la locul unde viitura a format în nisip un șanț adânc de un metru și jumătate au fost ajuns mai multe utilaje ale Apelor Române pentru a nivela zona.

BILANȚ POZITIV. 30.000 de turiști pe litoral, în minivacanța de 1 mai!
De Neptun TV 3 mai 2016

Minivacanta de 1 Mai pe litoralul romanesc a fost si anul acesta un prilej de sarbatoare, turistii avand si un motiv in plus sa petreaca, prin suprapunerea acestei perioade cu sarbatorile Pascale.

Diverse

Neptun TV angajează REPORTER - CORESPONDENT în București
De Neptun TV 25 mai 2016

Neptun TV angajează reporter / corespondent în București. Experiența în domeniu constituie un avantaj major.

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, în platoul emisiunii Reporter Special, la Neptun TV
De Neptun TV 25 mai 2016

În această seară începând cu ora 20.30, la Reporter Special, alături de Robert Nenciu în platoul de Știri va fi prezent candidatul PSD pentru Primăria Constanța, Decebal Făgădău.

Și-a părăsit soțul pentru un deținut condamnat la moarte! Care este explicația tinerei - FOTO
De Neptun TV 22 mai 2016

O tânără în vârstă de 31 de ani din Marea Britanie a șocat comunitate în care locuiește după ce s-a despărțit de soț pentru a începe o relație cu un deținut american condamnat la moarte.

CANNES 2016. 'Bacalaureat', de Cristian Mungiu, elogiat:'Film de 5 stele despre compromisul meschin'
De Neptun TV 20 mai 2016

Filmul "Bacalaureat", semnat de Cristian Mungiu, a avut, ieri, premiera simultană la Cannes și București. "Bac-ul e un prag", a declarat Cristian Mungiu la avanpremieră,pentru Mediafax. Criticii de film din toată lumea au elogiat filmul după proiecția de gală de la Cannes.Oare va lua Mungiu Palme d'Or-ul?

DRUMUL RUȘINII. Prostituate și clienți obligați să meargă DEZBRĂCAȚI pe stradă după percheziții ale Poliției - VIDEO
De Alin Tarnovschi 19 mai 2016

Mai multe prostituate, dar și clienții lor, au fost obligați să meargă câțiva kilometri pe jos, dezbrăcați complet, în urma unor percheziții ale Poliției. Imaginile au fost surprinse de trecători și postate pe Facebook.

Monstrul pescuit de Adrian Daminescu - FOTO
De Cristi Popovici 18 mai 2016

Adrian Daminescu a postat pe Facebook o imagine cu un 'monstru' prins în lacul Varlaam.

Divertisment

Copiii de bani gata ai Londrei scandalizează iar Internetul - GALERIE FOTO
De Ciprian Paraschivu 23 mai 2016

Puștii de bani gata din Londra scandalizează încă o dată rețelele de socializare. De data aceasta, ei nu se mulțumesc doar să se laude cu stilul lor de viață luxos bazat pe afacerile părinților și nicidecum pe propriile puteri, ci merg mult mai departe și îi numesc pe oamenii de rând 'țărani'.

Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe a dansat 'Kalinka'
De Ciprian Paraschivu 20 mai 2016

Spectacol inedit oferit de purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe. Cunoscută pentru acțiunile sale provocatoare, Maria Zaharova s-a întrecut pe sine cu ocazia unui dineu de gală.

Cum redefinește distracția cea mai mare navă de pasageri din lume - VIDEO
De Ciprian Paraschivu 19 mai 2016

Cea mai mare navă de croazieră construită vreodată se pregătește să plece în voiajul inaugural. Peste 3 zile, 'Harmony of the Seas' își va duce miile de pasageri spre Barcelona. Vasul oferă lux, extravaganță și multă, multă distracție.

Peștera în care gheața nu se topește nici măcar vara - GALERIE FOTO
De Lavinia Stanciu 18 mai 2016

Peșterile de gheață reprezintă unele dintre cele mai frumoase fenomene ale naturii din lume. În China, un astfel de loc pare a fi replica celebrului castel din animația 'Frozen'.

Metode ingenioase de copiat, folosite de elevii din secolul XXI
De Lavinia Stanciu 11 mai 2016

Nu doar tehnologia a fost adaptată secolului 21. Și metodele de copiat sunt altele față de acum câteva zeci de ani.

New York ar putea avea cel mai frumos acvariu public din lume - GALERIE FOTO
De Lavinia Stanciu 10 mai 2016

Orașul american New York ar putea avea cel mai frumos acvariu public din lume. Un astfel de proiect revoluționar a fost realizat de un arhitect italian, care a și câștigat un premiu datorită ideilor sale potrivite mai degrabă pentru secolul următor.