duminică, 26 martie 2017

Turism

Zeci de mii de turiști străini sunt așteptați în acest sezon estival pe litoralul românesc - VIDEO
De Ioana Paidos 22 martie 2017

Litoralul românesc și potențialul său sunt promovate intens peste hotare. Operatorii de turism din Mamaia sunt convinși că în acest sezon estival vor primi zeci de mii de turiști din țările nordice, dar și din Belgia, Israel și Rusia.

Pregătirile sunt în toi pe litoralul românesc pentru minivacanța de 1 Mai! Cu ce oferte vin hotelierii și proprietarii de pensiuni de la malul mării - VIDEO
De Andreea Filip 22 martie 2017

Zilele însorite din ultima perioadă, ne duc cu gândul la minivacanța de 1 Mai. Deși mai avem de așteptat mai bine de o lună până atunci, mulți turiști și-au rezervat deja vacanța la malul mării.

Gheorghe Hagi, despre vânzarea hotelului IAKI din Mamaia: 'Hotelul merge foarte bine și nu intenționez să-l scot la vânzare'
De Neptun TV 20 martie 2017

Fostul fotbalist Gheorghe Hagi încearcă să vândă cu 9 milioane de euro hotelul Iaki din Mamaia, după ce în ultimii trei ani a cochetat cu ideea renunțării la business-ul în turism și chiar a avut câteva discuții cu mai mulți investitori, mai întâi pentru 12, apoi pentru 10 milioane de euro, potrivit mai multor surse din turism.

Investiții importante pe litoralul românesc! Chinezii vor să construiască sute de apartamente de vacanță la Saturn!
De Neptun TV 19 martie 2017

Mai mulți investitori chinezi, care au cumpărat două hoteluri din stațiunea Saturn nefuncționale, vor construi în locul acestora câteva sute de apartamente de vacanță, a anunțat pentru profit.ro ministrul Turismului, Mircea Dobre, care a semnat recent avizul pentru certificatul de urbanism al investiției.

Sate de poveste din Dobrogea pe care să le explorezi în vacanță - GALERIE FOTO
De Alin Tarnovschi 16 martie 2017

Dobrogea este una dintre cele mai interesante zone din punct de vedere cultural, pentru că aici poți găsi și tradiții românești, dar și pe cele turcești, tătărești sau lipovenești. Dincolo de o ofertă culinară diversă, turiștii găsesc aici și vinuri deosebite.

Frații Micula vând 11 din cele 12 hoteluri pe care le dețin pe litoralul românesc! Niciunul nu a fost renovat de peste 15 ani - VIDEO
De Ioana Paidos 15 martie 2017

Anunțul vânzării hotelurilor fraților Micula este o veste bună pentru inteprinzătorii și autoritățile din turism. Și asta pentru că cele mai multe dintre aceste clădiri erau o pată neagră pentru turismul din sudul litoralului, aveau mobilier vechi de 30 de ani și fațadele distruse de vreme.

Lista evenimentelor organizate în această vară pe litoralul românesc: sute de mii de turiști, distracție fără limite, concerte și petreceri pe plajă!
De Alin Tarnovschi 3 martie 2017

Sezonul estival 2017 se deschide pe 15 aprilie! Asociația Litoral - Delta Dunării a alcătuit o listă cu evenimentele importante ce se vor desfășura în această vară pe litoralul românesc.

Sezonul estival 2017 se deschide la 15 aprilie: 40.000 de turiști sunt așteptați pe litoralul românesc - VIDEO
De Neptun TV 3 martie 2017

Asociația Litoral – Delta Dunării va finaliza în câteva zile calendarul de evenimente al verii pentru Mamaia, Litoral și Delta Dunării, iar potrivit primelor planuri sezonul estival se va deschide la 15 aprilie!

Promenada din stațiunea Mamaia, îngropată sub gunoaie și munți de nisip și noroi - FOTO/VIDEO
De Alin Tarnovschi 27 februarie 2017

Promenada din stațiunea Mamaia a fost distrusă după furtunile din ultimele zile. Ploaia și vântul puternic au transformat faleza într-un munte de noroi și nisip.

Cele mai frumoase plaje din lume în 2017 - GALERIE FOTO
De Lavinia Stanciu 22 februarie 2017

TripAdvisor a realizat și în acest an topul celor mai frumoase plaje la nivel mondial, în urma voturilor turiștilor din întreaga lume. Anul acesta, plaja 'supremă' este Baia do Sancho din Brazilia. Ea este protejată și înconjurată de vegetație nativă și de stânci înalte.

Cum arată noul clip de promovare a stațiunii Mamaia - VIDEO
De Alin Tarnovschi 18 februarie 2017

Clipul de prezentare a stațiunii Mamaia a fost lansat. Asociația Litoral - Delta Dunării a postat pe internet clipul ce a fost lansat oficial la Târgul de Turism al României.

Goana după oferte la Târgul de Turism din Capitală - VIDEO
De Neptun TV 17 februarie 2017

Mai sunt câteva luni bune până începe sezonul estival, însă românii se grăbesc să caute cele mai bune oferte la Târgul de Turism, din Capitală. Fie că aleg destinațiile clasice, fie pe cele exotice, vizitatorii vor să se asigure că vor pleca în vacanța mult dorită.

Nou scandal în turismul românesc: zeci de angajați ai unui hotel din Mamaia îl acuză pe patron că nu le-a plătit salariile - VIDEO
19 ianuarie 2017

Numele controversatului om de afaceri, Marius Usturoiu, este din nou în centrul atenției, și de data aceasta într-un context negativ. Zeci de angajați îl acuză că nu le-a plătit salariile de câteva luni.

Fosta perlă a litoralului a fost cumpărată de cel mai mare investitor în turismul de la mare!
De Neptun TV 21 decembrie 2016

Lanțul Phoenicia, deținut de Mohammad Murad, cel mai mare investitor în turismul de pe litoral, a cumpărat astăzi de la Josef Goschy fosta "perlă a litoralului", complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere din stațiunea Olimp. Valoarea tranzacției a fost de aproximativ 10 milioane de euro, iar Murad spune că va mai investi alte 15 milioane de euro pentru a-i reda complexului din Olimp gloria de odinioară.

Clipul de prezentare al stațiunii Mamaia, la un pas de lansare: viață de noapte, fete frumoase și distracție fără limite - VIDEO
De Alin Tarnovschi 13 decembrie 2016

Clipul de prezentare al stațiunii Mamaia este la un pas de lansare. Asociația Litoral - Delta Dunării a postat pe Facebook un tease al clipului ce va fi lansat în februarie 2017, la Târgul de Turism al României.

Premieră pe litoralul românesc! Nicio persoană nu a murit în acest sezon estival în Constanța și Mamaia!
De Antonia Maer 30 septembrie 2016

Salvamarii care au stat de veghe vara aceasta în Constanța și stațiunea Mamaia au motive de mândrie: pentru prima dată sezonul estival nu a fost marcat de vreo tragedie. Au fost sute de salvări din apele mării însă de fiecare dată deznodământul a fost unul fericit.

Culmea turismului! Patronii de la mare au închis multe hoteluri și terase, deși plajele încă sunt pline cu turiști - VIDEO
17 septembrie 2016

Avem o vreme ca în vârf de sezon estival, sunt încă mulți turiști la mare, dar, cu toate acestea, mulți patroni de pe litoral și-au închis terasele și hotelurile. Autoritățile vorbesc de ani buni despre măsuri și investiții pentru prelungirea sezonului, dar efectele nu se văd. În afară de cei care vin pe litoral pentru dotările de spa and beauty, pentru ceilalți doar vremea mai este primitoare.

Aproape 1.500 de controale pe litoral: amenzi de peste 1,8 milioane de lei aplicate de inspectorii ANPC în sezonul estival
15 septembrie 2016

Chelneri obraznici, nereguli în alimentație, certuri între agenții economici și turiști. Acestea sunt principalele nereguli constatate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, în această vară pe litoral. La final de sezon, bilanțul nu este încurajator. Printre nemulțumirile turiștilor se numără însă și unele mai puțin obișnuite: grila prea săracă de posturi tv în camere sau neprimirea pe parcursul întregii zile de băuturi alcoolice la all-inclusive.

Cifra turiștilor ajunși pe litoral a depășit un milion în vara 2016, prima dată după 20 de ani
De Neptun TV 13 septembrie 2016

Aproximativ un milion de persoane au vizitat litoralul românesc, în acest sezon estival, potrivit unei estimări a Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), fapt nemaiîntâlnit în ultimii 20 de ani.

Apariție șocantă pe plaja 'Șarpele Roz' din Mamaia: un tânăr s-a dezbrăcat complet în fața a zeci de oameni, printre care și copii - GALERIE FOTO
De Neptun TV 10 septembrie 2016

Apariție șocantă, astăzi, pe o plajă din centrul stațiunii Mamaia. În timp ce pe șezlonguri și în apă se aflau zeci de oameni, inclusiv, copii, un tânăr a ajuns pe malul mării, s-a dezbrăcat complet, a făcut o baie în mare și a revenit pe nisip.

Complexul Histria din Mamaia funcționează în continuare! George Bosânceanu: 'Mă p** pe procurori, pe milițieni!' - VIDEO
De Robert Nenciu 5 septembrie 2016

Nimeni nu poate închide complexul Histria. Este concluzia la care am ajuns după ce acțiunile autorităților locale și centrale nu au avut rezultatul scontat. Complexul funcționează în continuare, deși Primăria a cerut suspendarea activității.

Tale Travel, cel mai nou sistem de rezervari Business to Business din Romania
De Neptun TV 5 septembrie 2016

Tale Travel reprezintă un sistem de rezervari lansat anul acesta pe piata de afaceri B2B, adresat exclusiv agentiilor de turism. Tale Travel oferă acces la resorturi si hoteluri de calitate la tarife competitive.

Numărul turiștilor ajunși pe litoralul românesc în această vară, în creștere cu 12% față de sezonul trecut
De Neptun TV 5 septembrie 2016

Litoralul a atras în sezonul 2016 cu până la 12% mai mulți turiști, pe de o parte datorită investițiilor realizate în ultimii ani de hotelieri, care au dus la creșterea calității serviciilor turistice, măririi plajelor, iar pe de altă parte în urma conjuncturii internaționale, care a determinat un număr mai mare de români să își petreacă vacanțele în destinații interne.

1.100 de turiști au fost păgubiți de 'Mareea': agenția a fost amendată pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale!
De Ioana Paidos 4 septembrie 2016

Peste o mie de turiști au fost păgubiți după ce agenția de turism Mareea a intrat în insolvență. Cei care ar fi trebuit să plece de astăzi în vacanță au fost anunțați că rezervarea lor nu mai poate fi onorată. Inspectorii Autotrității Naționale pentru Turism au anunțat că agenția are datorii la furnizori de 285 de mii de euro.

Agenția de turism Mareea Comtur a intrat în insolvență! Ce se întâmplă cu turiștii și vacanțele lor de vis? - VIDEO
De Robert Nenciu 3 septembrie 2016

Încă o agenție de turism de prestigiu din România a intrat în insolvență. După Genius Travel, acum Mareea și-a anunțat clienții să nu mai plece în vacanță și să ia legătura cu asiguratorul pentru recuparea banilor. În această situație, conducerea agenției anunță că se va ocupa exclusiv de clienții care se află în timpul sejururilor atât în țară, cât și în străinătate.

FINAL DE SEZON ESTIVAL. Numărul turiștilor de pe litoral a crescut cu 11%, dar durata sejururilor s-a redus
De Neptun TV 2 septembrie 2016

În sezonul estival 2016 au ajuns pe litoral cu 11% mai mulți turiști decât în vara anului trecut, dar durata medie a șederii pentru turiștii români s-a redus de la 3 zile la 2,9 zile. Scăderea nu a afectat veniturile hotelierilor, pentru că a crescut cererea pentru weekend-uri, când tarifele au fost mai ridicate decât în restul săptămânii, arată o analiză a Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

CONSTANȚA. Demonstrații și antrenamente cu public pentru Campinatul Mondial de Bob și Skeleton, în Piața Ovidiu
De Neptun TV 31 august 2016

Până pe data de 4 septembrie, Piața Ovidiu se transformă în locul de antrenamente și demonstrații pentru public, a echipei României la bob și skeleton starturi.

Cazare ieftină pe litoral: prețurile la hoteluri scad, de astăzi, cu până la 70%!
De Neptun TV 29 august 2016

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) lansează programul 'Litoralul pentru toți' prin care, în perioada 29 august - 1 octombrie 2016, tarifele scad cu pănă la 70%, față de cele din plin sezon estival.

Spectacol pe 4 roți în Constanța: 'război' între români și bulgari în Campionatul Național de Drift
De Robert Nenciu 28 august 2016

Românii și bulgarii se bat pentru cel mai important titlu la Campionatul Național de Drift din Constanța. Motoarele au fost turate la maximum pentru a le oferi un spectacol unic constănțenilor și turiștilor veniți să vadă concursul. Cele mai multe aplauze le-a adunat o fată de doar 15 ani, din Bulgaria, care a intrat în competiție la categoria debutanți.

Plaja sălbatică din Corbu, transformată în parcare de o ceată veselă: 'Să mă p.. pe voi, puneți cu mine bani la amendă?' GALERIE FOTO
De Neptun TV 28 august 2016

Mulți turiști vin la mare aducând cu ei, de acasă, obiceiurile urâte și 'fițele' cu care sunt obișnuiți în orașele de baștină. Dar, pentru că probabil 'dă bine' pe Facebook și adună multe like-uri, parcarea pe plajă s-a dovedit un adevărat must have al acestui sezon estival și pentru constănțeni.